Palcice da ti malo podgrijem mastu, moje prvo djete je s pocecima dohrane zaspivalo jos u hranilici pred kraj obroka to su bile scene za puknut od smijeha!
Printable View
Palcice da ti malo podgrijem mastu, moje prvo djete je s pocecima dohrane zaspivalo jos u hranilici pred kraj obroka to su bile scene za puknut od smijeha!
Moja beba za par dana puni 11 mjeseci. S dohranom se nismo baš proslavili, jede kako koji dan, nudim tri obroka, al cica je i dalje glavna. Noću cica nebrojeno puta. Pitam ja pedijatra nekidan da mi preporuči nešto što joj navečer mogu ponuditi da bolje spava. On se samo nasmijao, veli, što god hoćete sve dok vjerujete da će djelovati. Dakle, nema pomoći.
Palčić je opet imao performans noćas...a ja imam taaaako debele i crne podočnjake :(
Naspavana mater :mrgreen:
To je mit. Kao i da će uvođenjem dohrane bolje spavati i kao Djed Mraz. A mi volimo mitove. :coffee:
Hoćeš reći da Djed Mraz ne postoji :o :-o:zbunj:
:nope:
Što vrijeme dalje ide sve više mislim da mi je samo u pubertetu spas. Ne mogu vjerovati da beba (zahtjevna!) bolje spava od jednog šestogodišnjaka. I pregrmila bi čak i buđenja samo da odvali dulje od 6.00.
Ja vise ne mogu, a on ima tek sedam mjeseci!!!! Zar sam ja tako losa mater?!? On se nocu budi svakih valjda 15 minuta malo cica i okrene se na drugu stranu i onda opet cvilutanje kmezanje.... Luda sam vise i kronicno neispavana... Imam osjecaj da cijeli dan samo kukam!!!! Ustvari sam se dosla samo malo pojadati!!!
Da mi je dva sata sna u komadu!!!
Draga, to je tako i mogu ti reći jedino što su i meni rekli - proći će. Pomiri se s tim da ne spavaš i da jedno vrijeme još nećeš spavati, da će čak biti i gore. Kad se s tim pomiriš, malo bude lakše. Neko vrijeme. Ja sam dva sata sna u komadu uhvatila s njenih 14 mjeseci, odnosno deset i pol mjeseci nakon što se počela često buditi...
To je tako, drugo će biti bolji spavač :)
kao prvo, razumijem te.
kao drugo, to nema veze s time kakva si mater, to uopce nema veze s tobom. ne radis apsolutno nista pogresno. neke bebe su jednostavno takve.
sve bebe se bude, bas kao i mi odrasli, samo se neke uspavaju same.
moja od skoro 7g. ako spava sama jos uvijek ima problem da se sama uspava. naprosto, kad spava s nama, ni ne razbudi se do kraja i nastavi spavat. kad spava sama onda si uvrti nesto u glavi i razbudi se i ima problem kako se nazad uspavat.
mislim da je za mamju najgore kad je neispavana, tad je sve 10 puta teze i tada u svemu vidimo crno i nase greske, a zapravo gresaka nema.
probaj preko dana uloviti koji trenutak kad beba spava da se i ti odmoris i ne krivi sebe, jer nisi kriva :hug:
Točka, ja se tako tješim, nemoj da ostanem na jednom djetetu :)
Šta da ti kažem, barem nisam šokirana jer sam sve već prošla.:lol:
E, a da će proći....to sigurno. Eno moj prvi kad zaspi ni topovi ga sada nebi probudili.8-)
Zuska, ja si mislim dasam se s tim pomirila! I to mi je glavna "obrana" kad mi vele daj mu AD Bbolje ce ti spavat! Ja kazem ja sam se pomirila da je tako i da ce tako biti! Ne znam mozda mislum da sam se pomirila, a ustvari nisam :-/ uglavnom bez obzira na pomirbu budem umorna ko pas i nista ne mogu i bude mi dosta svega!
Isto zivim u nadi da ce drugo biti bolji spavac :-)
Leonisa, ponekad se pitam jesam li losa mama bas zato sto mi bude dosta! Gledam oko sebe i svi kao nonsalantno to prihvacaju! Ono pa to ti je normalno, pa nije to neki bed... I onak mislim si ko je tu lud! I da najgore mi je sto se uhvatim da se mozda ne bavim s njim koliko bi trebala!?! Fali mi ideja i fali mi snage za kvalitetno provesti dan!
Bar jednom tjedno odspavam i preko dana s njim, a svo sad on spava a ja dok rucak dok malo sredim po kuci i on je vec budan.
Hvala vam curke, ipak malo bude lakse kad te netko razumije :-)
;-*
Moj prvi sin je bio iznimno zahtjevna beba! kad se samo sjetim kasnovečernjeg odlaska na spavanje, pa onda sat vremena nunanja da zaspi dok smo svi moralai hodati po trepavicama jel ga je i najmanji šum opet nanovo razbudio, pa onda buđenje po noći za jelo pa opet pola sta nosanja da se podrigne, pa onda uspavljivanje i tako iz dana u dan!! kako je s vremenom rastao nije više bilo nosanja da zaspi, noćnoh hranjenja i podrigivanja, al zato je bio ovisnik o flašici, pa se znao sto puta buditi da mu damo piti! onda jednog dana rekosmo dosta, preselili ga u svoju sobu u svoj krevet ( a i zbog toga jel je mali braco bio na putu, pa tako da se malo navikne prije nego beba dođe ). Maknuli i flašicu pa su i prestala noćna napajanja, al još uvijek je tražio da netko bude s njim da zaspi, što je znalo trajati i sat vremena!! Taman kad se sve to malo stabiliziralo i ostali smo na samo 5 min. ležanja kraj njega, stigao nam je mali braco!!
Ja sva nadobudna i čvrsta u odluci kako si to više neću dozvoliti, pa tako braco nije imao ni dudu ni flašu, a i sa negdje 4 mj. starosti smo ga priviknuli da se sam zaspe!!S vremenom premijestili i mlađeg bracu u sobu sa starijim!! Mojoj sreći nikad kraja!!
Sve dok jednom u starosti od dvije godine mali braco nije bio opako bolestan sa vrlo visokom temperaturom, a s obzirom da sam prošla kalvariju sa temperaturama od starijeg, stavila sam te dvije noći, mlađeg da spava s nama kako bi ga imala na oku!!
I šta da vam kažem, te dvije noći su me stajale noćnog mira!! Naime mlađi se sad uredno svaku noć došulja u naš krevet!!
A i odvikavamo ih od noćne pelene, tako što ih jednom budimo po noći da pišaju!!
Ukratko, moj san bay bay!!
Al kako su sve mame rekle, to su samo faze, i to će proći!!
Spavat ću kad budem stara!!
I bila sam jako živčana i ljuta na sve u tom razdoblju, jel sam isto mislila kako nisam dovoljno dobra majka, kako ne znam sa djecom, kako meni ništa ne polazi za rukom!!
isto sam se to bojala prikazat prema van, jel sam se bojala kako to drugi nebi protumačili , kao ono u stilu : pa kako ti može biti dosta tvog djeteta!!
a ja u sebi kipila i gutala i mislila kako me nitko ne razumije!!
Moji bi ćak i znali iskomentirati, pa ženina je dužnost da se brine za djecu i s tim ne treba ni spavati, jel normalno je da se sve majke bude po noći!!
giussepe; vjeruj mi ima nas jako puno s takvim pričama, i vjeruj mi jako te dobro razumijemo!!
a što sam onda ja?
mala se budi bar 4 puta ima 9.5 mj.
starija od 9 godina nije zaspala normalno do dvije godine a do nekih 6 spavala sa mnom i ubijala me nogama i rukama
sad nanovo ustaje u 6 iako škola počinje u 8 ali ona jelte mora prva doći u školu ( taman kad ova mlađa zaspe i ja padnem ko pokošena)...
[QUOTE=flopica;2335763]a što sam onda ja?
Super mama, malo nabrijana , al super!!:jutro:
ja sam na ovu foru nasjela
starija se budila 30 - 40 puta tijekom noći (svakih 10 - 12 minuta)
mali, 50 - 60 (znam da zvuči nevjerojatno, ali tako je)
eh... nema pomoći
da imam stotinu djece, isto bih tako jer ne znam drugačije i zato što mi je ipak lakše biti mrtva - umorna nego puštati dijete da plače i odnijeti nekome da se ja naspavam
znači, svaka od nas će sama odrediti što je podnošljivije
ma to prihvacanje i ludjenje ide u valovima.
cak zna ici istovremeno.
znas da ne mozes iz tih cipela (mislim, mozes, al to za tebe nije prihvatljivo) a opet ti se vristi.
mislim, ja sam nocas siznula kako nije proslo ni 45minuta i da me vec zove (jos se nisam ni legla) i da tako ne mogu nista, ni pospremit, nit odmorit, nit biti sa starijom.
mogu pogledati mozda jednu epizodu necega, bar nesto :D
a po noci se pokusavam sto manje razbudjivati.
ma ja ga nekad shendlam u snu :)
Prošlu noć sam se probudila a cica vani?!? opće ne znam kad i kak...pola noći mi prođe u bunilu, druga polovica u budjenju!
Puštanje da plače uopće mi nije opcija a da ga nekome ostavljam još mi je rano.
a mislim prasence jedno sad spava već skoro tri sata!!!!! Stvarno sam mogla odspavat, ali zanimljivije mi je ovako jadati se.
Inače smo imali 4 sata dnevnog sna (4 puta po sat, nekad dva spavanja po dva sata ili kombinaciju) i 12 sati noć (buđenja svaka dva sata da jede ili da se javi).
Nakon cijepljenja (ne znam ima li veze) već tjedan dana buđenje koje bude po 3 do 4 sata u komadu (22-1 ili 2 iza ponoći) uz grozno cendranje. Inače je lako čitljiv, uvijek znamo što želi ili smo bar do sada znali, nemamo neke boljke, zubići su sada na distanci, sit je, pelena čista, neće ni nošenje, a ni ležanje, ni igranje .... to izgleda tako da se smije, baca dudu naokolo, cendra, iskušava glasovne mogućnosti cikom, pa opet red kuknjave i cendranja... a ne znam kako mu pomoći (nije mi nespavanje problem kad se ionako svaka dva sata izdajam).... uh. Sad bih ja voljela da mi netko da čaroban odgovor i rješenje. :cekam:
Baš ne ovih dana, čak ni ne slini kao prije........ inače ga u navrate zadnja 3 mj. muče (jedino nemamo, ponestalo nam, homeopatije...hm?)... a baš sam se busala u prsa sama sebi kako se on i ja kužimo oko svega ... :roll:
Možda mu je samo dosadno spavati. :lol:
Nije ni to mrgica, no baš ti hvala na trudu! Ne znam. Naiđoh da im je kenkanje pojačano u 6. mj. života zbog razvoja psihe (štogodimtoznačilo). Inače je dijete koje kad je budno traži maksimalnu koncentraciju na sebe, da se priča, pjeva, pleše, glupira, pa se cereka na sve.......a sada, želi li i to u ta tri, četiri neslavna i sitna sata... baš me zanima kako će nam proći ova noć s obzirom na to da tek sada u 21h ide spavati (inače ide u 18h).
Udario se u nožni palac (vječno u pokretu nožica mu ima posvuda), jako mu je crven - to je izgleda to, ne znam kako nam je promaklo. :-(
Zapravo, upalio se rub noktića i nakon dva dana špricanja octaniseptom prošlo. No, sad imamo neke druge lude. Danas od podne do 20.30 nije spavao. Posljedica - i on i ja ludi. On sada napokon spava, ja jedem čokoladu (a rakiju bih).
moram na ovo :lol:
držite se, prođe sve pa će i to
mi se budimo 116 puta valjda
onako, kao da legnem u krevet da tamo proboravim dok ne dođe novi dan
sa starijom sam šizila a bilo je puno bolje nego ovo
samo što sam ja evoluirala i sad mi nije neki bed
rado bi da se naspavam, nije da ne osjećam deficit sna, ali živim dalje
I ja bih rakiju, odma sada, u kavu umjesto mlijeka.
Već dva dana za redom zaspu u 1 ujutro. A ja se dižem u 7.
Sinoć sam zaspala na nogama uspavljujući Palčića.
I plakala od umora uspavljujući Dobricu.
I sad pijem kavu na litre, a najbolje bi bilo da ju niti ne pijem, već složim infuziju od kave pa u venu :(
ja moram reci da mi ni trece ne spava
tako da, ja nemam recept al citam i trazim ga:lol:
najbolji mi je muž koji svaki dna traži razlog zašto nije spavao- boli ga zub, noga, popišken je....
milijun izgovora za jednog zloćkavca
Da ironija bude veća moje dijete spava. :lol:
Osim rijetkih loših dana - nazire mu se zubić izgleda! Ja, izdajalica i njegova nezasitna ustašca - mi ne spavamo već pola godine. Za sada sam se opskrbila bezalkoholnim pivom i pravim se da je alkoholno. Kad počnem paralelno slušati i Mišu Kovača znat ću da sam na rubu. Mater je nekidan prespavala i priznala mi da se čudi da sam s ovakvim tempom normalna (majke nas uvijek idealiziraju). :mama: