Ja sam bome na prženom šećeru i mlijeku koliko me grlo boli. :-x Neki dan otišla po Malog u vrtić i eto ti vraga. Nije ni mene zaobišlo.
Printable View
Ja sam bome na prženom šećeru i mlijeku koliko me grlo boli. :-x Neki dan otišla po Malog u vrtić i eto ti vraga. Nije ni mene zaobišlo.
Uzimam kavu ,meni pase. Ja sam dobila 2 kg. Drzim se dobro cini mi se. Ali i u prosloj sam dobila samo 7 kg. Doduse zbog dijete zbog gest. dijabetesa. Nadam se da ga ovaj put nece biti...
Jutro drage moje :)
Ivekice kroasan i čaj, savršeno. Dodajem na trpezu još i krafne s marmeladom, one su mi fetiš zadnjih dana. Jučer sam ih pojela tri, a neki dan kad je MM pojeo zadnju i ostavio me bez, durila sam se na njega 2 sata. Bilo me sram u što sam se pretvorila pa sam se durila u sebi :D
Twini i meni se gadila kava dok nisu popustile mučnine, a uvijek sam bila kavopija. Sada mogu popiti kavu, ali je ne pijem više s istim zadovoljstvom kao prije.
Optimistična puno čaja, meda i đumbira i proći će to brzo.
Artisan i Ivekica moja vaga kaže jutros +3 od početka trudnoće.
Ivekica bum te :oklagija: Još sam u krevetu, kiša serucka i napravila sam si lagani kapućino s malo kakaa, pijuckam i sad mi sline cure na te tvoje kroasane, a od sinoć imam tihu misu s mm jer je malo dublje povirio u čašu i nemrem ga poslat da mi kupi (leži budan kraj mene i roštilja se; sad bi se on sigurno malo ljubakao, al' malo morgen, u nemilosti je). A Mlinarova pekara mi je na 100 m i kroasani s maslacem su im ovako ujutro predivni! Aaaaaa....
Jutro cure !!! Ja sam upravo slistila dvije fete kruha sa mortadelom i popila bijelu kavu. To mi je u zadnje vrijeme omiljeni doručak. Slatko mi ne paše baš. Kavu pijem bez cukra već dugo, i ja sam smanjila sa 2 na jednu dnevno jer mi baš ne šmeka a inače ne mogu bez nje.
Jarice i ja grizem ako mi se dirne u hranu :))))) Čak me i djeca ponude kad vide da je nešto ostalo na zadnjem komadu....ah ti divni hormoni...
Jutroooo.
Pocinje i mene peckat lagano grlo.
Jucer smo vadili krv sinu.5epruveta.nije mu lako bilo ali moj hrabri decko je izdrzao :) sad se samo nadat da je nalaz ok.jer su slali i za zg krv. A i sad svaki tjedan logopedu a nezeli bez mene.tako da sam izlozena svemu.
Grozan san...toliko sam se isplakala.da sam prokrvarila.
Inace imam u ovoj trudnoci lude snove (sex) :) :) i jos namjerno mm ispricam hahahaha
Bebeto, baš to, grizem ako mi se dira u hranu :) Prije par dana sam imala fazu mrkvi i uvečer kažem ja MM da si idem naribati mrkvu, a on kaže "nema više, ja pojeo zadnju". Uuuu meni svijet propao zbog te mrkve jer meni se jedino na svijetu u tom trenu jela baš mrkva. Smiješna sam sama sebi, kao dijete.
Zadarmamice drži se. Od kad sam trudna često loše sanjam i jecam u snovima. Ah ti hormoni!
Zadarmamice ajme mila pa kako misliš prokrvarila od plakanja? jesi dobro? što je mišu malom da ste mu morali toliko epruveta izvaditi?
To sam sanjala da sam ptokrvarila i isplakala se u snu.
Bio mi je jucer jako naporan dan i bolilo me prije spavanja i gadne kontrakcije.pa vjerojatno takav san zbog podsvjesti i straha da ne prokrvarim.
A moj sin mora obaviti sve pretrage.cak su mu i hormone vadili.a i neke serume smuckali i za zg slali.
Kasnio u govoru i ide logopedu.pa je takav protokol.imamo i mr mozga 2016.
I da se pohvalim....on je tako tvrdoglava mala mazga.logopedica je mislila da mali nista ne prica.i u utorak smo bili i rekla je da ima jakooo bogat rijecnik ali je tvrdoglav i mora izvlaciti iz njega. On kako on oce i skim on oce i tira po svom. :)
i ja se mislim kako prokrvarila?!?!
Uplatili smo jackpot i sad čekamo :)
nemoj mi ništa govorit, ja sanjala isto i kroz par dana se bilo i dogodilo :-(
puj, puj, neće tebi
Ja zadnjih par dana samo kakao u malo dubljoj posudici i onda si unutra iskidam kruh. Al sad mi se osladile krafne s pekmezom, a ljena sam vise nego ista izvuci se iz pidzame i otic u lidl koji mi je 5 min udaljen po te krafnice. Meni su njihove najbolje. A i ima stvarcica za bebana.
Kakve ste vi po onom pitanju da ne valja nista kupovat dok se beba ne rodi. Ja smatram da su to praznovjerja i nista drugo.
Joooj ubi me.pokusavam se kontrolirat oko hrane.a kad udem u lidla i zamirise mi mmmmmmmmm :)
Praznovjerje bezveze.
tako je mom bratu punica zabranila da krevetic sastavi dok mu zena ne rodi.i on je slagao krevet tu noc kad je rodila.a drugi dan smo saznali da neznaju oce li beba prizivit i da ga ceka teska operacija srca.
Tako da ako je nesto sudeno onda je sudeno.
jel netko zna proceduru kod dogovorenog (induciranog)poroda u vinogradskoj? zanima me jel to bude isti dan, i kako već?? rečeno mi je da dođem u četvrtak u 9 u rodilište i to je to.
ja sanjam isto ko Mujo o dobitku a nikako da uplatim. ti si barem poduzela korake! bravo! nek ti je sa srećom! meni posudiš 20 000 eur i ja ti vraćam kao banci tak da buš i zaradila, može?
uh...samo san...svaašta nam dođe u snove...nemoj tome pridavati važnost. ja sam noćas recimo bilau Belgiji na autocesti i izišla van iz auta jer je kao gužva pa hodala uz autocestu i vrtilo mi se od prometa da bi se na kraju našla na ulicama gdje su svi trčali i pjevali vrapce i komarce od minee....tako da...ima svega u tim snovima.
nego, koliko ti je mali miš star? i ja imam malo zlato s teškoćama u razvoju, logopeda sustavno odbija, ali zato super radi s defektologicom koja nam dolazi doma. nema nikakvu dijagnozu, kad ga vidiš ne kuži se ništa, onako je mazast, bebica još, SVI koji ga vide se zaljube u njega, izuzetno toplo dijete, ali eto govor je jako otežan, tj ima bogat riječnik, ali izgovor je katastrofalan, razvojno ima nekih odstupanja ali ne na svim poljima. motorički je ispred dobi, ali praksija ga muči - zato valjda obožava senzoričku integraciju na koju ide s terapijskim psom. on je naša maza, evo ga svaki dan prvo pitanje ujutro i navečer kad će braco doći (on je s vrtićem u školi prirode na tjedan dana išao, danas se vraća). mi imamo mr mozga 12.7. eeg uvijek savršen. e da i odnedavno mi je na minirinu zbog noćnog mokrenja. zadovoljna sam.
nisam probala te iz lidla aj probat cu.
ovosu mi praznovjerja, veze s vezom nemaju. kao i da se ne smije reći za trudnoću do trećeg mjeseca. a ja rekla odmah svima. i u prvoj.
Twinolina, opcenito ne vjerujem ni u kakva praznovjerja, nego radim kako osjecam. Za curku smo sve zivo pripremili vec do negdje 6 mjeseca trudnoce i hvala bogu da jesmo, jer sam posljednje mjesece provela u bolnici. Druge curke u bolnici su imale paniku i muz je kupovao, sredicao sve, a ja sam bila opustena, ostale su samo posljednje sitnice.
Sada za deckica nisam kupovala jos nista, jer veliku vecinu stvari imamo od male, ali spremam se u nabavku onih nekih osnovnih stvari kao sto su tetra pelene, nesto slatke robice koja ce niti bas njegova i tako to.
Nisu praznovjerja već oprez - svašta se može dogoditi. Uostalom, zato se ne govori na sva zvona za trudnoću dok ne prođe 1. tromjesječje zbog mogućnosti spontanog.
Dogovorila sam posudbu opreme, ali tek nedavno su mi stvari počele polako pristizati (s kolicima i kimbačem se još ne žurim). Sad smo 7. mjesecu i tek sad osjećam da je vrijeme nabavljati što mi fali. Ne daj bože problema, sad beba ima nekakve šanse, iako je i dalje jako mala. Odahnut ću kad navršimo 7 mjeseci i onda pripremiti baš sve.
A znam, ali do zadnjeg dana trudnoce nista ne kupovat? glupost. Ja imam od mog proslog sina kolica, krevetic, ormaric, robicu, a vecina je posudena robice koju cu opet dobit, ali isto tako imam zelju i ja kupit ponesto svom sinu, ono bas njegovo da bude. Imam cak i 3 paketa pelena koje nisam stigla iskoristit, eto i one cekaju. Jedino sto ne zelim koristit ponovno je dekica od mog A, previse mirisi na njega i ne zelim isprati taj miris. A vidjela istu takvu za kupit bas sad je ima, a dok rodim vise nece biti, dolazi kak je na akcijama. Super mi je prakticna, bas ova koja je na mom avataru. A opet nije ni kad se rodi djete garancija da je to sad to, sve u savrsenom redu.. Nazalost..
Adrianova mamice meni se sad srce slomilo kad sam uspjela povezati tvoj potpis, avatar i dekicu....
Meni je oprez upravo pripremiti se na vrijeme. Svjesna sam da tisucu stvari moze poci po krivu, no ne zelim misliti negativno. Po toj logici se nikada necu unaprijed pripremati ni za sto, jer postoji mogucnost da se nesto negativno dogodi. Mozda je besmisleno pokupovati svu opremu sa 6 tjedana trudnoce, ali ne vidim apsolutno nikakav smisao cekanja do posljednjeg mjeseca kako bi se sredivalo sve. Na koncu, tada je trudnica vec velika i sve joj je puno trze nego u npr. 2. tromjesecju kada uglavnom vecina nas ima vise snage i elana za sve.
AdrianovaMamica :love2:
Evo kupih dekicu . Ova je svjetloplava, jedna jedina ostala, ko da mene cekala. Da, pogadate izasla sam iz pidzame.
Mene zanima kakvu odjecu nosite...traperice me stezu uzasno.i nemogu ih vise.u trenerkama sam inace o bez trudnoce.obozavam ih.ali sad mo je i to dosadilo.koliko hod volim sportski tako bi se i nekad dotjerala.kosa i sminka je tip top i na sportsko :) ali ja bi tako tila haljinice i suknjice i traperice i na to kosuljice.
A u hm nema u zd trudnicke traperice. :(
na mojekrpicehr.com ima i nove i rabljene trudničke odjeće, isplati se bacit pogled :mrgreen:
ja sam u najvećoj krizi otkrila super second hand i bome na proljeće planiram opet u pohod jer mi ne pada na pamet kupovati skupo za par mjeseci. a sad nosim tunike i tajice ili trenirke. ne ličim ni na što. plava kosa u neurednom repu, izrast ( ne farba mi se nešto u trudnoći), blijeda, podočnjaci, ni trunka šminke jer mi se ne da....užas na šta ličim. samo kad idem na pregled upristojim friz i make up.
ise ja se ni ne gledam u ogledalo... izrast da je to uzas, blijeda, jos kak sam bila prehladjena kosa mi bila masna (nisam ju htjela prat), nokte ne lakiram, ne sminkam se... dobro pa se otusiram i pazuhe obrijem :lol: ajd obrve cupnem isto... strasilo!
ali i dalje me jaaaaaaaaako muce cvimbe na ledjima :-( nikad ih nisam imala nigdje, kamoli tamo... i bas su mi uzasna ledja!! mm me tjesi pa kaze bolje ledja koja mos sakrit nego faca.. u pravu je, al ja bi se i ovog nekako rijesila... jel ima netko ideja?
I ja isto visim u tajicama, majicama i trenirkama. Isto ko strasilo, ujutro se lijena i pocesljat pa si samo kosu sto urednije svezem. A kosu oprat to mi muka ziva, koja ljenost. Jos je i pustam da sto duza naraste jer za mjesec dana se udajem, pa ce eto tad past i frizura i sminka, haljina i cipelice. Srecom nista veliko, al vec si zamisljam kak cu se zgurat u haljinu.
Udaješ se, kako lijepo :) Tebi će 2015 biti stvarno godina za pamćenje.
Eto ja danas taman bila tražiti donji dio trenerke bez gumice. Našla u Mani, a imaju i trudničkih hlača i traperica. Cijena cca 200 kn. Ja si kupila preko granice u H&M trudničke traperice tako da sam ili u njima ili u tunikama i tajicama. U ostali ne stanem, sve me steže.
Ja vec dugo ne stanem u nista. Imam tri para posudenih h&m traperica i super su mi. u zagrebu ih ima. Probaj pitati dal bi poslali u zd iz zagreba, ne znam dal rade to oni. Ili tajice... ja s njima kombiniram svasta. Ja bas volim nosit uske trudnicke majice u trudnoci i pokazivat trbuh, a to jedino ide sa trapericama. Iako nosim i haljine od prije na tajice, i to mi je ok.
Twinolina, samo da padne jackpot i sve ćemo riješiti ;)
jarice <3
ovo je srčeko trebalo bit al ok...nek bude onda jarice, nemoj osvojit manje od tri milje!
Znam Twini, evo srčeko i tebi <3 Zadovoljit ću se i s povratom uloženog :) Danas sam se baš raspištoljila i uplatila 3 listića.