Novema prvotno napisa
Dragi članovi ovog foruma, nikad nisam učestvovala ni u kakvim razgovorima, ali me situacija u kojoj sam se našla natjerala da se javim u nadi da ću nekog spasiti. Prije godinu dana sam jednako čitala ovaj forum i donijela odluku da izliječim anemiju tako što ću staviti mirenu. Tri mjeseca sam krvarila i prestala. Udebljala se 2 kg, ali to mi nije predstavljalo problem. Pravi problem je počeo kad me je desna dojka (bradavica) počela da svrbi, a zatim da curi neka žuta tečnost i na kraju kad se pojavila kvrga. Medicina i nauka se ne slažu s tim da to ima veze sa mirenom, ali statistika govori drugačije. Nisam jedini slučaj gdje su se s mirenom pojavili i ovakvi problemi. Prije nje imala sam uredne hormone. Samo sam jedna u nizu kojoj je mirena uzrokovala rak dojke. Srećom odstranjen, odstranjena i mirena. Molim vas, informišite se puno prije nego odlučite da se poigrate sa hormonima na način kako sam to ja uradila. Neki doktori su mi potvrdili da veza postoji, ali jedan doktor, na odjelu za rak dojke, mi je rekao da im sigurno tri osobe godišnje dođu na liječenje raka dojke koje su bile na hormonalnim terapijama. A za mirenu konkretno kažu - Nekom organizmu ne izaziva niti nelagodu, nekom pomogne, ali nekom napravi veliki problem. Svi smo mi građeni drugačije i ne znamo kako će na nas djelovati bilo kakav lijek. Za mene mirena je bila veliko zlo. Žalim što sam ikad saznala za nju. Neko se neće složiti sa mnom. Jasno je da mnogi imaju potpuno drugačije i prijatno iskustvo sa njom jer različiti organizmi različito i reaguju. JA samo prenosim šta se meni desilo. Ne znam gdje mi je pamet bila onda da samoj sebi kažem da je to strano tijelo kojim nije mjesto u organizmu.