Meni je isto najteže odoliti navečer, a to je za mene baš pogubno, odmah mi se nalijepi na guzicu :mrgreen: .
Pomaže mi jedino da ništa od toga što volim nemam , što kaže moja kolegica: "najbolje je kada mi padne mina u frižider". :lol:
Printable View
Meni je isto najteže odoliti navečer, a to je za mene baš pogubno, odmah mi se nalijepi na guzicu :mrgreen: .
Pomaže mi jedino da ništa od toga što volim nemam , što kaže moja kolegica: "najbolje je kada mi padne mina u frižider". :lol:
ajme, ovaj topic je jos ziv... prekrasno :) .
i ja bih s vama, ako moze. na starom dobrom montiju sam posljednjih mjesec dana, ne vazem se (vucem jednu traumu vezanu uz vagu, pa se pravim da je ni nemam), ali vidim da stvar stima. izvagat cu se za bozic, ocekujem bozicno cudo :mrgreen:
jedini mi je problem (koji vec sad uvidjam) sto mi se cini da cu se ubit od slatkog kad udjem i u onaj zadnji komad robe koji sam zamislila, ta apstinencija do slatkog me stvarno ubija.
uh, ja sam u krizi kad probam apstinirati od slatkog pola dana :roll:
katastrofa. ali ici cu provjeriti stitnjacu, pa vidjeti ima li neki poremecaj kakve veze s mojim "slatkim poremecajem" :/
Joj, ovaj topik živne kada ja "padnem"... ali eto...vraćam se vama od ponedjeljka! ;)
Zanima me slijedeće: Montignac kaže da se može kikiriki jesti, ali da li to vrijedi i za onaj slani i prženi? Haaaa??? Ja taj voleeeem...
ja se psihicki pripremam da pocnem za ozbiljno od ponedeljka, plus da probam s odvikavanjem od slatkog :/
trebala bi do onda (znaci sutra :shock: ) provjeriti stitnjacu, da vidim da ne lezi izvorcic problema u tome, izmedu ostalog.
kikiriki? GI mu je 15, ali taj koji volis vjerojatno nije bas najzdraviji. probaj biti umjerena :mrgreen: (ko ja u slatkom :roll: )
Nedavno sam jela neki kikiriki iz trgovine zdrave hrane, sirov je i osušen. Okus mu je sličan sirovom grašku i nije bog zna što. :/
Mislim da se monti odnosi na njega, prženi nikako, naročito slani. :nono:
meni je super oni kikiriki u ljusci
mislim da može i ovi prženi, iako monti kaže: nema veze na kalorije, ipak ne bih preporučila više od velike žlice prženog na dan
ja se pripremam
od pon sam bila on-monti
no u četvrtak smo imali poslovni ručak (morski meni .... ) a sad sam kod sveki u Vž, pa sam malo off
spremam svoj int. kruh
Pa ja sam se već prije jedno 2-3 sedmice "skinula" sa Montija i prežderavam i sad bi se rado vratila naMontija, ali imam jedan problem. Kriza nas je stisla u tom smislu da se jede ono što se ima, a trenutno u kući imamo krompir i tjesteninu, tako da će Monti morati čekati malo bolje i bogatije dane.
za pocetak mozes jesti oboje u kombinaciji s povrcem, cisto da naviknes zeludac i psihu na "torturu" :mrgreen:
jednom sam cist fino smrsavila jeduci i krumpir, i tijesto itd. ali u ovakvim monti-like kombinacijama, znaci s povrcem, bez mesa i to.
mislim da bi cak uspjela smrsaviti i bez montija kad bi se nekako mogla rijesiti ove odvratno konstantne zelje za slatkim :x . jbt pojela bi i slatki drek da nema nis drugo :roll:
Mikka rado, ali zbog gubitka posla i sada trenutno bez primanja itd (da ne objašnjavam) jedino povrće i jeste krompir... hajde, danas se našla i kupus salatica ... mljac!
Samo vas čitam. Ubija me i monti u pojam, glumim da ga pratim i sp***** hrpu love na tamnu čokoladu i slične gluposti, a onda od podneva opet završim na bijelom kruhu. Od danas nisam na ničemu, samo ću se truditi jesti manje i ne bijelo.
Htjela sam zapravo samo napisati da sam jutros prepržila zobene u mikrovalnoj (može i u tavi) i sad to grickam bez ičega... fino rade zubi, a popuni želudac.
Ajde lipo, mikka, znas di... :x :mrgreen:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Danas u dm-a kad sam ih vidjela, mislim se hocu-necu, ajde, da probam, sad svako malo otvaram ladicu i nakon svakog opet zatvorim, jer je, taj, naravno, zadnji :roll:
A tako sam mislila danas ozbiljno ponovno zapoceti... Dozivit cu ovo kao iznimku. Ubit ce me ove iznimke.
Cure, evo i mene... pratim vas ali imam par pitanjca:
gdje se može pronaći popis namirnica sa GI?
i koliko dugo mora proći vremenski od npr. doručka do ručka pa večere? nikak da se odlučim... :roll: i kad pomislim da bih mogla, eto nekog recepta super kiflica ili baš neka cool čokolada ili neka kombinacija ručka - boli glava :?
Amica, evo GI tablica .
Sad sam marendala sirovi kelj, slanutak i dimljeni sir, sve začinjeno balsamicom i maslinovim uljem... i bilo mi je prefino.
Balarosa, :* !
ne znam baš da ću biti dosljedna ali probat ću bar malo!
Mikka, nemoj da nas na grijeh dozivaš i upireš prstom na neke fine stvari....tj. sada si spomenula te kolačiće, pa Summer lijepo nastavi, u ljutnji, ali nastavi i sada ja pomišljam na te kolačiće, koje uopće ni ne volim...ali eto, nek sam i ja u raji :)
Tj. čim sam na nekoj normalnoj prehrani bez prežderavanja i hranjenja zdravom hranom ja umirem za bilo čim, kao npr. Mikkinim keksima, koje ni ne volim...ma sve ću strpati usta, samo nek je nedozvoljeno...
ajme koliko o Montignacu!
ja eto prvi put ovdje iako ga prakticiram još od prije valda 10 godina (sa veeeelikiim razmacima :) )
zanima me da li se može složiti kakva francuska salata koja bi bila dopuštena?
zna netko?
ajme, kaj ste još uvijek na dijeti?? :nono:
šta postoje ljudi koji nisu :?
naravno :mrgreen: . pa vidjela si me čak uživo :lol: ...Citiraj:
ivy prvotno napisa
cuj, ak mi carobnim stapicem skines +20, bila bi ti jaaakoo zahvalna :trep:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
ionako mi ide slabo do nikako :/
domaća majoneza, izbaci kumpir i mrkvu, dodaj batatCitiraj:
ivy prvotno napisa
batat je ok? super!Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ah, ja sam zadnja dva mjeseca trudnoće sasvim odustala od Montignaca jer sam stalno imala neke želje (bijeli kruh, sladoled...), ali pridružujem vam se za otprilike tjedan dana... :) Meni je savrseno odgovarala ta prehrana, ne samo zbog skidanja pa održavanja težine, nego i zbog energije koju sam imala kad sam se tako hranila.
ne samo ok, on je nešto naj najCitiraj:
ivy prvotno napisa
ima više antioksidansa nego brokula
jučer sam jela kuhanu brokulu sa umakom od šampinjona
zasitno ;)
mnjami, super zvuči :) gdje kupiš batatCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
I ja se prijavljujem...već punih 10 dana..nisam se vagala
Evo prošao je Sv. Nikola, a bebačica je još u trbuhu... Polako se vraćam na Montija, ne samo radi kila, nego i radi energije. Zadnja dva mjeseca trudnoće pojela sam brdo gluposti, vrijeme je da se vratim na topic.
Je li netko probao do podneva jesti samo voće (prema prehrani "Fit for life"), a nakon 12 po Montiju? Meni to izgleda dobra kombinacija budući da mi je crni kruh s dijetnom marmeladom za doručak uvijek bio najgori dio Montignacova načina prehrane.
mnogi kažu da mogu prijepodne prakticirati voće i da im je to super.
ja ne mogu da me ubiješ, jednostavno nemam taj ritam, al zato mogu na minimum smanjiti večeru
ja nemrem ni jedno ni drugo :roll:
u principu mi je onda kad sam prvi put krenula na montija taj dorucak bio bas zakon. a cak sam nekada uspjela i veceravati samo jogurt s suhim ribizlima, njam.
ali onda nisam bila sama s dvoje djece, od kojih je jedno (mlade) zahtjevno za popi*diti. u principu nisam emocionalno zderala, sto radim sada.
vec sam 500 puta odlucila da idem na montija, i svaki put me ubije ta emocionalna komponenta (citaj mlada kcer :roll: ).
sad je počela sezona, bio je u PlodinamaCitiraj:
ivy prvotno napisa
Ja sad jedem salatu od kuhanog batata, sirove ribane mrkve, rajcice i feta sira s malo maslinovog ulja i balsamicom :mljac:
MGrubi, znaš li smije li se batat sirov?
Mikka, možda da se jednostavno sad pomiriš da nije doba za montija i takve odluke jer su ti prioriteti i da živiš kako možeš, držiš se nekih načela koliko ide, bez forsiranja. Čini mi se zdravije nego se neprestano ispočetka osjećati neuspješnom. Na kraju, pa zar nisi i s F. kasnije krenula, kad je bio veći, a kažeš da je bio "lako dijete"? Ma doći će to sve na svoje :love:
znam za lišće da može sirovo, no korijen? nikad čula
mene uvik strah tih novih biljki ... ne znam imaju li problematičniju verziju npr. nekuhane mahune
moram se pohvaliti da sam napravila odličnu francusku sa batatom! :D
čak nisam stavila ni majonezu jer pomisao da ju radim od sirovih jaja ... :/ ..pa sam stavila tofunezu iz biobio, malo papra i...za prste polizat :D
pa onda je sacherica po motiju i da vidiš dočeka nove godine! :D
MGrubi :naklon: :D
Evo opet i mene na topic. :)
Najprije da se pohvalim novim potpisom i avatarom, tj. novom ljepoticom. :-)
Sad se vraćam na Montija...
jel se umjesto batata smiju jesti čičoke ili ne? imam samo njih doma. i jel sad batatima sezona? zaboravila sam jučer pogledati u mercatoru :oops: jel ih ima.
našla sam, imaju isti G.I. kao i batat, valjda onda može.
mislim, 50 je G.I. nije baš prenizak.
http://www.montignac.com/en/ig_tableau.php
nije ni visok
kombiniraš ga sa hranom niskog GI-a
mislila sam napraviti s varivom od mahuna. to je valjda ok.