Sretno svima :)
Printable View
Sretno svima :)
pozdrav svima, nova sam tu, i mi danas stratamo u prvi razred. u razredu ih 18 ili 19 nisam dobro razumila učiteljica odlična, prijatelji svi na broju, još samo da mi je sinćić zreo, a nije baš
najviše me strah onoga od kuće do škole i odmora, inače mi nemamo boravak to su čari male sredine
Eto, ja odpratila petasicu, koja ide danas prvi puta na bus i u maticnu skolu, sada cekam da se probudi drugas( on ima u 8) i onda u 9 nas prvasic :-). Nije bas uzbudjen, mozda mrvicu zadnja dva dana, ali zna sta ga ceka .
U razredu jih ima 13, 6 deckica, uciteljica nam je mrak ,imaju produzeni ( ici ce po potrebi, kod nas se placa 50kn fiksno ostalo platis rucak po dolasku, svaki dan ujutro se morajo javiti dali ostaju ili ne)- isto mrak uciteljica!
Sve u svemu - bice mu super.
dobro je prošlo. JEdno dijete je znala, drugo je upšoznala prošli tjedan, odmah se skompala s curicom do koje je sjedila za vrijeme predstave, pa smo je upoznali s još jednom u razredu. dvoje još zna s ulice, a neke onako iz viđenja iz parkića. danas je prošlo izvrsno. sutra ćemo vidjeti.
jedino što su sprčkali sve s boravkom. 3 razreda prvašića, 2 boravka i to na način da naš dijele na pola što mi je posve suludo jer ih u boravak ide 21 od 23.
i kod nas je super prosao dan, emotivno, s puno uzbuđenja - eno ih, oboje vec spavaju - i prvoškolka i prvosrednjoškolac :)
F je bila malo razocarana jer su u razredu bili samo pola sata, ona je ocekivala odmah ozbiljan rad :)
jel vam krenula suza za vrijeme predstave? meni vec za vrijeme himne. jedna curica je pjevala, imala je predivan glas. uglavnom, bilo je lijepo, samo sto je bilo uzasno vruce u dvorani. u razredu je sa dvoje prijatelja iz vrtica. ukupno ih je 22 u razredu. dobili smo samo informaciju sta im treba za sutra, a sutra popodne imamo roditeljski gdje cemo biti o svemu obavjesteni.
Ja uvijek tulim na tim djecjim dogadajima. I na djecjim koncertima. To mi je pod normalno.
ja isto. al bude mi malo bed kad vidim da sam jedina.
Kod nas ne bi plakala. Predstqva je bila dosadna do neba, a trajala jeeeee.... Prepredugo. Mozda bi plakala od muke. Djeca su se pocela setati po dvorani.
Eto, to je prednost skole koja nema puno aktivnosti. Himna, ravnateljica sa 6 recenica,
zbor dvije pjesme, jedan vic, ritmika jedna tocka, mazoretkinje jedna tocka, prozivka djece i odlazak u razred.
Djeca 10 minuta bez roditelja uz sok i keksice u klupi na kojima je bilo ime i knjige, roditelji 10 minuta za potpisivanje ugovora i podjelu pisanih uputa. Cak smo i popis lektire stigli dobiti na papiru. Termin za roditeljski. Dovidenja. Sve je bilo gotovo za 1 sat.
Da su bila djeca ne bih rijec rekla
a ne, prvo djecja najava ravnatelja. Pnda 3 recenice i zahvala ravnatelja mjesnom odboru koji suraduje sa skolom. Pnda "nadahnut' govor predstavnika mjesnog odbora koji je izdvojio 2200 kn za predstavu. Zatim dosadna predstava. 0nda opet djeca koja zahvaljuju mjesnom odboru i ravnatelj kojo predstavlja uciteljice. Odlazak po razredima i minimum informacija jer je roditeljski sutra.
Prebrzo prolazi vrijeme.
Kod nas je jucer sve proslo za 5, i ja sam pustila suzu, ne na priredbu nego na cinjenicu da nam se vratila najbolja uciteljica za produzeni( prosle godine su nam je oduzeli, ove vratili). Pa kad je ona pocela pricat , njoj su krenule suze radosnice pa tako i nama roditeljima ( onima koji ju znamo od prije, novi si nas gledali kao da smo malo ludi he he )..
Danas je isao sav sretan, nosili su sve jer ce ostaviti stvari u skoli, moram po njega u 11. I potjerao me ujutro, ajd mama ča.
evo i kod nas proslo sve super jucer i danas :)
Pitanje klinci su dobili nove knjige?
Moja V je dobila sve nove knjige osim glazbenog.
Jučer su im došli policajac i policajka održat predavanje o sigurnosti u prometu i podjelili im reflektirajuće prsluke,bila je oduševljena :)
Kod nas sve knjige nove osim glazbenog. Ta baš i nije u nekom stanju.
I udžbenik za vjeronauk pola razreda nije dobilo.
Inače sve ostalo super. Učiteljica koju smo željeli. Prijateljice dvije s njom u klupi (imaju redove klupa, a ne pojedinačne).
Boravak odmah od jučer.
Veseli se školi i to mi je najvažnije :heart:.
bila je divno i na priredbi u pon, trajalo taman: ples, par recitacija i akrobatski rock and roll, prozivanje djece po razredima, odlazak s uciteljicom u razred (baloni na stolovima, bomboni), dobili knjige (sve nove osim glazbenog).
Kćerka mi je skroz odusevljena skolom, jucer ujutro se sama digla u 6:30 h da ne zakasni i sve nas digla iz kreveta, ajmo dizanje....
Jučer su dosta crtali, rezali, ljepili, učili pravila ponašanja u razredu, kaže da im je klopa dobra, sviem je oduševljena.
Zajedno smo provele prvi dan na ručku kolačima u shoppingu pribora i svega ostalog.
Mi ih ovaj tjedan kupimo u 14h iz boravka tako da je dobro sto sam uzela godisnji.
i tako nasi mali skolarci krenuli.....
moja je i dalje oduševljena, a ja se polako prisjećam svega zbog čega sam bila ljuta kada je B krenuo u prvi razred...jutros mi je tlak već bio na 100. Danas roditeljski, sigurno ću biti još ljuća.
Bubice ako nije tajna, zasto si bila ljuta tada i zasto već jutros, zanima me da se pripremim. Meni je ovo prvo dijete u skoli al ja sam dijete prosvjetnih djelatnika pa sam valjda subjektivna, jako volim skolu i sve u vezi s njom. zasad nemam nikakve opaske.
Eh da naši imaju stvarno novu i odlično opremljenu skolu.
roditeljski večeras u 18h.
Moj je tek danas krenuo. Tata ga je odveo. Jedva cekam raport :)
mi isto imamo danas roditeljski i ja sam vec malo ljuta.
Mi neidemo na vjeronauk i rjesenje koje su nasli je da moja kci sjedi u zadnjoj klupi i crta. ha ha. nece ici.
Anatom pa to trebas dogovorit s uciteljicom, ja bih to nasamo bez popratne ekipe okolo. Neka smisle rješenje tipa knjiznica ili nesto drugo onako kako to rješavaju u drugim razredima.
ma naravno da necemo pred svima na roditeljskom. Ali su nam kod upisa obecavali brda i doline da bi sad ispao sipak. Nije to do uciteljice. Znam to.
ni moja cura neide na vjeronauk,al kod nas je zadnji sat.
Moja je isto odusevljena, samo je danas zabrinuta hoce li stici napisati svu zadacu, lol
Ima plivanje danas pa zato...
Kod nas prva dva tjedna imaju po tri sata, kupimo ih u 10.30, a od sutra pocne i boravak
Moja sad na pocetku nece ici, a za poslije cemo vidjeti
anatom, grozno, i meni bi bilo neprihvatljivo
mi ne znamo kako ce biti s tim, jer su nam dali radspored za samo tri sata pa ne znam kad je vjeronauk
stvarno se nadam da je zadnji sat da je mogu pokupiti ranije
mozda saznam sutra na roditeljskom
kod nas isto prva dva tjedna imaju nastavu do 10,30 ali smo vec dobili pravi raspored.
mislila sam ga dati na vjeronauk, ali sad ispada da taj dan kad je vjeronauk imaju 3 sata, pa je vjeronauk tek onda 7. sat. znaci trebao bi tamo negdje bauljati 3 sata.
tako da je vjeronauk otpao.
Nama je taj prvi sastanak bio kasno popodne - prvo priredba, pa dok smo svi otišli u razred, dobili upute - već je bilo pola osam navečer, a na pitanje do kad treba kupiti sve te pisanke i pribor - odmah.
I onda juri u prvi dućan, kupuj što nam fali, da ujutro ima sve sto treba. Znate koliko su napisali iduci dan u te pisanke koje je trebalo imati "odmah"? - Ništa, naravno, ni slova.
Ali dobro, bar imaju odmah od drugog dana normalno nastavu, moja se jučer zžalila što smo je pokupili malo prije 15:30 pa nije bila na užini :mrgreen: Danas nećemo ponoviti tu "grešku" :lol:
Za vjeronauk sam već pisala na drugoj temi, naravno da nema ničeg osim "knjižnice" kao alternativa, naravno da nam je sugerirano da "mogu ostati na satu" (a na upisu je bila priča da su s učiteljicom), naravno da nije prvi sat (pa da odu kasnije u školu), i naravno da su nam ponudili da "nije još kasno da ih upišemo na vjeronauk" i nisu htjeli reći koliko ih nije upisano jer kao "ne znaju" - a podijelili knjige, zna se tko je uzeo a tko nije.
Danas je roditeljski, pa se spremam razjasniti tu vjeronaučnu priču do kraja, srećom nisam jedina, valjda ćemo zajedničkim snagama se izboriti za nešto podnošljivo (jer kvalitetno očito neće biti).
nama se zabunom u kompletu knjiga nasao i vjeronauk. Prolistala sam i ostala pri odluci. Jako agresivno mi djeluje udzbenik, a radne je jos gora.
vidjeti cemo danas nakon roditeljskog. ali u istom razredu nece sjediti makar ja placala sittericu da bude sa njom vani na livadi tih 45 min.
Kakvo palcanje siterice???? Skola je duzna zbrinuti ih. Ako ne moze biti s razrednom uciteljicom (tako je moja barem do sada) trazi knjižnicu.
knjiznica ima neko cudno radno vrijeme. Ma nesto cemo rjesiti. samo se ventiliram jer mi se digao tlak 100 posto. Isto su nam kod upisa rekli svasta nesta da bi sad odjednom bilo ovako.
sve se moze organizirati. pitanje je volje. Ali si sad bas razmisljam- kada imaju vjeronauk imaju i drugu uciteljicu. Sto tada radi njihova? Zapravo mi je sada savrseno jasno da ako ona ima slobodan sat da joj se ne sjedi sa jednim djetetom u razredu. Savrseno razumijem.
Nisam roditelj koji omalovazava necije zanimanje i ne .erem po odgojiteljima i uciteljima zato jer kajjaznam - nisu nesto mom djetetu. Ali ovo je organizacijski propust koji treba rjesiti skola. I ne krivim uciteljicu. Nema lako zanimanje.
ajde javljate kako su kod vas rjesili problem vjeronauka. pliz :)
Eh da. I zna li tko ( prije nego popricam sa uciteljicom) dali bi moglo biti problema radi izbivanja tjedan dana radi putovanja? Krajem desetoga idemo u Francusku na tjedan dana. Nismo mogli odgoditi.