Ruthy samo pozitiva ,,,,,
Printable View
Ruthy samo pozitiva ,,,,,
Ruthy mislim na tebe večeras! Ne brini, bit će sve ok! :heart:
Sara:-):heart:
Sve ste mi u mislima i molitvama!:heart:
Ruthy:heart::heart::heart::heart:
Ruthy bit će sve u redu, ma di nam se neće pomjerit nešto kad nas kljucaju svim ovim hormonima.
Ruthy večeras posebno za tebe molimo, za tvoju sutrašnju punkciju da bude sve ok i da dobiješ min 2 kvalitetne js-e :heart:
Ostale cure idimo se u 22 h večeras!!
Frćka, Zima za vaše mrvice također u 22h!
Hvala vam cure moje... ja se bojim svih tih pikalica i punkcija ali nekako u meditaciji i molitvi i razgovorima pokusavam prihvatiti tu bol i sve sto se dogadja... jutros sam malo meditirala... lijepo je to sve prihvatiti s ljubavlju ...
Mislim i molim za sve nas...:heart:
Drage cure, prekrasna je stvar što molite svaku večer u određeni sat za svoje nakane. Nisam se uključila ovdje jer nemam puno vremena da svakodnevno pratim kome što treba, ali molim svaki dan i svaki dan se sjetim vas koje žarko želite postati mamom.
Ja sam mama dvoje djece i jednog anđela. Moja prijateljica je u 12 tt nakon ivf-a, jučer je prokrvarila, hospitalizirana je, strogo mirovanje i hvala Bogu srčeko još kuca. Preporučam je u vaše molitve, makar jednu brzinsku strelovitu večeras, da se bebica izbori, da je dragi Bog sačuva i da moja prijateljica to sve hrabro izdrži. Puno vam hvala
Maja33 sjetit ćemo se i tvoje prijateljice večeras u molitvama, a ti nam javi kako je njeno stanje nakon nekog vremena. Pomolit ću se večeras da se bebica tvoje prije izbori i da trudnoća do kraja bude u redu.
Rut hy draga, nemoj se bojati punkcije, ti si još u prirodnjaku što znači da nećeš sad imati 10 folikula jel tako, već manje, a onda je to i brže i bezbolnije. Ja sam dosad samo u stimuliranim bila i uvijek bi imala dosta folikula (desetak) i ništa mi to tako strašno nije, a zadnju punkciju ni osjetila nisam. A sad nedavno biopsija bez anestezije, ma šta mi nećemo sve izdržat radi naših mrvica...a gdje je porod...Ruthy samo hrabro, bit će sve ok, u koliko sati ti je ujutro punkcija pa ću tada jednu strelovitu i brzinsku molitvi za tebe izmolit?
Ruthy :love: samo hrabro....
Frćka, sarice, iberc, :love:
Draga, ma nije da se skroz bojim ali mrvicu da... punkcija je u 8.30 nema puno folikulica pa valjda ne bude puno bolilo
Hvala na podrsci i molitvi, evo veceras i za Majinu prijateljicu... s vama u 22...
prekrasne ste :love2: i svaka od vas je zaslužila da joj se molitva ostvari.Spremne ste trpiti toliko bockanja i povlačenja po ordinacijama, a sve iz višeg cilja, da postanete majkom. Svakoj od vas od srca želim svu sreću ovoga svijeta.
Tako je krasno kada u isto vrijeme sa različitih mjesta ,a sa istim ciljem upućujemo molitve Svevišnjem.
Kika222!:heart:
Ruthy...za punkciju sutra!:heart:
Zima...za tvoju mrvicu!:heart:
Sara...za četvrtak!:heart:
Za svih!:heart:
Sara,Ruthy,Zima i Frća večeras ste posebno u mojim molitvama....
Cure dobro je prošlo danas, i bezbolno... Sigurna sam da je to zahvaljujući i molitvi.. imamo dvije js, sad čekamo dalje.. i molimo... Sv. Riti, također.. proširila sam krug molitve izvan našeg foruma, imamo podršku od dviju trudnica... pusa mile moje, do večeras 22h
Molim vas za mene jer mi je 7dnt i smeđkasti trag i grečevi!
Za Ruthy da se oplode obje js!
Splićanka hvala!:kiss:
Drage moje, evo ja sam prvi puta svama bila veceras u molitvi i trudit cu se ako je ikako moguce svaku vecer u 22h,ako bude nemoguce nadoknadit cu to u drugo vrijeme.Sve sam vas preporucila u molitvi i pustam u Bozje ruke da vas dragi Bog dalje vodi putem kojim morate ici. Bog je milostiv i divan,toliko nas voli, ja vjerujem i znam da ce nas sve blagoslovit majcinstvom samo treba moliti i vjerovati.
Laku noc i Bozji blagoslov
Splićanka :-*
Ruthy odlično za 2 js-e :klap: Molila sam večeras da se oplode tvoje js-e i dalje ću (iako sam tek nakon molitve vidjela koliko si dobila js-a), al vjerovala sam da ćeš ih dobiti!!
Frćka molim da je to implantacijsko, molim se svaku večer za tvoju mrvu...
Postoji nada dargo nam je da si se priključila. Tvoj potpis puno govori, kao što si i sama napisala Bog je milostiv i divan, nemoj odustajat, zajedno ćemo moliti i vjerovati, nadatise, truditi se i doći će naš blagoslov od Boga.
Frćka i Ruthy ovih dana ste mi posebno u molitvi. Ruthy jutros sam te se na poslu sjetila u vrijeme tvoje punkcije :heart:
Frćka stvarno se nadam da je to početak jedne divne trudnoće....:)
Ruthy za tvoje dvije male mrve~~~~~~
Sarice kako si mi ti?
Maja, splićanka, postoji nada, pozdravljam vas sve i molim za nas stalno..
Sara, Kika:love::heart::*
Cure, Bog je velik, čudesan i prekrasan... a molitve su djelotvorne... Bože, pogledaj na nas, na sve koji se tebi utječu, udijeli milosrđe i milost...
Pusa cure moje, jednu prepreku smo prešli, a sad dalje... :heart: Kika :heart: Sara, hvala ti na tvojim strelovitima... :heart: Frćka molim se za tebe mila... Pusa sto svima vama koji čitate i molite... BVB!
:heart: BVB
molitva za sve vas :fige::fige::fige::fige:
Hvala vam cure, vjera nas drzi i daje nam snagu za dalje, mi nismo dosli do postupka jel nemamo sa cim ,vidite moj potpis, ali eto zivimo,molimo se i vjerujemo u cuda,Bozja cuda.Zivimo sa ovom dijagnozom vec 10.godina.
Svima drzim :fige: i molim za sve vas ,niti jedna me trudnoca toliko ne usreci ,kao ove nase forumske, jedino mi znamo kolike suze ,strepnje ,patnje i boli se moraju proci da bi se doslo samo do jednog cilja, i sto je najzalosnije ljudi koji nemaju takvih problema nerazumiju, neshvacaju,ali nije ni bitno ,imamo mi svoju vjeru,molitvu i jedni druge.
pozdrav
Ne gubi nadu,u kojoj si bolnici
Cure, veceras se i ja pridruzujem molitvi za sve nas. Vjernica sam ali moram priznati da gubim vjeru u Svevisnjega,ne znan zašto me tako kažnjava 7 puta bezuspješno, uvijek se pitam zašto, pa sam shvatila da oni što ne vjeruju uspiju prije, ali eto opet se vraćam Njemu,tako da sam večeras sa vama
Anaši, na žalost nema pravila, niti za vjernike ni za nevjernike... pa čak i da postoje stvarni "nevjernici" i njih je Bog, u kojega vjerujemo, stvorio i voli ih na jednak način kao i nas... svi smo tu, na ovoj zemlji, njegovom voljom...
Nakon 7 puta sigurno si žalosna, i teško te je utješiti, ali ne očajavaj... On zna tvoje patnje i bolje nego ti misliš, On za svakog od nas ima neki plan.. moli se za nadu, vjeru i ljubav, za ustrajnost... sigurna sam da se ništa nama ne događa da bi nas ubilo, već da bi nas spasilo... to sam se uvjerila sto puta...
Sigurna sam da će te cure, a i ja ću, spomenuti u svojoj molitvi... nekidan sam čula za jednu ženu što je zatrudnila 18.put i to u 47... pun je svijet čudesnih primjera, položi svoje suze i tugu Njemu u ruke... sigurna sam da će plodova za tebe biti...
BTB :heart:
Uh, cure drage... voljela bih da sve budete mame... da se prekinu vaše patnje neplodnosti koje i sama razumijem.
Ali, moram ovo napisati, ovaj primjer gore kojeg ističete kao čudo... zapravo nije čudo.
Žena zatrudnila u 47. godini nakon 18 neuspjelih ivf pokušaja? To zbilja nije čudo, ali moramo znati da se tu najvjerojatnije se radi o trudnoći ostvarenoj donacijom jajne stanice. U tim godinama uz toliko dugu anamnezu, praktički je gotovo sigurno da je trudnoća ostvarena doniranom jajnom stanicom. I ponavljam, to nije čudo, to je svakodevnica mnogih neplodnih parova koji se radi određenih problema ženske plodnosti, najčešće kod visoke dobi žene kad je gotovo nemoguće ostvariti trudnoću sa vlastitim stanicama radi toga jer su te jajne stanice nekvalitetne i ne mogu dati embrij iz kojeg će se razviti vitalni plod.
Dakle, mlada, zdrava žena-donorica jajnih stanica, išla je na stimulaciju, njoj su radili punkciju, njene jajne stanice su korištene za dobivanje embrija koji su transferirani ženi koja ima npr 48 godina...
U postupcima donacije spolnih stanica donori dobivaju određenu novčanu naknadu. Tako i donorica jajnih stanica dobiva određenu naknadu za svoje jajne stanice koje će se koristiti za transfer ženi koja ne može ostvariti trudnoću sa vlastitim stanicama.
Dakle trudna 47 godišnjakinja koja je ostvarila trudnoću iz 18. pokušaja ivf-a nije čudo.
Dvije sam godine u mpo svijetu i mogu samo reći da sam sretna da postoji način liječenja neplodnosti kroz doniranje spolnih stanica. Mnoge divne žene i muškarci koje poznajem postali su roditelji ili će postati roditelji na ovaj način.
Hvala donorima, hvala liječnicima, hvala biolozima na svim mpo trudnoćama.
moram se i ja ubaciti jer želim da mi netko razjasni ovo:
zar mi koji ne vjerujemo nismo zalužili da nam uspije ili sam ja krivo nešto shvatila?!? ili su oni koji vjeruju zaslužili da prvo njima uspije?
ja sam na ovoj zemlji voljom svoje mame i tate, koji su odlučili da dođem na istu i nitko drugi nije mogao utjecati na njihovu odluku o tome.
i ponavljam, mi koji ne vjerujemo nismo nevjernici, i da postoje stvarni "nevjernici" odnosno ateisti.
i potpisujem svoju dragu kolegicu InesZ... i zahvalna sam svim liječnicima i biolozima koji su mi pomogli da ostanem trudna jer bez njih nije išlo!
Bluebella, nitko nije rekao da ti nisi zaslužila trudnoću zato kaj si ateist, svtko tko to žarko želi to i zaslužuje!!!! Ali ova tema je za žene koje su vjernice i mislimo da je i Bog negdje u ovome svemu i time se tješimo možda, i to nam daje nadu , po tvom možda lažnu, ali ona ipak postoji...
Žao mi je što si se našla povrijeđena, sigurno to nikome nije bila namjera..
i da me krivo ne shvatite..... nemam ja ništa protiv da se vi molite i vjerujete.. samo dajte ako vam to olakšava ovu situaciju. i prije su se cure ovdje molile i zahvaljivale i nikome nije smetalo, ali ovdje su se počele širiti dezinformacije... nikakvo "čudo" se nije desilo ako žena u prirodnom ciklusu ima jednu jajnu stanicu, kao ni ako ima četiri, pet ili više u stimuliranom postupku, kao ni ako ostvari trudnoću u bilo kojem mpo postupku, a isto tako nije ni čudo da žena koja ima 48god ostane trudna iz donacije.
za mene bi čudo bilo da npr. žena bez jajovoda prirodno ostane trudna... tada bi već razmislila o postojanju Svevišnjeg... ali to se još nije desilo.
Anaši dobrodošla, baš mi je drago da si nam se pridružila.
Ruthy draga, slažem se s tobom, to je pravo čudo za tu ženu u 47.-oj i čuda se dešavaju u svakodnevnom životu (i izvan MPO svijeta naravno), a mi to nekad i ne vidimo, al On je predobar i premilosrdan za nas sve. Zato postoji nada ne gubi vjer, molitva i zajedništvo ČUDA čine...
Ruthy baš mi je drago što su se obje oplodile, ma vjerovala sam u to jaaakooo, jaaaakooo. Molimo za dalje...
Cure drage, sa vjerom i nadom i molitvom u srcu za sve nas, želim vam mirnu i blagoslovljenu noć, kako bi rekla naša Ruthy!!
sara10 ,tako je vjera i molitva nas drzi ,a cuda Bozja se dogadaju svaki dan oko nas.
Laku noc drage moje
Drage moje, nisam nikakav Bozji adokat jer Njemu to nije potrebno. Zalosti me samo sto na ovom forumu se ne tolerira pravo na vjeru.
Samo cu to reci. Cure, vi koje ste profesionalne forumasice i doktorice svega i svake teme, nije u redu da ljudima govorite da sire dezinformacije, pogotovo ako nemate nikakvu informaciju.. Ali necu vam ja o tome govoriti. To se uci u obitelji, u stvarnom svjetu. A i gdje su sad moderatori sa upozorenjima i oftopcima. Stvarno curama koje se zele utjecati jer vjeruju ne treba ova agresija. Nitko nikoga nije uvrijedio sa svojom
... vjerom ali prozivanje s vase strane je itekako uvredljivo. A to se ocito na ovom forumu tolerira. I ne sano na ovom pdfu.
No vrijedjanje je samo ujedno i nebitno.
Zapravo je čudo sto citate ovaj pdf. Eto, molitva dakle ipak pomaze... na nju nitko ne moze ostati ravnodusan!
Moji postovi nisu agresivni niti uvredljivi. Ovo je javni prostor na kojem registrirani članovi mogu pisati u skladu sa pravilima foruma.
Dakle, nije čudo da žene ostvaruju trudnoću u kasnim godinama sa doniranim jajnim stanicama a nakon velikog broja mpo postupaka i dugih godina liječenje u kojima trudnoću nisu mogle ostvariti vlastitim stanicama.
Donacija gameta, muških i ženskih spolnih stanica, u suvremenom svijetu jedan je od uobičajenih oblika liječenja kod određenog postotka neplodnih parova. Trudnoće ostvarene donacijom jajne stanice ili spermija, nisu nikakvo čudo, već posve uobičajen rezultat postupka liječenja neplodnosti.
Donacije jajnih stanica i spermija je tema za neki drugi pdf, ne znam zašto se to spominje ovdje na temi za molitve...
Ovdje se molimo u zajedništvu, vjerujući da će nam dragi Bog pomoći...
Na nekim drugim pdf-ovima kada se spominjala molitva i Bog rečeno je da to ostavimo za ovu temu, pa Inesz ne treba na ovoj temi objašnjavati šta sve dr. mogu ili ne mogu, šta je čudo šta nije (nešto što tebi nije, nama vjernicama je i to je tako) i davati lekcije o postupcima umj. oplodnje.
Još jednom ću naglasiti ovo je tema za MOLITVU!
Svima želim miran i blagoslovljen dan!!
baš ti hvala Ruthy
modreatori prate ovaj topic
i na ovom torumu se itekako tolerira svačije pravo
i pravo na vjeru i vaše na molitvu, ne vidim da vam itko to brani, dapače dopuštamo topic koji je potpuno netipičan i ne postoji sličan na niti jednom drugom dijelu foruma, upravo da bi svim skupinama omogućili osnaživanje i pružanje međusobne podrške u skladu s njihovim potrebama i uvjerenjima, a vi nas prozivate
i ne vidim kako i zašto bi zabranili pisanje suprotnog mišljenja, tim više što ne vidim nikakve uvrede ili agresije u postovima cura koje su lijepo napisale da nemaju ništa protiv vaše vjere, ali su dale svoje viđenje i mišljenje o jednom slučaju koje ste iznijele
nemaju li one na to pravo?
da, vi ste se ovdje skupile u molitvi, ali i vi odete u off s pričom o svojim fazama postupka...ali nijedna tema se ne može voditi apsolutno bez ikakvih komentara izvan teme...tema je životna stvar, a ja sam ovdje da je vraćam na topic i pazim da se sasvim ne iskrivi, i to i činim...
sada mogu samo reći slijedeće:
članice molitvene skupine...na temi nije zabranjeno pisati i ateistima svoje mišljenje, one vjerojatno radi edukativnog karaktera ovog foruma i puno osoba koji ga čitaju imaju potrebu za ukazati na činjenice u MPO-u...molim vas da to uvažite jer se te činjenice uopće ne kose s vašim vjerovanjem (bar ja to ne vidim)...uostalom, vaše izjave su također podložne kritici i komentarima dok god nema vrijeđanje po vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi
a uvijek možete i ignorirati postove koji vam se ne sviđaju
ostale cure...vjernice koje se mole na ovom topicu imaju pravo vjerovati u što god hoće i na način koji hoće, nema smisla pokušavati mijenjati bilo čija uvjerenja...ako imate potrebu baš na ovom topicu ukazati na neke činjenice o MPO-u, učinite to kratko u svrhu edukacije, uz uvažavanje i uz što manju distrakciju same teme
tema je prvenstvano molitva za vaš uspjeh, ali to ne znači da nije dopušteno baš ništa drugo napisati ili ukazati...ne mislim da je time vama uskraćeno pravo na molitvu
zato sve budite tolerantne na tuđa vjerovanja i uvjerenja i nemojte se hvatati za svaku riječ ( i jedne i druge) jer se tako sigurno ne ostvaruje kvalitetan suživot
a ako se prepucavanja i netolerancija nastave na svako iskazivanje suprotnog mišljenja, razmislit ću što dalje s temom...
Citiraj:
Bhany: ne vidim kako i zašto bi zabranili pisanje suprotnog mišljenja, tim više što ne vidim nikakve uvrede ili agresije u postovima cura koje su lijepo napisale da nemaju ništa protiv vaše vjere, ali su dale svoje viđenje i mišljenje o jednom slučaju koje ste iznijele
Ovo nije mišljenje - ovo je predstavljanje nečijeg mišljenja kao nekakve tobožnje istine koja je neosporiva i koja se ovdje ima prihvatiti kao jedina moguća... Inesz nema pojma o kome se radi ali daje "informaciju" o toj ženi, o njenoj povijesti bolesti, još u priču uvodi i tobožnju donatoricu, novčane naknade... Oftopic, da. Ok, mogla je reći da je iz njezinog rakursa takvo što nemoguće, iz njezinog dvogodišnjeg forumarenja i MPO iskustva, moglo se reći: eto ja ne vjerujem da je to moguće, ali ne i tvrditi i postavljati svoju tezu kao apsolutnu istinu i ljudima pripisivati stvari koje, provjereno, nisu istinite. Ali nismo na sudu, nećemo ići toliko daleko, utvrđivati činjenice i dokazivati.Citiraj:
Inesz: Ali, moram ovo napisati, ovaj primjer gore kojeg ističete kao čudo... zapravo nije čudo.
Žena zatrudnila u 47. godini nakon 18 neuspjelih ivf pokušaja? To zbilja nije čudo, ali moramo znati da se tu najvjerojatnije se radi o trudnoći ostvarenoj donacijom jajne stanice. U tim godinama uz toliko dugu anamnezu, praktički je gotovo sigurno da je trudnoća ostvarena doniranom jajnom stanicom. I ponavljam, to nije čudo, to je svakodevnica mnogih neplodnih parova koji se radi određenih problema ženske plodnosti, najčešće kod visoke dobi žene kad je gotovo nemoguće ostvariti trudnoću sa vlastitim stanicama radi toga jer su te jajne stanice nekvalitetne i ne mogu dati embrij iz kojeg će se razviti vitalni plod.
Dakle, mlada, zdrava žena-donorica jajnih stanica, išla je na stimulaciju, njoj su radili punkciju, njene jajne stanice su korištene za dobivanje embrija koji su transferirani ženi koja ima npr 48 godina...
U postupcima donacije spolnih stanica donori dobivaju određenu novčanu naknadu. Tako i donorica jajnih stanica dobiva određenu naknadu za svoje jajne stanice koje će se koristiti za transfer ženi koja ne može ostvariti trudnoću sa vlastitim stanicama.
Dakle trudna 47 godišnjakinja koja je ostvarila trudnoću iz 18. pokušaja ivf-a nije čudo.
Nikome nije smetalo? počele su se širiti dezinformacije? nikakvo čudo se nije dogodilo? ostala trudna iz donacije -- je li to ono ako se ponovi više puta postat će istina!?Citiraj:
Bluebella: i prije su se cure ovdje molile i zahvaljivale i nikome nije smetalo, ali ovdje su se počele širiti dezinformacije... nikakvo "čudo" se nije desilo ako žena u prirodnom ciklusu ima jednu jajnu stanicu, kao ni ako ima četiri, pet ili više u stimuliranom postupku, kao ni ako ostvari trudnoću u bilo kojem mpo postupku, a isto tako nije ni čudo da žena koja ima 48god ostane trudna iz donacije.
Što se tiče doktora, biologa, stimulacije i općenito MPO postupaka, vjerujem da su sve cure na ovom pdfu u postupku, dakle napravile su taj korak jer vjeruju da im medicina može pomoći da postanu majke. Sasvim je izlišno o tome govoriti i nametati suprotan stav, koji nikad nije nitko ni rekao. Čak smo jedne druge poticale na molitvu i za te sve ljude, za njihovu strpljivost, stručnost... No - uza svu medicinu koja se nudi, ipak i dalje postoje osobe koje ne mogu ostati trudne.
Naš je stav da Bog zadnji daje riječ i da On daje život. Ako netko misli da je to samo odluka njegovih roditelja, biologa ili doktora, što ja imam na to reći?! Svatko vjeruje u ono što želi, pa nećemo valjda oko toga diskutirati?!
I Bhany, iskreno, ja sam na ovom forumu svježa i zapravo slabo aktina, odnosno toliko koliko je to u mojoj prirodi. Tu sam pronašla srodne duše koje mi pomažu u mojim dvojbama i trojbama. Dobila sam odgovore na neka pitanja, i iznimno sam zahvalna za ovaj forum. U ovom pdf sam pronašla jednu svoju oazicu i stvarno mi je bilo drago da i taj dio svoje osobnosti i duhovnosti mogu uključiti u ove postupke... Žalosti me kad vidim kako neke forumašice odbruse drugima zbog njihovog neznanja, nade, uvjerenja... i to ne na ovom pdfu nego i na drugima. Stoga čim manje surfam po forumu jer me to dodatno uznemiri. A mislim da je većini žena ovdje do mira i ohrabrenja, do informacije a ne do prozivanja i svađanja..
Stoga - voljela bih da ovaj forum preživi, i mi smo ga naslijedili od cura, pogotovo jer je minimalno oftopica, a sve više iskrene ljubavi i podrške. Ja to tako vidim i doživljavam, a vjerujem i druge cure. Zato me ražaloste ovi gore postovi ... to je sve što ću reći na ovu temu.
ja se ispričavam svima, koje sam ne namjerno porvrijedila sa izjavom, naročito Bluebella-i oprosti nisam tako mislila kao što je možda ispalo
još jednom primite moje iskrene isprike