Ne znam je netko čitao knjigu Bila sam iza tebe, N. Fargues...
Nije loše, završila sam je danas, onako o ljubavi, ljubomori iz muškog kuta.
Sad ću Lolitu iz Teherana, jel netko čitao?
Printable View
Ne znam je netko čitao knjigu Bila sam iza tebe, N. Fargues...
Nije loše, završila sam je danas, onako o ljubavi, ljubomori iz muškog kuta.
Sad ću Lolitu iz Teherana, jel netko čitao?
Ja sam na ovom topicu pokupila preporuku i uživala sam u knjizi, iako mi nešto nedostaje... ne znam baš objasniti, kao da bi tu trebala biti još jedna dimenzija priče. Svejedno, preporuku šaljem dalje :)
Ja sam na ovom topiku pokupila baš dobrih knjiga :)
po ne znam koji put - Umberto Eco: "Ime ruže"
Irene Nemirovsky:" Francuska suita".
Nešto fan-tas-tič-no.
Potpis. Predobra knjiga, za svaku preporuku.Citiraj:
klu. prvotno napisa
Ne znam jel netko vec pisao, ali ja definitivno preporucam 2 knjige od Khaled Housseini (cini mi se da se tako pise): Lov na zmajeve i Tisucu blistavih sunaca. Nakon njih mi niti jedna nije dovoljno dobra.
Daniel Goleman: Socijalna inteligencija.
Isprva mi se činila ok, iako malo previše pojednostavljena za moj ukus. Ali nakon što sam jučer u samo jednoj rečenici našla 6 značajnih grešaka (sadržajnih, nije problem u prijevodu!), pitam se koliko još ta knjiga ima grešaka kojih nisam ni svjesna...
redoslijed u principu nebitan. :mrgreen:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
meni su te knjige bas legle
sinoc pocela citati Trecu tajnu
http://ekiosk.tisak.hr/content/view/full/35011/(offset)/114
ajd baš javi kakva je. ja sam pročitala njegovu "templarsku ostavštinu" i ok je...onak brownovski...možda i malo domišljatijeCitiraj:
bucka prvotno napisa
šteta da ovaj dobar topic potone
pročitala sam od Kathy Reichs Već su bile mrtve
glavna junakinja je forenzičarka iz Kosti,Tempe Brennan
čitljivo..tko voli taj žanr,bit će mu oK
sad je na redu Zadie Smith,O ljepoti,javim dojmove
ovo moram s vama podijeliti - anita diamant "crveni šator".
jedna od knjiga na kraju kojih pomislim "hoću još"!
ja sam upravo pročitala i jako sam zadovoljna. definitivno mi se sviđa kako ta žena piše. favorit mi je ipak-bijeli zubiCitiraj:
ronin prvotno napisa
crveni šator sam isto pročitala, ali nisam bila osobito oduševljena stilom, iako je tema intrigantna.
Procitala Mjerenje svijeta, Kratku povijest traktora i Ljubav traje tri godine... Sve su mi OK, pitke i zanimljive, svaka na svoj nacin.
Sad me ceka Anne Rice: The Witching Hour. Deeebela, takve volim, svaku gore nabrojanu procitala sam u jednu vecer...
nadam se da imaš spremne i nastavke o mayfairskim vješticamaCitiraj:
summer prvotno napisa
ja sam izludila od čekanja dok su izlazile :lol:
kad ste već spomenule Anne Rice,moram priznati da me oduševila Stephanie Meyer
pročitala sam prvi dio trilogije,Sumrak,u jedan dan,doslovce,nisam je ispuštala iz ruku
mislim da ću drugi i treći dio,Mladi mjesec i Praskozorje ići kupiti u Algoritam jer ih ne mogu dočekati u knjižnici
i onda nema spavanja
:mrgreen:
Takodje preporuvujem ove knjigeCitiraj:
Mum2Be prvotno napisa
Betty Mahmoody: Ne dam svoje dijete
(Betty Mahmoody, predsjednica organizacije One World: For Children koja promiče zaštitu djece u tzv. miješanim brakovima, postala je američka heroina nakon što je četverogodišnju kćer uspjela izvući iz Irana, gdje ju je zadržao otac Sayyed Bozorg Mahmoody. Njezina knjiga ‘Not Without My Daugher’, u nas objavljena pod naslovom ‘Ne dam svoje dijete’, nominirana je za Pulitzerovu nagradu, a Betty je zaslužna i za uspostavu međunarodnih pravnih mehanizama u slučajevima otmice djece. Sve je započelo 1984. godine, kada je tročlana obitelj Mahmoody otputovala u dvotjedni posjet Sayyedovoj obitelji u Iran. Prema tamošnjim zakonima, otac mora odobriti izlazak iranske djece iz zemlje, što je Sayyed odbio učiniti. Nakon 18 mjeseci ‘zarobljeništva’, Betty i Mahtob Mahmoody uspjele su prijeći snijegom okovane planine duž iransko-turske granice i domoći se američkog veleposlanstva, odakle su prebačene u SAD.)
Ja nikako da nađem u knjižnici Tisuću blistavih sunaca.Citiraj:
ivananeda prvotno napisa
A za one koji se klone knjiga o zmajevima i sličnim fantasy stvorenjima, samo napomena da se radio od papirnatim zmajevima (kite, ne dragon).
A tim da su u ovoj knjizi zmajevi najmanje bitni.Citiraj:
Balarosa prvotno napisa
Miro Gavran: Pacijent doktora Freuda (pročita se za 15 min)
balašević-I život ide dalje...
Gledala sam svojedobno predstavu i bila je grozna :roll:Citiraj:
Angie75 prvotno napisa
Čitam Lolitu u Teheranu i nekako mi ne ide :/
Marian Keyes "Ima li koga?"
Topla, duhovita, za opuštanje i razbibrigu
meni isto bila ok za razbibrigu...Citiraj:
Maya&Leon prvotno napisa
sad se pokušavam razbibrigirat sa "u lovu na harrya winstona" i nikako mi ne ide...
onim sretnicama koje idu na interliber, za kojeg cujem da mu je zemlja partner izrael, topl preporucam izraelskog pisca Amos Oz i njegovu knjigu "Crna kutija"
:)
Evo me na ovom topicu..i na sna naletim odmah..Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Sta..ne valja ti? Si citala njene prve dve knjige? Meni je Prada bila odlicna (film koma), a Svatko tko je netko mi nije bilo nis spesl.
Neki dan procitala Klub citatelja Jane Austin. Ok, nista vise.
A glumio je tko?Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
vitala sam to davno..Kad mi je Gavran bio genijalan, Judita mi je bila zakon onda. I Zaboravljeni sin. A vis..tko zna kak bi mi se to sad svidalo.
Nisam vitala..nego citala.. :roll:
Pricam tu sama s sobom.. :mrgreen:
ma ja sam ti pročitala cijelu biblioteku anima :mrgreen:Citiraj:
retha prvotno napisa
slažem se sa pradom, knjiga razbibrigaška, film bulšitiran, svatko mi je onak, a klub čitatelja mi bješe naporan...
ovaj lov već 3 dana čitam prvih 15 stranica i nikako da me zainteresira...baš mi ne ide
Mozemo osnovati Klub citatelja biblioteke Anima :mrgreen:Citiraj:
petarpan prvotno napisa
Doktora Freuda glumio je Zoran Pokupec (osim te uloge, vidjela sam ga još jedino u dječjoj seriji "Ne daj se, Floki"), a ostalih se glumaca ne sjećam.Citiraj:
retha prvotno napisa
Danas završila s knjigom "Usponi i padovi evolucije"- jako mi se svidjela, doslovno sam je progutala u zadnjih nekoliko dana.
Na Interliberu mi mm kupio novog Jaspera Juula "Život u obitelji", pa mi je to sljedeća.
Jel ovo na eng ili hrv?Citiraj:
sasana prvotno napisa
ponavljam gradivo: Harry Potter i kamen mudraca
Jeffrey Eugenides - Treći spol,
toplo preporučam onima koji kao ja vole obiteljske sage, a pogotovo ako ih zanima intriganta priča o (dvo)spolnosti člana manjinske zajednice u SAD, ispričana duhovitim, ali inteligentnim spisateljskim perom.
Donna Leon : Odjeven za smrt
vidjela ju kod mame, knjiga s kioska, već duže vremena čekala zapakirana u najlon.
odlučila sam ju usvojiti.
Pročitala kradljivicu knjiga
Iako mi je dvije trećine bila baš ono jako dobra, finiš je ipak malo zamorio.
Sada čitam Shan Sa, Carica, lijepo teče zasad