U prvoj trudnoći smo saznali u 18.tjednu...Sad u ovoj drugoj tražit ću da mi tu informaciju ne proslijede :-) Neka bude kinder surprise! :-D
Printable View
U prvoj trudnoći smo saznali u 18.tjednu...Sad u ovoj drugoj tražit ću da mi tu informaciju ne proslijede :-) Neka bude kinder surprise! :-D
Uf,lagala bih kad bih rekla da ne bih bila izvan sebe od sreće da nam nakon 3 cure dođe jedan maleni dečkić.No,ne znam dali se usudim uopće razmišljati o tome jer za mjesec dana punim 35 godina,pa strah od svakakvih komplikacija preuzima sve ostale zamisli u mojoj glavi.U ranijim trudnoćama sam uvijek saznala negdje oko 18-20 tjedna trudnoće i to kod privatnog dr-a,jer ima ipak moderniji ultrazvuk.Onaj u našem Domu zdravlja dobro da uopće funkcionira.
Bake su fulale spol! A i dva ginekologa su oko 12 i 13 tjedna pretpostavljali krivo....dakle, u 15+4 tjednu smo saznali da nosim curicu :)
Evo ga! Sa 16+3 je dr. posumnjao, a sad potvrdio moje pretpostavke i zelje... Stize nam djecak! Jupiiiiiiiii!!!! :klap: :heart: :klap:
:)
Sa sigurnošću kažu ...evo opet lulica i to u 21 tt., sad sam ih opet pitala u 27 i rekli ...lulica, stiže nam opet muškić!!!:heart::heart:
I Nela08, jeste potvrdili curu?
Bravo!
Kod nas isto cura!:-)
Saznali smo s 20+3.
Potvrđeno, nama stiže dječak :D Moja intuicija me nije prevarila hehehe
Bila na Anomaly Scan-u i dr. kaže dečko,sada sam u 21.tjednu.
24 tt -jucer bili na kontroli opet se nije vidjelo :-))
Pozdrav cure :)
Nova sam ovdje :)
Dakle jučer sam bila ne pregledu, 18+1, pita me doktorica što mislim da je, ja kažem kako sam UVJERENA da je dečko Tako ona gleda i gleda i kaže : mama, ali ja ne vidim sina, ne, ne, ne vidim ga, za sada je to cura ako nešto ne naraste...
Poslije je pitam da mi malo pojasni slike koje mi je dala jer nisam kužila šta je šta i kaže ovo je tzv. "zrno kave" dakle, velike usne i kaže 99,9% je cura.
Taman sam se razveselila, ušla u roza film, oduševilo me sve, kad saznam od kume kako je njen Karlo bio cura do 27 tjedna kada su se testisi spustili...
Jeste imale sa tim iskustva?
Ovaj uzv plačamo 100kn po pregledu jer je neki novi (idem preko hzzo-a).
Sva sam u dilemi sada, iako je bitno da je zdravo, jako jako sam znatiželjna.
Hvala na odgovorima :))
Mi smo sad 30+6 i još uvijek odolijevamo želji da saznamo što je. :)
Zasad je beba, srećica, ljubav, sunce, bubica, žabica, ribica... :heart:
hvala i svaka čast na strpljenu :) svu sreću želiim :)
Mi smo na 18+1 saznali da je djecak. I dva uzv iza su to potvrdila pa valjda onda i je tako. U svakom slucaju mi mu se obracamo u muskom rodu
15 tjedana - curica :-D
To je sada potvrda 8-) . Još sa 11+6 je rekla da je curica, a da će potvrditi na ovom pregledu :-D , tako da imam sad i službeno napisano da je curka. Idući pregled prije Božića.
ajme sa 15 tt :-) blago tebi..ja sam 24 tt pa mi ne vidi a bila i na 4D sa 20 tt :-) hehe
Dala mi je formular sa svim pregledanim organima gdje je pod spol upisala znak za curu i dolje lupila žig. Ja nemam trudničku knjižicu :nope:
Ajde baš super, nadam se da će i nama stići potvrda 17.12. kad je pregled.
Dobila sam sliku sa "kružićem" onako izduljenim (kako zrno riže) i neka lagana crtica između, to je kao to "zrno kave", valjda je to to...
Kako god samo da je živo i zdravo <3
Pod pretpostavkom da je beba raspoložena za otkrivanje, koliko je veća šansa za sigurno određivanje spola bebe u 18 tt kad se rado o 4D ultrazvuku???
Ja trebam u Sarajevu uskoro na 4d i baš bih voljela znati... :-D
Meni je moja gin rekla da se nakon 16. tjedna može odrediti spol, da prije toga organi izgledaju isto pa se ne može potvrditi....
Istina. Tad se radi tzv. anomaly scan, gdje se gleda ima li beba sve organe i je li sve posloženo kako treba. Raniji 4D može biti eventualno za "kućnu zabavu", odn. da imate filmić s bebom.
Inače se već od 12 tjedana može odrediti spol, ali treba imati dobar uzv (s dobrim kontrastom) i doktor treba znati svoj posao. :) A neki očito ne znaju ni kasnije jer kako inače objasniti slučaj (i to ne izoliran) kad su ženi do osmog mjeseca govorili jedno, a onda na zadnjem pregledu pred porod shvatili da je u pitanju drugo... :)
U 16. tt saznali spol. :-)
Moguće i da nije tako. Čudilo bi me jer nije bio forum nego jedna od mnogih medicinskih stranica o razvoju trudnoće. Ali sjećam se da se nije odnosilo na veličinu djeteta. Odnosilo se na vidljivost protoka kroz pupčanu vrpcu, organe i sve ostale "sitnarije".
Mene, naravno, zanima spol djeteta, ali prije me zanima detaljna analiza razvoja. Meni je preporučila prijateljica baš ovu kliniku u Sarajevu jer je stvarno doktor temeljit, a pregled traje oko sat vremena, sve ti detaljno objašnjava (doduše na engleskom jer je specijalist iz Turske pa nekako univerzalno na engleskom... ja ga znam pa mi nije problem).
Ali hej, može biti da ti online doktori koji pišu stranice nisu uvijek najbolji, hehe! Svakako ću ja pitati i svog ginekologa o tome, baš me zanima šta će on reći na taj podatak.
S 14 tt da je jedna bebuška curka, s 16 tt da je drugi dečko.
Ja izgleda nosim egzibicioniste jer se nikada nisu ni trudili previše skrivati :)
1. Vidi što sam ti gore napisala. Anomaly scan se radi između 20. i 24. tjedna. Postoji razlog za to - dijete je tada na pravom stupnju razvoja da se vidi sve što se treba vidjeti. :) Ne znam zašto te već s 18 šalju na to. :zbunj:
2. Moguće je da je ovo što pišeš istina, samo to još nikad nisam čula. Učila sam ultrazvuk (i položila ispit :mrgreen:)... Moguće je da se u višem stadiju trudnoće mijenjaju akustička svojstva plodove vode, što onda svakako utječe na odziv. A s veličinom bebe svakako ima veze zato što uzv lakše detektira veće stvari. Naravno, ako je istina ovo za promjenu svojstava plodove vode, onda to može nulirati efekt povećanja tkiva.
Ma znaš šta? Ja mislim da to nikako ne može biti točno. Medicinski su ultrazvuci nazivnom frekvencijom i snagom svoje sonde prilagođeni onome što se njima gleda. Ne uzima se ista sonda za gledanje bebe i za razbijanje kamenca u bubregu. Zato mislim da su za ove baby sonde odabrane one na koje ne utječe ta eventualna promjena gustoće ili čega već kod plodove vode. Ako doslovce dolazi do stvaranja mutnije vode, to ne bi trebalo utjecati jer optička svojstva ne bi trebala imati veze s akustičkima. :unsure:
Nas prvi anomaly scan je bio s oko 18.5 tjedana, ako se ne varam. I onda jos jednom mjesec dana kasnije, prvenstveno zato sto je doktor rekao da voli vidjeti raste li sve po peesu, a ne samo postoji li u jednom odredjenom trenutku.
Tu ih rade s obicnim UZV aparatom, a samo problematicni slucajevi idu dalje na 3D/4D. S druge strane, moze ih se raditi privatno, ne u medicinske vec u zabavne svrhe i to preporucuju izmedju 23. i 30. tjedna. Prije toga je beba premala, a nakon prevelika za lijepe slike. Ono, iskljucivo lijepe za razvijanje i cuvanje, s obzirom da se dijagnostikom ne bave.