Da li se stimulacija klomifenima racuna u ona 4 stimulirana postupka ili 2 prirodna? ili nekako drugacije???
Printable View
Da li se stimulacija klomifenima racuna u ona 4 stimulirana postupka ili 2 prirodna? ili nekako drugacije???
Hvala ti Nonek:)
i ja sam u subotu...budemo se zajedno derale...hiihihihi:lol:
Drage moje, eto znala sam da će tako biti, M došla večeras,subota, znači mogu zvati istom u ponedjeljak ujutro, to je 3 dc, hoće biti problema? :unsure:
Samo se pojaviš gore ujutro i kažeš sestrama da si dobila u subotu! Nema problema, takva je praksa... Sretno!
Dana i kika, sretno sutra!
Eee Vaki da bar jesam tako daleko u postupku ;-) , trebam ići na prvi pregled, a za njega se naručuje 1dc, a meni će u ponedjeljak biti 3 dc :-( , to sam mislila hoće biti problem? I čitam vas noćas pošto me admin još nije pustio :love2: , rasprava oko šifre na uputnici, na mojoj piše ..humana rep.. dijagnoza poremećaj funkcije jajnika, traži se prvi pregled.. i šifra E 28 !!
Bubekica hvala, iako samo zovem i za to mi treba sreće ;-) ja bi kod doktora A. čitala sam da se može izabrati, 2353-907 od 13- 14h, jel tako? :unsure:
Hvala bubi:)
Dana, šta ne treba biti za prvi pregled A1 na uputnici?
Sent from my iPhone using Tapatalk
dana mozes se za prvi pregled naruciti 3dc, trazi kod alebica, broj je taj koji si naveza. sifra koju si napisala je sifra bolesti, tj. uputne dijagnoze, mi pricamo o siframa uputnice, postoje a, b, c i d uputnice, to su ti one kucice sa strane, za prvi pregled je a1.
Uh dobro je, pronašla sam A1 :-D E sad čekamo sutra pa zvvvvrc, valjda će biti sve ok, haha imam osjećaj da će me naručiti za prvi april :lol: Hvala vam na objašnjenjima. Kika kako si ti, subota?
Dana dobro sam, dobili 5js, peti stimulirani, možda je to dobar znak:)
Vjerojatno danas transfer(ak se koja oplodila)... Ne mogu spavati od razmišljanja:) sretno ti bilo i da čim prije postaneš trbušasta:yes::yes:
Kika, sretno!!!! I mi smo imali 5 js i transfer 3 dan i evo, jedna od njih sad spava kraj mene! :) i tebi želim isto tako!!!!!
Žene moje drage, poslali su me doma:):):) da dođem u četvrtak!!! Sretna sam ko malo dijete, skoro ko da sam trudna!!! Korak smo
bliže ka ostvarenju svoje najveće želje!!!!
Daj Bože 123 beba da idem tvojim stopama!!!
kika,odlične vijesti...ma ovaj postupak ti je dobitan!
kika nisam skužila jesi imala transfer danas? ili ti oni drže embrije duže od 3 dana?
Kika ceka transfer blastica 5. dan ako sam dobro shvatila, sretno Kika!!!
Da nadam se da će u četvrtak biti blastice, prve u životu:) hvala vam žene što ste uz mene!! Pusa Lberc i sineku!!!
Lijepo kika...lijepo je cuti uspjehe...zelim srecu do kraja:)
Kika :klap: jupiiiii, sad čekamo četvrtak, samo hrabro!
Kika...ti si bila u subotu na punkciji? Ne znam jesi kod doktora ili doktorice, ja sam kod doktora i usubotu sam isla po terapiju i bila je samo doktorica. Zanima me jel doktora nema subotom ili se mjenjaju i sto ako je punkcija subotom a njega nema?
I ako ti se da napisati kako je prosla punkcija?:)
nisam kika, al cu ti odgovoriti. koliko sam ja pohvatala, svatko od njih ima jedan dan slobodan u tjednu. ovu subotu je dr. a. ima slobodno, doktorica je bila sama. medjusobno se pokrivaju za preglede, folikulometrije, punkcije i transfere. jedini neradni dan je nedjelja.
U subotu sam bila na punkciji, bilo je ok. Još sam se malo razgibala na šetnji i subota je bila super provedena:) Doktorica je bila i čini mi se da je malo nježnija... Čini mi se da dr A nema od četvrtka, tako da mislim da će mi doktorica raditi i transfer:)
Sretno kika222 :-)
Kika, jel znas do kada onda nema dr. A? Ja cu uskoro gore, mozda vec u subotu, a treba mi propisati terapiju.
Sretno i od mene kika222 :) ali jel mi netko može ukratko objasniti razliku između tih blastica i embrija koji se vraćaju ranije ? Još mi neki pojmovi nisu jasni, a dok čekam mengu koja kasni zbog ciste i to baš sada kada sam krenula na vv i koja mi sve stopira da polovim još neke sitnice koje su mi malo nejasne :)
embriji se mogu vracati 2.-5. dan od punkcije.
dan nakon punkcije jajna stanica bi trebala biti oplodjena, taj stadija naziva se zigota
2. dan od punkcije zigota bi se trebala podijeliti u 2 stanice, jos je bolje ako je 2. dan embrij vec cetverostanicni.
3. dan embrij bi trebao imati 8 stanica.
5. dan embrij je u stadiju morule (kugla stanica) ili blastociste (suplja kugla stanica)
5. dan moguce je napraviti bolje selekciju jer je prisutno vise kriterija za selekcija pa ukoliko ima vise embrija, preferira se cekanje 5-og dana, kako bi se selekcija napravila.
Pozdrav bubekica, ja sam nova u ovome, pa redovito čitam i učim iz vaših odgovora, koliko sam shvatila da na dan punkcije jajnih stanica, muž treba doći dati sjeme, je li tako?
sto je manji broj embrija vece su sanse da 5-i dan neces imati sto transferirati. npr. ako 2. dan nakon punkcije imas 2 embrija, vratiti ces ta 2 jer ces ionako 3 dana kasnije vratit ta 2, nemas izmedju cega radit selekciju. svede se na procjenu i odluku biologa u odredjenom trenutku.
A da, nisam tako razmišljala. Hvala još jednom, zaista sve imaš u malom prstu :)
hahaha pa i ne bas :-) samo basics :-) sretno!
inace, osnovne informacije o postupku mozete potraziti u novoj rodinoj brosuri
http://issuu.com/udrugaroda/docs/neplodnost_2014
:lol: kao što rekoh, naručena na prvi april :lol:
Dr. A. iza 10h, i sad, uputnica A1 ( imam ) i A3 ? Što je A3? Sestra je toliko žurila da smo jedva i ovo dogovorile.. :/
Ali uvijek tu kada zatreba :) eee, pošto sam na poslu, a printer kraj mene, printam si ju odmah tako da ću imati šta čitati :) čini mi se baš super :)
dana mozda muzu za sgram?
javit ce ti se cure koje su nedavno bile na prvom pregledu...
Meni je u subotu doktorica prepisala terapiju i jako sam se zacudila. Brine me kako ju je uopce odredila, obzirom da u mom kartonu, ne znam kako, nema mojih nalaza???
Ne kuzim koja je svrha onda birati doktora ako nikad ne znas kod kojeg ces zavrsiti. Mislim ako sam odlucila ici kod doktora onda bi zeljela da sve on radi?!