frka prvotno napisa
počni čitati o porodu :) što kasnije dođeš, to bolje (osim ako ti nešto nije sumnjivo). u protivnom ćeš samo završiti solo u predrađaoni satima ili prikovana za krevet i s dripom u veni. frendica me zvala u 2 ujutro da ima jake trudove svakih 15 min. ja joj rekla da se otušira, odmara i radi što god joj paše dok god trudovi ne postanu ful česti i dugi. zovem je u 3, a ona pred bolnicom - muž joj se ukakio da će roditi doma i odveo je u bolnicu čim su trudovi pali na 7 min. jadna se 12 sati prikovana za krevet mučila na dripu. ne ide to tako brzo i nema smisla provesti većinu vremena u bolnici. ja sam bila otvorena mjesecima i jako se brzo otvarala kad je porod počeo, a trudovi na 2 min su mi trajali sigurno 2 sata. a ni osoblje nije oduševljeno kad im žene dođu čim trudovi počnu pa to obično rješavaju ubrzavanjem :roll: a i ako ti ne uvale drip i prokinu vodenjak, samo ćeš provesti tko zns koliko sati u predrađaoni - na nepoznatom teritoriju i okružena nepoznatim ljudima (što jako često i utječe na tijek poroda, tj. uspori ga ili čak zaustavi pa eto opet razloga za intervencije). samo laganini i bez žurbe (naravno, ako se radi o zdravoj trudnoći bez komplikacija).