Mjerenje temperature je stvarno najmanji problem. Posebni toalet za svaku grupu djece je već malo veći.
Printable View
Mjerenje temperature je stvarno najmanji problem. Posebni toalet za svaku grupu djece je već malo veći.
Puno veći i izlaz na otvoreno more uz to
https://m.24sata.hr/news/objavili-u-...potresu-690541
Eto popis u koju školu idu oni čije su škole stradale u potresu
A kaj postoje spojene školjke negdje?
Oni bi uvjetovali ko u našem novom vrtiću u kojem možeš biti samo do treće godine,jedna garderoba,posebna kupaona s dve školjke, umivaonicima, soba/učiona i izlaz na terasu,gdi toga ims
Potpuni je jasno da 95% skola nema balkone, terase i direktni izlaz u dvoriste ( vrtici vecinom imaju).
Pa se onda u tom slucaju treba komunicirati ,traziti objasnjenje i alternativu.
Rekla si da treba graditi nove škole,pa sam dala primjer
Inače masa vrtića nema to sve nabrojeno, a i koja vajda ako netko i dođe u naš kad ne može biti dugo u njemu,nego se seli u vrtić tipa onog koja je vaša škola
Mene zanima što kad jedan od roditelja ima kroničnu bolest koja je nabrojana u ove rizične, ali uredno odlazi na posao cijelo vrijeme... Od ovog tjedna smo mm i ja na poslu, moj maturant čuva četvrtaša, trećaša i friškog četverogodišnjaka oko 7 sati. Usprkos muževoj bolesti, mi namjeravamo poslati djecu u institucije, jer ne vidimo alternativu. Osim ove očite da jedno da otkaz ili otvara bolovanje u situaciji kad se i moj i njegov poslodavac ovisan o turizmu razmatra kome dati otkaz...
I sad hoću li ja moći poslati djecu, hoće li netko provjeravati moj i mužev liječnički karton, jesmo li neodgovorni... Po svemu što sam čitala, muževa bolest nije tako rizičan faktor jer je blagog oblika.
Škola u našem mjestu može sve mjere provesti, ili gotovo sve. Koliko vidim, moja bi djeca mogla biti gotovo jedina u školi.
Casa, moje dijete spada po nasim epidemiolozima u rizicnu skupinu ( ali je 5.r pa ne ulazi u ove koji idu) . Radim 4 sata zbog njezine primarne bolesti i poteskoca u ucenju. Radim cijelo vrijeme epidemije u bolnici i direktnom kontaktu s ljudima ( ok, to nisu potvrdeno covid pozitivni) jer sustav NE predvida da budem doma , nema takve opcije. Plus imam radnu obavezu.
Znaci , ona ne moze u skolu jer je to opasno mjesto, a ja radim u direktnim kontaktu bez socijalne distance.
Eto, znam ja da nismo mi jedini koji su nevidljivi u ovim mjerama. I jasno mi je da se neke stvari moraju rješavati u hodu. Samo što taj hod puno predugo traje u nas Hrvata prečesto.
Nisam sigurna da je to hod. Mislim da je to namjerno napravljeno da se ljudi moraju snaci sami uz nadu da ce netko iz obitelji izgubiti posao pa samim time i onaj drugi bolovanje za dijete.
Roditelji djece s poteskocama morali su lazirati bolovanje ako ne rade od kuce jer se djeca ne mogu cuvati sama.
Ne vidim otkud skoli ovlasti da traze uvid u bilo ciji zdravstveni karton.
Ove preporuke (koje su naglo postale uvjeti) kao da za iskljucivi cilj imaju odgovaranje roditelja od slanja djece u skolu. Za same uvjete mislim da su protu-ustavni i da se cijelim skupinama djece uskracuje pravo na kvalitetno i jednako obrazovanje.
S obzirom da se s odredjenom vjerojatnoscu ocekuje povratak virusa na jesen, zivo me zanima prave li se vec sad hitno planovi kako od jeseni upogonit skolski sustav, ili ce se i iduce godine nastava provodit po "cuo sam da je ova on-line nastava sasvim ok" principu.
Ili nikog nije briga jer ce nas u jesen vrlo vjerojatno uvesrljavati nova vlada... ili bar nova lica u ministarstvu znanosti.
A nekima su u potresu oštećeni uredi i zgrada tako da svejedno moraju obavljati svoj posao od doma sa ili bez djece, dapače bilo bi puno lakše da su djeca u školi.
Tako je , mama mi je radila u toj školi.
Prosjek za Hrvatsku nije prosjek za Zg.
U centru često ima puno domaćinstava sa starijim stanovništvom, pa je samim tim manje djece po razredima i manje razreda po generaciji općenito.
Kod nas je obično po 5 odjeljenja.
Čitam komentare na fejsu- ako je istina. Ljudi koii žive u Austriji i Njemačkoj vele da tam u škole prvo idu djeca završnih razreda jer im je to bitno za nastavak obrazovanja. A tek kasnije kreće " čuvalište" za mlađe.
Što naravno i ima logike.
Iz onog kaj sam ja pročitala za Austriju je točno tak
Ali sjevernjaci idu prvo s klincima Norveška i Nizozemska
A s druge strane Talijani i Englezi planiraju tek na jesen
Gledam za francusku oni bi isto trebalo kad i naši ali svi ,kod njih su isto dali mogućnost biranja ko hoće i neće ići i školu.
Budem pitala frendicu mada ona ima studoše koji je princip
Uglavnom rekla mi je da su njeni studoši jako zadovoljni s njihovim online studijima dosta toga i položili ....
Ja to stalno govorim. Uopće ne vidim logiku da se šalju u školu klinci iz razredne nastave.
Ovi iz predmetne već da, pogotovo zato da se onima koji imaju negativne ocjene da prilika da ih isprave.
I naravno, maturanti obavezno.
Ok, neće se gledati drugo polugodište. Polaganje mature će biti ko zna kakvo, ali ti ljudi planiraju na faks...
Sestra mi živi u Njem, kod njih prvo kreću 3. i 4. razredi srednjih škola/gimnazija, ostali i dalje on line nastava.
http://romi.hr/fokus/hrvatska/skolsk...av-u-njemackoj
Baš i ne imaju sistem po kojem su i naši starci išli u školu
Ok možda vaši ne,ali moji su po takvom sistemu išli kod nas u školu
Moj dojam je takodjer da bi, ukoliko se djeca u skolu salju zbog obrazovanja, bilo bolje prvo poslati vise razrede. Kod nas se, cini se, djeca salju samo zbog cuvanja, pri cemu se (koliko ja vidim) ulazu iznimni napori da se roditelje ipak odgovori od slanja djee u skolu.
Zanima me Lili ko onda čuva njihovu decu do četvrtog razreda,ne nećaka ,nego općenito decu?
Sad bilo na radiju razgovor s nekom učiteljicom ,zaključak koji je sama iznesla je povratak djece u školu je nužno zlo i samo za one koji ne mogu drugačije zbrinuti djecu,pa kad to kaže neko ko je službeno i iz tih redove što onda misliti?
Mi to skužili ohoho stranica prije
Ovako se i meni čini.
Inače, što se tiče starije djece. Moj gimnazijalac (1. srednje) sad razmišlja da se uopće ne želi ni vratiti u školu (a želja će mu se očito i ispuniti). I njegovi iz razreda slično razmišljaju. Naviknuli su se na sistem online nastave i da šalju zadaće putem Loomena i ok im je tako. Ja pak vidim puno zamjerki, počevši od toga da im nitko ne tumači gradivo (sastanci na Zoomu su, kaže on, gubitak vremena), pa do toga da tu nema nikakvog procesa učenja, nego su samo usmjereni na cilj, tj. isporuku zadanog zadatka u roku. Tek će se sljedeće godine vidjeti koliko im gradiva u stvari fali. Srećom, to je tek 1. razred, pa imaju još 3 godine za nadoknadu onog što bi im moglo trebati do kraja školovanja.
tanja tako i meni izgleda. dubina nije bitna vec samo forma.
do toliko i toliko sati predati zadatak.
starijem je bitno to sto prije zgotoviti da se moze igrati ili odraditi nesto sto je njemu iskljucivo bitno ili zanimljivo.
mladjoj je bitno predati cim prije ali njen povod ne znam tocno.
Znam da mi inzistiramo na matematici jer to tesko nadoknade, fizici.
a ovo sve ostalo kako ide. sami rade. matematiku provjeravaju unutar familije s osobom koja je strucna za to.
niti mi s njima radimo, jer oni to prvenstveno ne zele. kazu da smo mi zahtjevni i sitnicavi i da trazimo nesto od njih sto niko ne trazi.
za matematiku se ne bune. jer tu nema ustupaka. osoba zaduzena za taj segment kaze da su vrludali jer kako sad rade geometriju dali su im samo uvrsti u formule bez razmisljanja. a ona od njih je trazila i malo ukljuci mozak. pa su se prilagodili zahtjevu al su jako jako negodovali.
Od kada znam za sebe, ići u školu je bila najvažnija stvar u životu djece. Svaki dan bolesti je bio pod pitanjem: kako to nadoknaditi? Svako putovanje za vrijeme školske godine je bilo sa strahom da će djeci faliti nastava dok su odsutni.
I onda dođe šk.god 2019/2020. Prvo štrajk. I djeci ništa ne fali. Hm. Pa korona, ne idu u školu, uče online. I...
Da li sam stvarno krivo učena? Da li mogu djeca i bez škole kakvu smo znali? Još mi se pitanja mota po glavi. Još ja imam primjera koji su mi nekad stvarali grižnju savjesti, jer je bilo nepojmljivo da se nastava ne pohađa.
A može se učiti (i naučiti) i bez da se ide svaki dan u školu :)
Kod nas stigao dopis za potpis.
Jedan od uvjeta je da su oba roditelja zaposlena
mislim da oni koji su na porodiljnom i mislili slati djecu da im daju malo mira u kući, ništa od toga...
Eto očito se ne mora svaki dan i školu!
Inače što se putovanja tiče recimo u razredima mojih klinaca ,neki to izvršavaju nabrzinu kad se vrate a neki periodički kako im stigne.
Ajde da dam svoj prilog tj.kak su moji klinci to radili,ali samo to koristimo ako idu na terapije vam grada,uzmemo plan nastave i djeca odrade polagano kad stignu,što reći baš su trebali na terapiju prije nek je sve počelo,pa kad je počela online nastava klinac je nastavio rješavati po planu i već je bio u velikoj prednosti pred ostalima ,nastavio je i pratiti Tv program paralelno.