imam iskustvo sa toxo. Ono što ti mogu reći je da su jako male šanse da si dobila toxo tokom trudnoće, i da jesi, mala je šansa da je prešlo na plod. Mojim nalazima nije vjerovao ni infektolog koliko je rijetko. Smiri se. Vjerujem da je sve ok.
Printable View
vjerovatno doktorici odjednom ne odgovaraju dimenzije djeteta, pa želi isključiti deformitete koje uzrokuje toxo. Deformiteti koje uzrokuje toxo su STRAŠNI što svakako NIJE duljina bedrene kosti koja "odjednom" odgovara stvarnim tjednima trudnoće. Mislim stvarno....
Curke, stigla sam na red :) Tlak mi je bio 105/60 tako da se ocito nisam dala izivcirati. Hahahaha :D
S bebicom je sve u redu, zdrava i bome luduje unutra. Po velicini ploda smo sad u 14.tjednu (umjesto u 15.kao po zm). I curica je! :-D Termin mi je 13.7.
Jedino sto dr nije zadovoljna mojom kilazom. Htjela mi je otvoriti bolovanje, ali sam rekla da bih probala raditi jer mi trebaju novci. Onda je rekla da moze i ako ne bude islo da samo dodem kod nje, pa cemo otvoriti bolovanje.
optimistična drago mi je da si ti razjasnila jer ja se ne kužim u ovo, ali tako prepadati ženu, ajmeeee
Sanja pišuljicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, wow!!!! bravo, ma divno sve...a ti si full cool, ma super!
sanja s :-D :-D super!!! samo sto se novaca tice... bolje ti pazi svoju busu i bebu nego da zaradjujes... tijelo samo zna koliko moze, a za bebu ce uvijek biti, znam da je tesko ali nemoj se sekirati, samo se cuvaj :love2:
Mene je prosli put, u 24tt poslala na rutinsko vadenje krvi zbog zeljeza. Prvi put u zivotu mi ga fali, pa sam dobila Heferol. Ne znam zasto neki dr-i to ne rade rutinski.
Nisam imala pojma da cemo danas raditi uzv. Beba je bas kak treba biti za 28t. I ovaj put nije bila tajanstvena - curica je. Bas sam sretna sto znamo spol, kao da sam ponovo saznala da sam trudna. Sad bih isla kupovati sve zivo kaj mi fali za bebicu (al u neutralnim bojama zbog druge bebe).
jos jedna misica :-D diiivno :heart:
Sanja aj pišaj na sodu ili si vec.jel pjenilo ili ne.
Sanja suuper, mala curica baš kako si priželjkivala :)
Cestitke na malim curicama koje se skrivaju u maminim busama!
Hvala vam cure!
Twinolina, nadam se da ce mi dijete biti skulirano. Hahahahaha :)
Ivana.sky, iskreno se nadam da su to samo mucnine u pitanju i da ce mi se s vremenom vratiti energija i da necu morati na bolovanje. Ali ako mi bude slabo i onako mi se vrtilo u glavi i kilaza bude isla prema dolje i dalje, onda cu bez sumnje na bolovanje i prezivjeti s manje novaca.
Sadie, i ja se osjecam kao da sam tek saznala da sam trudna. Kad je rekla da je curica sva sam odjednom postala topla u licu, takvo uzbudenje me preplavilo. Poslije sam se u autu do kuce rasplakala jedno tri, cetiri puta s velikim osmijehom na licu :D
Zadarmamica, sto bih trebala napraviti? Kakva je procedura? :)
Jarica, da jako sam si prizeljkivala curicu. I znala sam da mi je samo bitno da je zdravo, ali bas sam si htjela curicu. Ne mogu opisati koliko sam sretna.
još jedna curka, ma super! jel smijem i ja reći da potajno priželjkujem makar jednu curku? što ne znači da ću bit nesretna ako bude drugačije...
prijavljujem temp 37,5. ja sam inače po pitanju viroza koma mimoza, mene to slomi do bola, a sad uz ovo bljuvanje i mučnine još tri put gore. i još mi je drugi mali zakurio i ja mu tuka dam tbl panadola 500 mg, mozak mi se odblokirao tek kad je popio, inače mu dajem po pola. ribica mala, živnuo je odmah i glavica ga prošla...ajde znam da mu ta jedna neće naškositi ali koja tuka i nemajka, ajme meni...
sutra je pregled pa cemo znat termin za carski, ali kroz 7-10 dana najkasnije ce bit.
ja moram odlucit spinalna ili opca.
anestez ovde navodno nisu bas iskusni sa spinalnom..tako ljudi pricaju, a meni je dr savjetovao spinalnu. i ja bi isto spinalnu samo ne znam jel se moze dogodit da zezne nesto kao i sta sa epidulalnom postoji mogucnost od nepokretnosti u slucaju greske...ma tesko mi je za odlucit..iako je spinalna bolje jer vidim bebu odma+bojim se uspavljuvanja...
i ne znam jel istina da nakon spinalne treba 36 sati lezat bez micanja na ledima radi izjednacavanja tekucine te neke...
ima li neko od vas iskustva ili koju infoprmaciju?
Popisaj se i stavi zlicicu sode bikarbone.ako pjeni musko ako ne pjeni zensko.eto sanja tebi je uzv pokazao curu.pa me zanima dali i soda tako kaze.
Ja jos neznam spol.
Kiri, iskustva su razlicita. Nekome je spinalna bila ok, a nekima kao mojoj frendici koma. Baš mi je neki dan rekla da ide opet rađati da bi uzela opću. Poslušaj svoju intuiciju. Ona će ti dati najbolji odgovor.
Da,leži se bez micanja i bez osjeta u nogama ne baš 36 ali je 24 sata.
Ja sam rodila prije 4 tjedna,kolegica koja je samnom bila na čuvanju trudnoće rodila je prije mene na 5 dana išla je na spinalnoj kaže nikad više spinalna nije se primila kako treba usred svega počela je popuštati i na kraju su joj morali davati injekcije da završe postupak,nakon spinalne moraš ležati 24h bez okretanja osim noge njih možeš micati oporavak traje dan-dva duže nego na općoj,ja sam izabrala opću i nisam se pokajala,nakon 12h od operacije sam bila na nogama malo prošetala a sljedeće jutro sam se sama oprala i bila več samostalna na nogama ,drugi dan navečer su mi skinuli dren i katater uzeli urinokulturu i otišla sam sa intenzivne u sobu sa svojom bebicom,treći i četvrti dan su problem samo kod okretanja i položaja za dojenje ali 5 dan već se normalno krečeš i svakim danom se sve bolje osječaš,sretno koju god odluku doneseš.
a jesu imale glavobolje nakon spinalne i jel se te glavobolje odnose na tih par dana ili su stalne na duzi period?
Sanja_s i Sadie čestitam vam na malim princezama !!!! :klap:
Lisice nadam se da će ti taj TORCH pokazat da imaš antitijela i da je sa bebom sve super !!! Negdje sam pročitala da neki ginekolozi pošalju trudnice na početku trudnoće da naprave ovu pretragu.
jutro
ja sam imala spinalnu i imam odlična iskustva, meni je to bilo nadrealno, ništa ne osjećaš, a sve vidiš
jedino je tih 24h ležanja na ravnom koma pa onda dić nakon toga - užas - imaš nagon za kašljanjem, a nakon carskog imaš feeling da bu ti sve ispalo van kroz rez
al sad ste me sprepale s tim popuštanjem, jel to moguće?
kiri ja ti glavobolje nisam imala
Cure molim pomoć
Dali je neko imao iskustvo sa anembrionalnom trudnoćom?
Beta raste kako treba a 7+4 tt ploda zasad nema sutra idem ponovno na uzv ako do tad nema slijedi kiretaža, jel moguće da beta pravilno raste a ploda nema GV se pojavila sa 6tt a zumanjcana sa 7tt
ne kužim u čemu je problem, beba je bila veća tjedan, a sad je došla na realne tjedne?......na šta sumnja? zastoj u rastu? čini mi se da je dr. bezveze digla paniku.....pa zar se ne gleda +/- 2 tjedna kao normala u rastu???
svakako se drži, vjerujem da je sve u redu :yes:
Znam da idu ali posto je ivf trudnoća tako su me naručili na pregled i sad ovo neznanje već 2 tjedna traje
Možda se neko javi sa sličnim problemom
ema 1 mene je dr slala sa 6+3tt na kiretažu i rekla da je anembrionalna, nisam vadila betu. Ja sam pričekala par dana, otišla u bolnicu gdje je bolji uzv i srčeko je kucalo! Nemoj olako pristati na kiretažu, moguće bila kasnija ovulacija pa se još ne vidi. Kolika ti je beta?
Kiri ja sam operirala meniskus pod spinalnom i nakon 24h su me digli, popustila je potpuno nakon 6h i ja sam samo imala užasan nagon za popiškit se, a nisam mogla odmah, ali nakon sat vremena ok. Kažu da taj prvi dan može malo zezati kontrola sfinktera. Disciplinirano sam ležala 24h i nije me boljela glava. Mm je išao vaditi šipke iz noge i frajer kao super, odmah se digao u poluležeći i 2 dana urlao od glavobolje, čak padao u nesvijest (bio je vikend, a sestre samo smiju davati protiv bolova i dobivao Tramal!) i tek kad su mu zašibali par boca infuzije glava prestala. Do toga dođe zato što kroz rupicu od spinalne, ako ne miruješ, curka likvor, poremeti se tlak u toj tekućini i strada glava, infuzijom se sve sredi, a neki dr kapljicom tvoje krvi zaštopaju rupicu i sve ok. Iako nisam rodila na carski, meni je spinalna bila ok.
Epiduralna se daje prije leđne moždine i sprječava da nastali živčani impuls putuje do mozga gdje ga on registrira kao bol, a spinalna direkt u leđn moždinu pa blokira nastanak živčanog impulsa, svakako je onda i veća mogućnost nekih povreda, ali anesteziolozima je to posao i nisam čula nikad da bi netko ostao nepokretan.
Stork
Beta je preko 100000 dosad sam bila na 3 uzv i to u bolnici sutra idem opet možda odem na još jedan privatno ako sutra opet ništa nebudu vidjeli
Nemogu nać točan podatak o porastu bhcg kada je u pitanju BLIGHTED OVUM dali tada beta isto raste vrijednost bete je odlična za taj tjedan trudnoće
ema ja bih svakako još malo pričekala...
ema 1 vec prva beta je bila uredna ili je kasnila? mozes li napisati detalje koliko si bila t na koju vrijednost bete/nalaz uzv?
mislim da moze biti blighted i sa urednim betama, jer beta ne dolazi od ploda, ali to sad samo ovako laicki nabadam.
svakako potpisujem cure da treba pricekati, makar je ivf trudnoca. bilo je svakakvih scenarija na forumu.
grlim.
Bubekica
Transfer 20dc
1 bhcg 24.12 14 dnt 663
2bhcg 29.12 19dnt 6158 gv
3bhcg 30.12 20 dnt 8816
4bhcg 05.01 27dnt 49280 Gv +ZV
5bhcg 20.01 42 dnt 108000
I još jedan uzv 12.01 i dalje nema ploda
Sta je stvarno moguće da tako raste samo iz posteljice ili gv
twinolina i stork hvala na odgovorima...a kako idete na wc, imate kateter prvi dan?
to za glavobolju znaci nije trajna neka glavobolja nego tih par dana...
twinolina, vidim da i ti kazes da si lezala na ravnome, navodno ni glavu ne smijes dizati, a jesu bebe bile s tobom? jer kod nas u rodilistu, nakon sat vremena, kad te premjeste na intenzivnu, daju ti bebu. to je meni super da se razumijemo, ali sta da ja radim s bebom kad ni glavu ne smijem pomaknit, moram lezat ravno...ne kuzim kako to izvest..sestre ce mi dodat bebu i sve to, ali bez micanja dojit...hmmm a ne znam ni drzat tako malu bebu :-D ajme idem popodne na pregled, samo da se vratim doma, nisam spremna da me ostave tamo
cestitam curama na curama :)
ema, nadam se da ce sve bit ok :)
ema 1 iskreno - ne znam.
svakako bih prije odluke o kiretazi potrazila drugo misljenje, koliko sam shvatila sve je radjeno u istoj bolnici kod istog lijecnika?
Sve Petrova uzv u ambulanti kod 2 doc i 1 u podrumu kod druge Dr znaci 3 dr ukupno svakako idem na još jedan uzv prije kiretaže
Kiri
Ja sam imala spinalnu za cr i super iskustvo sam ubod nije bolio, ništa ne osjetiš tokom op, vidiš odmah bebicu, ja sam čak i rezanje pupčane vrpce gledala, nakon toga sam ležala vise od 24 sata dobivala sam stalno nešto protiv bolova, a glavobolje nisam imala, a još sam čula da se sad ne lezi više 24 sata, meni je to bilo super iskustvo eto ako sam bar malo pomogla.
Kako god se odlučiš želim da ti sve prođe super i bezbolno
I da u Petrovoj se tada 2012 beba dobivala samo na par min prva 2 dana tek 3 dan dobiješ na duže ali ako ne možeš nije bilo problema sestre bi ih odnijele
Kateter imaš dok ležiš kad se prvi put digneš vade ga i samostalno hodaš i radiš sve drugo
Nivesa
Hvala na pomoći
Sve vise gubim nadu i čekam samo da sve prođe jer ovi traje već 3 tjedna
Zadnji pregled je bio 7+4 pa nije bilo ploda a trebalo je biti već tad tako da ne polažem previše nađe u nove uzv
Ne znam kaj bi ti rekla. Spremi se na najgore a nadaj se najboljem. Ja sam isto imala takve muke. Uzv svaki tj 2 puta od 5tt... iako me na prvom uzv dr pripremio da mozda nece bit najbolji ishod. Ali uvjek se nadas. Isto sam imala veliku betu. Po beti je dr mislio da ima sanse mozda iako se plod nije dobro formirao u startu. EO se jedan dan nazirao drugi ga vise nije bilo...
Vise se ne sjecam koliko tocno.
Kad opet ides na uzv?