Ma normalno je to..proci ce..
Pusti ga,sleci ce se dojmovi..
Printable View
Ma normalno je to..proci ce..
Pusti ga,sleci ce se dojmovi..
Inace, poznanici koja je zatrudnila u mpo s trojcekima je cak dr ponudio da ide na selektivni abortus u sloveniju, ali ona nije na to pristala. Rekla je da ne moze takvu odluku donijeti .
Da to su rekli i toj mojoj prijateljici..isto nisu pristali na to..sada su presretni s njih troje..
Cure, prvo da cestitam na plusevima.
Marijaxy... I mi smo na prvu bili u nevjerici, kad smo vidjeli 2gv. S obzirom da je jedna kasnila bitno, receno nam je da se pripremimo da bi mogli ostati na jednoj bebi, mi smo nekako se i nadali potajno toj opciji zbog rizika i svega... Na kraju nas je nasa cura sve iznenadila srcekom i daljnjim super napredovanjem. Kroz vrijeme smo se privikli iako ne mogu reci da je lako i da smo bezbrizni. Naravno, radujemo se objema bebama i odsjeku nam se noge momentalno kad pomislimo da bi se jednoj moglo mozda nesto dogoditi...brrrr...
Ali da su bili troje iz nekog razloga, mislim da bi jako jako dobro promislili o selektivnoj redukciji (ne kazem da je to jedino ispravno, naravno) tako da u potpunosti razumijem koliko ti je tesko i mislim da svi mozemo samo suosjecati i biti ti podrska.
Svasta je moguce i zbog hematoma i zbog godina i zbog naravi viseplodnih trudnoca... Kak su cure rekle, dan po dan i drzi se. A partner ce progovoriti u jednom trenutku, oni tako u tisini probavljaju stres i treba im vremena.
Hvala na podršci. Spomenuo mi je dr "redukciju" koja se radi u Ljubljani. Rekao je da se njegovoj pacjentici jedan embrij podijelio, pa ih je imala 4. "Reducirali su joj jednojajcane" i ostalo joj je jos dvoje. Tesko je o tome i misliti. Dan po dan, valjda cemo biti pametniji.
Od moje kolegice s posla nećakinja mislim ima četvorke, isto s mpo. E to mi je tek wow, ne bih ja to mogla
Ali kako kažeš, rano je, treba dan po dan pa će se vidjeti kako će se sve dalje razvijati. Ti si sad doma na komplikacijama jel da?
Da, strogo mirovanje. Kod kuce sam mama kuha. Hodam, nije da lezim cijelo vrijeme.
Cure,
Ne znam da li vas tu mogu pitati, prvi put sam na postupku od iduceg ciklusa a vidim da pisete sve o tim stvarima.
Od kad ste vi bile na bolovanju? Ako vec od punkcije, zasto od punkcije??
Da li se nakon transfera treba strogo mirovati, ako da, da li to znaci nuzno samo lezanje?
Da li se opcenito kod mpo postupaka mora cijelu T mirovati??
Ja sam vec imala 3 spontana, i naravno da bi se najradje zatvorila pod stakleno zvono da mogu, pa se sad vec pripremam jer me jako strah toga sto sve moze utjecati na ponovni negativni ishod.
I nisam bas skuzila sve u vasim postovima prijasnjim, znaci ako vrate u transferu samo jednu oplodjenu j.s.ona se takodjer moze podijeliti i nastanu dvije???
Ja sam išla od punkcije na bolovanje, tako mi bilo najbolje. Nije mi se dalo raditi još do transfera, a nisam htjela ni ići raditi nakon transfera.
Ne treba ležanje ni mirovanje nakon transfera, osim ako je u pitanju hiper, pa ima nekih problema. Ni u trudnoći se ne mora mirovati ako je sve ok. Što se tiče trudnoće, tu nema apsolutno nikakve razlike jel mpo ili od seksa
Jep, od jednog vraćenog embrija mogu nastati dva :) jednojajčani blizanci. Mogu i tri teoretski, ali to je mislim ekstremno rijetko (iako znam dva para jednojajčanih trojčeka, ali ne mpo)
Vrci tnx !
A pretpostavljam da je mala sansa da nastanu jednojajcani??
Jako me strah svega toga u prvih 12 tjedana, mislim radi sebe cu stvarno pogotovo tih prvih 12 tjedana kao mirovati ali me strah bilo sto raditi kao inace.
Kako si ti? Da li je stao smedji iscjedak??
A kažu da ni strogo mirovanje nije dobro, jer je kretanje dobro za cirkulaciju jel...
Bila je tu forumašica kojoj su vratili 1 zametak a dobila 2 srčeka. Ne sjećam se kako se dalje odvijalo iskreno.
Neću ništa o iscjetku, moj nikad niej smeđi nego krvavi :mrgreen: par dana je čisto, čekam iduće pojavljivanje :škartoc:
Nas su upozorili na veliku mogućnost blizanca. U biti čak su me odgovarali od vraćanja oba dvije blastice jer su bile super kvalitete. Ja sam bila skeptična prema toj mogućnosti. Uglavnom moglo bi se reći i greškom u komunikaciji ipak su napravili kako sam ja iz prve odlučila tako da sam bila spremna i na tu mogućnost kao i na to da se ne uhvati niti jedan.
Još je daleki put pred nama i svašta je moguće ali sada se eto nadamo da će oba srca prokucati.
Pred dva dana sam imala izljev svježe krvi, kao da se neki balon probušio. Kada je sve izašlo smirilo se. Ja sada mirujem jučer i danas i sve je ok. Ne ponovilo se.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Krajem prosle godine su bili ti jednojajcani, ali koliko se sjecam, jedan se prestao razvijati. Vrlo je mala sansa za te jednojajcane. Netko je tada spominjao i neki slucaj od prije par godina, ali na kraju se ispostavilo da je bilo upustanja u "nedozvoljene" aktivnosti oko punkcije i transfera pa je tako nastao drugi bebac.
Mirovanje strogo ide samo kod hematoma i hipera, ostalo normalno kretanje uz izbjegavanje savijanja i dizanja tereta bas.
Ja sam isla na bo od pocetka pikanja, zbog naravi posla, a i bio mi je prvi put pa nisam znala sto ocekivati. Kak nismo imali transfer u tom ciklusu nego iz feta, vratila sam se na posao pa na bo od dana transfera opet nadalje, dakle nisam se vratila uopce osim po stvari.
Cure, tnx !
Vrci, nadam se da ce sve dobro proci !
Sad mi je malo lakse! Svakako cu usporiti sa svakodnevnim aktivnostima, ali super da ne trebam non stop lezati i to !
Pak, sretnooo!
Mogu vas jos nesto pitati usput ovdje??
Dobila sam tj.pikati cu se Menopurom. Rekli su da se to daje u misic / guzu i da ako ne mogu sama, a ne mogu, da dolazim svaki dan da me oni upiknu.
Da li stvarno moze biti bolje djelovanje ako se Menopur pika u guzu??? A ne u trbuh??
Nikad cula to za menopur. Ja sam i njega i gonale uvijek u trbuh pikala
Meni su Gonale pikali u trbuh, a curama Menopur u guzu.
Uvijek menopur i sve ostalo u trbuh jedino u prvoj stimulaciji dok nisam sama si počela davati davala mi je sestra u ruku.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Hm..ne znam stvarno.
Pitati cu opet kad budem isla po lijekove.
Da li je moguce da ima bolje djelovanje kada se pika u guzu zato oni inzistiraju na tom??
Bok cure.
I ja vam se uskoro pridružujem, s novim ciklusom krećemo u našu borbu. ICSI, poliklinika Repromed.
Budući da nam je ovo prvi postupak, kao i kod Mono, također sam zbunjena od kada da idem na bolovanje/godišnji?
Koliko sam čitala, imam pravo na bolovanje od dana transfera? Što je s danom punkcije i tih para dana do transfera? Preporučujete da radim ili?
Radim uredski posao, ali i dosta po terenu (obilazak terena i sl.) i moram reći da mi je posao većinu dana stresan...
Ja sam svaki puta bez problema dobila bolovanje od punkcije, jednom i 2 dana prije kad sam imala jako puno folikula
Hvala ti Vrci na odgovoru.
Moja soc. ginekologica mi prepisuje bolovanje, zar ne?
Ja sam 9 dc imala po 6-7 folikula po svakom jajniku.
To je dosta, zar ne?
Vidjet ćemo kako će biti sljedeći ciklus. Nadamo se isto tako :)
Sve si i ja više mislim da uzmem bolovanje od dana punkcije... a opet me s druge strane strah da ću onda imati previše vremena za razmišljanje i pozitivnih i negativnih ishoda i misli u glavi...
Ja sam bila doma jedino na dan punkcije i na dan transfera. Ostale dane evo radila sam, i radim još uvijek dok čekam petak.
Doma bih izludjela. A i fizički se skroz super osjećam.
Jedino što mi je dr.rekla da ni u ludilu ne pomišljam išta raditi na dan punkcije (nakon jel), a ostalo da sve mogu kako se osjećam.
Danas mi je 7.dan nakon trodnevnog transfera.
Vrijeme ide to je dobro :D
Od simptoma nemam NIŠTA.
Bornastra, napisala si da ti je ovo prvi postupak a prosli ciklus si imala 6 do 7 folikula po jajniku? Sorry, nije mi to bas jasno. No, evo da napisem kako sam ja radila: nisam iz Zg pa sam uzimala bolovanje za svaki pregled, za punkciju i dan poslije punkcije (ako ces sjediti na poslu), dan transfera i sljedeci tjedan poslije i onda sam tjedan dana radila pa beta. U fetu sam bila na bolovanju na dan transfera i jos 2 dana. Tako mi je dr rekao. Dakle, miruje se zbog jajnika a ne implantacije. Ako je blaga stimulacija dovoljno je krace mirovanje. Inace je dovoljno samo povući ručnu, sve lagano i vise se odmarati.
Marijanaxy,
bila sam na kontrolnom UZV-u sad u petak. Doktor je išao pogledati u kakvom su "stanju" jajnici i koliko je folikula čisto za orijentaciju jer se spremamo za postupak.
Tek sa sljedećom M krećem sa postupkom. (za cca 18-19 dana bi trebala M stići). Zato sam i napisala da se nadam da će ih biti jednako i sljedeći ciklus.
Hvala ti na tvom iskustvu. Vidjeti ću kak ću s poslom sve iskordinirati jer mi je baš stresno ovih dana.
Najrađe bi bila doma cijelo vrijeme. Budemo vidjeli. Dan po dan, korak po korak...
Cure,
Rekli mi u Petrovoj da kad se Menopur daje u misic da ima bolje djelovanje i zato oni inzistiraju da se.pika u guzu.
:-Nakon svih peripetija sa hiperom i hospitalizacijom prosli mjesec prijavljujem danas FET 2 blastice!
Bornastra - ja sam bila na bolovanju od dana punkcije, imala sam jako puno folikula i jajnici su mi bili dosta povećani i dobila sam upute da moram strogo mirovati. Tesko ti je znati po pričama drugih jer svatko reagira drugačije. Ja se nisam mogla pomaknuti, na kraju se i uz mirovanje desila torzija jajnika.
Ako ce ti jajnici biti uvećani obavezno strogo mirovanje!
Ni meni nije jasno kako bez stimulacije imas toliki broj folikula? Pretpostavljam da nisu vodeći ili? Da li imas policisticne jajnike?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pozdrav svima,
evo da se i ja pridružim. Danas mi je 12dpt i u srijedu bih trebala vaditi betu. Vraćene su mi dva dvodnevna embrija, jedan 3 stanice, drugi 4. U petak sam imala krvavi bris pola dana i već otpisala i ovu treću umjetnu i pala u polu depru. Pila navečer na nekoj fešti a bome sutra i popila par tableta za glavu. Međutim u nedilju sam napravila onaj digitalni Clearblue test obzirom da nisam krvarila ni u subotu ni u nedilju i pokazao mi je plus sa komentarom 1-2 tjedna trudnoće. Nisam se požurila slaviti jer sam već imala jednu kiretažu ali je nada ipak porasla. Nažalost danas opet lagano krvarenje. Bila 100 puta na wcu i svaki put kad se obrišem lagana roskasta boja ili mikroskopski ugrušci.... I bol... Grčenje i bol ... A to čupkanje i grčenje mi traje već danima... Kao pred mengu samo troduplo jače.... I sad neznam što da mislim... Ako već triba otić nadam se da će samo a ne opet kiretaža...:-(
MonaLi,
pratila sam vas neko vrijeme tako da znam da si nažalost bila hospitalizirana. Nadam se i vjerujem da je sada sve ok.
Doktor je napisao "oba jajnika uredna, AFC oko 6-7 po jajniku." I dalje je napisao kolji je protokol.
Krivo sam možda protumačila?
Maija ja zaista nemam nikakav savjet osim da se možda javiš kod svog mpo doktora pa mu kažeš tegobe?
Ja sam napravila jučer popodne test, i jutros opet (8dp3dt), oba negativna.
Zadnji radim u petak ali sam već otpisala ovaj prvi put.
AFC je skračenica za antralne folikule tj.po njima se gleda ovarijalna rezerva i ev. odgovor na stimulaciju.
U prirodnom ciklusu od njih se izdvoji jedan folikul a u stimulaciji najčešće bi trebali večina njih.
Sretno!
Ja jutros zvala bolnicu, sestra mi je rekla da ne brinem, da nastavim uzimati utrogestane i da sutra po planu vadiom betu pa ćemo vidjeti...
November, tek je 8. dan, strpi se još malo, meni je 9. dan nakon transfera 2dnevnih embrija bio negativan test a 11. dan pozitivan...
Doma sam na bolovanju. Kad sam imala prvi transfer odmah sam drugi dan isla raditi ali nisu bile neke sanse od samog starta. Sad je drugacije tak da sam odlucila biti doma. Zelim ti srecu sa tvoje dvije mrvice:ghug:
9dp3dt.
Imam grčeve kao pred M, i jučer su me jaaako boljela leđa (u predjelu bubrega), na tren me tako presjeklo da sam morala sjesti. Inače drugo ništa. Lice mi je bilo buknulo prije 2 dana, sad je već skroz čisto. Sise jesu veće, al ne bole.
November, mene su boljela leđa da sam jedva hodala i svi mi govorili da je dobar znak. I isto sam imala blage grčeve. I stvarno je bilo uspješno. Ali ja inače nemam takve simptome pred mengu
Sad ti je 12dpo, još dva dana i znat ćeš sigurno
Ja sam danas 2dnt dvije blastice i isto imam blage grceve i bole me leda. To traje neko vrijeme pa stane pa opet. Prvu noc nakon transfera oko 2 ujutro su me probudili bolovi na desnoj strani i trajali do pred jutro. Proslu noc nista i cijelu sam ju prospavala.
Cureeee, evooo me :) lezim s nase dvije blastice <3
Sretno Rominka. Bas sam pratila vasu pricu i cekala da se javis. Bas mi je drago. :ghug: