raspitala sam se, uvijek carski. nema vanjskog okreta. a i ja ne bi riskirala, bitno da sve bude ok ma makar se ja kasnije malo mucila..kako je kod tebe danas?
Printable View
raspitala sam se, uvijek carski. nema vanjskog okreta. a i ja ne bi riskirala, bitno da sve bude ok ma makar se ja kasnije malo mucila..kako je kod tebe danas?
Jutro bucke !!! Evo kod mene prehlada konačno došla kraju sam puno c vitamina i caja...Nego jucer smo saznali da nam se u vrticu pojavile varičele...moja djeca nisu prebolila pa me malo strah iako sam ih ja prebolila kao mala. Jeli kojoj od vas dijete imalo dok ste bile trudne ???
2011. God kad sam rodila davali du ibuprofen.
Evo zove me doktorica, nova uputnica i pregled u petak. Jedva sam se ustala iz kreveta danas, mali je ful nisko. U petak ćemo već gazit po 38 tjednu.... Otvaram se opako od 31 tjedna. Super sam izdržala i tako sam sretna što ću ga odmah dobiti i što neće ležat na neonatologiji.
Ja mozda i imam bh, al ne kuzim. Samo osjetim bebicu i nista vise.
Što se droga tiće, meni je mm na prvom porodu donio lupocet1000 šumeći - bile su mi dosta tri kroz jedan dan da me skroz oslobode bolova od šivanja.
ne dobiješ ponovo kozice, nego herpes zoster.Ako padne imunitet herpes se aktivira. To se desilo meni, istina nisam bila trudna ali je jako nezgodno i jako bolno i moja preporuka je povuć djete iz vrtića da ne dobije ako već nije. Mislim da nije dobro da to dobije trudnica.
Što se tableta tiče, sjećam se da su sestre izričito napominjale da mogu paracetamol i ibuprofen (znači lekadol, lupocet, neofen i sl.) a NIKAKO andol, aspirin.
Moj je u pon. na uzv bio 2600gr, rekla je da bi do termina trebala biti beba od cca 3kg (znači još otprilike 3 tjedna).
Optimistična, drži se, još malo :-)
optimisticna...meni je doktor rekao kozice, stvarno ne znam...nasrecu nisam imala s time problema
Žene moje, molim vas savjet.
Umjesto da uživamo u trudnoći, mi doma imamo treći svjetski rat. Nemam nikakvu podršku, plačem svaki dan.
Pa Ivekica sto je bilo? Muz ti ne daje podrsku?
Svekrva??
U petak idem na pregled kod ginekologa pa ću tražit savjet što napravit. Zadnji put kad su harale kozice namjerno sam "držala" djecu kraj oboljele djece da se riješimo toga ali nisu dobili...doktor opće prakse mi je reko da u pravilu kad ih jednom preboliš stekneš doživotni imunitet a ponovo ih se dobit može ukoliko si imao samo jedan,dva mjehurića što nije bilo dovoljna infekcija.
Ovo za herpes je dijelom logično jer kozice i herpes su soj istog virusa...bilo kako bilo iš,iš od nas !!!
Ivekica ??
i ja sam se bojala da ne dobijem kozice i citala sam...ako ih trudnica dobije u prvom i trecem tromjesecju moze bit malo opasno jer se u prvom razvijaju organi a u zadnjem tromjesecju ako dobije neposredno prije nego sta rodi, i dijete ih moze imat. ako je tvoje dijete u pitanju zbilja ne znam kako se izolirat da ne dobijes.. ali drzi imunitet na visokoj razini sa vocem, povrcem, limunom....pogotovo ako si ih prebolila...nemoj se sad nervirat :)
kozice kao kozice možeš dobiti jednom, poslje toga virus se može ponovo izbaciti u obliku herpesa (i to ne onaj na ustima!!) nego po tijelu, ozađu mjehurići ko da te neko bičem opalio duž živca i samo s jedne strane tijela (lijevo ili desno) nikad po cijelom tijelu.
Mirno, ako izuzmem šutiranja u rebra i rastezanja na sve strane :mrgreen:
Izgleda je ipak u pitanju borba za svaki kvadratni centimetar pa i probava i mjehur sudjeluju u tome.
Optimistična, onda će i tvoj biti pravi komad momčića :-)
Meni je dr u 1. T dao prognozu veličine bebe u 30 i nekom tjednu i više nije nit mjerio jer, kaže, nije to više baš precizno.
Međutim, sad i on i ja vidimo da je stvarno velik (ne mogu vam opisati gdje ga sve ima), pa pratimo.
Ja volim da znam. Štrebso sam, a brijem na što prirodniji porod pa se bolje osjećam kad sam pripremljena i informirana.
:fige: svim trbušastim da izbjegnete(mo) kozice, gripe, viruse i bakterije!
bebeto ja i srednja sestra smo imale kozice (ili varičele kako mi to ovdje kažemo) kad je moja mama bila trudna sa najmlađom sestrom, a mama je tada bila u drugom tromjesečju. Nije znala da li ih je prebolila u djetinjstvu, pitala svoju mamu (moju pok. baku) al ni ona nije znala, davno bilo,a prije se to tako nije zvalo, tako da nije znala jel ih preboljela. Uglavnom, nije dobila od nas, sve je bilo u redu do samoga kraja i rođena zdrava i prekrasna moja najmlađa sekica.
Pokušat ću sve saberem ukratko.
Roditelja nemam, s njegovima sam tako tako, ali sretni su zbog djeteta, ali on je Isuse bože. Toliko bezobrazan, bahat, nema nikakve planove za budućnost. Osjećam se ko samohrana majka, što uopće ne bi bio problem, ali samo da znam na čemu sam. Jel uz mene ili ne. Tri dana nismo riječi razmijenili. Teško mi sve to pada.
Ivekica otkad je to tako? Je bio bolji prije, pa se sad odjednom tako ponasa ili?
Zeli li on dijete?
Iskreno nisam više sigurna u to. Mislim da ga je ulovila panika. Nedavno se počeo tako, iako od početka ne pravi nikakve pldnobr niti pokazuje zzainteresiranost.
Sara10 hvala ti !!!
Ivekica nadam se da cete uspjet iskreno porazgovarat o svemu, koliko ste zajedno ?? Bas mi je zao da se moras zalostit u trenucima kad bi trebali biti sretni zbog bebice...
ivekica drži se,neznam što bi ti drugo savjetovala. Neznam situaciju,ali mogu zamisliti kako ti je.
Ja sam danas sa malim prošetala do dućana i jedva došla doma. Prepone i donji dio leđa me rasturaju. Ja isto nisam nikad ziher kad imam BH kontrakcije,samo osjetim malog kad udara,a udara nemilosrdno.
Mene isto strah uzv-a,jer mi je beban procijenjen da će biti veči od brata koji se rodio sa 4100. sve neke mega bebe!
ista stvar
isla sam sa mladjom do ducana, mislila sam da se necu moci vratit doma, tj. da ce mi beba ispast... jaki pritisak skroz dole... znam da je to normalno od ovog tjedna, al sam se iskreno iznenadila (jos nekidan smo hodale puno dulje relacije bez ikakvih problema)
ivekica, ne znam sta bih ti pametno napisala, samo veliki zagrljaj i puno strpljelja...
ivekica, bilo bi dobro da riješite prvu i osnovnu stvar- da li on želi dijete. Jer takvi neodlučni su inače najgori tipovi. Prvo se povuku kad priznaju da nije to za njih, a onda kad se beba rodi, opet se pojave, štoviše forsiraju, da bi kasnije nestali. Ne treba naglasiti da se takvi obično svako malo pojave i nestaju. Nestalni ko luna. Bilo bi ti sigurno lakše da znaš na čemu si. A onda od toga ideš dalje. Sada samo to riješi.
Optimistična dobro savjetuje,ni nažalost nema tu magičnog rješenja. On vjerovatno i bi i nebi dijete,kad ga pitaš reći će da hoće,onda će nestati kad zagusti i tako kako je već gore napisano. Jedini odgovor je da li ti možeš tako. Biti zadovoljan samohrani roditelj može biti lakše nego nesretni roditelj u braku. Ali ti to već vjerovatno sve već znaš i neću ti pametovati. Jedino u što sam se uvjerila u svom životu je kad se odlučiš za neke promjene u životu za koje misliš ispočetka da su nemoguće,uvijek se iznenadiš-ugodno!! Sreća prati hrabre,sigurna sam. I ne sugreriram da ga ostaviš,hrabrosti treba i za ostati i boriti se. Samo ti znaš što treba,vjeruj u sebe.
Ivekica - tako je bilo i mojoj seki (doduše prije 10 godina)... Odlučila je da će radije sama podizati dijete, nego da stalno plače i bude pod stresom. Tada je gospodinu valjda došlo iz guzice u glavu jer se u trenu totalno promijenio. Nadam se da ćete to riješiti jer znam da ti je teško, osobito zato što nemaš roditelje na koje bi se oslonila.
Ivekica, znam kako se osjecas. Moj ti je savjet da najprije porazgovaras s njim o tome sto on zeli u vasem odnosu i zasto se tako ponasa. Vjeruj mi, sutnja samo steti tebi i bebi jer se samo zivciras..
on bi djete, ali ne bi odgovornost. Najvjerovatnije. A možda i odraste u međuvremenu kad ga ona pričepi. ko što Vaki kaže "iz guzice u glavu".
Ah cure moje... Mm i ja smo ludi jedno za drugim, godinama u braku pa se svejedno u T nekad ponaša kao kreten... Naišla sam na neku studiju o tome i kaže da su zapravo ljubomorni kaj su svjesni da više ne budu u centru pažnje i to ih plaši pa zato radije oni odbacuju, nego da budu odbačeni. To je pogotovo izraženo kod jedinaca, maminih sinova (mog je odgajala baka i bio joj je centar svemira). Kod mog ne pomaže razgovor, jednostavno ga pustim da se ispuše, a lovim na sentiš prije spavanja i u fazi buđenja - uzmem njegovu ruku i kažem: pomazi bebu ili pomazi svog sina, onda se sav rastopi, poljubi mi trbuh, dotle ja ljubim i mazim njega i taj dan ga mogu mazati na kruh :)
Budi žena, koristi svoje čari, pokaži mu da ti je još uvijek najvažniji i da bez njega ne bi bilo ni bebe, ljubav se ne diejli, nego množi! Treba njima vremena, oni to drugačije doživljavaju, mi imamo direktan kontakt s djetetom od začeća pa cijeli život, a njihovo stvarno povezivanje počinje tek rođenjem. Daj mu zadatke, neka ti ugađa, a ti ugađaj njemu. Vidjet ćeš da će se opustiti, djela čine uvijek više od riječi!
Je li normalno da nemam bh kontrakcije u 27tt? Znaci li to ista?
ili ih ti ne doživljavaš.
A kako se osjete te bh kontrakcije, jel kao neki grčevi, stezanje dolje?