arlena bitno da je sve ok, to je ono najbitnije, a valjda ćete drugi put saznati spol. 3kg si se udebljala od kada, od početka trudnoće ili od zadnjeg pregleda?
Printable View
arlena bitno da je sve ok, to je ono najbitnije, a valjda ćete drugi put saznati spol. 3kg si se udebljala od kada, od početka trudnoće ili od zadnjeg pregleda?
Moram si kupit onaj krojački metar da mogu izmjeriti. Meni trbuh izgleda skromno, ali nadam se da će uskoro biti kao tvoj :)
Moj je ogroman i natukla +7kg do 21+3tt! Dr ništa nije rekla.
Trbuh se ne mjeri u opsegu nego od stidne kosti prema gore tj. prema vrhu dokle se rastegla maternica i taj broj cm treba odgovarati br tt.
moj je 107cm
:uteg:
twinolina...predobra prica :) cudno svakako a jos i ne razumijem bas sve ali vauuuuuuuuuu....i nek sve bude ok..
sta se tice as znam da imaju rok trajanja, mi imamo novu. ja sam za as uvijek i planiram je koristit za svaku voznju, ali zivimo nasuprot bolnice pa sam mislila samo obuc bodi, odjelce i imam deku koja ima patent i beba skroz stane unutra, samo je glava vani a imat ce kapicu. znaci da bebu samo smjestim u as umotanu u tu deku jer kazem, nemamo ni minutu do kuce.
Twinolina želim sreću tebi i tvojim mrvicama! Stvarno su božji dar i neka vam je sa srećom :)
Arlena ja sam isto u zadnjih mjesec dana natukla 3 kg, to nije normalno, stalno me trazi jesti, ja bi svaka 2 sata mogla jest.. sad to pokusavam malo skresat. Da dalje ide bar po kila mjesecno :lol:
U prvoj sam trudnoci dobila 27 kg, u drugoj 13 (ali sam prenjela 2 tj, da nisam bilo bi to samo 11).
Neznam ,mozda grijesim al nekako me ne brine ta kilaza,logicno mi je da nismo sve iste pa nas ni ne mogu sve strpat u istu tablicu,dok je sve ok s bebom i samnom.
Nervira me sto mi on sam nist ne govori osim ak pitam a ni onda ne dobijem konkretan odgovor!! Pitala sam za magnezij i onda je reko kao pa da uzimi si ga ,omegu je rekao da netreba ?!? Al zato smatra da mi sigurno fali zeljeza pa sam to dobila,bez krvne slike i icega.
Pa eto pitam tu-kad ste pocele uzimat magnezij i omegu 3-6-9 i do kad? I jel to ide s elevitom?
Pa za zeljezo bi bilo logicno da prvo vadis krv, da se vidi dali ti je potrebno. Nalaz bude odma drugi dan. Ja ga pijem jer mi je nisko,, ali vec mi je mrsko. Magnezij ne pijem, gledam da si dnevno pojedem jednu bananu, za njih kazu da imaju magnezija. Grceve nemam pa ne vidim razlog da ga jos i pijem.
Znas li da uz tabletu zeljeza je preporucljivo pit c vitamin ali onaj od 1000 mg, koji se prodaje u ljekarni, jer se zeljezo ne razgraduje u organizmu bez c vitamina. A to je stvar koju doktori ne govore.
Ok hvala na info,jedino sto pijem je elevit. Sta cu sad s tim zeljezom,ne znam. Mozda popit pokoji dan ,al ne svaki i to kako si mi rekla
pozzzz svima...evo ja ću izludit sa svojim stanjem...bila sam na pregledu trudna sam 9tj i sad u četvrtak idem opet...sve je ok,beba napreduje srce kuca,ali ja konstantno imam neki iscjedak....ne boli me ništa...mislim ponekad me štrecne,ali ništa posebno...većinu vremena mirujem,tak da ne kužim zašto mi stalno nešto curi...nisam krvarila niti ništa slično,isjedak je onako bjelkasto smećkast žućkast hm,mislim da sam dobro opisala....ok,bjelkast je od utrića koje koristim od punkcije,ali me brine ovo smećkasto...doktor kaže da nije ništa strašno da je neki hematom,ali ako je hematom zar to nije več trebalo proći...uglavnom u četrvtak idem na pregled i budemo vidjeli šta dalje...to me izluđuje....:cekam::raspa::raspa::zbunj:
Littlemouse, hematomi znaju dugo, dugo pomalo curkati i cistiti se.
Ukoliko nemas bolova, grceva i svjeze krvi, mislim da nemas razloga za brigu.
Miruj i dalje i polako, od pregleda do pregleda :-)
Arlena, ne znam kolike su ti razine željeza, ali meni je moj gin. zabranio da pijem elevit jer on od svih ostalih multivitaminskih preprarata ima najviše željeza u sebi. Tako da ne znam da li ti je pametno piti uz elevit još neki poseban preparat jer bi ti Elevit sam po sebi trebao biti dovoljan. Traži od dr. da te pošalje vaditi željezo pa onda odluči što ćeš. Poludim na takve doktore kao što je tvoj. Ispada da moraš sama sebi biti doktor grrrrrr . Ja sam eto druga krajnost, imam previše željeza. Na gornjoj sam granici...nikad na zelenu granu :lol:
Ni meni se ne svidja :) ali je jedini u ovom mom "selu" :) probat cu pitat da prvo izvadim krv slijedeci put ali mi je glupo sto to nije prvo on rekao nego tako na slijepo!
Ja sam već navikla da sve moraš pitat sam, tako da me više ništa ne čudi. Eto išla si maloprije pogledati zadnje nalaze krvi i skužim da imam, uz povišeno željezo, u hematološkim nalazima gotovo sve na donjoj razini, osim jednog rezultata. A moj dr. je komentirao nalaz kao sve je super. Pitam se kako to može biti super?! Ne znam da li sam spomenula, ali ja sam na heparinu zbog trombofilije. Mislim da ću se naručiti kod nekog hematologa jer inače neću ništa znati.
Littlemouse ti se samo čuvaj i miruj. A ako ne možeš izdržati, idi kod dr. prije. Neće ti sigurno zamjeriti. Navikli su oni na dolaske prije termina u slučaju hitnoće. Vibram da sve brzo prođe :-*
litllemouse svakako si to pogledaj da nisu neke gljive ali ne brini zbog toga, nije ništa opasno!
željezo definitivno treba vaditi prvo, kakva glupost davati ga napamet!!!!! elevit nema baš toliko željeza da bi recimo anemičnima bio uz željezo previše.
ja za željezo pijem kendural c, meni su ga sa više strana preporučili, i moja mpo dr isto. imam željezo 8, ali bitnije, feritin 8,9 što je za trudnoću jako malo. sad pijem drugu kutiju pa ću vaditi i Fe. idem idući tjedan ogtt i kks i urin zbaviti...
ja sam vamu prvoj T s blizancima dobila 17 kg, 12 otišlo na porodu a još 4 u roku dva mj. ali sam zato kad sam se vratila nakon 8 mj na hormone natukla 15 kg i nikad ih se nisam rješila. sad sam u T ušla sa 4 kg manje nego prije poroda. auuuuu
mene vam drage moje cure muči takva prehlada, grlo boli, nos malo curi malo zaštopan, kišem, suze oči, nemam temp... ali zato uz sve to imam takve mučnine, noćas sam dva put išla povraćat a i sad se suzdržavam jer sam popila euthyrox. poludjet ću ovakve konstantne mučnine da ne mogu ni spavati nisam očekivala.
Mene grlo grrebe, cijelu noc nisam spavaLa, ko da mi neko nozem za kruh reze kad udahnem...
sad po bolnici od ranog jutra, izvadili mi 3 doze krvi, skoro sam u nesvjest pala.. blijeda, znoj, slabost.. strasno... odmah se umila, vode pila i pojela ljuti bombon, sad je bolje... nikad mi to nije tak bilo, mozda tlak ili secer pao? :?:
samo sto moram i tu kod mpo dr.svog kod kojeg, kolko vidim, cekat cu 3h :-/ uzas
Tlak je svakako, meni ti je znao pasti na 70/40. Pa je malo malo padao dok nisam ponovno uvela zeljezo da pijem.
Zeljezo mi 26, tlak upravo izmjerili 120/80... skolski :lol: pod simptom trudnoce ocito ide strah od krvi haha
ivana sky nadam se da ce ti bit bolje uskoro :)
mene boli nesto priguseno dolje desno...kao kad trebam dobit menzis, ali puno blaze. vise neki takav osjecaj neugodni... a ne bi htjela odma trcat kod dr, sutra imam ctg pa ce me pregledat, nije valjda puno cekat do sutra.. jel to koga od vas bolilo u ovako kasnom stadiju t?
Na zadnja dva pregleda 90\50 tlak.
Zeljezo 15.
Vidim da pisete o zacepljenom nosu, kaslju i slicno, a danas sam naisla na ovaj clanak, pa malo pripazite.. Vjerojatno nije nista, ali nije na odmet procitati.
http://www.24sata.hr/zdravlje/oprez-...acebook+status
Kiri, mene sve (povremeno) boli pred kraj trudnoće.
Što kosti zdjelice, što kad mi glavonja pritisne mjehur, debelo crijevo, cerviks..., što neki živac pa me koče noge, izbije zrak iz pluća, pa kontrakcije...
Jel ti čekaš da dogovorite termin za carski ili već znaš?
joj ivana.sky katastrofa znači i tebe dohvatilo!!!! ja ću popodne do doma zdravlja po doznake i ušokirat svoju ginićku kad joj pokažem nalaz
trenutno mučnine nisu prisutne....koje olakšanje!!!!
nego, bojala sam se reakcije obitelji i svi su regirali pozitivno, zabrinuti za mene, ali pozitivni su!
Kod nas je pola otoka ima, i moje starije dijete također..ja neznam što je to ove godine...pošast
Apropo kilaže ja sam prije trudnoće imala 54, u 8tt- 50 a sad u 17 tt - 54,2. Po tome ispada da sam dobila 4 kg do sada ?? Inace i meni se stomak jedva vidi kad je opusten, skuzila sam da mi se predvecer stvrdne, to su valjda te kontrakcije...do sada uopce nisam kuzila da je to to !
Ja sam inace niskotlakas a na zadnjem pregledu mi je izmjerio 115/80...ocito od uzbudjenja od pregleda...
Twinolina, samo pozitiva :-) to ce te tjerat! Ja znam da cete i ti i mrvice bit super :-*
Evo da vam se pozalim ili podijelim s vama svoju ljutnju. Narucena danas na pregled u 15:15. Dodem lijepo na vrijeme, vec 4 zene cekaju. Javljam se sestri da sam stigla. Kaze mi da doktorice nema i da jos uopce nije dosla i da ne zna zasto (a rade od 14h). I sad tu s ostalim zenama (sad ih je sest) cekam ne znam sto. Godota vjerojatno. Sramota.
Sanja jesi stigla na red?
Da čujemo novosti :) koliko smo veliki?
Cure moje, ja u panici. Trudna točno 24 tj. Beba je veća za tjedan dana od 12. tj. Danas kaže da nožica odgovara 24 tj. ali je težak 750g. Ogtt uredan. E sad. Imam plodne vode dosta. Na gornjoj sam granici. Šalje me na TORCH i Toksoplazmozu. Googlala, bolje da nisam. Užasan sam paničar! Sutra odmah idem u Zavod za javno zdravstvo jer ću ionako izluditi dok ne dobijem rezultate.
A zasto je posumnjala na taj torch kod tebe?