više vrijedi policajac nego tri pernice
Printable View
više vrijedi policajac nego tri pernice
Moram se pohvalit da smo i mi dobili pernicu,privjesak,ravnalo, olovku i Kem.olovku(iako sam bila 100% sigurna da nećemo dobiti. ) Klinci su imali jedan školski sat razgovora s policajcem i igranja prometnih znakova .
u našoj školi ništa od policajca..samo tortica i sok :-)
I, kako je prvašićima u školi?
Kod nas je (kuc-kuc) sve super, idemo u školu i vraćamo se iz nje sa širokim osmijehom, ALI primjećujem da imaju užasno, užasno puno zadaće, mnogo više nego što je Fiona imala na početku prvog razreda (a kad je ona išla u prvi razred, mame koje su imale stariju djecu komentirale su da ta starija djeca nisu imala toliko zadaće - znači, količina se trostuko povećala?!).
Odgojiteljica koja s njima nakon ručka radi zadaće svakodnevno mi hvali Floru, kaže da je superkoncentrirana, da jako lijepo radi, da su joj zadaće među najboljima u razredu, ali svaki dan ostane barem nešto što mora napraviti kod kuće. Pitam se kako onda druga djeca, ona koja su manje koncentrirana i sporija... :?:
kod nas jos nema tako puno zadace, samo sto on zeli biti cim prije gotov, pa primjecujem da ne pazi na neke stvari na kojima bi ja iznistirala, ali im uciteljica jos malo popusta, oznaci ali svjedno je smjesko tu.
nekidan im je bio policijac i rekao da mame nikako ne smiju voziti i muziku slusati tj. dirati po radiju, niti telefonirati.
pa smo taj dan morali biti tiho u autu.
e da dobili su i tu pernicu
kod nas jos policajac nije bio...
danas je prvi put otisla sama na bus..(no ja svejedno dosla za njom da provjerim) tako se ljutila na mene kaj sam dosla jer ona kaze da moze sama...uh,uh
sto se tice zadaca i mi nemao puno svega par minuta posla...
Kod nas je (kuc-kuc) sve super, idemo u školu i vraćamo se iz nje sa širokim osmijehom, ALI primjećujem da imaju užasno, užasno puno zadaće, mnogo više nego što je Fiona imala na početku prvog razreda (a kad je ona išla u prvi razred, mame koje su imale stariju djecu komentirale su da ta starija djeca nisu imala toliko zadaće - znači, količina se trostuko povećala?!).
I kod nas je (kuc kuc) sve super. Zadaće za doma nemamo, sve odrade na boravku. Prošli potak su dobili pohvalnice za taj tjedan, curka je bila oduševljena. Preko vikenda nismo moralli ništa raditi, učiteljica je rekla da se odmaramo :) . Kako će biti danas ne znam. Učiteljica u boravku je baš super, jako hvali za sad moju curku (ali ona je sama po sebi uredna i odgovorna, tako da s te strane sve ok). Jedini naš problem je socijalizacija u smislu druženja sa drugom djecom. Ona je inače dosta miran i povučen tip djeteta i dugo joj treba da se uklopi u društvo, a i onda je riječ o 1 ili max 2 curice. Za sad se najviše druži sa jednom curicom koja je jedina iz njene grupe iz vrtića ali ta curica je tip djeteta danas se hoću igrati s tobom a sutra ne... Ali to je već slučaj za neku dugu temu. Uglavnom meni je najvažnije da dolazi sa osmjehom na licu doma a to mi je za sad ipak najvažnije :)
:)
Baš krasne vijesti :-) , drago mi je što je tako. :-)
Što se tiče policajaca, kod nas dolaze u prvom i drugom razredu, a moja starija kći sad u trećem (točnije, baš danas) ide na vježbu u kojoj će djeca biti na suvozačkom sjedalu (propisno zavezana, naravno), odrasla osoba vozi auto, a djeca moraju primijetiti prepreku i na vrijeme zakočiti. Na taj će im se način zorno pokazati koliko je vozilu potrebno da stane (plus vrijeme primjećivanja i reagiranja), tako da im istrčavanje na ulicu među aute što manje pada na pamet.
moja klinka sad ne ide u boravak, zadaću napravi za najviše 20 minuta
i kod nas je začuđujuće dobro! naša mala beba je nekako odrasla i uozbiljila se preko ljeta i odgovornija je nego što sam očekivala. iako izgleda kao mlađa sestra nekoj djeci u razredu (druga u vrsti od najnižih i među mlađima jer je rođena 25.2.) nekako joj je fora imati zadaću i čini mi se da pazi na satu! drago mi je da ju je takvu zvrkastu učiteljica razmjestila u prvu klupu pa hoćeš-nećeš mora paziti. s njom jedino tako funkionira, osim ako nije negdje jedina i u centru pažnje kao u igraonici.
eto, stvarno začuđujuće
:klap:
dupli post
kod nas je bilo i placa i prekrizenog zadatka, a bilo je i plusica, smajlica, bravo!, izvrsno obavljeno!
ja sam jako zadovoljna svime, a ona se zbilja odgovorno ponasa, upoznala je nove prijatelje, matematika i informatika su joj najdrazi predmeti (koliko dugo, vidjet cemo :-) ). engleski joj se nimalo ne sviđa, a hrvatski je "dosadan". kao sto smo mm i ja pretpostavljali, ona vise naginje prirodoslovnoj grani.
u skoli fino jedu. ovo ruzno vrijeme ih je natjeralo da poslijepodne provode u ucionici, a ne u parku, ali donijeli smo im raznih igara da se zabave.
zadacu rijese u boravku. kuci eventualno nesto boje.
Koje udžbenike koriste za informatiku?
klikni misem :-)
jeste podigle klincima mobace?
ja jesam...za prvu ruku savrsen... :-)
ja nisam i necu. odgađat cu taj mobitel sto je dulje moguce. nitko u razredu nema mobitel, pa mi je put olaksan :-)
meni je jos rano za mob, iako kad se ode van igrati rado bih da ga ima, ali dok ide bez njega super
jeste poceli citati lektire?
nama je prva u listopadu i ne znam ni sama dal je bolje da ju pustim nek sama cita ili da joj ipak pomazem (ja sam za pomoc, mm za samostalnost)
Sad vidim da neki prvašići imaju i informatiku. Naši je nemaju, zar nije u svim školama isto??
informatika je izborni predmet, organiziraju je od 1. razreda tamo gdje ima mogućnosti, dovoljno kompjutora, učionica
ali svugdje ima od 4 razreda uglavnom...
u našoj školi je isto nema a ni u školama u susjedstvu...
Kod nas je na roditeljskom uciteljica posebno naglasila da moli bez mobitela. S obzirom da svi idu u produzeni, meni je to isto kao vrtic. I ostali roditelji su klimali glavom :-).
ne bih htjela dizati paniku, ali...
http://www.vecernji.hr/biznis/gregor...-clanak-453541
Ne planiram uzeti mobitel, kad odlučim kupiti mu mobitel, kupiti ću mu, a to neće biti tako skoro
moja ima ali ga ne želi nositi u školu, neću forsat, kad bude htjela nek nosi, dogovorit ćema pravila i no frks
Moj je već izgubio opremu za tjelesni :-/
Mojoj T. je za sad super u školi. Odlazi i dolazi vesela što mi je za sad sasvim dovoljno. U idući četvrtak idu na terensku nastavu u Ekopark Kraš, ona jedva čeka. Još da ih i vrijeme posluži bit će super. :) Moja najviše voli engleski (do sad ga nije učila pa joj je interesantno).
nas je danas obradovala prava uplatnica za boravak :-)
Kod nas već uši!!!! Saznala slučajno jer sam došla ranije pa mi rekla neka mama koja je frendica sa drugom mamom...
Inače sve super, oduševljenje na vrhuncu!
moja ima mobitel još od prošlog lita ne mojom krivnjom, sad sam joj ga ukinula doslovno, ugasila, na ljutnju on ih koji su ga kupili. ma ne da je prerano, totalno je besmisleno i sto problema mi je napravila zbog mob.
što se škole tiče ona sve to odrađuje sama, najdraži joj je hrvatski jezik kao šta sam i pretpostavila jer je sva druga nastava na talijanskom. dobila je prvu zvjezdicu jer je jedina znala pročitat rečenicu na talijanskom :)
inače tek danas su cijeli dan učili slovo A.
meni jedino satnica nije jasna, 5 sati talijanskog, 4 hrvatskog, 4 matematike, 3 tjelesni, 2 engleski i priroda, i po jedan likovni i glazbeni, i naravno likovni su um jesto 3x do sada imali samo 1, baš sam razočarana kao umjetnička duša :)
kako je u drugim školama?
kod nas je isto ko i kod vas samo kaj nema talijanskog, a hrvatski je svaki dan i vjeronauk 2 sata
Mi još nismo dobili raspored sati ali curka kaže da još nisu uopće imali tjelesni.
Zna li netko gdje se mogu kupiti navlake (zastite) za torbu od kise?
cini se meni da im je uzaludan taj raspored. nasi nisu imali likovni jer "vec dovoljno crtaju kroz druge predmete". eh, da je likovni samo crtanje ne bih ja potrosila vise od 200 kuna za likovnu kutiju nego 12 za bojice.
ja ne saljem nikakvu opremu jer se nemaju gdje presvuci. tjelesni odrađuju vani u parku dok je lijepo vrijeme tako da ju odmah spremim u tajice i tenisice.
a i to pisanje imena na sve i svasta, kao da drugi roditelji ne vide da to nije od njihovog djeteta (ili se prave glupi). imate li onu kutiju izgubljeno-nađeno?
moram se pohvaliti da naša škola ima organiziran izborni njemački i francuski za vrijeme nastave i to džabe
treba samo kupiti knjige
te izborne financira gradski ured za obrazovanje
I mi smo navlaku za kišu dobili uz torbu.
bucka ovo s njemačkim i francuskim mi je super. Kod nas je njemački tek od 4. rezreda.