Martina zelim ti puno srece...i male trojke, s tobom smo... :love: :love:
Printable View
Martina zelim ti puno srece...i male trojke, s tobom smo... :love: :love:
Drage forumasice, sto se tice injekcija dajete li ih same ili mozda strucna osobe..cesto putujem pa neznam kako cu to uskladiti
joj, srce si, sve si pokrila sto me zanimalo! :* ja cu biti gore stalno, tako da mi nece biti problem za odmaranje, hihihihi, svakako je feeeling kao cista turistika! :mrgreen:Citiraj:
martina123 prvotno napisa
drzim fige za extra blaste u nedjelju!
Aleksandra, ja vec 3. pokusaj sama sebe pikam, nije nikakav problem, a mozes onda sama odluciti u kojim ces se terminima pikati ;)
Hvala, hvala, a znas kako kazu treca-sreca...
:*Citiraj:
aleksandraj prvotno napisa
A što čini taj novi medij?Citiraj:
martina123 prvotno napisa
Martina, citam da ti je Milan Reljic radio punkciju - sretnica jedna on ima 'carobnu ruku'. Meni je on radio jednu punkciju (drugu je Vida majstorski napravila) a dva puta transfer. Mirne duse mozes cekati transfer i betu :love:
U utorak idemo kod dr. Reša na konzultacije!
Cure koje ste nedavno bile, jel' nam treba vinjeta do Ljubljane?
Kad sam se dogovarala za konz. rakao je samo da dođemo 1.9. u 17h a nije me pitao za ime i prezime - kad dođem da samo kažem da sam naručena u 17h ili?
Ako je netko bio nedavno naka napiše što se događa na konzultacijama i svoje dojmove - može i na PM.
Zanima ma cijena tih konz. - čula sam da se odmah radi ultrazvuk i spermiogram?
maca2, za Ljubljanu je od početka trebala vinjeta, ali se za razliku od Maribora i provozaš po autoputu. Ne znam odakle putuješ, ali kad se ide iz Zg prema Ljubljani, HR autoput košta nekih 5 kn, a prema Mariboru 42kn, tako da barem tu ušparaš 10 eura svaki put kad ideš.
Sigurna sam da si već pregledala moje postove i od lezanke na ovom topicu vezano uz dr. Reša, a novije od toga ja na žalost ne znam.
Pretpostavljam da će biti gužva popodne. Ulazi se po redu, kako je tko stigao. Je li se što u zadnjih mjesec dana mijenjalo s cijenom ne znam. Mi smo pred godinu dana platili 50 eura, netko je poslije spominjao 80, a zadnje je netko pisao opet 50 eura. Sretno!
E sad..... ne znam....samo su ga spomenuli.... jedva da sam i to skuzila... :lol: 8) ...Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa
Probat cu se raspitati...
Ja bih rekla da je najbolje imati vinjetu za put u Ljubljanu.Citiraj:
maca2 prvotno napisa
Kada dodjete javite se sestri na prijemu i samo recite da ste za dr. Resa. Sestra ce uzeti jedan osobni dokument i prozvati vas po redu kako ste dosli.
Konzultacije su prema mom dojmu zapravo samo dogovor za postupak. Dr. ce vas prema nekom njegovom obrazcu pitati za odredjene nalaze, napraviti UZ i pogledati uzorak sperme na mikroskopu.
Cijena tog prvog pregleda je 50 €.
Na prethodnoj stranici (16-oj) ove teme u mom prvom postu mozda mozes pronaci jos koju informaciju. A ako te eventualno jos nesto zanima, samo pitaj. :)
Evo da podjelim s vama informacije koje znam...ja sada krećem u postupak dobila sam protokol, pošto je moj slučaj specifičan ja se držim Ivf poliklinike jer su oni dobro upoznati s mojim stanjem!
Kod njih se sve radi po novom zakonu, obavila sam razgovor s psihologom i dobila potvrdu isto tako sam razgovarala s pravnikom i dobila potvrdu, riješila sam svu papirologiju koju su me zahtjevali kopiju vjenčanog lista, osobne....bez obzira šta sam bila u postupku prije stupanja zakona mora se sve to napravit! Ivf poliklinika obavlja postupke jer ima licencu koja je potrebna za lječenje neplodnosti i to je ima već 5 godina, dok druge neke ustanove nemaju zato stoje postupci!
Nije mi jasno na koju foru poliklinika IVF moze raditi kada u zakonu jasno stoji da SVE klinike koje se bave potpomognutom oplodnjom moraju podnjeti zahtjev za izdavanje licenje za obavljanje MPO postupke. Mogu samo zakljuciti da Simunic i min. zdravstva jedan drugog zasluzuju ...
Meni je sestra rekla da oni imaju licencu za lječenje neplodnosti već 5 godina!
Znaci vec pet godina znaju za novi zakon... mene zanima nesto drugo. Trebam kupiti gonale za MB i sestra J. mi je rekla da ih kupim najbolje 30...zanima me da li ih mogu vratiti ako ostane (nisu bas jeftini) ili sto vi radite s onim sto ostane.. :(
Možeš se s ljekarnom Filipović u Zagrebu dogovoriti da ih vratiš. Jedino se lijekovi koji idu u frižider (decapeptyl, ovitrelle) ne mogu vratiti.Citiraj:
aleksandraj prvotno napisa
Naravno, ako si ih od njih kupila.
Evo ja jučer bila na konz. kod dr. Reša!
Kaže da mogu odmah sa sljedećim ciklusom u postupak ( stimulirani ICSI ), smatra da je prošlo dovoljno vremena od prošlog postupka i da ne će biti problema ( 4mj ).
Promijenio mi je stimulaciju iz gonala u menopure ( misli da nisam dobro reagirala na gonale ).
Ono što me najviše iznenadilo je da mi je čim me stavio na UZV rekao na imam PCOS :? , u HR mi to nitko nije rekao, ( bila sam u Petrovoj, IVF pol. i Vinogradskoj ) a sve doktori koji se isto bave MPO - ne znam ko' je sad tu lud ?
Pitam ga jel' moguće da su mi te ciste nastale od stimulacije gonalima, on kaže ne, i dalje mi je nevjerojatno da ovdje to nitko nije uočio ili rekao.
Pretpostavlja da je i to mogući uzrok neuspješnosti prošlog postupka jer ako imam PCOS js su mi lošije kvalitete - zbog toga je i predložio menopure jer su kao bolji od gonala za PCOS.
Još uvijek sam zbunjena, ali kažem MM - sad se ne moraš živcirati da je samo u tebi problem, vidiš da samo oboje u "banani", baš smo se našli :lol: !
Imam dva pitanja, ako netko zna:Citiraj:
sbonetic prvotno napisa
1. Da li je dovoljno da samo žena ide na to psihološko savjetovanje i potvrdu kod pravnika, ili i suprug/partner to mora proći???
2. Koliko to košta?
Da li se ide u postupak iako postoje ciste..meni se isto cesto javljaju
A da provjeriš sp.hormone da budeš sigurna?Citiraj:
maca2 prvotno napisa
hm, maca, to mi je fakat cudno. sad ti se nece dati kad si u postupku, al si ako vec nisi provjeri hormone pa ces najbolje znati. ja si razmisljam o rešu, al cekam jos ove zavrzlame da vidim kaj ce bit kod nas
Tako je i mojoj prijateljici rekao da ima policistične jajnike (bila je kod njega na 2 postupka) a prije joj to nitko nije rekao a i poslje je bila kod još jedne ginekologice koja joj je to isto opovrgnula, i njoj je to bilo sumnjivo.Citiraj:
maca2 prvotno napisa
Aurorablu,mora biti i partner/suprug jer morate oboje potpisati potvrde, ja sam to platila 100 kn!
Znači plaća se..ja sam pomislila nakratko da nećemo morati plaćati ništa od potvrda.Ali ako je 100,00 kn nije strašno.
Ja ne mogu naći ona pitanja što ste prošli na savjetovanju..?
Ali to je privatno....mislim da se u državnim bolnicama ne bi smjelo naplaćivat!
Spolne hormone sam vadila prije 1.ICSI u Petrovoj i bili su u redu:Citiraj:
marta26 prvotno napisa
FSH 6,7
LH 5,4
E2 104
PRL 17,7
TSH 2.01
Progesteron 55,8
Ja se ne kužim previše ali rekli su mi tu da su mi hormoni o.k., jel' se neka od vas razumije? :?
Kako ti je prijateljica bila zadovoljna s njim?Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa
Je li bilo uspješno?
Meni je isto malo glupo što je odmah rekao PCOS a nije niti pogledao vrijednosti hormona niti pitao za njih...ah šta ću sad, jadne smo sa ovim novim zakonom i moram van ako hoću pošteni postupak a baš sam si tu našla super dr. u kojeg sam imala puno povjerenja i nadala se uspjehu :( , a kad ono novi zakon i ništa od toga...možda se još nešto u dogledno vrijeme promijeni...
zato je najbolje pricekati, sve se moze izokrenuti takorekuc preko noci. na temelju cega on to zakljucuje, bas ga pitaj drugi put. reci da su ti hormoni ok i da imas uredne m... pa vidi kaj ce rec
maca2 a koji dan ciklusa ti je bi jucer kad si bila na UZ pregledu kod dr. R.?
I ja sam bila u svibnju u postupku i sadašnji UZV-i mi pokazuju povećane jajnike i 3 ginekologa su me gledala i kažu dva "obična": "tu ima još svašta", a MPO-ovac "jeste li na nekim lijekovima?". Nekih se cisti napravilo, ali koliko mi se čini prevelika je zbrka da bi se netko točno izjašnjavao. Naravno da to ne mora imati nikakve veze s tvojim slučajem, cure idu i nakon tri mjeseca u stimulaciju, ja ne bih smjela.Citiraj:
maca2 prvotno napisa
Ina hvala za savjet..
Pa tako nije ga baš hvalila uglavnom ono što se već pisalo o njegovom karakteru (da je dosta surov), ali najbitniji je naravno rezultat njima nije uspjelo nažalost, mislim da je kod njega dijagnoza bila azoo.( samo nekoliko potencijalnih spermica)Citiraj:
maca2 prvotno napisa
A što se tiče stimulacije nije baš dobro reagirala prvi put je imala od 10 folikula nekih 5 j.s drugi put joj je uveo neki drugi lijek i onda je bila još slabija reakcija kad je imala svega nekoliko j.s, i sam je poslije priznao da je pogrješio u izboru.
Nije baš ohrabrujuće iskustvo ali probajte možda vama baš uspije.
Zna li neko za Vili da li i kod njih vrijedi da ako smo naručeni do 31. 7. za jesen da rade po starom zakonu? Saznat ću u pon, ali sam nestrpljiva.
curke, sorry sto davim sa vec sigurno milijun puta postavljenim pitanjem... nemam vremena kopat po forumu a htjela bih to danas rijesiti.. kako se u Mariboru narucuje za konzultacije? znam da se sad ceka do slijedece godine na njih :( , ali da se bar narucimo (i u medjuvremenu molimo Boga da nam tu uspije usprkos zakonu)... da li trebamo odmah slati papire itd. ili to nosimo na konzultacije? tj., treba li nam ista vise od imena i prezimena za zakazati termin konzultacija? :)
frka, posalji im sve nalaze i pismo u kojem ih molis za termin, e mail adresu pa ce te oni kontaktirati.meni su se javili za mjesec dana a termin za konzultacije sam dobila 3mj od njihovog maila.Znaci ukupno oko 4 mj cekanja.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ivatne+klinike evo tu pogledaj
Gledala na TVu, sada se, na zalost, po novom na konzultacije samo ceka oko godinu dana... :/Citiraj:
taca70 prvotno napisa
Ja sam se neki dan naručila za konzultacije i one su mi 18.11. tako da nije tako strašno!