Belgija
Printable View
Belgija
Aha. U tome je caka haahhaha ja mislila neka ex yu zemlja prvo hahahahahaah pa mi bilo sumnjivo hahaaha. Ja bi dosla kod vas isto
Haha Munkica, odlicno :-D
Ja sam isla vaditi krv kod svoje doktorice opce medicine, tako me savjetovala. Zakljucana je ordinacija, ulazi se jedan po jedan, ona i sestra zamotane skroz. Dosla sam prva, nikoga nisam ni vidjela. Ona ce nazvati nuklearnu s nalazom tako da ne moram u bolnicu.
Ja sam u stanju svijesti kao Jagodica. Dezinficirala sam stan. MM je pod oprezom, dezinficiramo ga kad dode doma. Tek sam od jucer doma pa jos nisam setala, ali bi rado negdje na sunce... Samo moram odraditi nesto za posao i sestra mi je donijela robicu od svojih deckica pa to jedva cekam otvoriti i probirati neutralne bojice. Sa spolom sam se definitivnom ufurala. :-)
Ja bi najradije preselila kod svojih jer imaju dvoriste. Ili u vikendicu na otok, na more, malo mjesto, more ispred kuce, nigdje nikoga, divota. Ali vise volim muza od slobodice :-D Pisem i pamtim! Hahaha...
Jutro cure.... Evo da i mene stavite na listu,termin 19.7. (rodila 1.dijete mjesec prije,ocekujem tako i ovo) situacija zbog korone je uzasna! Bas sam tuzna i samo molim boga da do 6.mjeseca to sve prode da u miru mogu rodit.
Opet sam prehladena... Smrcem od popisanog testa hahaha
Jucer sam radila ogtt,ali ce nalaz poslat ginu pa cu tek sljedeci tjedan znat sto je s tim. Usput sam i urin ostavila. Dan prije sam zvala DZ i pitala jeli rade pretrage da ne dodem bezveze. Rekli su mi da za trudnice moraju radit i da slobodno dodem. Isto tako gin ce radit 2 dana u tjednu ali samo za trudnice,tako da sam sto se toga tice mirna. Kod nas u apoteci nema nikakvog dezificijensa za kupit,kao ni maski... Mama mi je jucer isla u split pa mi je kupila aloe vera gel i 100%-ni alkohol. To se mijesa 2/1 i dobije se dezificijens. Ta-daaaa! Haha. Po kuci ganjam muza i malca da stalno peru ruke i danas sam im rekla da cu na ogledalo u kupaoni zaljepit papir sa uputama ako budem jos morala govorit.
I tako,karantena,nema nam druge. Izbjegavam internet koliko mogu jer ce me samo ove vijesti opteretiti a to mi ne treba. Ljubim vas sve i cuvajte se! #ostanidoma!
Mi doma nismo uveli nikakve posebne mjere. Doduse nemam djece a muz zna ruke oprat i bez mene :mrgreen:
Dvoje ljudi, i dvoje ljubimaca. Doma sam mjesecima pa i tako cistim stalno nesto :mrgreen: Dok smo doma zivot nam tece kao i prije. Dobro je doslo toplo vrijeme da se sve zlufta i da se promjeni posteljina hahaha. Svakih par dana se s pesekom otpeljamo na lokaciju blizu nasipa di je samo trava i drvece kolko ti pogled seze, a zive duse nema! Usput prodemo kroz McDrive po kavu ili nesto za pojest i na taj nacin si napunimo mozdane vijuge pozitivom.
Meni u startu bilo nekako tesko sjelo na psihu, onda sam se pomirila a sad se fokusiram na ove dobre stvari koje nam se desavaju sa nasom planetom. Slusam ptice, umj zvuka automobila i tak neke "fore".
Muz i dalje radi, to me okupiralo ali sta cu, ni to ne mogu promjeniti. U Pon idem na pregled i nadam se odma odraditi uzv.
I vidim najbolje da odemo svi u Belgiju roditi :lol:
Malo pozitive za 1.dan proljeca
Veseli me kad sam doma i upalim pjesme koje volim i plešem!
Veseli me kad MM posalje por sa posla da nas najvise voli.
Veseli me to sto sutra odosmo u planinu u vikendicu gdje je zrak najcisci, najmirisniji, a sami smo, daleko od medija.
Sretan vam!
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Jutro! :)
Munkice, divno zvuči kako su organizirali porode! Šteta što su zatvorene granice. :lool:
Za koronu sam od početka bila paranoična i dođe mi da sve koji su mi govorili da sam luda pitam tko je sad lud. :mrgreen:
Character, divno! :heart:
Ja sam imala pregled jučer. U idući četvrtak će inducirati porod. Sad isprobavam sve moguće metode poticanja trudova da krene prirodno. Koja ironija, zadnjih 5 mjeseci sam provela u zaustavljanju trudova, a sad kad mi trebaju nema ih.
Sretno riri
Character, divno!
Riri, drzite se, drzim vam fige da krene prirodno i bude cim lakse! :-)
Evo i mene malo! Mi u izolaciji, mala online skolu ima i upravo radi balet. :D Atopijski joj podivljao pa se borimo s tim. Ovdje sve pozatvarano osim marketa, ukinuli javni prevoz i zabranili kretanje mladjom od 18 i starijim od 65.
Character, shvatih da si i ti u BiH?
Nalazi...ja zvala privatnu lab. da vadim nalaze za stitnu, KKS i Fe radi preskakanja srca i kaslja koji je vezan uz to i rekli ako nije hitno da ne dolazim. Trebam i internisti radi toga ali kako je krenulo......urin uopce nisam vadila otkako sam trudna jer smatra da su antibiotivi pobili ako je sta i bilo, samo se ureaplazma drzi. KKS samo u 9oj sedmici. Sad kad trebam izgleda necu moci. Moj doktor trenutno ni briseve ne radi jer laboratorije ne primaju uzorke koji stizu mimo laboratorije, a ja ih imam uradit jos nekoliko puta. Kontrola nije odgodjena, privatni gin je napravio raspored i moramo doci sa maskom itd. Bum vidjeli.
Pozdrav svimaaaa!!
Alice, Da ali jug...
Hvala cure :heart:
Kako ste cure? Zagrepčanke, jel sve okej?
Ja sam vam došla javiti da je krenulo. Valjda. Sinoć su počeli trudovi pa su stali nakon 4, 5 sati. Jutros opet počeli. Nisu jaki pa sam kući još, čekam da se pojačaju ili da stanu. :)
Slično menstrualnim grčevima, bol u trbuhu i u leđima. Svakih otprilike 25 min.
Jaooo, to je to, jesi spremna?!
Riri, to bi to trebalo biti, jos malo [emoji173][emoji173][emoji173]
Vibriram za vas. Zelim ti srecu i sto laksi porod...
Argente, mislim da jesam. :)
Sve sam pripremila, pročitala sam sve što se dalo pročitati. :lool: Sa ginekologom se čujem telefonom, da ne odem prerano u ovoj korona situaciji. Nisam još uvijek u panici haha
Character, hvala! :heart:
Sretno Riri. Mislim na tebe.
Da sve prodje sto brze i bolje ~~~~~~~~~~~~~~
Sretno Riri! Vibram za vas, jos malo i ljubit ces svoju srecicu! :-* Saljem puno pozitive, javi nam se kad budes mogla! :-)
Riri, sretno! Pazi da slika na skajpu bude ostra!
Hvala vam :heart:
Munkice haha nadam se da će nas tehnologija poslužiti!
Sporo ide, ali dobro. Nigdje mi se ne žuri. :lool: Sad je razmak otprilike 20 minuta. Još uvijek nema neke prejake boli.
Sretno Riri!!!
Drzi se, jos malo i se mazite!:love:
Pa i ne mora biti jaka bol, sve do zadnjih sat vremena. Lakše je kad ide polako, ali ipak ne predugo :) :heart:
Riri, hrabrice :heart: docekala si i taj tren! Sad samo bez panike i nadam se ubrzo se grlite.
Riri :heart:
Evo cure *izvanredne vjesti i blitz info* - Riri se sprema u bolnicu, puko vodenjak. Drzimo fige da uj cujemo da je sve proslo brzo i lagano :-)
Sretno Riri :heart:
Još malo pa ćete se maziti :zaljubljen:
Sretno
Aaaaa Ririiiii :heart:
Sretno Riri!!!! :heart:
Dok cekamo nasu Riri ( :ghug: ) malo novosti od mene.
Danas sam bila na pregledu u Vinogradskoj gdje i inace idem. Stanje je super jer su svi pregledi koji nisu hitni odgodeni, tako da na ginekologiji u biti radi samo trudnicka, i samo trudnice su u njoj pa nije tesko drzati razmak.
Meni je ucinjen onaj brzinski vaginalni, da se vidi da se ne otvaram slucajno, i dopplerom poslusano srceko. 3.4. imam uzv gore ako se situacija dodatno ne pogorsa.
Donjela sam i ogtt koji sam radila privatno, sve je okej.
Sto se tice samog ogtt-a, zamoljena sam da dodem s pratnjom i sa autom da onih dva sata izmedu vadenja krvi mogu cekati u autu, da se izbjegne sjedenje u cekaoni.
Sama glukoza koja se popije je meni bila skroz oke, jako slatka ali oke, cak mi onako nataste i pasalo :lol: ali ja inace volim slatko.
I da, imam visoke leukocite u urinu pa moram napraviti i urinokulturu
Zelim svima koji su u Zagrebu reci da se drze i da budu hrabri! Mene je vjetar citavu noc plasio, a danas nisam mogla suspregnuti suze dok smo se vozili do bolnice, na scene otpale zbuke i satorskog naselja podno Vinogradske.
Budite solidarni i dobri jedni prema drugima! :heart:
Opet ja s jos info:
Dragi svi, ako imate doznake za predati, poslikate ih i posaljete na mail: ppp@hzzo.hr
Curke, da li vas cekaju kakvi pregledi?
Alice, kako si ti? Jel se smirilo stanje sa bolovima?
Kako se drzite i fizicki sa simptomima a i psihicki?
Riri nam javlja da je i dalje 2u1. Traju trudovi.
Vibramo za Riri da sto prije u ruke primi svog decka ~~~~~~~~~~~
Sretno i dalje
Ririiiiii, sretnooo! <3 <3
P.S. Takvi bolovi kakve ipisujes su i moji samo moji se smire i ponove se tek kroz nekoliko dana. Zato su vjerovanto i bili oprezni.
Jagodice- bolovi...pa rjedje se desi ali se desi. Mali je i dalje aktivan i jao evo dok tipkam (stalak za laptop na krevetu) on skace pa udari od stalak, hahahah. Ja imam kontrolu u cetvrtak, bar bih trebala imati. Pise da prima redovne pacijente i da dodjemo sa maskom i rukavicama. I koliko god je dobar moj doktor , meni se svidja sto ti vadis nalaze. Ja urin niti jednom nisam radila, kamol urinokulturu jer je smatrao pored sumameda da ni ne trebam...bez obzira na onaj moj pisanjac koji po njemu ima drugi razlog. Sad ni u privatnu lab ne daju ak nije hitno....a ja ni kks ni nista nisma provjeravala od pocetka. Zaboravila sma mu reci da sam na krjau prve trudnoce imala trombocitopeniju i da bi to vjerovatno trebalo da se prati. Nadam se da necu zaboraviti. Brisevi, pitanje je sta ce biti.
Zene iz Zg ako vas ima nadam se da ste dobro.
P.S. Mi kako smo u izolaciji, policijski sat od 18h, djeca ispod 18 ne smiju nikako vani 24 h idemo u market svaki treci dan. Uglavnom mm kupi ono sto moze stojati ali kupi i povrca smrznutog i nesto mesa. Ja dolazim u iskusenje da pojedem hrenovke ali me strah listerija, toksoplazmoza i to. I uglavnom tijesto jedem, cak kruh pravimo. Gledamo d akorsitimo sto imamo sto je duze moguce da ne idemo po marketima cesto. Sreca pa ima ovaj prenatal....:D
Cure ima tko ideju za folate (folna kis), dali imauu funkciju kad ih se pije nakon 20tog tjedna?
Pijem: omegu 3 i probiotike zbog dermatitisa, maticnu mlijec radi imuniteta i c vit.
I koprivu za zeljezo i tako to
Alice, ja sam doruckovala hrenovke danas ak te tjesi. A jedem bogme i pastetu.
Najbolje si napisi na papir stvari koje moras reci ginu, nije sramota nikakva. I pitaj ga za cervikometriju da ti provjeri oblik usca i duljinu cerviksa. Nadam se da mirujes.
Urinokulturu mi je rekla napraviti, jer ja ne osjecam nista tipa infekcija ili upala pa da mi ne daje antibiotike bezveze.
Riri nam se jos uvijek bori. Ima trudove, ali se sporo otvara.
Jagodice ti dakle uredno jedes hrenovke?! :D Mene grize savjest nesto i strah me kakav sam baksuz ali mislim da ako ih kuham 10 min i pojedem vruce je OK. Zapisat cu sad sve ovo. Vidis za cervikometriju sam i zab. Mada on radi po svom i cak ako ja to i pitam pitanje je sta ce reci.
Nadam se da ce brze krenuti kod Riri. Znam koja je muka sa sporim otvaranjem jer sam se otbarala skoro 30h, na krjau me prikopcali na indukciju i rucno otvarali, bljak. Drzimo fige Riri!!!!!