Mi smo gledali Starce (Grown ups http://www.imdb.com/title/tt1375670/) i fakat nas je dobro nasmijao. Nađe se scena koje nisu za klince, ali ih ima i za njih (dogodovštine na bazenima su presmiješne!).
Printable View
Mi smo gledali Starce (Grown ups http://www.imdb.com/title/tt1375670/) i fakat nas je dobro nasmijao. Nađe se scena koje nisu za klince, ali ih ima i za njih (dogodovštine na bazenima su presmiješne!).
Tri mušketira- užas. Preglupo. Nismo do kraja pogledali.
Napokon smo pogledali Warriora. Tko voli takve fajterske filmove, preporučujem, a, kako reče moj frend, to je i Titanic za muškarce, pa ono...
Uz to, gledasmo mm&ja Paradu, i filmić je onako, okey. Očekivano stereotipizirani likovi i situacije, ali ima duhovitih scena, svakako. Sad sam u iščekivanju Ljudoždera vegetarijanca, malo smo slabi s filmovima, drže nas serije.
"Moon" - odlican, svakako preporuke!
Najzesca scena mi je kad se svako jutro budi uz pjesmu "I am the one and only"... :lol:
Za curice, krasan film "Ballet Shoes" (u kojem se ne radi iskljucivo o baletu), u kojem izmedju ostale odlicne britanske postave glumi i Emma Watson, inace Hermione u Harryju Potteru. Lijepo je vidjeti kako je odlicna u svemu cega se prihvati. :heart:
iranski A separation... divno mi je pogledati film iz tako strane zemlje i podsjetiti se da smo svi mi isti sa svojim problemima...
Slavoj Žižek i Jurica Pavičić su komentirali seriju Žica "The Wire", a an IMDB serija ima ocjenu 9.6. Skinuo je, počeo gledati i ugodno se iznenadio.
The Ides of March - dobar je, svidjet će se svima koji su voljeli "Zapadno krilo". Film je, doduše, mnogo prljaviji.
Koža u kojoj živim - odličan, prilično bizaran. (Ali ja volim tu Almodovarovu bizarnost, tako da...)
Life as We Know It
Four Christmases
Dvije predvidljive, zabavne holivudske limunadice.
Za korisnike MaxTV videoteke koji ga nisu pogledali - odličan, zabavan, duhovit: Kiss Kiss Bang Bang, preveden kao Cmok cmok bang bang.
Crazy, Stupid Love
odlična komedija, nimalo predvidljiva
Mima, to je ovo http://www.imdb.com/title/tt0373469/ ?
Da!
Thanks, Mima. :-)
Laumi, stvarno ti Crazy, Stupid Love nije bio predvidljiv? Meni je bio dobar i zabavan, ali završetak i više nego očekivan.
ok, završetak možda i je predvidljiv, ali u filmu ima dovoljno obrata da kažem da film kao cjelina nije previše predvidljiv (teško je napraviti komediju koja nije nimalo predvidljiva)
sviđa mi se jer nije sladunjav
jedino što mi se u cijelom filmu nije svidjelo je scena na maloj maturi (ta mi je bila ponešto sladunjava)
ali, kažem, film općenito mi je :klap::klap:
komedije inače rijetko gledam jer je teško naći neku dobru i stvarno duhovitu, ova mi je pravo osvježenje
Serija Person of Interest.
Kužim te, Laumi. :-) I slažem se, to je stvarno dobra, kvalitetna komedija.
Ovo s predvidljivošću je neka moja buba :roll: , jednostavno ne mogu gledati film ili čitati knjigu, a da ne pokušam pretpostaviti što će se dogoditi u nastavku. (Kod filmova čak i predviđam naglas, ali samo pred mm-om, on to dobro podnosi. :mrgreen: ) U međuvremenu sam se toliko izvježbala da u 99% slučajeva pogodim (kad su u pitanju serije tipa "Fringe" pogađam i po nekoliko epizoda unaprijed), u idućem životu ću biti scenaristica u Hollywoodu i zarađivat ću masne pare. :mrgreen:
Hugo, predivan :) http://www.imdb.com/title/tt0970179/
Gledala sam Čovjek zvan hrabrost (http://www.imdb.com/title/tt1403865/), ok western, poprilično realno krvav, dobra izvedba Matt Damona, al nekako sam više očekivala od tog filma, valjda ga moram još jednom odgledati.
Stvarno netipičan Cronenbergov film "A Dangerous Method" o odnosu Junga i Freuda i počecima psihoanalize, uglavnom neloš, ustvari dobar film ali od cronenberga nekako uvijek očekujem nešto uvrnuto.
Gangsterska petorka (http://www.imdb.com/title/tt0335245/) braće Coen - ispočetka malo dosadnjikav, ali kako su se neplanski razvijali događaji nakon pljačke casina, tim je urnebes bio sve veći :).
Baš neki dan The Iron Lady (Oscar za glavnu žensku ulogu i, ako se ne varam, šminku) i The Help (Oscar za sporednu žensku ulogu).
The Iron Lady mi je odličan film, Meryl Streep je izvrsna. Mala (ali zaista mala) zamjerka filmu je što je, da bi se kvalitetno pratio, potrebno prilično dobro poznavanje britanske novije povijesti; druga stvar, mislim da su mogli bolje (detaljnije) razraditi odnos M. Thatcher sa sinom i općenito odrastanje njezine djece.
The Help je dobar, solidan film, ali ne mogu reći da je nešto posebno. Riječ je o jednom od onih klasičnih, tipiziranih "crnačkih" filmova, tj. filmova o borbi za prava crnaca na američkom Jugu. Bojim se da će mi se za koji mjesec ili godinu sasvim stopiti s drugim sličnim filmovima koje sam gledala.
Sinoć sam još, po ne znam koji put, gledala Lola rennt, i nakon gotovo petnaest godina je odličan.
sinoć gledala Željeznu damu, razočarenje od filma, a znam ponešto o britanskoj povijesti...
The Help ili Tajni život Kućnih Pomoćnica
toplo preporučujem :-)
pogledala sam odličan dokumentarac, Slava kurvi http://www.whoresglory.com/about.htm
Gledala Crazy Stupid Love neki dan,solidna komedija....zainteresirao me Ryan Gosling pa sam isla gledat njegove filmove : Drive i Half Nelson...
Oba sa visokim ocjenama na IMDB-u, za Half Nelson je cak bio nominiran za Oskara...a ja razocarana za oba...
Drive- nikad nece biti kultan kao Pulp Fiction na sto su isli,vidi se....kemija izmedju glavnih glumaca-nula bodova...soundtrack solidan...
Half Nelson - Gosling dobro glumi narkica (iako ne bas za nominaciju) ali to je sve...dosadnjikavo...
Jedini film koji sam nedavno gledala a da mi je ostao u pamcenju je Temple Grandin,Claire Danes je genijalno odglumila autisticnu osobu,preporucam!
tko voli Ryan Goslinga svakako preporučam Martovske ide(nisam gledala,no čujem da je dobar,još igra u kinima),
zatim dramu Blue Valentine(teška životna drama,meni jako draga,tu glumi s Michelle Williams),
pa tu je i famozni Notebook(ja sam se tu upravo zaljubila u njega,a i kemija je SAVRŠENA pošto su on i Rachel McAdams bili pravi par)
još kao klinac glumio je onog malog poremećenog u Ubojstvu po brojevima sa Sandrom Bullock
uopće se ne kuži da volim tog glumca,jel da?:mrgreen:
Ne znam da li sam vec spomenula ovaj film... Odgledala sam ga ponovno na DVD-u ovaj vikend: solidna glumacka ekipa, isprepletene price, zabavno: He's Just Not That Into You .
Horrible bosses. Davno nisam suzu pustila od smijeha zbog nekog filma, al' zbog ovog jesam. Anniston u odličnoj ulozi prestrašne bič. Sjajan scenarij.
Let´s talk about Kevin, uznemirujuć film
Intouchables, predivan film o istinitoj prici.
http://www.imdb.com/title/tt1675434/
Sivi kamion crvene boje - film o ljubavnoj priči sitnog krijumčara Ratka i rokerice Suzane u prvim danima rata u ex Yu. Piš. :)
The Descendants - film o čovjeku čija žena teško strada u nesreći, pa briga za njihove dvije kćeri odjednom pada na njega. On shvaća da se totalno otuđio od djece i da mora graditi odnos s njima iznova. U međuvremenu se ženino stanje drastično mijenja, saznaju se neke stvari koje je bolje ne znati... Meni je film bio jako dobar, a mm-u teška depra. Dodatni bonus je lokacija (Havaji), snimke su predivne.
Safe House - špijunsko-kontrašpijunska-kontrakontrašpijunska ekšn pucačina, crtić za odrasle. (Izvrstan Ryan Reynolds.)
Young Adult - film o ženi koja se, nezadovoljna vlastitim životom, vraća u rodni grad s fiks idejom da vrati bivšeg dečka. Zvuči kao limunadica, ali nije, dobar je film. I Charlize Theron je odlična.
one day
Gledala neki dan, jako dobar
Descedants sam pogledala jucer, i meni je bio dobar. A One Day mi je divan romantican film :)
Drago mi je da vam se sviđa. :-) Nisam gledala Sideways, dala si mi dobru ideju, hvala, Saša. :-)
Došla sam vam preporučiti dva izvrsna, izvrsna filma.
Prvi je Lars and the Real Girl - film o povučenom, usamljenom mladiću koji odluči riješiti svoj problem na vrlo osebujan način, a ljudi oko njega (kolege s posla, članovi crkvene zajednice, mještani) daju sve od sebe da mu pomognu. Film je pametan, na trenutke dirljiv i izuzetno duhovit.
Drugi je Thank You for Smoking - izuzetno uspjela satira o čovjeku koji je glasnogovornik duhanske industrije, ali istodobno pokušava biti dobar otac i uzor svom dvanaestogodišnjem sinu.