Mishekica, dug ti je post :)
vidim da ti nije lako :love2:
ako si stvarno bolovala od ppd, bolje da si tražila stručnu pomoć nego odgovore na forumu, ljudi daju savjete koji su njima pomogli, no ne može ti nitko dati univerzalan odgovor kad ga nema
ili još bolje da si - ako ikako možeš - uzela tu i tamo plaćenu pomoćnicu (ja prva ne bih mogla zbog financija, pa nemoj misliti da mislim kako je to lako)
ili da ti je tm umjesto pametovanja preuzeo dijete na sat vremena dok se ti odmoriš, pa makar ti ne odobravala sve njegove metode odgoja
ukratko, nema smisla da se ubijaš, ako je dijete toliko zahtjevno učini što moraš
osvrnut ću se na ovoCitiraj:
Ne može razumjeti da ga u autu ne smijete držati u naručju i za mene je to puštanje da plače tijekom vožnje apsolutno jednako loše kao ostavljanje u krevetu da samo zaspi.
moje je dijete užasno vrištalo u as - osim ako ne bi uspjeli pogoditi kad joj je doba za spavanje, derala se cijelim putem
i tako svaki put
jednom joj je i pjena izbila na usta
put od sat vremena mogao je trajati cijeli dan ako smo se zaustavljali da je izvadimo i smirimo, jer bi opet plakala kad bi je vratili u as
i na kraju sam radila što ne bih preporučila drugima - izvadila je iz as i podojila u vožnji da zaspi pa vezala - kasnije sam naučila nagnuti se nad nju i podojiti je dok je vezana - što je također opasno, jer ako auto zakoči, moje tijelo je može prignječiti i nanjeti joj ozljede
ali to je sve rizik - ako se dogodi sudar ili naglo kočenje, znamo što se može dogoditi
razlika između cry outa je u tome što sam, dok se ona derala, ja bila uz nju, smirivala, pjevala, govorila joj, koliko sam god mogla, tako da je netko uz nju - cry out je ostavljanje djeteta samog u sobi i ne obraćanje pažnje na plač - i to samo iz razloga da dijete "nauči samo spavati" a ne iz sigurnosnih razloga
no da mi netko ispriča tvoju priču i kaže da je na kraju pribjegao toj metodi, ne bih mogla osuđivati
jer nismo savršeni, činimo što možemo
ova mi je tvoja rečenica također bitnajasno i glasno - svaki roditelj u nečem griješiCitiraj:
No, s druge sam strane naučila i gdje sam pogriješila pa se osjećam dvostruko gore zbog toga.
nitko nije savršen, ali se trudimo biti što bolji, to je dovoljan razlog da budemo ponosni na sebe
zašto bi te pogađali komentari na forumu ili prijateljica koje nisu u tvojoj koži? Taj dio moraš riješiti sama sa sobom.
moja je također puno plakala
i na kraju sam mogla činiti samo to što su ti rekli na predavanju - nositi, umirivati, biti uz nju, ali što god činila nije pomagalo
dok nije narasla
pa je jedini savjet koji bih mogla dati - čekati dok ne prođe
mogu reći da mi je nekad pomogla ljuljačka, nekad marama, što ne znači da će pomoći tebi
i da nije većina mog života tih dana bio potpun kaos :)