*mamica* prvotno napisa
Ja samo mogu reći da je najbolja mama - zadovoljna mama. Ona koja ispunjava i svoje potrebe i koja tada ima što pružiti i svom suprugu i svojoj djeci. Dobar roditelj u malo vremena može puno toga pružiti svojoj djeci.
Ako nekoga ne ispunjava vrijeme provedeno doma cijeli dan, sumnjam da će moći biti dobar roditelj, da neće biti nervozan, živčan, frustriran... E onda uzalud svo to vrijeme provedeno sa djecom, samo štetu može napraviti.
Jako bih voljela iskoristiti svoje znanje i potencijale u biznisu, ali sam svjesna da sam u ovom trenutku potrebnija svojoj djevojčici. Isto bih voljela da država daje naknadu kućanicama - jer mislim da smo to zaslužile i da je to itekako vrijedan i koristan posao. A voljela bih i da postoji mogućnost part time posla.
Svojoj kćeri želim da stekne obrazovanje koje će joj dati zaleđe za njezinu neovisnost, a sama neka odlučuje hoće li raditi, stvarati karijeru, biti kućanica ili nešto treće.
Osobno su mi prestrašni postovi od Beti - daleko gori od Ifigenijinih (ja sam glavni roditelj, moj je glavni dio, ja sam kvočka sa svojim pilićima...) jer smatram da roditelji trebaju biti jednako roditelji, ravnopravni u svom roditeljstvu (i to mogu biti, bez obzira na to tko radi, a tko je doma!) i ovo mi je čisto oduzimanje prava djeci na roditelja i oduzimanje ocu njegove očinske, ravnopravne uloge.