Mene je sve rasturalo, cak u trenucima jedva podnosljivi bolovi. I otpisala sam jer me bolilo i u proslim neuspjelim postupcima. A ono, plusic :heart:
Cak mi je i temp bila smijesna dok sam mjerila. Pa onda beta....
Pravilo je da nema pravila
Printable View
Mene je sve rasturalo, cak u trenucima jedva podnosljivi bolovi. I otpisala sam jer me bolilo i u proslim neuspjelim postupcima. A ono, plusic :heart:
Cak mi je i temp bila smijesna dok sam mjerila. Pa onda beta....
Pravilo je da nema pravila
Idem u BetuPlus. Nemam pojma kolilka je cijena.
Baš i nije da moram ići, ali da, zbog implantacije. U razgovoru s dr-om zaključili smo da bi bilo dobro to obaviti čisto da eliminiramo mogućnost problema s endometrijem, odnosno da ih ne otkirjemo nakon izgubljenog vremena i novca na puno postupaka.
Lea13, Antony...drzite se, ne gubite nadu..jos nista nije gotovo...grlim vas :*
Hvala cure na podrsci. Kod mene je sve veca muka poludet cu od toga. Nocas nisam ni mogla spavati do 4 ujutro od muke. Lea kako si ti?
Ja osobno nikad nisam radila betu kad kaže doc uvijek prije oko 12-13 dnt,i zadnji puta kad sam se pošteno iznenadila pozitivnoj beti išla 13dnt dvodnevnih embrija,jer sam taj postupak prekrižila da neče biti ništa ,temperatura normalna ,cice ispuhane,stomak boli tu i tamo val mučnine,nesanica,da sam se znala buditi u 4 ujutro ,dok sam čekala betu bilo je dana kad sam spavala svega 3h u komadu,a eto sad u buši beba se igra,antony34 nemoj se patiti i idi napravi betu ranije,želim ti največe iznenađenje :)
Ici cu u utorak jer sutra moram po uputnicu. Vidjet cu sta ce biti. Nadam se da ce biti sve u redu.
Cure hvala na dobrodošlici i podršci! Ledamo sretno u četvrtak! Antony, kod mene je sve isto. Danas me ništa ne boli,samo mi je trbuh napuhan. Povećava se nervoza. Temperatura 36.6. Je li tebi povišena temperatura?
Pojma nemam nisam si opce mjerila. Cure jel moguce da zena u dva tjedna dobi 4 kg? Ja sam "pala" na guzu dok sam vidjela vagu.
ja sam i jutros ponovila test i opet se pojavila druga crtica, samo je malo svjetlija nego ona od jucer, a mozda se meni i cini, kod mene je temperatura stalno 36.5, samo mi je hladno stalno i pocela sliniti nenormalno ne mogu nagutati pljuvacku koliko je ima, stomak manje boli i cice su pocele briditi, jedva cekam utorak... sretno ostalima, mary123 jesi napravila test, antony34 drzi se...
Lady znaci isti dan cemo radit betu? Sretno oba dvjema. Sam da bude sve ok. Mary123 jesi radila test? Javi nam se. Lea kako si ti?
Ma ja sam sada u postupcima preko HZZO-a,ali moj doktor smatra da trenutno nema potrebe za biopsijom endometrija i smatra da to mojom fix idejom jer sam tek 2 postupka odradila..On je u pravu s te strane,ali zašto da čekam da sakupim staža ako mogu preduhitriti potencijalni problem..Jeftinije mi je u konačnici ako ga ne nagovorim obaviti to u Beti + nego ispucati postupke preko zavoda i onda u toj istoj Beti + plaćati cijeli postupak..tako nekako si razmišljam..:-)..
Antony ipak ideš ranije vaditi betu. Možda i ja napravim ali neću prije petka. Što se tiče debljanja ja sam od desetog mjeseca otkad sam krenula na postupke dobila 10 kg. Ja lijepo ležala i od nervoze tukla po čokoladi i grickalicama plus stimulacija, pa mi nije bilo ni čudno da sam se udebljala. Od sredine šestog mjeseca sam na djeti, skinula 5 kg. Sve išlo dobro do prije tri dana. Totalno pazim što jedem, lupam samo po voću, uopće ne večeram, na slatko ni ne pomišljam kad ono pola kg. gore a trebalo bi biti obrnuto. Pa se i ja mislim da nije od utrogestana. Baš sam jučer čitala forum o utrogestanu i debljanju ali to su uglavnom iskustva trudnica, pa mi nije baš za uspoređivati. Lady utješila si me što se tiče temperature. Jesi prije imala nekih znakova na cicama? Mene bole ali samo na dodir, kao pred mengu, ništa posebno.
Ej nisam napravila test.nisam uspjela kupiti jer sam doma cijelo vrijeme...simptoma nikakvih,osim boli dole..al vec sam sinoc isplakala..bio mi los dan..da nista ovaj put...sretno svima
1 folikul i isla sam na prirodnjak samo klomici od 3 dc do 7 dc. Mary123 kako to mislis isplakala zar ti je dosla m? Sta je bilo?
antony34 ja sam smrsala 2 kg, od pocetka stimulacije pa do sada trudim se jesti ali nemam nekog posebnog apetita, mozda zbog klomifena da nisi se udebljala, a mary123 nemoj se bacati u depresiju, tako je i meni billo dok nisam vidjela da i druge cure imaju iste simptome a bile su trudne,,,probaj se opustiti...
Neznam bas jer svakih sat vremena idem piskit. Moze biti jedino od estrofema. Zadnji put ih nisam koristila i nisam dobila na kilazi. A vec cu ja to nekako srediti. Inace mogu lako izgubiti kile tako da mi to nije problem.
Ja sam u prvom postupku dobila 10kg !!!!!!! Katastrofa. Nisam imala neki apetit al sam bujala. Navodno od Estrofema. Jedva sam se rijesila. Izgledala sam naotecena. Isto sam pisala dosta al puna vode bila. Onda sam otisla na dijetu. Bas se pridrzavala, isla na anticel.masaze. I od tada u iduca dva postupka nisam ni grama dobila. Ocito sam od tih hormona nabujala kao pile pod utjecajem antibiotika :-(
Kad smo već kod lijekova baš sam htjela pitati koje lijekove koristite. Meni propišu samo 3x2 utrogestan i to tek od dana transfera a ne od punkcije. Čak i folacin mi ne dadu ako sama ne pitam. Zaboravila ovaj mjesec. Vidim da skoro svi koristite još neke od lijekova, pa makar aspirin ili andol. I ja sam htjela ovaj put na svoju ruku piti aspirin 100 radi bolje cirkulacije pa onda odustala. Ipak mi je ovo peti transfer, pa mi nije jasno da mi nisu pokušali nešto dati što bi eventualno moglo pomoći. Antony, na temelju čega ti je sad doc. odlučio propisati estrofem, a prošli put nije?
I ja zbog toga idem na biopsiju. Rekao je dr da kad bih imala predivne zametke i ne bi došlo do trudnoće išla na ovo, pa sam ja zaključila da svejedno mogu imati problem s endometrijem pa zašto to ne otkriti/eliminirati sada odmah. Mi nećemo ispucati pokušaje preko HZZO-a, već hrpetine love i vrijeme. Pretpostavljam da je sve ok, al želim biti sigurna.
Ni mi nismo imali puno više pokušaja - 2 s dobrim zamecima (2 + 1) i sad 1 sa slabijima (2 kom.). Zapravo me ne brine endometrij toliko već kvaliteta zametaka.
Ja bi koristila utrice od dana punkcije 3x1 pa od transfera 3x2. Folacin takodjer. Andol ili Aspirin nisam nikada pila.
Lea13 gdje ides na postupke? Jesi zadovoljna?
Lea13 neznam zbog cega mi je sad dao estrofeme. Ja koristim utrice od punkcije 3/2 i estrofeme od 7dc 3/1. Valjda smatra da mi treba. Nisam ga ni pitala zaboravila. Kako si danas?
antony, lea, Mary, Lady kak ste mi danas? Meni je danas 5dpt i za sada nemam nikakvih simptoma osim sto sam dobila gljivice i rekli su mi da se smijem mazat canestenom. Ako imate nekakav dobar prirodni savjet pisite. Vidim da je se o kilama pisalo pa da evo i ja kazem da sam u postupku cak smrsavila dvije kile a napuhnuta od terapije uopce nisam bila. Ja sam do dana punkcije pila folnu, vit c i kalcij. Poslije punkcije estrofem 2x2, femibion i crinone gel. I nakon transfera mi je jos ukljucen aspirin 100.
Malo vibrica ~~`~`~~~~~~~~~~~
svim betocekalicama drzim fige kao i onima sto su u postupcima~~~~~~~~~~~~~ljubim vas.
Žužy kak je kod tebe?
meni su propisali utrice od dana transfera 3x2 i folacin koji sam vec pila 2 mj. prije postupka,
lea13 mene su cice bile bolile vjerovatno od utrica i jedan dan su me skroz prestale boliti ja mislila gotovo, dobit cu taj dan jer mi je inace tako pred mengu, sutra dan pocele me ponovo boliti sada imam osjecaj da u bradavica imam 100 mravi tako mi nekako bride, ali ne bole ni sada tako da ih ne mogu dirnuti...
Laralana ja znam za bijeli luk da je dobar za gljivice, ali mislim da se sada ne smije koristiti kada si trudna :-),,, ja sam imala problem i sa bakterijom streptokokus, 3-4 puta sam stavila izdreckan bijeli luk kao tampon i ocistila sam se od svega...
antony34 za sutra????:-D:-D
Eto upravo dosla doma od gin. Sutra vadim betu i nalaz ce biti gotov tek poslije 15h. Opet me kicma rastura al tursku kavu nesmijem piti jer sam danas od nje povracala. Lady555 hti si dobro?
antony34 povracanje nije bezveze nesto se lijepo desava kod tebe, meni su prestali bolovi u stomaku, pa me malo strah sada, danas ce mi biti najduzi dan ja mislim....
Nece samo tebi biti najduzi i meni ce biti jako duuuuugggggiiiii. Pa proci ce i t.
Ljubilice idem u Rijeku. U mom gradu nema mpo ( osim insemenacije) i prezadovoljna sam. Baš me čudi kad čitam da cure čekaju dugo na postupak. Ja sam prvi put nazvala 1.9 prošle godine, birala sama doktora i bila na razgovoru za osmanaest dana. Postupak odmah slijedeći ciklus. Doktor i sestre su mi fenomenalni. To da se ponekad čeka sat dva na folikulometriju mi je sasvim normalno. Inače sa mnom i mm je sve ok. ( kod mene je bio povišen tsh štitnjače ali to sam sredila terapijom).Inačemi je ovulacija ok, dobije se jaj. stanica, oplodi se ok., embriolozi i više nego zadovoljni, ali nikako da se uhvati. Prošli put sam imala fet dvije blastociste i stvarno me dotuklo kad nije uspjelo.Tražila sam od doktora dodatne pretrage ali on i embriolog kažu da je sve ok i da je samo pitanje vremena. Ja inzistirala pa mi je rekao da ako sad ne uspije dođem do kraja 7. mjeseca po uputnice. Znam da bi još mogla napraviti genetske pretrage i za trombofiliju, pa ako je neko od vas bio u istoj situaciji što je od pretraga još radio? Nije problem ni platiti ako se ne može preko HZZZO-a .Oprosite na ogromnom postu!!!
Lady i Antony, sretno sutra! Antony nećeš raditi test prije? Ja dolazim u napast da ga napravim. Inače je kod mene sve po starom. Nikakvih simptoma pa ni onih pms-a. Mary kao si danas?
Koliko si postupaka ispucala preko hzzo-a?Koliko si transfera imala?Ove pretrage što bi radila ti navodno privatno koštaju preko 30.000kn tako da ćeš morati ipak izboriti uputnice..Mene isto nervira što je njima uvijek sve ok i samo što nije uspjelo..A to samo što nije može potrajati dok se ne ispucaju svi postupci preko hzzo-a,a onda je kasno..Tlači doktora, meni je ovo tek treći postupak, prvi stimulirani i već sam ga počela tlačit..I nemam namjeru odustati dok ne dobijem što mislim da mi treba..
Lea13 sad cu pocekati do sutra. Jedan dan sio tamo ne igra ulogu. Ako ces radit test javi nam rezultat.
Imala dva pririodna ivf-a, bez ikakve stimulacije. Ovo mi je treći stimulirani kao i tebi. Dobila 19 jajnih stanica, ovo je treći transfer u ovom postupku. Imam još smrznutih 5 oocita( za još jedan transfer). Imamo pravo na 6 postupaka (ako se ne varam koliko je punkcija toliko je postupaka), dakle ja na još tri postupka. Oprostite na neznanju, ali mi objasni malo o ovom postupku o kojem ti i Sadie govorite- biopsiji endometrija. Zašto se na to ide, kako izgleda postupak? Je li i kod tebe sve ok? Koliko si transfera imala?Da li si radila ove pretage koje sam navela?