Hvala vam svima! Nemam snage da trčim oko njega, pogotovo kad ne osjećam potporu. Razgovor izbjegava. Nemam pojma kako ćemo ovo riješiti.
Printable View
Hvala vam svima! Nemam snage da trčim oko njega, pogotovo kad ne osjećam potporu. Razgovor izbjegava. Nemam pojma kako ćemo ovo riješiti.
Da, ko trudovi, ali prode kad odmoris.
Neki dan sam osjecala grcenje oko bebe na minutu. Mozda je to to.
BH kontrakcije pripremaju maternicu i taj kvart na porod. Izostanak ili neke male amaterske bh valjda ne znaci da ce nesto zakazati na porodu.
Ivekica, nisi rekla, koliko ste u braku? Do trudnoce je sve bilo ok?
stvrdne ti se trbuh i malo podigne,obično stisne oko stidne kosti, vrlo kratko traje, jedno 20 sekundi. Obično je samo jedan, ako se ponavljaju (unutar 20 minuta više njih) to su onda već trudići. Bh kontrakcije čak ni ne primječuješ dok nešto radiš, ili ih lako možeš zamjeniti za micanje djeteta.
Maco moje sve tri bebe su bile preko 4,5 kg. Rodila sam lako.
Doduše u rodilištu im je sve bilo malo :-).
Babicama i porodničarima je bitna procjena kilaže. Bar je mojima bilo, jer su svako malo dolazili i govorili to nam je velika beba.
Ali ja vjerujem da ćeš ti roditi bez pola muke :-)
Hvala ti Sani, znaš da sam te se sjetila da si dosta prenijela i rodila veliku bebu.
Ma, iskreno, bilo me malo frka kad sam saznala, ali onda sam pročitala malo tuđih iskustava, malo teorije i sad sam Ok.
I prvi mi je bio 4200, pa što je još pola kile!? :lol:
Što se BH kontrakcija tiče, ja ih dosta uspješno primjećujem jer mi to stiskanje nekako stisne i pluća tj vjerojatno dijafragmu. Baš lijepo osjetim pritisak na pluća i onda kako se trbuh lagano steže.
A što se broja tiče, nekad sam imala 1-2 dnevno, a nekad i 10-tak u sat vremena.
U mom slučaju to uopće nije bilo značajno.
ja nemogu više biti prehlađenaaaaaa!!
Kada službeno završava prvo tromjesečje, jel sa 15tt, 13tt? Jer kad guglam negdje piše da 1. tomj. traje 15 tjedana, negdje tjedan-dva manje pa me zanima kada ono završava i s kojim tjednom počima drugo tromj.?
Evo tablice - http://s1294.photobucket.com/user/tu...5b2fc.png.html
Proguglas pregnancy weeks months i nades tablice.
http://community.babycenter.com/post...93/is_24_weeks
Ivekica evo ja sam baš htjela nešto ovakvo napisati, ali sam trenutno poprilično glupava i fali mi riječi...ugl, ja sam imala neko ajmo reći slično iskustvo u prvoj trudnoći iako smo MM i ja tada već bili zajedno dobrih 6 godina. On je jedinac, mamin sin (ta njegova mater me je koštala živaca i mogla bih knjigu napisat, u jednom periodu sam radi nje gutala Xanaxe a onda sam babi rekla nek od*ebe i izliječila sam se i ja i moja obitelj - VJERUJTE mi nisam jedna od onih snaha, SVI koji ju znaju kažu da je žena Sotonina sestra) ...ugl TADA je još bio ovisan o maminoj sisi da to tako kažem i imali smo financijskih poteškoća te smo bili na velikoj prekretnici...iako smo išli na IVF ciljano i svjesno i oboje s radošću, u neko doba moje trudnoće on se potpuno distancirao i izbivao od kuće što potrebno, što nepotrebno, a da ne kažem kako smo se nekad znali razgovarati. No, kako je Stork lijepo gore rekla - vidi ti sama što želiš, vidi vrijedi li on truda i sama pokušaj prepoznati je li on zaista kreten kojeg se treba riješiti što prije ili je samo jadničak koji se ukakio u gaće od straha i nema pojma u šta se uvalio. U svakom slučaju, ako je ovo drugo, onda draga moja ti navuci hlače, stavi kapetansku uniformu i preuzmi kormilo u vašem braku. Mi žene smo mudrije od njih i pametnije tisuću puta, ali NIŠTA se ne događa preko noći. Ja sam se krvi napišala dok nisam sve posložila da bude kako treba. Neki se muškarci naprosto moraju (pre)odgojiti. Danas sam u divnom i skladnom normalnom braku i uživamo oboje u ovoj drugoj tek započetoj trudnoći s naših dvoje dječice...Baba je potpuno izignorirana i ne može nam ništa. To ne znači da se ne održavaju zdravi kontakti na svakodnevnoj bazi ali to je sve kurtoazija, reklo bi se preko neprobojnog stakla tako da - ne može nam ništa. Ja na nju gledam kao na (duševno) bolesnu ženu i žao mi ju je jer ne uživa u životu,a ona izgara od mržnje i ne zna šta bi od jada, da može, ubila bi me. (ne pretjerujem).
ugl, DIJAGNOSTIKA, IZOLACIJA, TERAPIJA, REHABILITACIJA.
e sad da vas ja pitam nešto - kako se pobogu riješiti mučnine? u prvoj T sam lijepo ujutro izbljuvala dušu i sve 5, a sad mi muka po cijele dane skoro bude....sve mi jako smrdi, a da vam ne kažem kak mi je sad bilo meso trančirati i pospremati u zamrzivač,....fuuuuuuuuuuj....pretvorila sam se u bademe, ali i to pomaže kratkog vijeka.
Ti brate mili, kao da si opisala mater od mog bivšeg dečka :-D :-D
čula sam da pomaže mineralna i svakako izbjegavaj hranu koja nadme, mene nikad nisu uhvatile mučnine, malo žgaravica i to je to. ali su mi curke pričale koje su znale povraćati skoro cijelu trudnoću...
možda su išle u istu školu hahahahha
da, viš, fakat mineralna.....nije mi palo na pamet
Twinolina, sto se mucnina tice, ja sam probala i mineralnu i bademe i dumbir i ne znam sto sve ne i nije mi nista moglo pomoci da ju bar nakratko zaustavim. Muka po cijele dane, a rjesenje nisam nasla. Nadam se da nisi kao ja :)
Meni je za mucninu pomoglo vrijeme, nista drugo. Kod mene je trajala 20 tt. Sad mi jeopet zlo, ali samo kad pregladnim.
Hvala Sadie za tablice, baš je lipo objašnjeno!
istrpit ću, nema mi druge...
za mučnine i povraćanje - ovisi kakvog su stupnja, nekome pomaže određena hrana i pripravci, nekome, poput mene, ništa jer to krene do takve mjere da ne mogu ni vodu u sebe, a kamoli bilo što drugo...
i tako sva tri puta... infuzije, bolnica...
al čim sam ušla u 4. mjesec - ko rukom odnešeno
i, psihički je lakše izdržat svaki slijedeći put jer znaš da će prestat u određenom tjednu... prvi put mi je bilo najgore jer mi se činilo da nikad kraja tome...
i koliko god je meni bilo slabo, gubila na kilaži, krvna slika koma, za to vrijeme beba je uzimala sebi sto joj treba i napredovala sasvim po ps-u...
Buba klara, to je jako utjesno.. Ja jucer stala na vagu i otisla jos jedna kilica dole. I tjesi me ako je tvoja beba u takvoj situaciji napredovala kako treba onda sigurno i moja :)
Ivekica, kako si danas? Jesi bolje?
Imate temu Mucnina, pa pogledajte kak su se druge nosile s njom.
danas pregled 37+1....3300g. nije se okrenila beba :) ajde okreni seeeeeeeeeeeeeeeeeee :* optimisticna ima li novosti kakvih
Da, i đumbir, i to si možeš blagi čaj napraviti od toga...Joj, meni grozno to što niš ne jedem, nije mi muka ni ništa samo mi se ne jede. Sa prvim sam jela sve ispred sebe, a sad ništa...Do sad sam dobila jednu kilu, što i nije problem, ali je malo...Barem mislim :-/
Kolko si ti tt tinchy?
mene inace u mucninama vukla masna, slana hrana pa tako i u trudnoci.. cips, pommes i tako to... I pomoglo je uvijek, sam da nikad niste gladne i da ne uzimate nesto jako jako i kiselo (ko npr. Ja na prazan zrludac ocijedjeni sok od narance... uf)
ma ja sam u prvoj živjela samo na prežganoj juhi, čaju od mente i bananama. sam mi se jede samo pečeni krumpir, ne masan, meso ne mogu vidjeti i bademe jedem. ogromna sam, još zbog hiperstimulacije i stalno sam naduta, i odvratno se osjećam, ko balon, žeđam puno...
ma samo nek bude sve u redu, izdržat ću ovo...
docekala sam jedva!!!! :naklon: sutra u 11h idemo na pregled, drzte nam fige da smo veliki, da kuca srce i da ga uspijemo i cuti, da su nam tu rukice i nogice i da lamatamo s njima!! u prevedenom - da je sve ok!! :fige:
:spava:
Ivana.sky drzim fige! Naspavaj se i javi kako je bilo :)
optimistična i ivana.sky sretno!!!
Ja sinoc prvi put osjetila bh kontrakcije, bile su samo dvije u jako kratkom periodu ali bolne.
Optimistična i Ivana.sky držim fige :) bit će sve u redu, ne sumnjam!
Mi smo i dalje službeni. Zajedno smo nekih 4 godine, ali nismo u braku. I zapravo sad vidim kolika je to pogreška, jer to njima ostavlja prostor za bježanje, dok mi na zajednicu gledamo kao i na brak. Držite fige da za vikend riješimo stvari. Iskoristit ću sve svoje atribute :)
Puno mi znači što vas imam da se pojadam bar malo :zaljubljen: :heart:
Zasto je to pogreska? Mislis da bi bio drukciji da imate papir? Stvar je u glavi, a ne u papiru. Mi smo isto tak negdje skupa, zivimo zajedno neke 2 godine i sve stima savrseno. Vjencat cemo se zbog djeve i sela.
HAha, sam ti iskoristi svoje atribute. Da ih muski imaju, koje bi to drolje bile.
malo ~~~~~~~~~~~~~~ z Optimističnu i Ivanu.sky!
Ivekica malim koracima...polako....držim fige!
Cure trebam pomoc :) ajde nek mi se javi na pp,da tu ne uzrupiramo temu,ako je neka uvozila kolica iz srbije,imam neka pitanja u vezi pdv- i carine
Jos vas cirim svaki dan kad uhvatim vremena posto sam sada jedna velika cika;) mi smo super, bebac je veliki, papi i spava i saljemo vam ljubac i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za trudnoce i sretne porode!!!!!