Naša Bab je dobila 5 jajnih stanica! Sutra zove da čuje kakva je situacija!
Bab, :bye:, samo ti odmaraj i spremaj se za svoje mrvice!
I ja se pridružujem pohvalama za doktoricu Jurković! S Kasumom baš nemam nikakva iskustva.
Printable View
Naša Bab je dobila 5 jajnih stanica! Sutra zove da čuje kakva je situacija!
Bab, :bye:, samo ti odmaraj i spremaj se za svoje mrvice!
I ja se pridružujem pohvalama za doktoricu Jurković! S Kasumom baš nemam nikakva iskustva.
upadam ovako malo iznenada da zavibram za nasu Bab - zelim ti odlicne embrije i da ovo napokon bude dobitni postupak!!!!
pozdrav i svim mojim starim petrofkama- tlatincica (kako si? gdje si?), sanja1, Sela, Snekica :love:
a sto se hvaljenja doktora tice; ne znam toliko za postupke, al u trudnoci su me bas lijepo popratili i imam samo rijeci hvale za cijeli odjel CEF, za sve doktore.
Mary123 i pilek, prije svega kod svojih doktora stižete na primarni dogovor, konzultacije/pregled. Poželjno je sa sobom donijeti svu dosadašnju prikupljenu dokumentaciju. Doktori će vam najprije otvoriti povijest bolesti, uspostaviti dijagnozu i eventualno zatražiti dodatne pretrage. Ovisno o dijagnozi, određuje se daljnji tijek liječenja, da li je to najprije neka terapija ili se odmah dogovarate za postupak inseminacije ili IVF-a.
Inače, da bi se bilo kakav postupak mogao započeti potrebno je od osnovne dokumentacije prikupiti nalaze spermiograma (isključivo se prizna nalaz iz Petrove), barem standardni hormoni (LH, FSH, Prl, TSH, estradiol, testosteron...), uredni nalaz papa testa, cervikalnih briseva. Od ostalih papira, oba partnera trebaju imati potvrde o obavljenom psihološkom i pravnom savjetovanju, nalaze krvnih grupa i Rh faktora, markere na hepatitise, HIV i sifilis, kopiju vjenčanog lista ili potvrdu izvanbračne zajednice. Inače, svi nalazi ne smiju biti stariji od 6 mjeseci.
Na prvom pregledu doktori će vam reći i objasniti sve što treba i sestre vam eventualno dati dodatne upute gdje što obaviti. Sve što vas zanima ili vam nije jasno obavezno pitajte. I sretno!
curke moje evo me...punkcija prosla...nije bilo prebolno, onak taman;-) Od 6 folikula kolko ih je na kraju bilo dobili 5 js. Bilo na je tri na punkciji...jedna curka je dobila 4 js a jedna je bila prava koka nesilica sa 10 js. Atmosfera u sali je bila odlicna jer je anesteziolog pregenijalan. Pjevao nam je, pricao viceve, drzao nas za ruku za vrijeme pikanja...ma bas je odlican. A i dr Baldani je standardno bila odlicna...draga i njezna. Sad se nadamo da ce js biti dobre kvalitete i da ce bit tulum do jaja...hehehe pozdrav mojim cimericama ako slucajno citaju kao i curkama koje su danas bile na et-u. Nek nam je svima sretno. I da, rekla nam je sestra da oploduju SVE stanice. Jedino na kraju nismo pitali sta je sa eventualnim zamrzavanjem embrija ali to budem na et-u. Nadam se da cemo doci do njega. Eto...tolko od mene za sada. Visibaba, tebi saljem jedan poseban pozdrav...nadam se da uzivas sa svojim malim pisulincem:-)
Ovo je izvrstan podatak! Bilo bi super kad bi znali u kojim slučajevima to primjenjuju i na koje pacjente se točno odnosi. I obavezno pitaj što je s viškom embrija? Kako sad ide procedura, jel vračaju 3 ili možeš reći koliko da vrate, ako se sve oplode. Baš me zanima!
A tebi još jednom čestitke i vibram za super tulum ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
ove dvije curke su isle na et sa blasticama...dakle njima je oplodnja bila prije 6 dana i oplodili su im sve. Jedna je imala 4 oplodene al je kao samo 1 dosla do blastice a za drugu nisam polovila kolko je imala stanica al su njoj 2 dosle do blastica tako da i nisu imale nista za eventualno zamrzavanje. Jedino nisam skuzila koje su njima dijagnoze.Sad dal ce tu biti opet situacije ko sa onih famoznih 3 dobre stanice a ostale nezrele ili ne znam ni ja sta- nemam pojma. Budem za koji dan iz vlastitog iskustva znala reci . Eto...
Bab vibriram za noćas za tulum u labu:-D:-D:-D
Frodo žao mi je ali sviđa mi se pozitivan stav i samo naprijed za bracu ili seku :-)
Bab to je super vijest što su opet krenuli s oplodnjom svih stanica ali da bar hoće svima… Tebi sretno:-)
mury123 za dr Kasuma koji inače nije bio moj dr imam samo rječi hvale,zauzeo se za mene kad je moja dr ostavila poruku da mi ujutro reče jer je on bio dežuran da me šalje na pauzu zbog hiperstimulacije a on je učinio sve da me ne vrate,radio mi je dan poslje štoperice punkciju jajnika da mi oslobodi višak estradiola u krvi i da spasi barem stanice s jednog jajnika koji sam nakraju imala 6 jajnih stanica i 2 vračene,nažalost nisu se primile ali meni je puno značilo što se barem netko zauzeo za mene a nije trebao! tako da ne sumnjate u njega,vjerovatno da se opet vratim u petrovu da bi vjerovatno išla kod njega
bab držim fige da sve prođe ok, da napokon postignete svoj cilj
ja sinoć primila štopericu i sutra ujutro idem na svoju prvu punkciju, koliko se veselim tome toliko me je i strah.ali proći će
Drage cure, baš sam sretna radi svih vas...čitam vas stalno i više ne mogu dočekati postupak...
ja sam za sada zadovoljna petrovom bolnicom, doc kod koje sam ja mi je rekla kad već imamo vremena do 1mj., ajmo pokušati inseminaciju (mene su odmah ubacili u ivf postupak)..i to već sada sa prvom M...sutra idem na rtg hsg i umirem od straha, al nema veze, sve radi malih bebolina;)))..jedva čekaam;)):-D
čitam vas i držim svima palčeve...i ono što si stalno govorim -> druge godine sve ćemo biti mamice;))
a kak rade kad dou oni svi blagdani u 12 mjesecu?
Pozz svima, drugi tjedan idem na prvi pregled kod dr. Pavičić pa me zanimaju iskustva....moram priznati da me je strah..ali čitajući Vaše postove vidimo koliko hrabrite jedna drugu a time i mene...:-)
ja danas preživila svoju prvu punkciju, moram reći da sam bila hrabra, onaj koktelčić me toliko smuvao da se nisam ni snašla a već sam bila gotova.ništa me nije bolilo, a možda i zato što mi nisu bog zna šta ni izvadili, od 4 folikula dobili smo samo dvije jajne stanice, za koje ne znam kakve su kvalitete. sutra zovem da čujem ima li uopće nade za transfer. sve su cure imale od 3 na dalje pa čak 6 i 8 jaj.stanica, a ja samo 2, al nadam se da su čvrste i jake da se izbore za svoj položaj.
inada, nemoj biti tužna zbog 2 stanice! I to može biti i više nego dovoljno! Sretno!
pilek, vjerojatno neće raditi svi, ali postupci koji su u tijeku u to vrijeme sigurno se neće prekidati radi blagdana. Uvijek će biti netko tamo tko će obaviti što god već treba.
Bab i inada, koliko vam se stanica oplodilo? Kad je transfer?
Bili, dobrodošla! I ja sam kod dr. Pavičić. Predivna žena i doktorica tako da nemaš razloga za strah :-)
evo moje dvije jajne stanice bile prezrele i propale su, tako da nema transfera ni ništa. prvi postupak i odma u startu šamar... al opet se s jedne strane tješim da je uopće bilo jajčeka.
krajem jeseca ću kod dr. da vidimo šta dalje
svima vam želim puno sreće
Pozz drage moje...puno hvala svima vama koji ste odgovorili na moje pitanje,stvarno vam hvala. Draga PILEK ja sam ti naručena 28.11 i ovo mi je prvi puta da idem pa nemam pojma o bilo čemu,a nikada nisam razmišljala da ću morati ići tim putem da bih zatrudnjela pa sam "tudum" šta se bilo čega tiče. Nisam uopće informirana... BHany puno hvala na informaciji i na dobrodošlici...slabo se snalazim tak da iskreno i neznam di si mi prebacila moje pitanje....ali nema veze...snalazim se polako...Svim drugim curama želim puno sreće u daljnjim postupcima...Kissy :-* Jedva čekam da i ja dođem prvi dan kod doktora da vidim šta i kako dalje...
jezic daj mi reci dal si pila klomifene vidim u potpisu anovulaciju a mislim da se to dogada i kod mene jer mi nizak progesteron s time da nemam policisticne nego mikrocisticne jajnike!
Evo da se javim, ni od mog krio postupka ništa, iznenadila sam se zato što mi je ovo anovulacijski ciklus a u zadnjih godinu dana uvijek sam imala ovulacije.
Svim curama pozdrav i sretno u postupcima.
ptičice, baš mi je žao. Kakva je sad situacija, jel će ti dati nešto da potaknu O idući ciklus, pa ponovno u krio, ili?
a nije ni moj bas neki,mislim cekam misljenje jer tek 29 sam narucena na pregled, al mislim da mi je nizak 2,8 na 21 dan ciklusa, a sad...vidjet cemo
a daj mi reci koliko ti ciklusi traju s obzirom da imas policisticne? i od k0jeg dana si pocel apiti te klomifene?
Inače, su moji ciklusi bili jako neujednačeni, od 19 do 46 dana. Onda me doc stavila 3 mjeseca na Proveru, ona mi je trebala ujednačiti cikluse, potaknuti ovulacije i podići progesteron. Ciklusi su mi se nakon toga sredili na 29 dana, ali ovulacija i dalje nisam imala. Moj progesteron je tada bio 5. Nakon toga sam krenula na inseminacije s klomifen. Doziranje klomifena ovisi od slučaja do slučaja, ja sam uglavnom bila na 100 mg dnevno od 3. do 7. dc, to su znači 2 tablete, ali ima slučaja kad se klomifena daje i manje, a i više od tog.
aha,a vidjet cu kak cu ja zavrsiti,nadam se da bude sve ok
puno ti hvala :-)
a vidjet cemo mary ti 28 ja 29 samo kaj se vec sad beditram kaj mi iduci ciklus taman za blagdane pa ce ziher cekat :(
Pilek draga ja sada idem prvi puta,pa taj prvi puta je očito samo razgovor...tak da neznam ništa šta me dalje čeka.....i tebi je ovo sada prvi puta ili????možemo se čuti preko email-a.....
Hvala ježiću....Puno mi je pomogla ova informacija.....ma najgore je kad nekam ideš prvi puta pa nemaš pojma o nčem....Hvala puno
mary123 ja sam isto prvi puta tak da smo na istome a mozemo se cuti zasto ne,mozda se i sretnemo:-)
moj email ti je veronikakos5@gmail.com
Pozdrav svima!
Frodo žao mi je da nije uspjelo....pusa!
Brucošicama puno sreće!
Moj prvi prirodnjak je završio sa puknutim folikulom...bolje on nego ja :)
curke, ja ne znam kaj mi je s mobom ali uopce mi ne da odgovarat ni slat postove. A komp mi doma krepao. Grrrr. Tlatincice, mi smo lezale kolko smo htjele, oko 2 i pol sata s tim da su nam sestre rekle da je po novome dosta pol sata. Ali nitko nas nije tjerao pa smo mi ipak malo produljili. Pilek, sorry sto ti tu odgovaram a ne na pp al strah me da vise necu uspjet poslat poruku. Treba ti samo povijest bolesti. Makar ja sam uvijek furala sve za svaki slucaj. Nije to tak puno papira. Mimi, zao mi je za ovakav ishod al mi je drago da si pozitivna. Tako i treba. Docekali budemo svi taj carobni plus. A ja danas brojim 2dnt4dn od mojih mrvica i lijepo doma odmaramo. Ljubim vas sve i svima zelim puno srece.
Ti budeš Bab sad dočekala ne samo plus nego budeš trudna do zuba...:)
Ja sam danas bila na pregledu. Na listi za IVF sam u 02/2012. Uzbuđena sam kao da mi je prvi put :-D
Pozdrav svima, evo pregled obavljen, doktorica je stvarno super, malo djeluje oštro na prvi pogled ali stvarno odlična. ostavila je dobar dojam na mene...nakon pregleda svih nalaza, potvrdila je i moje sumnje pa se tako evo i mi nalazimo na listi za 03/2012. nadam se samo da će mi vrijeme što brže proći...nakon nove godine krećemo lagano u nabavu svih potrebnih papira i ostalih nalaza - jel mi to dosta vremena?... sad moram detaljnije pregledati forum jer mi se toliko pitanja okreće u glavi...psiholog,pravnik i tako to....
Bab :heart:
bili a koja vam je dijagnozA?
pilek MM oligoast., ja policistični jajnici, endometrioza - laparoskopski riješila na proljeće,štitnjača....sve mi se čini - nema čega nema....