Ja sam ovo ljeto imala priliku biti u dvije europske metropole i baš mi je svašta prolazilo kroz glavu, jesam li opuštena, nisam…
Prvo lipanj. London. Konferencija. Frizura je postojana.
3 dana sjedimo od jutra do popodne sa 70-tak ljudi sa svih kontinenata u ne baš ogromnoj dvorani, više prostorija u koju stane točno toliko ljudi. Samo jedna osoba nosi masku. Naravno svi zajedno ručamo i idemo na večeru, niđe nitko maske u milionskom gradu, možda 5 ljudi u javnom prijevozu i dvoje u avionu. Gdje god se okreneš oko tebe je stotine, a na aerodromu valjda i tisuće ljudi. Kolegica komentira “pokupit ćemo koronu”. Nakon 4 dana vratimo se u Zagreb, nju peče grlo, 6. dan dobije temp., napravi test, pozitivna. U međuvremenu saznamo da dok smo mi bile u Londonu četvero kolega u uredu je bilo pozitivno, pa nismo sigurni je l ona odnijela koronu tamo ili ju je donijela ovdje ;). Iako smo danima bile na pola metra jedna od druge, spavale pola metra jedna od druge, nisam ništa pokupila. Ostala doma par dana, testirala se, ništa.
Prošli tjedan. Beč. Koncert i landranje. Frizura je postojana.
Obiteljski idemo na koncert vlakom. U vlaku nema nitko masku. Već smo krenuli, dolazi poruka od frendice iz kvarta s kojom smo prije toga tri dana za redom svaku večer par sati bili u parkiću: “dijete od 5 godina s kojim se tvoje dijete od 5 godina stalno igralo zadnja tri dana ima koronu”.
“Ok, hvala, već smo u vlaku”. Što da radim, već sam u vlaku.
Beč glavni kolodvor, rijeke ljudi, možda par maski. U javnom prijevozu je obavezno. Na displeju ide natpis da je maska obavezna i na kolodvoru, ali se toga 99% ljudi ne drži. Kad ulazimo u metro/tramvaj/bus ipak pripremim masku. I zbilja, unutra svi nose FFP maske. Možda sam u tri dana u javnom gradskom prijevozu vidjela 5 osoba ukupno da ju nemaju. I moram priznati da mi je zapravo to bila ok situacija. Osjećala sam se ipak opuštenije nego u Londonu. U Beču prvo stadion 65.000 ljudi, niđe maske. Poslije landranja po “must see” mjestima, rijeke ljudi i u otvorenom i u zatvorenom, tu i tamo 1-2 radnom osobe imaju masku. Nismo ništa pokupili, a nadam se ni ostavili u Beču, nitko od nas doma nije imao nikakve simptome. A i imali smo već koronu svi doma 2 puta. Ovo dijete s početka priče o Beču je u međuvremenu odradilo, a njegovi ukućani nisu pokupili, roditelji bili napravili i PCR.
Želim sad u Pariz da upotpunim dojam :mrgreen:. Frizura će isto biti postojana.