komplikacije sjedaju od 20. do mislim 25. u mjesecu, dakle idući tjedan
Printable View
komplikacije sjedaju od 20. do mislim 25. u mjesecu, dakle idući tjedan
meni je danas sjelo nešto na račun, trebam dobiti za komplikacije u trudnoći ali mi je sjelo 900kn manje nego je trebalo , pa me zanim je l kome još sjelo danas za komplikacije :?
Stigle komplikacije na PBZ :D
Sjele komplikacije i na OTP banku!!! :D :D :D
meni tek danas sijele komplikacije na ZABI
u erste komplikacije još nisu sjele
sjele u erste :D :D
hoće li porodiljni možda i već sutra? :lol:
pa ja se nadam da će danas, a ne sutra :/ :/ :/
u svibnju je sjela 17.-og, pa možda nam se i danas posreći tak :P
jeeeeeeeeee :D
sjelo u rba jucer
Z A B A :dancingfever:
Ja čekam svoje prve komplikacije, pa nek netko napiše kad će i one sjesti (Zaba)
Trebale bi do utorka
sina sam uspavala pa rekoh da baš vidim dali ima što god novog za porodiljni...a kad ono bogme ima...hehehe..lijepe vijesti da nam je porodiljni sjeo..pa još išla provjerit stanje računa..kad bogme je....hehehe..napokon sam u plusu...... :D :D :D :D :mrgreen: :love:
Da li prvo sjedaju komplikacije ili porodiljni?
Meni je nešto sjelo, ali ne znam što, zbog toga što su mi od 01.06.-21.06 otvorene komplikacije od od 22.06 do kraja mjeseca porodiljni.
Prosvijetlite me :?
Prvo sjeda porodiljni,oko 18.tog,a komp. oko 20.tog
Hvala! :*Citiraj:
vindira prvotno napisa
Jupi znači mogu na bankomat da provjerim koliko je sjelo od porodiljnog jer i ja sam od 24. na rodiljnom a do 23. bila na komplikacijama. :D
Računčići čekaju nepalaćeni pa da i to riješim napokon.
Pozdrav svima! :love:
nova sam ovdje (pratim vas od početka trudnoće, ali sam se tek sad registrirala :oops: ), pa se unaprijed ispričavam ako za moje pitanje ima neka tema prikladnija od ove.
Ipak, nadam se da ćete mi pomoći! Naime, nakon komplikacija u trudnoći, sutra, 21.07. počinje mi teći rodiljni dopust i od doktorice sam dobila Izvješće o bolovanju na kojem mi piše da mi rodiljni dopust traje od 21.07.2009. do 17.01.2010.
Moram priznati da nisam odmah pogledala te datume, nego tek kad sam došla doma, a sad mi se čini da nešto ne štima.
Ne kužim od kud joj taj 17.01?
Meni je termin 05.09.; zar nemam pravo koristiti dopust do 6 mjeseca života djeteta (odnosno i dalje, ako podnesem zahtjev prije nego beba napuni 6 mjeseci...). Moja će beba napuniti 6 mjeseci tek u veljači, pa me zato ovo zbunjuje....
Ili je ovo kako je napisala ok, pa da nosim papire tetama u HZZO-u?
Ništ ne brini,prije isteka tog datuma si samo na hzzo ideš produljiti porodiljni i to je to. :)Citiraj:
uskoromama prvotno napisa
Hm, ali i dalje ne kužim zašto 17.01.? :/ , mislim to nije nikakva okrugla brojka, nikakvih 6 mjeseci, čak ni 5....
Ne znam, valjda griješim što očekujem neku logičnost :lol: ?
Dakle, misliš da se ne radi o greški?... znači moram prije 17.01 ponovo na HZZO?
otvorila ti je porodiljni 180dana, a imaš pravo na porodiljnom biti 45 dana prije termina poroda i 6 mjeseci nakon poroda. otvara se 180 dana, jer nitko ne zna kad ćeš točno roditi. tog 17.01. beba će ti vjerovatno imati oko 5 mjeseci, i onda ćeš doći u hzzo produžiti porodiljni do godine dana,ili im reći da ideš raditi sa 6 mjeseci.Citiraj:
Ok, hvala cure, znači ne moram natrag doktoru po "ispravak" :D
ne moraš, sve je ok.....uživaj u trudnoći još ovo malo koliko ti je ostalo! a poslije ćeš uživati u bebici!Citiraj:
i meni je termin 5.9. :) uglavnom, meni porodiljni teče od 23.7. (to je 45 dana prije 5.9.) pa mi je malo čudno kak su tebi izračunali 21.7.?? uglavnom, moj doktor opće prakse je meni samo napisao datum početka porodiljnog, a ove ostale rubrike (tj. datumi) su ostale prazne. danas sam nosila papire na hzzo i bilo je sve ok.Citiraj:
nemam pojma, meni je tako računao ginekolog, a doktorica o.p. me isto pitala kad je termin i nešto računala i ništa nije rekla.... :/Citiraj:
uglavnom, meni porodiljni teče od 23.7. (to je 45 dana prije 5.9.) pa mi je malo čudno kak su tebi izračunali 21.7.?? uglavnom, moj doktor opće prakse je meni samo napisao datum početka porodiljnog, a ove ostale rubrike (tj. datumi) su ostale prazne. danas sam nosila papire na hzzo i bilo je sve ok.
ja idem sutra u hzzo, pa valjda mi neće raditi probleme za ta dva dana? jer u tim papirima koje nosimo u HZZO uopće piše termin (nemam ih sad kod sebe) odnosno pitaju li te u HZZO-u za termin?
ot - gdje ćeš roditi, možda se vidimo u rodilištu :love:
u obrascu koji kod njih ispuniš (2 primjerka) treba napisati očekivani datum poroda.
ot-sveti duh
da li he nekome stigla naknada za komplikacije u Zabu? ovaj mjesec mi je počeo porodiljni i taj dio sam dobila, sad čekam još ovaj prvi dio...
taman sam i ja htjela opet ponoviti ovo pitanje... malo mi treba do minusa na tekućem...Citiraj:
da li he nekome stigla naknada za komplikacije u Zabu?
Meni su jučer sjele komplikacije u Zabi.
sjele jučer i u Hypo
Sjele su u ZABI kad sam danas uredno imala novčiće na računu. Ne znam kad su sjele jer to na bankomatu ne mogu vidjeti.
Ne znam dali je piranje za ovu temu ako nije ispričavam se (nova sam) ali zanima me što mislite s obzirom na ovu situaciju dali možemo očekivati kresanje porodiljnih naknada ili čak kao što je bilo prije par godina ukidanje naknada za drugih 6 mjeseci. Sve mi se čini kako su krenuli da su spremni na sve a i lako je moguće da neće biti novaca za isplatu istih.
tak nesto sam i ja mislila, cini mi se da nis od naknade u visini moje place kad rodim, vjerojatno ce bit ograniceno ko sad na komplikacijama 4200.Citiraj:
mitovski prvotno napisa
imam pitanje u vezi komplikacija. naime, ja sam kasnila sa predajom doznake za 05. mjesec (nešto sam krivo razumjela u vezi komisije, pa mi je doktorica bila na GO i na kraju sam doznake za 05. mj predala u HZZO tek 15.06.). MM je predao doznake i gospođa na šalteru je samo uzela bez beda i rekla da će sve biti ok, međutim još nisam dobila novce za taj mjesec. da li sam izgubila pravo na nj obzirom da sam dala kasno ili će doći samo što će kasniti? isti dan mi je predao i doznake za 06. mj, to sam sve već dobila (dio za komplikacije, dio za porodiljni).
tnx na info :)
sve doznake koje predaš do 5-tog u mjesecu dobiješ krajem tog mjeseca s obzirom da si kasnila komplikacije za 5 mj trebala bi dobiti krajem ovog mjeseca. pričekaj još par dana pa ako ne dobiješ pitaj na zdravstvu da nisu slučajno zagubili
Jel startamo s iscekivanjem? :)
Ili da nabacimo kladionicu?
Mislim da je realno rodiljna naknada u utorak, a komplikacije do kraja tjedna.
zubič vila ja sam za svaki slućaj nabacila na kladionicu :lol: (sanjala sam brojeve) :D ..pa nikad se nezna....ali bez obzira na to nadam se ovom tjednu i porodiljnom. :mrgreen: ....ipak računi dolaze..... :evil: