Pusice maloj i čestitke!
Printable View
Hvala vam svima na čestitkama, bacit ću oko kad stignem na temu s nadom da će biti dobrih vijesti, ako će koga trebati ohrabriti ili samo podržati... Meni su tuđa iskustva bila dragocjena pri izboru doktora, također su mi pomogla da se usudim nadati, no da ne budem nerealna, stoga hvala svima koje ste pisale o mpo!
Ajd podsjeti nas, gdje si bila u postupku i koji je bio dobitni protokol.
Nikica iskrene čestitke!!! :heart::heart:
Nikica čestitam!
kako ova tema nije baš jako aktivna, pročitala sam je cijelu danas :) Zbog toga mi se čini da se sve jako brzo događa i da je recimo Nikica tek nedavno ostala trudna, malo joj je bilo muka i odmah je rodila :) :) :)
uz to htjela bi reći da sam ja 41+ i od svoje 40te sam u postupcima. Za sada sam prošla 5 postupaka.
1. stimulirani - transfer 3 - trodnevna - beta 1,3
2. klomifeni - punkcija 2 folikula - nema js
3. klomifeni - punkcija 3 folikula - 2 js - nema oplodnje - nema transfera
4. stimulirani - transfer 2 lijepa trodnevna - beta 0
5 prirodni - transfer 1 trodnevni 6stanični-navodno jako lijepi - čekamo betu
Evo ja sam u terminu iz prirodnjaka! U postupcima sam zadnjih 4 godine. Stiže curka!
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Bravoooooo!
Bravoooooo!
ajme Varnica suuuuuper! Bravo, čestitam!
a moram priznati da sam malo "omalovažavala" taj prirodni postupak, pa sad kad vidim tvoj potpis - malo mijenjam mišljenje.
I ja sam bila skeptična za prirodnjak, ali eto, očito se čuda dešavaju.
Inače, curka nije htjela čekati da se doktor i ja dogovorimo kako ćemo, nego je odlučila izaći prije tri dana.
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Ajme, Varnica, cestitam!!!!! :heart:
Sretno i uzivajte!
Varnica cestitam!!!
i ja imam dvije curke iz prirodnjaka
Šta je ovo? Gdje ste? Generacijo? :trep:
Hej Tiks :-D
:heart:
Bok evo mene ovdje čestitam svim curkama 39+ :-) ima li koja cura kojoj je nakon štoperice prsnuo folikul prije aspiracije kao meni...još nisam nikad u godinu dana došla uopće do js :(
Meni.
U prirodnjku.
Nudili su mi inseminaciju, ali sam odbila.
I meni u prvom prirodnjaku
Iz druga dva imam dvije curice
I jednom u (lagano) stimuliranom je puknuo vodeci folikul, od tri ili cetiri, ne sjecam se vise
Odustali smo od aspiracije ostalih
Prirodnjak iza toga je bio uspjesan
Evo da podignem malo temu. :)
Bila sam u zadnjem postupku preko HZZO-a, par dana prije navršene 42 godine. Umalo smo prekinuli postupak jer 8 dan ciklusa, nakon 5 dana stimulacije nisam nikako reagirala. Puno hvala mojoj doktorici što nije odustala od mene. Na kraju smo dobili 3 blastociste od koje su mi dvije vraćene. I beta mi je na 13dnt 727. :-D:-D:-D
A već smo počeli razmišljati gdje ćemo privatno nastaviti. Još uvijek ne vjerujem. :)
Anci
četitam!!!
Bi li nam napisala vaše dijagnoze i protokol u ovom ciklusu?
Sretno!
Hvala, Inesz! :) ... druga beta na 15dnt je1670
Probavali smo 3 i pol godine prirodno dobiti bebicu prije ulaska u postupke. Kada smo se obratili za pomoć već sam ja imala 38 a suprug 40 godina. Suprugu je dijagnosticirana slaba pokretljivost spermija pa mene s obzirom na godine i suprugovu dijagnozu nisu ni slali dalje na pretrage već su nas odmah primili u postupke. S prvom bebicom sam zatrudnila godinu i pol kasnije, iz trećeg pokušaja, što se vidi i iz mog potpisa.
Kad smo krenuli po drugu bebicu, suprugu se spremiogram poboljšao, ali mi i dalje nismo uspijevali prirodno ostati trudni. Odradili smo Fet - neuspješno, pa prvi stimulirani i sad smo iz drugog stimuliranog dobili pozitivnu betu.
Doktorica se prvi put u mom slućaju odlučila za dugi protokol. Do sada sam uvijek bila u kratkim. Ciklus prije sam pila Yasmin 21 dan, nakon toga decapeptyl, a od 3dc uz decapeptyl i menopur. Na pregledu 8dc, doktorica je rekla da nisam uopce reagirala, kao da sam si uštrcavala vodu. Zakazala mi je sljedeći pregled 12dc i rekla da ako stanje bude isto morat ćemo prekinuti postupak. To mi je bilo najdužih 4 dana u životu. Na sreću jajnici su se pokrenuli i 12dc smo na desnom jajniku dobili vodeći folikul od 12mm a na lijevom dosta manjih. Za 5 dana je bila punkcija i dobili smo 4js od kojih je 1 bila nezrela. Ostale 3 su se razvile do stadija blastociste i od toga su mi 2 vraćene a 1 zamrznuta.
Anci272, iskrene čestitke i sretno do kraja :klap:
Anci čestitam od srca! :heart:
Sjećam se mog zadnjeg postupka, isto je bio par dana prije 42. godine i baš mi je ostao u lošem sjećanju. A onda sam rekla da je dosta. :mrgreen:
Anci, čestitam! :-D :-D :-D
Anci cestitki mila
Cure puno vam hvala na pozitivnim vibrama :)
Evo sad s nestrpljenjem čekam 27.04. da napravim Nifty test i da stignu rezultati.
Anci jesi decapeptyl pocela koristiti od 21 dc ili??
Jel se u dugom protokolu kontracepcija daje da bi folikuli ravnomjernije rasli kad se krene sa stimulacijom ili je neka druga uloga kontracepcije?
Sanjka, jesam, decapeptyl sam koristila od 21 dc.
Iskreno, nemam pojima zašto se daje kontracepcija. Ovo mi je bio prvi put da sam u dugom protokolu. Iako ja sam rekla doktorici kad smo dogovarali postupak da se bojim da ću opet imati cistu na jajniku pa da neću moći u postupak, pa mislim da se nakon toga odlučila na dugi postupak. Čak mislim da se radi toga koristi kontracepcija. Jer doktorica mi je rekla da nakon duphastona koji mi je propisala mjesec prije kontracepcije i same kontracepcije nema šanse da imam cistu kad krenem u postupak
Anci čestitke i sretno! Krasne vijesti :)
Ja sam 2 mjeseca sad trudna.
39 mi je, iz prirodnog ciklusa.
Za par tjedana mogu raditi Nifty (plus) i/ili Harmony pa ak netko zna više, molila bih savjet.
Iako najradije ništa ne bih radila, ovako mi je divno i već obožavam svoje zlato ❤
Odnosno, bit će sve ok!
anci hvala na informaciji :)
glow da sve vise se spominje Nifty plus a ima i Panorama pa evo link pa procitaj si malo cisto da znas.
http://genos.hr/hr/prodajni-program/...-test-probira/
Hvala Glow, čestitke i tebi! :)
Ček, trudna si iz prirodnog postupka, ili vam je prirodno uspjelo, bez IVF-a?
Ja se sada nisam tako puno informirala jer sam se puno informirala prije dvije godine kada sam Nifty radila prvi put i tada mi se Nifty cinio boljim. Sada sam ga automatizmom izabrala. Cijene su im slicne, jedino što Nifty ima nešto bolji postotak za neke od trisomnija. Znam da se Nifty prije dvije godine slao u Hong-Kong. Ne znam je li još uvijek tako.
Glow, mislim da se moraš odlučiti što bi napravila u slučaju da ti test naprimjer pokaže da dijete ima down. Ako želiš i dalje roditi, onda stvarno nema smisla da bacaš novce za test.
I ja se zbilja nadam da će obje naše trudnoće biti ok! :)
@anci ja sam ivf iz prirodnog.
Slažem se i razmišljam o tome svaki dan.
Ja sam već i trbuščić dobila i navilla na trusnoću i bebicu, što reći, presretna. Osjećam se super, a sutra idem na drugi uzv i porazgovarati s dr pa ću biti pametnija, a generalno sam uvjerena da je sve u redu pa mi se stvarno niti ne ide. I tak, tjeram vodu na svoj mlin ;)
Držite se i sretno nam svima!
Evo da javim. Još ne vjerujem da mi se to desilo. Popodne sam bila kod svoje ginekologice na ultrazvuku jer sam za dva dana trebala na Nifty test, i beba se prestala razvijati... nema otkucaja srca. Sutra moram u bolnicu da vidim kada ću na kiretažu.
Na ovo zbilja nisam bila spremna, jer se super osjećam i nikakvog krvarenja nisam imala. Svako malo me uhvati napadaj plaća. Prestrašno.
Oh, Anci, zao mi je draga. :love2::-(
@anci draga moja pa ne vjerujem i plače mi se!
Što reći? Samo da Bog zna zašto neke stvari moraju biti takve kakve jesu. Jako mi je žao, taman sam se malo umirila i ja radi testova. K jarcu. Ko zna do kad bu ova strepnja trajala.
Ahhhhh, draga drži se, i odtuguj u miru. Sve dođe na svoje. Jednom. Veliki pozdrav.
Anci, užasno mi je žao... To sam jednom prošla i znam kako ti je. Grlim te. :ghug:
Anci, žao mi je. Nažalost, treba biti svjestan da je postotak živorođene djece u 42+ kategoriji vrlo nizak. :-(