NITI MENI TI DR NIKADA NIJE REKAO, SVE PUNKCIJE SU BILE 14 d.c a ova zadnja 16 d.c. nikad mi nije rekao koje su velicine....
Printable View
NITI MENI TI DR NIKADA NIJE REKAO, SVE PUNKCIJE SU BILE 14 d.c a ova zadnja 16 d.c. nikad mi nije rekao koje su velicine....
Ja kad sam bila na klomifenu,punkciju sam imala 12.d.c, a sada na menopuru 17d.c.
Veličina folikula!!??Halo??Teško pitanje..Samo sam na klomifenu znala da sam imala 1 folikul-1js.To je sve..
mia74, a koliki ti je inače FSH? Da li ti je dr. možda preporučio da vadiš AMH i InhibinB (da se vidi rezerva js)?
Marnie,zadnji puta sam hormone vadila u 10mj.2009..Tada mi je fsh bio 4,9 IU/L.
Nikada mi nitko nije to nije komentirao.S obzirom da sam horm. vadila 5.d.c. referentne vrijednosti su-pazi tako piše:folikulinska faza 2-12.ovulacijska faza 8-12.
Pa zar to nije u granicama normale?Danas mi je dr.T. komentirao da bih možda trebala vaditi amh,inhibinB nije spominjao.
Mene zanima,jel ja mogu odmah,sljedeći ciklus napraviti novu hormonalnu sliku?
Imaš kakav komentar?:-)
ovaj FSH koji si napisala je sasvim ok. Međutim bitno je gledati i E2 (estradiol), jer ako on raste, FSH se smanjuje, pa FSH može "lažno" izgledati u granicama normalen. Ako si imala stimulirani postupak, možda bolje da pričekaš jedan ciklus prije vađenja hormona da ti se organizam očisti od stimulacije. AMH vadi jedino ako ti baš dr. traži, jer to ne ide na uputnicu i plaća se. Ali je to dobar pokazatelj, naravno uz ultrazvuk antralnih folikula kolika ti je rezerva js.
Pretpostavljala sam da mora proći jedan ciklus..U biti,to je i logično..
Estradiol mi je iz tih istih nalaza bio 354,4pmol/L,ref.vrijednosti za folik.fazu su od 110-1100.Po tome je i to ok-mislim barem..
Mada,sam 11.d.c. vadila estradiol i on mi je bio 128,1ng/L,folik.faza je od 12,5-166,a doc mi je prokomentirao kroz bradu da je nizak:-oNe kužim!!
Nadam se da si skužila-prvi nalaz estradiola je bio u 10.mj,a ova zadnja vrijednost sada-drugačija je vrijednost jer je drugi lab u pitanju.
ovo što ti je dr. prokomentirao da ti je estradiol prenizak 11. dc, je istina, jer u folikularnoj fazi on mora rasti ukoliko će doći do ovulacije. Malo sam gledala svoje nalaze estradiola i naravno da svaki lab ima druge mjere, tako da ti ne mogu reći da li ti je previsok. Meni je recimo u zadnjem nalazu prošli mjesec E2 bio 83,6 pg/ml (referentno za fol. fazu 18-147) i u Mb su mi rekli da je previsok. Znači iako je u ref. vrijednostima, previsok je za uspješan postupak. Vidjeti ćeš što će ti dr. za dalje preporučiti.
Capka,sve ti ide jako brzo..samo nema navodno biologa jedan tjedan u 4. i dva u 5.mjesecu.Ali kad jednom kreneš,samo ideš...nije baš ko na VV sporo i da čekaš dugo.
Hvala mia 74, stvarno bi mi puno značilo da više puta u godini mogu u postupak
CAPKA, MIA75 ima pravo, istina, kad jednom krenes u postupku si kako se kaze svaki mjesec....brzo ti to ide:yes:
Dobro jutro svima!!!
Ema,kako si ti?Jel bolje?:love2:
DOBRO JUTRO!!!!!!!!!!!!
CAO MIA74- KAKO KOJI DAN, jutra su mi najgora, probudim se razmisljajuci o bebici, poslje se vec malo dobijem.... ma takva sam ja, nece to mene jos dugo, dugo proc al spoznaja da ste vi tu svi uz mene, i moji doma....izdrzat cu..
u cetvrtak idem na kontrolu pa cemo vidjeti za dalje!!!!!!!!!!!!!
Znaš kako kažu-što te ne ubije,to te ojača!!
Stara narodna..znaš,svako nosi svoj križ onoliko težak koliko ga može podnjeti-što znači da smo mi vraški jake cure..sve mi koje smo u ovakvim ili sličnim situacijama..
I bez obzira na našu muku,to puno govori o nama:yes:
draga ema... :love2:
evo da vas malo "unapetim", svaki čas mi treba doći drugi nalaz bete, jutros sam vadila krv, rekli su do pola devet nalaz na mail... :roll:
Bogme si nas "unapetila",ali...mi znamo da je sve ok:klap:
NE BRINI!!!
beta 14.d.p.t. 275
jel se sada mogu veseliti? :mrgreen:
:-D:-DMislim da mozes:-D Cestitam!!!!
Uauuuu Anana!!! :-D :-D :-D
Kako se radi takva beta, otkrij nam, molim te! :-)
Anana1,ČESTITAM!!!!:-D :-D :-D
Ti si naša nova Vinogradska trudnica:klap::klap:
još ne mogu vjerovati...
hvala cure...
aurora, kad se zbrojim u glavi pokušat ću odgonetnuti što se to dobro dogodilo da se ovaj put primilo..!
sad čekam uzv, rekao Tomić u petak 16. a ja žicala prije, kaže on "pa dobro, dušo, dođi onda u četvrtak." :lol:
idem sad do posla obaviti neku papirologiju, laganini, sa osmjehom preko cijele glave..! :mrgreen:
cestitam draga od srca.....
nova trudnica...BRAVO...
I NARAVNO DA SE SAD MOZES VESELITI....
SUPER:-D
tlukaci5 CEKAMO TEBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:yes:
:-D odlicna je beta! cestitke do neba! :-D
a i super mi je kaj si iskamcila dan ranije da dodes :lol:
mene isto kao i auroru zanima kak se to napravi da je velika beta? :mrgreen:
:-DAnana bravoooooooo!!!!!!!!!!:klap:
Anana čestitam!!!! :-D:-D
anana čestitam, budi sretna jer to stvarno zaslužujemo nakon svega što prođemo!;i da i mene zanima kako se radi takva beta:yes:, evo ja čekam svoju, znat ću oko 16h, al bez previše nade:-(..
anana :-)
samo da prijavim svoju OPET negativnu betu, ponekad se pitam koliki je taj moj križ, jer meni stvarno ponestaje snage:cry:
nemoj biti tuzna draga, i ne smije ti ponestati snage nikada...
pisat ces i ti ovdje svoju veliku betu, samo nam jos valjda nije sudeno...valjda Bog misli da smo dovoljno jake i da mozemo jos neko vrijeme nositi ovaj svoj kriz...
doci ce i nase vrijeme, vidjet ces...
NE BITI TUZNA....IDEMO DALJE DRAGA.....:love2:
Tlukaci5, sutra je novi dan.....:-)
Anana, od srca ti čestitam......uživaj!
Samo da prijavim, danas na UZV poslije klomifena se vidjela cista 30 mm, a na oba jajnika ima nekih folikula no dr.T kaže da su mali, da ćemo vidjeti u utorak. Na papiru je napisao da su oko 9 mm. To mi se baš i ne čini sjajno. Prošli put sam nakon klomifena imala jedan folikul. Da li je koja od vas ikad dobila barem 2 poštena folikula nakon klomifena?
ja sam nakon klomifena imala 2 dobre jajne stanice izvađene i od toga se obadvije oplodile i vratile kao 8-stanični i 4-stanični i na kraju beta 0.1!
:evil: ali da sutra je novi dan pa valjda će i meni jednom svanuti.
tlukaci5, žao mi je draga...
već mi je nekoliko dana u glavi krasan mail koji sam dobila od prijateljice, uglavnom završava:
Ovaj gore čuje sve naše molitve.
na njih ima samo tri odgovora:
"da"
"ne još"
"imam nešto bolje za tebe"
nisam baš sa crkvom na TI, nisam ni sa vjerom bila dok nisam dobila svog Petar Pana, ali stvarno ima nešto u tih par jednostavnih rečenica...
znam da misliš kako je nama super uspjelo od treće ali naša borba traje već devet godina... i cijelo vrijeme, do Petra, je odgovor bio ovo treće...
a sada? vjerojatno je prvi odgovor... nadam se samo da neće biti drugi...
Tlukaci5,žao mi je...:love2:
Venera21,ja sam ti isto nakon klomifena imala 1 folikul,pa sad..ne znam.Sa mnom je u utorak na punkciji bila cura koja je imala 3 folikula i 3js!!!
Kaj je s njom dalje,ne znam,samo znam da sam se skoro onesvjestila-na krevetu:lol:od šoka....
I koliko sam skužila-to joj je prvi puta...nadam se da je imala transfer i da će imat poz. tetu betu..
Anana1.............mail...nemam rijeci....istina ziva, za svaki od nas je sudeno kad ce joj se ispuniti najveca zelja u zivotu....ako nije sad bit ce kad on kaze....
ja sam danas dobila poruku ohrabrenja....znate kakvu???"TI SE MORAS POMIRITI SA TIM DA MOZDA NIKAD NITI NECES BITI MAMA,LAKSE CES ZIVJETI SA TOM CINJENICOM, NEGO SE NEDATI I ZIVCE GUBITI"
Cure moje, dali je to vama poruka ohrabrenja????????
Ma grozno!!! Užas!!! Ove riječi su kao sol na ranu.
A kud bi mi došle da tak razmišljamo?!!!
ETO........ tako pricaju oni koji nemaju pojma sta mi prolazimo....
al ok, ne smijemo se obracati na takove komentare..jel da...?????????????
hvala na riječima podrške ali i naša borba traje već sedam godina, ali zgodan mail...:-) čula sam se s biologom i kod mene je izgleda bio problem u transferu koji je bio problematičan pa mi je predložio da idući put tražim anesteziju za transfer, pa budemo vidjeli, ali ništa do 9. mjeseca, treba mi malo...:-)
Ema,ma tko ti je rekao takve gluposti:-o
I ja sam se susretala sa sličnim komentarima,zato sada manje pričam,s manje ljudi to sve djelim..ali bogme mi nitko nije rekao BAŠ tako...