Sarazg33 jel prošla glavobolja, kod mene je tlak uvjek nizak i nemam neke glavobolje a još manje vrtoglavice. Možda bi trebala pit crnu kavu ali je nisam ljubitelj pogotovo u trudnoći :-P.
A mame u bolnici :love2: da sve bude dobro
Printable View
Sarazg33 jel prošla glavobolja, kod mene je tlak uvjek nizak i nemam neke glavobolje a još manje vrtoglavice. Možda bi trebala pit crnu kavu ali je nisam ljubitelj pogotovo u trudnoći :-P.
A mame u bolnici :love2: da sve bude dobro
curke moje,hvala vam,baš ste mi sve super i jako vas volim....jučer curke moje glava ubijala i nisam oko 23h više mogla izdržati popila lupocet i za 15min me prošla glavobolja zaspala kao top i jutros ustala u 7 jer sina spremam za školicu i glavobolje nema,hvala Bogu.Danas sam bila u apoteci pa mi je magistra isto rekla da slobodno popijem lupocet ako me jako bude boljela glava.A za tlak da je svakako dobro da je nizak,a ne visok i da popijem malo turskekave iako crna kava digne tlak,ali ga onda i naglo spusti.Ma bit će sve ok.
jesen.nataša u kojoj ste bolnici?pusa svima
sarazg33
drugi put popij tabletu odmah,nemoj se mučiti,
i mene je u ovoj trudnoći glava užasno boljela prvo tromjesječje
i dobila sam isti savjet iz apoteke.
Mučile su me i migrene trpim dan,dva glavobolju i onda tek 3 dan popijem tabletu,mučila sam se bezveze umjesto da se odmah riješim muke u startu.
Sarazg33, meni je za glavobolje u trudnoci pomagala salica turske kave s limunom i secerom.
Pozdrav svima....
finger ma eto me, nemam ja baš volje svaki dan ići na net, uvijek nađem nešto kući šta treba radit. Klinci mi idu u suprotne smjene, uvijek nekoga iščekujem, nekoga ispračam, ručak, pospremanje, krećili danas i baš mi lijepa bojica ispala, tako da stalno nešta. Neka si ti nama ok, crp će pasti, a onda s mirom možeš čekati trudove kući. Brzo će to :-*
jesen i nataša vidim još ste mi u bolnici, uskoro vam se pridružuje i donna, idemo mi sve polako redom put rodilišta.... mimi onda je valjda i naše vrijeme kad nam se njih tri porode...
sara ne se mučiti s glavoboljom, popiti lupocet i onda mir, uostalom, možda te više niti ne bude boljela...
Ja uskoro gotova sa svim pripremama :-D ostale mi tetra pelene i posteljina za popeglat, mm da sastavi krevetić i kolica, komodica već na mjestu, spremim torbu za rodilište i čekam.... Ogromna sam si curke moje...Trbuh mi je napet poslije ručka, večere za poludit, doslovno odbrojavam dane. Iscjedak se primirio, imam ga uobičajno, više ujutro, ali čini mi se da su to ipak gljivice, jer me juče počelo svrbuckat i peckat... Stavila sam malo Canesten kreme, pa se smirilo. Čak sam razmišljala da si ubacim Plymicol vaginaletu (već sam koristila u trudnoći zbog gljivica), a opet ne znam ni sama. Kad sam zadnji puta zbog gljivica uzrokovanih antibioticima išla kod moje gin. pregled mi je bio katastrofa, ne znam što je radila, ali me opekla nečim dolje i to pošteno, tako da sam nakon brisanja imala čistu krv kod nje na maramici, rekla je to je od pregleda, bilo je bolno i ne bih ponovila...Šta mi je radit? Simptomi su isti kao i tada, pojačan iscjedak, od boje kakaa do žućkastog, ponekad peckanje i svrab.... ne ide mi se na pregled, bojim se opet da će biti kao zadnji puta....
Ostale curke pozdrav i držite se....:-*
Evo me domaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-D:-D:-D
Ajme svitu moj šta je lipo doći kući, u svoj dom, pod topli tuš, pa odma sam ozdravila!
Jutros su mi vadili krv biće 5. put u 5 dana, (izboli me živu, isisali su mi svu krv), tražila sam da pošalju hitno po nalaze, crp je pao na 20, jao nitko sretniji od mene. Doktor napisao otpusno pismo uz napomenu za strogo mirovanje, i 2x1 tabletu klavocina 500g. Ja sad samo čekam bebicu da pokuca :zaljubljen:
Nataša, šta se tiče crp-a, meni su rekli da sam skupila neku bakteriju, znati će se točno kad dođu nalazi urinokulture, sumnjaju na E.coli, kao ništa strašno, bitno da se izliječi do poroda.
Meni su rekli da kao trudnica mogu popiti i 8 komada lupoceta u danu, da neće biti ništa, iako mi nije nikad palo na pamet to popiti. Popila sam ono kad su me leđa bolila i pomoglo je.
Ljubim vas!
Draga Anita, bolje da riješiš ako možeš gljivice. Bolje spriječiti nego liječiti. Vjerujem da je za bebu bolje da prolazi kroz "čist" kanal?
Uostalom - i ako te bude opet zaboljelo - shvati to kao pripremu za bol na porodu :)
Šalim se malo.
Al ja osobno ne bih ništa prepustila slučaju. A opet - ti si iskusnija, pa ti ne bih rado pametovala.
Finger :-D super da si kući.... Sad miruj i čekaj, bitno da je crp pao....
Moe ma naravno da se trebam riješiti gljivica, idući tjedan i tako sam na kontroli, a rekla je gin. da će mi uzimati briseve, pa će i sama vidjeti. Idem na carski, pa nema bojazni za bebili prilikom izlaska, ali opet stvaraju nelagodu.... bljak... Moja je gin. malo štura, kad se i žalim na iscjedak, ona odmah ustvrdi da je on normalan kod trudnica i sam po sebi je zaštita vagine... Čudna je... Eto ja sam 34+2 tt i još mi nikada nije uzimala briseve :neznam:
saro, mi smo u Os. drago mi je da je glava bolje i da si našla način kako si pomoći.
anita, baš mi je žao što si prošla tako na pregledu i što te sad strah ići ponovno. svjesna si i sama da bi bilo dobro da dr. to pogleda.
finger, baš mi je drago da si bolje i da su te pustili kući.
jutros su me "razveselili" time da će me ostaviti do poroda. cmoljila sam cijelo jutro. sve mi je jasno u glavi i znam da je to najbolje za bebu i mene, ali ipak teško podnosim razdvojenost od obitelji i to da neće biti kako smo planirali da uživamo kod kuće do kraja i onda zajedno mm i ja krenemo u rodilište.
a što da se radi. tko zna, možda se još predomisle ako mi naprave koji uzv i vide da trbuščić napreduje (to što je manji za skoro 2 tjedna je glavni razlog zadržavanja - a većina dr. kad ih pitam za to kažu da se do 2 tjedna tolerira i ne smatra patologijom, nego da je beba sitnije građe, ali da to treba pratiti i kontrolirati).
nataša, vidimo se koji dan. doleti i ti kod nas gore kad ti paše (soba ravno iznad tvoje).
donna, vidimo se sutra. javi se kad se smjestiš i kad budeš raspoložena za druženje ;)
Finger drago mi je da si doma :)
Sara33 ja sam isto danas nesto cudna, cinilo mi se kao da imam temp i da me boli glava povremeno..mozda je vrijeme
Jesen u meni bas sam ti mislila reci, jos te stignu i pustiti doma, ali isto tako samo mantraj da je to najbolje za tebe i malog vilenjaka
Ja se nekako nadam da necu morati prepoznavati trudove, malo me frka da necu skuziti kad bi trebala, da cu ili prerano ili prekasno.Meni su isto spominjali neko ostajanje ranije, radi heparina, ali znat cu sve sa zadnjim nalazima sa 35tj.Tako da ako me ostave, necu se zaliti, ja sam ionako ovisnik o bolnicama :)
Mi smo danas bili na uzv, curka je dobila 1kilu u 5tj.Sada smo 31+2 i imamo 2100gr.
Sve ostalo super i protoci i plodna i mjere.
Sada cekam sl pregled za 4tj i onda cemo vise znati.
Curke drzi te mi se :)
a drage moje osječanke,ja mislila da ste u zg pa da vas dođem sutra posjetiti,idem sutra na kontrolu kod dr.matijevića na sveti duh,moja curica se mrda sve više i više,presretna sam kad je sad lijepo osjetim.
Danas glava super,mjerila sam tlak kod tate i mame,dalje nizak,ali se super osjećam,pusa svima
finger:-D sto si dosla doma
:) ljepo je citati da ste manje vise sve ok i da sve ide svojim tokom
anita-ja se s gljivicama borim skroz od pocetka, a cak nisam ni govorila ginu bas da izbjegnem vaginalete, jer bi ih inace svaki tjedan morala uzimat, uuuuzasno sam osjetljiva od pocetka t, 3 dana jedem mandarine i odmah se ph promijeni i pocne svrbiti dolje, pa pijem 3 dana probiotik jogurte i skoro neprestano mazem sa kantarionom i tako u krug:lol:
cure, evo i mene kod kuće! juče me dr pogledala na uzv, kaže sve ok, da dođem na kontrolu u srijedu! jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Jeseni, ako ostaješ do poroda, vidimo se svakako još!
Finger, super što si i ti kod kuće, koja milina, tuš kod kuće....ono tamo....ufffffffffffffff!!!
ja ne znam kako je vama, ali meni je stvarno teško već, noge mi otiču, ruke pomalo, trnjenje je malo slabije, fala bogu, mislim da me i vene muče!
ima li ko s venama tegoba? od struka pa nadolje! strava!
Nemam hemoroide, ali značajno istaknute vene baš na vanjskim dijelovima znate čega..raspitala sam se , kažu da je to normalna pojava u ovako visokoj trudnoći, no nije ugodno! čak boli! ne znam ni kako će brijanje pred porod proći, upravo zbog toga! Užas!
Dosta mi je više.... sad je po IVF računanju punih 38. tjedana, ulazim u 39.! puno već.....
Nataša, super šta si doma :-D
Znači čekaš porod kod kuće, a šta je sa carskim?
Znam kako ti je, meni je puna kapa više. Cila sam nateknuta, vrhunac mi je prošetati do kupaonice, kad god se dignem trbuh me toliko pritegne da je to bolesno!! Stopala i gležnjevi su mi ko balvani, imam zatvor od bolničke hrane zbog prevelikog unosa škroba i nedovoljno vlakana, itd... :cupakosu:
S venama nemam problema, a što se tiče brijanja nek ti dragi to obavi ako vam nije neugodno, ja sam svog zamolila jer stvarno ne mogu sama, trbuh mi je prevelik, ne vidim se dole.
Jedva čekam više rodit!!!
Cure vasi tjedni zvuce taaaako optimisticno, kraj kuca na vrata.
Ja sam tek presla pola, sad mi je super faza, odlicno se osjecam, bebica se stalno javlja. Muz i mala odlaze na skijanje na 9 dana, biti ce mi tako pusto. Iako mi kronicno fali odmora i mozda cu se uspjeti vidjeti s nekim ljudima koje nikako ne vidim.
Cuvajte se sve!!
i ja jedva čekam da se porodim!!!!!!!!!!!
dosta je više!!!
a o zatvoru mi ne pričaj, ona bolnička hrana je katastrofa!
Za carski su me obradili, ali su rekli da je posteljica nekih 1 cm od ušća i da će to ić vagnilano!
Twin, sjećam se kako sam svojevremno pratila trudnice koje su u ovim tjednima u kojima sam sada i slinila za njima...... kad evo i mene tu, na kraju!!!!!!!!!!!!!!! DIVAN OSJEĆAJ!!
curke moje,mi bile danas na pregledu,moja princeza nam je guzu okrenula pa doktor nije mogao sve vidjeti,ali je vidio glavicu, rukice,nogice,prstiće,srčeko,jetru i to je sve super,idemo za tri tjedna opet na uzv.
Kod mene se sada svađaju kirurg i ginekolog.
Kirurg tvrdi da bi trebalo me poroditi carskim rezom jer imam veliku herniju vertikalnu ,a ginekolog da je bolje prirodan porod zbog mene same,sad opet traži kad budem u 36tjednu mišljenje kirurga da se odluči kako će porod izvesti,luda sam
.Malog sam jako teško rodila,inducirali mi porod,nisam se otvarala,na kraju vakum,mali mi je ostao bez kisika,srećom sve je dobro završilo,ali se užasavam prirodnog poroda.
nataša-super da si doma,pusa
sara nadji neku vezu ili kumi ginekologa da bi htjela na carski. Zasto da se opet mucis?
Ja sam se dogovorila da idem na carski, bila sam i prvi put. Imam visoku dioptriju pa je to indikacija oftalmolozima ali naravnonije ginekolozima. Oftalmolog mi je dao povrdu i to je to.
Moja curka je mrak, dr Kos me gledao 45 min. Stopala, prsti, rucice, bubrezi, nadbubrezne zlijezde, zeludac, mjehur, lice, ma sve 5!
Nataša i bolje da ideš na vaginalni, ako nema potrebe za carskim! Brzo ćemo ti i ja, ja sve imam osjećaj da ću prenijeti par dana, a i po zadnjem uzv termin je 28.2.
Sarice, znam da se bojiš prirodnog poroda, i baš radi tog straha bojim se da ne zablokiraš na porodu, pa probaj nekako ići na carski. I po mogućnosti odaberi spinalnu anesteziju, jer pričale su mi žene u bolnici da je oporavak nakon opće anestezije dugotrajan i bolan, a sa spinalnom to ipak ide brže. Bebica ti lijepo napreduje, tako sam sretna da ti je sve u redu :-D
Twin, i tvoje malo sunce odlično napreduje, samo se čuvajte!
Eh da, još nešto. Kako sam završila nenadano u bolnici dragi mi je donio torbu koju sam pripremila za rodilište, tak da kad sam došla doma naravno to je sve bilo za pranje, a ružno je vrijeme, nadam se da se danas osušilo, tako da nemam spremljenu torbu :lol:
Večeras ću sjesti na krevet, i govoriti dragom šta da spremi, samo se nadam da neću rodit prije toga, ahah!
Sve se može doniti u bolnicu u bilo koje doba dana, pa i noći, nema panike.
Ako moraš poniti samo dvije stvari od puste hitnje, uzmi papuče i toaletni papir, spavaćicu ćeš dobiti u rodilištu, a ostalo nije o glavu.
Spavaćice u novom rodilištu su baš lijepe :zaljubljen:
Ma znam, al dok ja objasnim svojima di mi šta stoji, volila bi to sve ipak sama spakirati. Neće ovaj bebač još vani, mora još zezati svoju mamu!
evo i mene..jučer blago rečeno pošizila :-) jer sam bila za kontrolu a dr mi nema !! na putu je :-) tako da ništa neznam na čemu sam ni kada ostajem...u ponedjeljak ce nadam se biti dr tamo pa idem vidjeti šta i kako....sad sam 38 tt pusa svima koliko vas ima :-)
Joj, nikako sve povatati. Donnice ti ležiš u bolnici ili ćeš tek ići ležati? Znam kako ti je što se tiče doktora, kad bolje razmislim, ja sam kod svoje doktorice koja mi vodi trudnoću bila sve skupa oko 5 puta, uvijek je odsutna, štaš!
ma kući sam :-) trebala jučer u KBO na dogovor za carski i hospitalizaciju ali dr nema !! a štaš baš tako :-) samo da mala miruje unutra do ponedjeljka !! hehe :-)) kiss
Ajde miruj kući, nego da te strpaju u bolnicu, za izludit je tamo! Koju si anesteziju odabrala? Ili još neznaš?
razmišljam o spinalnoj svakako...ali čekam još mišljenje anesteziologa :-)
Spinalna je super, ja sam svoju princezu odmah vidjela i poljubila, cula koliko je velika. Oporavak mi je bio kratak, 3. dan sam se kupala, prala kosu... Nosila sam je od prvog dana
Donna, ne znam ko ti je dr, ali ja sam čula da dr Rubin nema do srijede, i još nekih doktora, navodno da su na nekom kongresu..tak da ne znam. ja naručena za srijedu 27.02. tad ću bit punih 39.Majko mila, pa dokle ću?! Prvo sam rodila sa 35 tjedana, imam osjećaj da sam već 3 tjedna prenijela:roll:!!!
Finger, ne pričaj mi o torbi, evo sve mi se suši i spremam ponovo jer sama ju , naravno, ponijela sad kad sam išla. :lol: Ni moja torba sa punih 38. tjedana, dakle, nije spremna!!
Sara, sigurno imaš traume od prirodnog poroda, nek ti daju spinalnu i gotovo!
Ostalima:love2:
Ahahah, jako smo odgovorne :lol:
A ja kao u ponediljak idem vaditi krvnu sliku i na ctg!!?? A tad sam u 40.tjednu :lol:
joj drage moje pa vi ste mi sve pred porodom jos malo i eto bebica :-)
mi cemo se jos nacekati,sljedece sedmice nam je pregled i nadam se da cemo ovaj put saznati spol :-)
imala sam problema s lozinkom pa nisam mogla pisati dan-dva.
nataša, baš sam danas bila kod tvoje bivše cimerice A pa je pitala jesi li još tu. bebica joj je premedena, ima tako slatke obraščiće. ne znam jesi li ih uspjela vidjeti prije nego što si otišla kući. i da, drago mi je da su te pustili kući i super što postoji mogućnost vag. poroda. držim fige.
a što, nije kao fina bolnička hrana :piše dok jede lazanje koje je donio muž: :)
saro, lijepo od tebe što bi nas obišla. rado bih te vidjela da nije toliko km između ;)
finger, bome još samo par dana. uživaj do tada u novoj ravnoteži i ne brigaj za torbu. najbitnije je da beba ide s tobom.
kod nas moraš imati svoju spavaćicu.
twin, kolika ti je dioptrija? moja je oko 2,5 + 2,5 astigmatizam i ovdje u bolnici mi nitko nije spominjao da bi to mogao biti problem, moja gin je rekla da je to u redu dioptrija, a u pon sam naručena kod oftalmologa, ali ne mogu otići jer me ne puštaju iz bolnice, jelte.
i meni su ovi tjedni trudnoće bili znanstvena fantastika, ali ipak su dosta brzo došli. tako će i vama.
šaljem pusu i gibam na ctg slušati bebicine otkucaje :heart:
Jesen ti si mala beba za mene
Nije otisao ostatak teksta! Ja imam -12,75; -11,75. Moze doci do ablacije uslijed jakog naprezanja.
Cure zavidim vam na brojanju dana, ja jos brojim tjedneeeee
twin :* tvoja je baš velika. i ti ćeš ubrzo brojati tjedne, ne brini.
donna, propustih tebe komentirati. baš sam se pitala jesi li ostala. javi kad budeš. nadam se da ćeš uspjeti uloviti svoju doktoricu. čine mi se svi ovdje ok, koliko vidim kad dođu u vizitu, ali ima 2-3 koji su mi ful simpatični pa se nadam da će beba htjeti doći kad bude radio netko od njih :)
adal, imate li neku tajnu želju vezanu uz spol?
meni se spinalna anestezija isto čini puno bolja, jer si prisutan svemu (a kažu da ne čuješ toliko instrumente i doktore) i možeš odmah vidjeti bebicu te su manje mučnine i brži oporavak. jedino se ipak radi o injekciji u područje kičme pa mi to zvuči gadno.
znaš šta jedva čekam ponedjeljak i da vidim dr i da me pregleda :-) nije mi jasno kako može proći 2,5 tj bez ctg,uzv i pregleda a ostali idu svaka 3 dana ?! :-( uglavnom nadam se da je sve ok sa bebom i da cemo se vidjeti ovaj tjedan :-) slabije se miče pa se sva uplašim ali kad ju muž doziva navečer i mazi stomak odmah se javlja ;-) jedva čekam ponedjeljak i samo da sve bude ok !!!!!!!!!
donnice, ma bit će u redu. mala sad skuplja snagu za izlazak i za zafrkavanje mame i tate :)
divno je što reagiraju na tate <3
hajd', ako i samo budeš došla na pregled i ne ostaješ, zvrcni kad si tu pa da se upoznamo napokon (bar na hodniku). može? poslat ću ti broj mob. na facebook u pp.
za javljanje beba tatama...kod nas isto reagira uglavnom na tatu navecer, ja je mogu gurati, lupkati, drmati pa nista, al kad on malo pikne trbuh, eto ti je odmah :)
torba...ahahah... to mi je jos sf....jedino sam oprala spavacice i pidjame...ovaj put sam se odlucila ponijeti i pidjame jer ih vise volim a i skuzila sam da uopce nema potrebe forsirat spavacice
ajme ajme sto vam zavidim vama koje brojte dane do kraja, meni se cini ko da sam tek na pocetku vremenski a tesko mi je ko da mi je sutra termin, sa velikim deckom mi je bila stostruko laksa trudnoca :/
cak sam ovaj vikend dobro fasovala, preksinoc me jako bolio zeludac i dusu sam ispovracala, jucer me cijeli dan tresla temperatura, al danas je bolje, zvala sam gin(koji mi nije dezuran) al sestra mi nije nista konkretno rekla... tako da cu na svoju ruku u ponedjeljak kod dr opce prakse po uputnice za krv
Jesen u meni nemam neke zelje bitno mi je samo da je dobro i da nam dodje zivo i zdravo ali eto bilo bi lijepo znati spol jer ga sad malo oslovljavam sa mamina princeza pa onda sa mamin sincic pa mi sve to smijesno :lol:
joj drage moje ja se osjecam ko kamion a tek smo usli u 27tt,bas pazim koliko jedem a kile se lijepe ko lude :-( ,jos sam po cjeli dan sama doma pa moram i ocistit i oprat i skuhat nemam nikakve pomoci osim od muza ali on radi po 12 sati i dodje bas kasno pa mi bed jos ga smarat s kucnim obavezama a kad mi je prljavo i prasnjavo ja sizim....oprostite sto vas davim s glupostima ali sam danas bas lose volje posle vaganja i uzasne noci gdje nisam uspjela nikako zaspati jer se nisam uspjela nastimati da mi pase :-(