2 tjedna
Printable View
jurišnik, jeste ozdravili :) ?
Moja Elica je sad treći tjedan doma, ali zato jer je tata na GO, pa uživa još doma.
Inače, krasta više nema, ali ima flekova dosta...Čak i pokoju rupicu!
Dobro je ispalo što imate još vikend za maženje i paženje :) !!!
Vi ste sad eksperti -ako dobijemo koze, javljamo se za savjete ;)
Ro je odradio kozice, sasvim dobro, sad ih je dobio bubi. On je u platnenim pelenama, a jedna je baš na trbuščiću, pokrije je pelena, pa se pitam, trebam li za vrijeme trajanja kozica koristiti jednokratne, da to ne vlaži stalno?
Ja nisam primijetila da se kozice u pelenskoj regiji suše sporije nego one van nje. Zapravo baš suprotno, one su mu prošle i prije nego neke na leđima npr.
Samo sam mu češće mijenjala pelene i prala vodom.
Kod nas još ništa, izgleda da smo ih izbjegli.:mrgreen:
Evo, prvi dan kozica kod starijega.
Mladji je to prebolio bez problema, puno lakse nego sam ocekivala.
I stariji je za sada u redu, kao da se nista ne dogadja. Temperaturu nema, a kozica najvise po ledjima i trbuhu, za sada ne svrbe.
Zanima me, vani je bas lijepo vrijeme i jako ugodna temperatura, bi mu skodilo da izadjemo u dvoriste?
i mene to zanima, jel se smije malo na zrak. svi mi govore ne, a godilo bi mu da je malo vani jadničak, nervozan je jako...
Mi jos nismo bili, danas mu je 3. dan, a isto bi voljela izaci malo s njim u dvoriste.
Za sada je sve ok. Ne znam da li da mazem s pox cline pjenom ili bolje ne, da pustim da se same rijese.
On moze izdrzati, ne svrbe ga jako pa nisam pametna sto napraviti?
nama je 5. dan, nisamo ni mi na kraju bili. noć nam je bila božesačuvaj :-(
ima ih dosta i prilično je nervozan... ja ga samo u hipermanganu kupam. što se dobije s tim pox clin?
Nama je bio super Pruriced gel od Uriage-a. Uopće ga nije svrbilo, samo se žalio da je hladno kod mazanja.
Mislim da im ne bi škodilo za njih da iziđu na zrak vani, ai jako su zarazni pa bi škodilo djeci koju bi sreli..
moji su imali u isto vrijeme (veljača), izašli smo u šetnju 5. dan od izbijanja...
bilo je lijepo vrijeme, a šetali smo po vani gdje nije bilo druge djece pa nije škodilo nikom (ni drugima zbog zaraze, ni mojima zbog oslabljenog imuniteta)
manal dijete ne može spavati jer ga svrbi...zovi pedicu da ti da nešto protiv svrbeža
ja sam svoje kupala u hipermanganu i onda mazala gelom od Uriagea (hladi kožu i suši kozice) - oboje 2x dnevno
za svrbež su dobili: kćer Rinolan sirup, a malac Fenistil kapi (preporodili su se s tim i spavali bez problema)
mojoj klinki dermatitičarki kozice nisu bile bauk, tj.česala se puno manje
može bit i to
Pa da, pretpostavljam da je to. Vrti se ko na ražnju, ne mogu ga pohvatati po krevetu. Danas 6. dan. Koliko dugo svrbe? A Fenistil kapi znači imamo i kod nas, Sestra mi je to spominjala da je koristila za bebe u Njemačkoj. Pitam se je li to sad već skoro pa gotovo, isplati li se uzimati što?
Nama je tek treći dan, prva neprospavana noć. Peće je pikica, stavljam joj obićni dječiji puder, jel griješim?
ja dječji puder ne bi stavljala
dobila sam fenistil, sinoć se nije vrtio. dala sam mu i večeras još, a onda ću vidjeti.
pa po novom ne treba ih dirati ni sa čim, osim kupati u hipermanganu i eventualno uriage gel (tako je meni doktor rekao) ali ja sam ipak one najgore tretirala s onim puderom što u apoteci naprave, em da ga ne svrbe, em da se prije osuše.
Moj sin ima relativno malo koza po tijelu(danas je 3dan),a svako vecer mu skoci tempa na oko38,5c. Ono sto me cudi i brine su njegove krvave oci. Imate li takvih iskustva? A lijek za to?
i mene zanima treba li tretirati kozicu u oku tj na rubu kapka.
Sad se troumim, kupanje u hipermanganu, zobenoj kupci ili samo u vodi.
jucer me zove prijateljica cija je mala rlativno bezazleno prosla kozice tamo pocetkom prosinca- mala opet ima kozice al ovaj put milion komada!!!!!!!
ja zaprepastena
sta to igra?
Prijavak, i mlađa je danas dobila točno 2 tj od pojave kod starije.
Nama je ped rekao da se okupamo jednom dnevno u hipermanganu jer on služi kao dezinfekcija i da koze ko koze nisu problem već je problem kada se upale pa eto razlog.
Inaće koristimo i Uriage gel i fenistil kapi, tj počet ćemo koristiti kad joj jače izbiju.
Starija je imala temperaturu 39,5-40 punih 6 dana a koze su izbile neki 3 dan od početka ture. Ped je rekao da je to normalno i da njoj organizam reagira kao kod odraslih na koze.
Jučer je manja ima temperaturu 38,5 i danas par komada na licu..sada čekamo izbijanje.
ja sa srednjom nisam koristila ni zob ni hipermangan, samo tuširanje u vodi
kozice u učima i ustima nisam ničim tretirala
prolazile su istom brzinom i na isti način kao i starijoj s kojom sam koristila zob i jednom ju okupala u hipermanganu.
jedina razlika je što starija ima par ožiljaka, a srednja nema ništa
kad ih maleni dobije, isto ću ga samo s vodom tuširati
kako tocno ide to sa zobi?
zemeš šaku zobi i pofuriš s vodom ostaviš pol minute da se napare zrna tamman kolko ti treba od kuhinje do kupaone, sve skupa staviš u pelenu ( gazu) i frčeš dok ne dobiš mlijeko
ja uvijek glasam za hipermangan
Prijavljujem kozice...jučer ujutro je imala jednu na vratu a do navečer ih se podosta skupilo. Zanima me koliko dugo one izbijaju i da li je moguće da ju ništa ne svrbi? Mažem joj sa Pruriced gelom koji mi je preporučila pedica. Što se tiče kupanja rekla je samo u mlakoj vodi.
ako je jako inače osjetljiva velika je vjerovatnost da je ništa ne svrbi.
Kod moga su izbijale 3-4 dana, nije bilo cesanja... Trenutno smo u fazi krastica (danas 7-8 dan). Jedan dan je bila lagana temperaturica. Kupam ga u obicnoj vodi i ne mazem nicim.
Hvala bogu ovo je bilo porilicno easy :)
Inače je jako osjetljiva pa me zato i čudilo. Hvala na odgovorima.
i mi prijavljujemo kozice..danas prvi dan..okupala sam je u mlakoj vodi,ima ih dosta..ne žali se previše..
vidjet ćemo,ujutro će ih valjda biti milion!
Jeste vi sa svojima išli obavezno kod pedijatra?