nadam se i ja da ćeš se bockati 9 mjeseci :heart:
meni su tek nakon 4-5 mjeseci počele modrice, pa sam morala tražiti nova mjesta bodanja, do tada sam samo 2 rotirala
Printable View
Uh, znači nije kasno za modrice :-(. Ali nema veze, bit ću ja najsretnija da se moram pikati još 9 mjeseci, a već ću naći i nova mjesta za pikanje (još kad se udebljam - bit će tu materijala za pikanje :-) ). A ti mi pinky izdrži još malo, odbrojavanje do susreta sa tvojim srećicama već može početi :-). I jako mi je žao što si imala tako loša iskustva u bolnici, ljudi zbilja znaju biti okrutni i zagorčavati nekome život :-(.
Mury vidim da si od transfera na fragminu 5000 jesi li i prije bila na toj dozi ili ti je ovaj put dr pojačao?
zlatica, sada sam prvi put uopće na fragminu, do sada nikada nisam bila. U 03/2011 sam radila pretrage na trombofiliju, i imam mutacije na svim genima koji kontroliraju zgrušavanje krvi, pa mi je dr. valjda iz razloga jer sam "puno mutirana":lol: dao odmah dozu od 5000 IU i ja vjerujem da je itekako u pravu, i uvjerena sam da su moje biokemijske trudnoće upravo iz razloga jer nisam nikada bila na heparinu.
Moj mpo dr. razmišlja da me uskoro skine sa fragmina.
Do kojeg tt se vi pikate?
Mia Lilly, slažem se s Aurorom*.Meni je dr. P. nakon transfera 3 puta ponovio da ako zatrudnim ni u kom slučaju se nedam nagovoriti doktorima da me skinu s heparina, moram ga uzimti cijelu T i još koji tjedan nakon što rodim!!!
Biokemijske. Jedino mi je PAI mutiran tj. heterozigot. Sve ostalo mi je ok.
Mislim da ni ne bi ostala trudna da nisam na fragminu od transfera.
Zato i pitam da li ima neka koja nije uzimala fragmin do kraja trudnoće?
još se konzultiraj ipak su tu i mutacija i biokemijske...mislim da je sigurnije nastavit,nisam čula da je netko prekidao!
a da pitaš dr Radončića?
ima, nasa Isabel! i izgubila bebicu u kasnoj trudnoci!!!:cry:
mozda nema nikakve veze s ukidanjem heparina, a mozda i ima... nikad to nece sa sigurnoscu znati.
koliko znam, nema mutacija, a na fragminu je bila zbog hiperstimulacije.
ne daj se ni slucajno skinuti s fragmina skroz do iza poroda!!!
istog sam razmišljanja kao i ostali, mislim što te uopće stavljao na fragmin ako te sad kad je nabitnije misli skinuti?
Meni je moj MPO-vac rekao kad sam trazila da mi propise fragmin zbog biohemijskih trudnoca ,da ako ga pocnem uzimati moracu cijelu trudnocu da se bodem.Ni slucajno ne prekidaj!!!!
Hvala vam. Samo me zanimalo vaše mišljenje da se znam pripremiti.
Naravno da ne namjeravam prekinuti s terapijom.
Cure moje, ne znam gdje se obratiti budući sam IVF-ovka. Ali ovaj put iz kućne radinosti imam plus na testu i betu 32 dan ciklusa ( ne poslije transfera) 18 IU/I...:-(
Pretpostavljam da je biokemijska T ( ova bi mi bila treća), ali ne znam jel ima smisla ponavljati betu, jel uopće ima nade??? I što je meni najbitnije pošto imam trombofiliju, i to jače mutacije dal bih trebala krenuti s heparinom???
beta je zbilja mala, ali ni ne znaš kad je bila oplodnja, tako da to ne mora ništa značiti. zovni poljaka pa ga pitaj odmah za fragmin.
danas popodne je špaarc dežuran, ali ako ti treba poljakov mob, mislim da ga imam negdje pa mi javi molim te.
ili ga nazovi sutra ujutro u citaž
vibram do neba da je to to!
Hvala Pinky, čula sam se sa Poljakom, rekao da uzimam fragmin, jer mi ne može naštetiti i utrogestan 3x1 dok se situacija ne razjasni. Pa ako do petka ne dobijem, opet ću betu izvaditi, mada se ne nadam baš previše, jer sklona sam ja tim biokemijskim trudnoćama :-(
Pusa tebi i tvojim velikim curicama :-)
ajme, ja se baš nadam da je to to, uf kako bi to divno bilo!!!!
navijam za tebe i za petak sa ogromnom betom!
Cure, ne znam gdje bih ovo stavila pa lijepim ovdje, naime, odnedavno je u Dubrovniku moguće dobiti besplatni heparin preko dnevne bolnice.
Za slučaj da tko od dubrovačkih parove ne zna htjela sam informirati.
hvala indi! ja sam na pola puta između st i du, pa sam se odlučila za st bolnicu zbog heparina ( a i neonatologije jer imam dupliće). ovo je stvarno super informacija.
Eto drage moje samo da vam se pohvalim da se već 5 dana opet pikam heparinom i nadam se da ću se pikati još najmanje 9-10 mjeseci :-)! Zvuči možda ludo, ali ja jedva čekam kad će vrijeme pikanja, jer sam tada nekako mirnija da mrvica dobija dovoljno krvi i da će sve biti ok!
Mury potpuno te razumijem:mrgreen: MM zeli da mi daje fragmin jer se osjeca zbog toga nekako kao vazan dio cijele ove price. I kad krene sa iglom prema stomaku uvijek kaze: ''aaaa evo donio tata veceru":lol:
alma_itd, ta sa večerom ti je dobra:lol:. I nekako sam sigurna da ćeš i ti ovaj put uz heparin imati ogromnu betu :-)
Bog te cuo:-)
cure molim pomoć!
danas mi se prvi put dogodilo da sam pri davanju fragmina naletila valjda na žilicu illi šta ali kad sam izvadila špricu bila mi je bila krvava!
je li se to kome događalo?
Jeste meni i to 2 puta do sad a na fragminu sam od 14.06. Nije nista opasno osim sto ces imati veeeeliku plavu fleku kojoj ce trebati 2 nedjelje da se povuce uz sav spektar boja.:-P
I meni!
A ta fleka nikak da prođe!
Cure do kad ste se bole u trbuh u trudnoći i gdje je još zgodno se bockat?(s obzirom da mi je trbuh cili kvrgav)
zlatica ja sam se cijelu trudnoću bola u trbuh ispod pupka u špekec - lijevo i desno...
a možeš u ruku ili nogu, pregledaj ovaj topic par stranica nazad pa ćeš naći link sa slikom gdje se sve možeš bosti...
Cure kad ste se bockale u noge gdje tacno ste ubadale? Ja cu morati na zalost da se oprostim od bockanja u trbuh jer je tvrd i pun kvrga,nemam vise gdje da se ubodem,a veceras sam se piknula u nogu i bolilo me uzasno,pa kontam mozda sam na pogresno mjesto.Doduse na nogama mi nije neko mekano salo nego celulit:cry:,a tu boooooliiii:cry::cry:
Pogledaj postove od 4 mj. Pinky je stavila link gdje se sve možemo pikati.
Ja se zadnjih mjesec dana pikam u noge jer mi je trbuh postao napet.
Užasno me boli svaki ubod i sva sam u masnicama.
ja nisam puno od pomoći, cijelu trudnoću se pikala u trbuh i nisam imala većih problema, a dok sam ležala u bolnici dva puta šta su me bole sestre (ostalo sam se bola sama hvala Bogu, jer njihovi ubodi boleeeeee) bole su me u mišicu ispod ramena (ne znam da li se i inače tu smije davati), kad sam pitala jeli mogu nastaviti u trbuh do kraja trudnoće rekle su da mogu bez problema, ako meni ne smeta :-)
Da pitam i ovdje...Jeste li prestale sa asopirinom ili andolom zadnja 3 mjeseca trudnoce?Citala sam da nije dobro piti aspirin u zadnja 3 mjeseca,a ja sam na Fraxiparinu i Aspirinu od ET pa me zanimaju vasa iskustva.
meni su ga maknuli kada sam napunila 32.tt
Ja sam Aspirin pila d0k se nisam p0čela b0ckati Clexan0m.Mislim da nema p0trebe za jednim i drugim
P.S.prije bilo kakve odluke dali da nastaviš s aspirinom ili ne,konzultiraj se s hematologom ili tansfuziologom koji je upućen u tvoje stanje
Za 3 nedjelje idem opet kod svog ginekologa pa cu ga pitati(on mi je i propisao Fraxiparin i Aspirin).Ne bih ni smjela na svoju ruku prekidati Aspirin(mada vjerujem da je Fraxiparin u svoj toj ''trombofilijskoj prici" vazniji.