Ivana s, da nisam razmisljala
Printable View
Ivana s, da nisam razmisljala
Ja sam danas 30+3tt i moji hahari su zagrabili turbo. Decko je procijenjen na 1,7kg, a curka na 1,3kg 8-) ginekologica je zadovoljna, ali kaze da ako nastave rasti tim tempom da cemo i prije na porod. Pokusavali su napraviti ctg ali se mala nije dala dok me nisu poslali da se najedem i umirim gospu :lol:
nisam bas presretna s time, ali ne mogu birati. Em je pulska bolnica u radovima, em sad ta corona, uzas, ali...
Naravno :)
Sad kad je sve na jednom mjestu, slobodno nadopunjavajte.
Riri (m)
Rominka (m/z)
Jagodicabobica 8/7 (m)
Alice in Chains 10/7 (m)
Justme409 15/7 (z)
Ivana S 25/8 (m)
Hula.hop 14/9 (x)
Galicia 19/09 (x)
Character 29/9 (x)
Munkica 03/10 (x)
Evo me cure! Nisam rodila, još smo 2u1. :)
Loše sam volje zadnjih dana pa se ne javljam baš. Ova korona mi je pomutila sve planove.. Sama ću na porod izgleda. Osim ako se nekim čudom dopuste pratnje. Još smo i muž i ja bolesni, a doktori su nas fino od*ebali bez ikakvih testiranja i gledanja.
Ali popratila sam vas, sve sam pročitala. :)
E da, 1.4. mi je termin, ali mislim da bi moglo biti i ranije.
Lotus, mi smo blizu s terminom. :)
Hula hop, ja u četvrtak. Poslat će nalaz ginekologu. I baš sad vikend.
Ja sam u Rijeci, meni su izvadili krv kod ginekologa i poslali hls-om.
Rominka, super napreduju blizančići! :-)
Riri, bravo za 2u1 još.
Žao mi je zbog bolesti i samoće na porodu, vjerujem da ti je dosta korone.
Ja sam počela raditi na svom željezu. Pijem Heferol (zasad ga, srećom, dobro podnosim).
Da se malo potrudim i ja, a ne samo farmaceutska industrija, napravila sam mješavinu meda i sušene koprive.
Izgleda bljak, ali fino miriši i uopće nije ružno. Samo malo podrigujem po koprivi. :lol:
Namjeravam i pasteli napraviti, sve se nadam da će me neki elan uhvatiti nenadani jer sam kao ispuhani balon danas.
Daj mi pliz recept za ovu mjesavinu za zeljezo. Bas moram nesto poceti piti hahaha
Prije 3 dana je mogla pratnja na porod u Rijeci, rođakinja rodila. No, u 3 se dana mnogo toga promijenilo. Prije 3 dana sam se usudila sjesti u kafić, danas više ne.
No, možeš ti, sigurna sam, biti sama na porodu. Sve žene to mogu. Nekima je teže, ali može se. Drž'te se trudnice, bit će bolje.
Beti3, istina je, mogu to žene.
Ja sam na drugom porodu bila sama jer je dragi morao biti sa starijim doma, nije imao tko biti usred noći.
Većinu sam vremena provela sama jer je jako puno žena rađalo odjednom i nije babica samo sa mnom mogla biti. Jedva sam je vidjela.
Neću reći da je lijepo, nije, ali preživiš.
Character, neću baš reći da mi leži, ali ne uzrokuje mi veće probleme.
Prije sam ga uzimala i uzrokovao mi je zatvor, sad ga popijem ujutro, a popodne čašu sirutke pa nemam više problema.
Justme, frendica i je rekla da je pomiješala samo suhu smrvljenu koprivu i med.
Tako sam i ja napravila.
Ona je kupila koprivu negdje u dućanu zdrave hrane, ja imala domaću, brala mi svekrva za čaj.
Trudnice kakva vam je probava? Meni je postalo koma. Svako 4-5 dan ali je pretvrda tako da mi uzrokuje ranice dolje koje ne mogu zacijeliti radi svake sljedece stolice...
A jedem lešo, kefire i sl.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Pratnja vise ne moze ni u Rijeci, jutros mi je rodila frendica. Cak joj jos ni bebu nisu dali, da je sve strogo zbog korone. :-(
Galicia, i ja sam radila u Ri, samo ne kod svog gin nego u Agramu. Ali kazem, mislim da sve to ide u isti lab u ZG. Dobro da si rekla, da se ne brinem ako ne dode u pon.
Meni je zeljezo na zadnjim pretragama bilo na gornjoj granici. Ima zeljeza u prenatalu koji pijem. Cikla mi je super pa se bacim na nju povremeno.
Meni je probava da kucnem jos ok. Jedino me brine sto sam jos uvijek -3kg. Treba li me to brinuti? Kako stalno nesto smrcem, kasljem slab mi je apetit, plus jedem mini porcije zbog kiseline. Jedem sve zdravo, voce, povrcr, jogurt, kuhano, prosle su mucnine, samo pomalo vise puta.. Trbuscic se sad bas vidi maleni, ali kilice ne idu.
Riri, nadam se da ce poceti pustati pratnje kad se malac odluci van. Naravno da se prezivi, ali ja bi dosta potonula da ne mogu imati muza uz sebe. Drzim fige :-*
Hula.hop meni je moja gin rekla da je zabrinjavajuće ako izgubis vise od 8% pocetne tjelesne tezine. To je u mene cca 3,4 kg. Sad sam na -2,5. Ali jedem kako kad. Ne mogu se pohvaliti nekim tekom + ja povratim u prosjeku svako 2.dan a u utorak ulazim u 12.tjedan. najgore mi je kad povratim i onda iza jedem ko da sutra ne postoji. Jadni zeludac.
Vj ne dobijam kile jos jer slatko apsolutno nista ne mogu. Ni vidjeti ga.
Da i ujutro kad se probudim, prije jela stomak mi je kao ravna ploca. Muz me zeza da ga zajebajem da sam trudna [emoji23] samo ja osjetim da se napuhao u predjelu iznad pubicne kosti tj oko ruba veša.
Kako ste??? Ja sam nesto down.Prespavala sam dobar dio dana, nocu ne mogu. Nemam volje ni za sta.Isprepadana sam sva ovim pricama sto su zene pocele da pricaju nakon onog loseg dogadaja.....razmisljam cak i o porodu u privatnoj klinici gdje se sve vise zena poradja kod nas ali kazu ako sta krene po zlu vozilo spremno za taj isti kllinicki centar. Skupo je ali to bi nekako...dosta poznanica mi se porodilo tamo, ma kao u hotelu. Muz prespava s tobom i bebom, cijelo vrijeme te masiraju, muzika. Nakon poroda babica pomaze sa bebom, oko tusiranja, uvijek si cist i presvucen. U bolnici si uslobi nehigijenski i sad sve vise razmisljam. Isprva sam htjela u tu privatnu al skontah bolje na klinici kad cu to da voze ako bude komplikacija gore......
Character, i kod mene ti je isto. Tek od skora se vidi da sam trudna ali definitivno ne kako to obicno biva u 6. mjesecu trdnoce. No, tako mi je bilo i sa kcerkom.....gradja valjda.
Cure ak vam kaj znaci, ja sam u 22tt dosla na +1 kg i pitala sam dr jel to oke, ona je samo rekla da kilaza trudnice nema veze s bebom. Mislim, naravno da ima u odredenim situacijama ali ako vam se bebaci razvijaju kako treba, to je najbitnije. A pogotovo ako ste u startu, pa jos mucnine i povracanja. Ja sam u startu pala oko kilu-dvije radi smanjenog apetitia, i vratila to negdje tamo iza 18tt ja mislim.
Alice, uvijek se lakse nadu losa nego dobra iskustva. Ako nam trenutna situacija dopusti imaj pratnju sa sobom koja ce znati tvoj plan poroda i sta zelis i moci govoriti u tvoje ime ako treba. I citaj uz negativna i pozitivna iskustva, da si stvoris neku ravnotezu i da ne ulazis samo u negativne scenarije.
Character uh, meni se ustabilila stolica ulaskom u drugo tromjesecje. Ali vjerujem da postoji nesto za meksanje stolice, da li prirodni pripravak, da li farmaceutski.
Onda nema brige kad vas je vise bilo neko vrijeme u minusu :-) Meni bi 4-4.5kg bile 8%, strah me samo hvatao jer nemam vise mucnina, prosao je 12tt, ali ocito nema mjesta panici.
Alice, slazem se s Jagodicom. Nama je u Rijeci ok bolnica, samo doktori sve vise odlaze, ali svejedno mozes cuti katastrofa iskustva. Trebalo bi pokusati ne fokusirati se na pojedine slucajeve. Ali ako ce te to smiriti, vidi kako je u toj klinici pa probajte s tim, pogotovo ako vecina ima losa iskustva s vasom bolnicom. I ja sam razmisljala svasta na pocetku, ali mislim da je Ri ipak ok.
Character, meni probava ok jer pijem sirutku. Inače ne znam kakva bi bila, sklona sam zatvoru pa još uz uzimanje željeza..
Hula hop, ovo odvajanje majki i djece je neosnovano i nedopustivo!! Strašno! Znaju li oni što uopće rade ranoj privrženosti i uspostavi dojenja?? :twisted:
Ajme, ne smijem ni misliti.
Mene bi samo vojska mogla od djeteta odvojiti.
Mislim da ne trebaš brinuti oko kila dok god jedeš, beba uzima što joj treba iz tvog tijela. :-)
Character, ajd ne laži i nama da si trudna! ;-)
Alice, "čujem" da si zabrinuta i neraspoložena. Žao mi je.
Ako te iole tješi, u najvećem broju slučajeva (golemom) bude sve u najboljem redu.
Problem je što se uvijek bolje pamte loši događaji i onda nam iskaču najgori scenariji.
Preživit ću samoću, naravno. Ali mi je žao, nisam to još uvijek prihvatila.
Hulahop, hvala. :kiss:
Galicia, u kojem omjeru se miješaju kopriva i med? I koliko toga se uzima onda?
Alice, dobro cure kažu, lakše ćeš naći loše priče nego dobre. Loše vijesti se brzo šire. Ali ako želiš ići roditi u privatnu kliniku, zašto ne. I ja ću roditi u privatnoj. Jedino ne znam to za slučaj komplikacija. Kod mene nije tako jer je cijela bolnica i rodilište privatno, pa nema potrebe ići negdje ako nešto pođe po zlu. Raspitaj se pa ćeš odlučiti, imaš još vremena. :)
Puno puta sam čula to da kilaža trudnice nema veze s bebom i da beba uzme ono što joj treba. Tako da, ne brinite. Bolje da se ne udebljate puno, treba to skidati kasnije. Ja sam trenutno 27 kg u plusu, strašno. Nakupilo se sa ležanjem u bolnici. Jedva čekam da se vratim vježbanju, baš sam si teška.
Galicia, rodila je u 8, u 12.30 jos nije bio s njom, vjerujem da ga je dobila kroz dan kraj sebe. Stvarno je Rijeka tu inace ok, bebe su uvijek s mamama. Znas to i bolje od mene, imas doma dva srceka :-)
Riri, ti si meni preslatka! Drzite se :-*
Evo Riri malo stiva, ako nisi vec vidjela :-)
http://www.roda.hr/portal/trudnoca/z...onavirusa.html
Da se i ja javim, konačno, nakon toliko željenih godina. Danas smo po zm 9+4 i od simptoma imam užasnu žgaravicu. Mučnine nemam baš, povraćala nisam nijednom. Iako je to čudno, priželjkujem barem jeno povraćanje hahahaa
Evo i nastavak liste
Riri (m)
Rominka (m/z)
Jagodicabobica 8/7 (m)
Alice in Chains 10/7 (m)
Justme409 15/7 (z)
Ivana S 25/8 (m)
Hula.hop 14/9 (x)
Galicia 19/09 (x)
Character 29/9 (x)
Munkica 03/10 (x)
Snekica 14/10 (×)
Ne treba povračati
Snekice, dobrodošla kod nas. :)
Ipak ti želim da ne povraćaš. :lool:
Snekica, sa divljenjem sam procitala tvoj potpis i zelim ti cestitati i reci svaka cast.
Ja sam isto prizeljkivala povracanje, i onda sam jednom povratila i do kraja tjedna sam svima pricala kak sam povracala :lol:
Ja mislim da sam i ja psihicki sebe natjerala da povracam da budem u miru, i 2 puta jer sam jela pastetu
Riri, odokativno su omjeri. Uliješ meda u staklenku i dodaješ koprive dok ti ne izgleda bogato koptivom, ali ne pregusto za uzimanje žlicom.
Jedem par žličica dnevno, kad se sjetim.
Hula hop, meni je to svejedno strašno. 4 i pol sata beba bez mame i cice. Teško će dojenje uspotaviti, beba se boji..
Meni su prvog sina bili odnijeli pa ga nisu vratili par sati, ja jedva na nogama, pola sata mi trebalo do kraja hodnika, ali sam ga vratila.
Drugi se nije od mene odvojio ni sekunde. Išao je sa mnom na krevetu iz rađaone u sobu (tu sam se morala raspravljati, ali sam pobijedila).
I na preglede sam išla s njim. Presvlačila ga i sama brinula o njemu.
Mislili su da sam luda, ali boljela me briga.
Ima i do temperamenta i odgoja, naravno, ali drugi mi je sin smireniji, staloženiji, vedriji.
Snekica, čestitam! :-D
Imena su odlična. Posebice Erin. To mi je drugo ime za djevojčicu.
Nemoj povraćati. Neee treba ti tooo. ;-)
Cure, ovaj tekst što je Hula hop stavila je zaista odličan i sveobuhvatan, pročitajte. :-)
Jagodica, Justme, dobre se s tim povraćanjem! :lol:
Hehehe, hvala cure! Ma nije da baš žeeeelim povraćati nego me ubi ova žgaravica :-x
Aaa kako lijepo! Mlađi će ubrzo slijediti starijeg, bez brige! <3
Cure, u potrazi sam za dobrom, iskoristivom torbom za kolica (za twinsice, da nam stane sto vise toga) i ne snalazim se uopce...nemam pojma odakle da krenem. Ima li netko sugestiju, savjet?
Riminka, netko je ovdje u grupi spomenuo kako ima grupa na fbu gdje zene o kolicima raspravljaju/ prodaju, daju savjete...probaj sa tim. Ima neka zena sto je probala (pazi sad!) 200 kolica, zasigurno ce ti dati savjet i za torbu [emoji4]
Jutro. Ja sutra ulazim u 12tt i sinoc sam povracala uzasno i jutros mi je toloka muka da bi mogla svaki cas.
Character, baš mi je žao.
Grozne su te mučnine.
O povraćanju da i ne govorim. :nope:
Ja šizi, jutros jer me zove ženska iz računovodstva Geneplaneta (Nifty), treba joj potvrda da je uplaćena prva rata inače mi ne mogu poslati nalaz.
A dragi još u petak drugoj ženskoj poslao potvrdu i ona odgovorila hvala, dakle primila je.
Ok, pronašli, poslali.
Ne može mi reći nalaz jer ga ne zna, radi u računovodstvu.
:cupakosu::cupakosu: