sasa prvotno napisa
Meni Ifigenija u svojim postovima ostavlja dojam da smatra da maltene uopće nije važno tko je muž (dok je samo jedan) jer ako se ponašaš lijepo, nježno, mudro i zadovoljno- brak će sigurno štimati.
Ja se ne slažem- znam mnoge mirne, drage ljude, nježne itd s kojima nikada ne bih bila sretna- i ne mislim da iz našeg finog ponašanja i nesebičnog žrtvovanja dolazo ljubav, nego baš obrnuto, barem kod mene iz ljubavi dolazi sve to što ifigenija nadugačko razlaže.
također mislim da je divna stvar da je razvod sada više manje dostupan svima, i nisam sigurna u ovu priču da su ljudi ostajali prije u braku jer su nam majke i bake bile mudrije- poznajem neke koje su ostale samo zato jer nisu mogle otići.
brak nije nešto što se treba očuvati pod svaku cijenu, te također sretna obitelj nije uvjetovana brakom.
mislim da nije sve tako egzaktno kako ifigenija tvrdi i da je u toj njezinoj jednadžbi jedna nepoznanica- ljubav prema partneru- ne osjećaj poštovanja, zahvalnosti etc, nego baš drhtaj za tom osobom. I to je to. ako toga nema ja ne bih ostala u braku.
i odmah da kažem, ne pričam o zaljubljenosti nego o dubokoj žudnji mene za njim- koja ako nestane, nikakve fine manire i skuhana kava, halteri i nasmiješeno lice neće pomoći.