ja sam prva 3 tjedna imala jednokratne a od onda platnene....bili smo (i sada smo) sami s 4 djece pa mi je tako bilo jedino moguće...puno sreće i izdržite i uživajte još malo svo 3 zajedno!!!! :love:
Printable View
ja sam prva 3 tjedna imala jednokratne a od onda platnene....bili smo (i sada smo) sami s 4 djece pa mi je tako bilo jedino moguće...puno sreće i izdržite i uživajte još malo svo 3 zajedno!!!! :love:
pozdrav svima :*
evo da se i mi napokon javimo.Iza nas je bilo kriticno i neizvjesno razdoblje ,ali mi smo veliki borci i sada je sve ružno iza nas :D .
Prije dva dana smo bili na uzv (13+2) i veliki smo 67 i 73mm,obavili smo i kombinirani probir i nalazi su niskorizićni tako da smo i tu odahnuli,na amnio.. naravno ne idem.
zanima me da li je netko uzimao progesteron cijelu T?...moj primarni gin kaže da ću ga uzimat a mpo doc mi nije odredio takvu daljnu terapiju :?
i još jedno pitanje malo :oops: ,da li imate ili ste imale normalne odnose nakon 3 mj?
svima veliki pozdrav i :*
još bi dodala da mi je trbuh dosta velik iako nisam još dobila na kilaži,toliko me sve steže i nemam baš mjesta u želucu.Nisam baš neki komad žene 167-53kg pa se bojim kako li ce to izgledat i hoću li uopce moc iznjet T bez vecih problema.
ja sam uzimala do 16 tjedna zbog hematoma...
odnosi??? ja nisam htjela riskirati...nikakvi odnosi..... :P
molim druga iskustva,ovo mi se ne sviđa :lol:Citiraj:
stellita prvotno napisa
meni se nije svidjelo krvarenje koje sam imala...u nživotu toliko krvi u kadi nisam vidjela...nakon toga i žurbe na uzv vidjeti jesu li moja dječica još tamo sve sam bila spremna učiniti...a odnosi..ma bilo je i bit će toga.......
čuvaj ti svoju dječicu..... :mrgreen:
Ni meni se ne sviđa,ali kod nas je tako od početka :P .Nema ni odnosa ni orgazama od kad smo obavili transfer, a kako je to za izdržati bolje da ne pišem :mrgreen:Citiraj:
bony prvotno napisa
Bony jel i ti vodiš trudnoću kod dr R u Viliju? Meni je progesteron bio prepisao do 14 tjedna, a aspirin pijem od ET-a do 30 tjedna.
da,kod dr R.Ja sam bila na injekcijama prolutona-progesterona,aspirin pila samo 10tak dana nakon transfera i sad ono otpusno pismo bez ikakve terapije,hm :/ ,valjda je to ok.Citiraj:
andrejaaa prvotno napisa
Ja sam uzimala utrogestane tako da ne znam,ali pošto si ušla u 14 tjedan vjerojatno je da ne trebaš više progesteron uzimati. Ne znam,ako misliš da je dr bilo što zaboravio najbolje ti ga je nazvati na mobitel ili ga pitati na njegovom forumu.Citiraj:
bony prvotno napisa
bony, ni mi nismo imali odnose. Doktor zabranio prva 3 mjeseca, onda kao ajde možete ali pažljivo, no ja sam nešto malo prokrvarila (ali smeđe) u nekom 15 tt, tak da više ni nismo...znači nismo od 30.01 do negdje 15.12. Pa si mislite kak je bilo za izdržati.... :mrgreen:
A kaj se tiče orgazma, 2 puta u toku rane trudnoće me probudio orgazam.. :oops:
Kako izgleda golo musko? :lol:
Toliko o odnosu za vrijeme trudnoce, moram priznati da mi je trudnoca bila problematicna samo u prva cetiri tjedna vrlo sam aktivna sama se jos uvijek vozim na kratke ture 5 min od kuce ali odnos mi niti u prvoj trudnoci nije bio nesto must have neka bebe rastu u miru a odnosa ce biti i poslje...
Meni dr nikad nije ni spomenuo temu: ni da, niti ne :?
Ali mm se boji jadan (ili kako bi rekla moja sestra, to je sluzbeno al bolje da ja to malo provjerim :mrgreen:) a ja sam suprotno svim pricama o napaljenim trudnicama izgubila svaku zelju :?
Sad kad ste vec spomenule, ima li netko slicnih iskustava :?
vidim zahuktale se trudnice o keksu... :lol:
morat ćete special temu otvarat dame...hihi :mrgreen:
neke izgube a neke dobiju želju doubleeć....ja sam u ovoj trudnoći samo htjela sačuvati svoje bebice...
Šta se tiće progesterona uzimala sam ih do 14-tog. tjedna i sada hvala Bogu više nemorom :D
A šta se tiće keska mi to jednom u 2 do 3 tjedna ali puno pažljivije i nježnije, a u prvoj trudnoći to je bio najmanji problem, kad god bi nam došlo :) sada su ipak dvije bebe pa me i malo strah, ipak je tamo gužva...
svima :*
Haha stvarno se zaguzvalo odjednom na ovoj temi ;)
sad sam se sjetila kak se moj jadni mm uvijek veselio pricama o trudnicama keksoljupcima- a dobije mene :lol:
dobit će dvije prekrasne kombinacije sebe i tebe...kaj bi on više? :mrgreen:
bit će i keksa ..hihi..kada vam duplići odrastu malo i kad ne budeš "umorna" :lol:
Uu, ni ja a kamoli on u biti ne shvacamo koliko ce jos proci dok ne dode vrijeme za slatkise hehehehe
uh curke lude ste :mrgreen: ,eto moramo i ovdje tu temu završit,stvarno zabrane sa svih strana :lol: .
Pozdrav svima i od nas troje ,,mi smo sada 13+5 ,, a dugački 7,12 i7,06 :D
Bony ti si radila probire vidim?? ja sam htjela ,pa me moj dr iz Petrove odgovorio da se to kod blizanaca ne radi jer da vrijednosti nisu pravovaljane kao kod jednog ploda.... neznam,pa sam odustala,,sad mi krivo.. ali to vjerujem u njegovu sručnost i rad
Šta se tiče odosa nisam ni pitala ,nego mi je sam rekao da mogu imati odose,,ali rađe ne bih,, strah je i mene i MM,pa neću riskirati,,,izdurat ćemo mi i to :lol: ,i da cijelo vrijeme moram stavljati utrogestan 3x100
:heart:
Tara M i meni je moj ginekolog rekao da nije pouzdano kod blizanaca i da ako je sve ultrazvučno u redu da nema potrebe, mislim da je tu nuhalni nabor dosta bitan i ako je on u redu onda isto nije potrebno, tako mi je pak rekao dr. na sv. duhu. On je bebačima izmjerio taj nuhalni nabor i rekao da je sve u redu i da je minimalan rizik kromosomskog poremečaja....a nisam ni ja pametna jer sam sa svojom curicom to rodila ...a valjda zato jer je bio jedan plod...
bony jel su tebi rekli da to radiš ili si sama tražila?
da se mene pitalo ja isto nebi radila, ali dr.R kaže da oni sve šalju i kad je izmjerio nabor-1.3 kod oba rekao da ne brinem ,da će sve biti ok.u vinogradskoj rade za svaki plod posebno statistiku i nakon 2 sata su mi javili da je sve ok i i poslali dva nalaza na mail .Dr kaže da Vinogradska to odradi vrhunski.
inaće danas idem kod doca jer me vec par dana boli donji dio trbe da jedva ponekad hodam a noćas me bol i budila.Ja se nadam da je to normalno zbog širenja maternice itd ali neka on to potvrdi pa nek boli i dalje :mrgreen:
ma nemojte se zamarat sa tim statistikama probira što niste obavile,samo mislite pozitivno i bit ce sve ok ;) .Moja sestra je u 27g rodila drugo dijete-curicu s down.s i ja bi po tome imala razloga ici na amnio,ali ne pada mi napamet , to nije nasljedno, jednostavno se dogodilo i ja se nisam nikad s tim previše zamarala,cak ni doc to nije uzeo kao razlog za povecan rizik.Samo nek mi njih iznesemo do kraja i eto fešte u 7mj :D
ma neću se zamarati s tim,,,, nadam se da će sve biti ok.,što je tu je sad.,nisam znala da to rade tako u Vinogradskoj,,a ni dr. mi nije bio za to,,,u biti rekao je da vrijednosti ne pokažu kao bi trebali ...
Bony,jesi bila kod dr? što je rekao? ja mislim isto da se širi ,mene nekad zaboli,, i ove bočne kosti valjda se i to širi,ipak mi nosimo dupliće,mislim da treba piti magnezij,,al ništa dok dr.ne kaže.. :love:
pozdrav
malo novost
bebači su dobro
veliki između 2700-2900 svaki
ušli su u 36+
bore se za još koji dan 3u1
ali kak su počeli trudovi svakih 8-10min pa se smire
pitanje je vremena kada budu došli na svjet
skinuli su joj šav
valjda budu probali na prirodni
ak nebu išlo onda na carski
ana- je inače dobro
piše m
bila sam i sve je ok,navodno mi bolovi od mjehura :/ ,nije baš bio pričljiv,više se zamarao time što sam još uvijek na pregledima u Zg i tako me samo :evil: .I da, dobila utrice do daljnjeg,kaže da nije za riskirat.A mene i dalje boliiiiii
pozdrav Ani i bebicama,joj kad cujem ovo ak nebu išlo.......onda na carski odmah me želucek zaboli.Zato~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da prođe prirodno i brzo i bezbolno i da sljedećih dana budete najsretniji na svijetu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :* :* :*
ana- bebači su stvarno već veliki:-D
šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skori najljepši susret
valjda će uspjeti ova poruka jer se uopće ne snalazim s novim izgledom foruma
ana. bebači su stvarno veliki...neka prođe sve u naj boljem redu!!!:-D
pozdrav
ana- je u rađaoni
na ctg
čeka porod
piše m
Joj držimo fige ani!!!!!
Da prođe što brže i bezbolnije!!!!
Kad porod krene s trudovima ide puno brže i lakše, nego ako krene puknućem vodenjaka....
drage naše
ana-je RODILA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
počeli su prirodni,a završili crski pod epiduralnom ma moju inicijativu i moje zvanje docenta na mobitel
porod je poceo oko11,a rodila oko 17,15carski
bebači su dobro oko 2400g i 45cm x2
malo sam se resetiro pa mi fali dio sječanja
kad saznam podatke vam javim još
piše ponosni TATA
Čestitam i ovdje našoj ani i ponosnom tati na njihovim bebačima :joggler::-D:zaljubljen:
čestitamo ani i mužu na prelijepim darovima!!!!!
:klap:čestitam na 2 prekrasna paketića!!!!
ll
Koliko komplikacija,,dok se registriram,,,dok se snađem na ovom novom predivnom forumu,,,ajmeeeeeeeeee:lol:!!
Ana čestitke na prinovama !
Bony jesu prošli tvoji bolovi ???
svima :kiss:
haj svima
mi smo ok s tim da uvijek osjecam neko zatezanje i tako, ne mogu se baš pohvalit da uživam ,što se tice fizicke aktivnosti:-).Što ima kod vas?
i mi smo se jedva registrirali jer sam zaboravila lozinku pa me panika uhvatila da više necu moci na rodu,svašta.
Cestitke Ani i tati :)
jedva cekam jos info!!
Joj, ja isto jedva upala na forum, danima se zbunjena pokusavam spojit starim linkom ehhe i se si mislim jos ne radi! Bas sam tumplek