E super, puno ti hvala!
Čak sam to prije znala, ali sam zaboravila! Tenks!
E super, puno ti hvala!
Čak sam to prije znala, ali sam zaboravila! Tenks!
mislim, ovo za ponedjeljak kažem jer frendica danas poslala mail i dobila termin za ponedjeljak
da ne bi ispalo da sam neka baba gatara
moji se idu testirati sutra, isto su naručeni preko maila
inače, ne znam kako se uopće preko aplikacije može naručiti dijete za testiranje (za taj termin rezerviran za djecu) kada je zadnje vrijeme koje se nudi 13:59
tako da se mora mailom
Baš sad proučavam aplikaciju... nego, je l svi plaćaju ovih "Cijena testiranja iznosi 382,92 kn"?
To se odnosi na svako testiranje kod njih? I za djecu i odrasle?
ne, plaćaš ako nemaš uputnicu
s uputnicom je besplatno
bože, BB, kao da nikad nisi imala koronu :lool:
inače, testiranje s uputnicom bez naručivanje se radi i na Sv. Duhu, od 8 do 9, ali mislim da u ovo vrijeme godišta treba doći u 6 ujutro da bi uhvatio termin
Danas na svetom duhu podijeljeni svi brojevi do 6.20
Ljudi počeli dolaziti već u 5!!!
Izazive rjeđe ali nije da ne izaziva. UK ima 50% više hospitalizacija nego tjedan prije, broj umrlih im isto raste, a pogledaj gdje su oni s cijepljenjem a gdje mi. Doduše naši su se i prirodno prokužili dobrim dijelom (što se vidi iz broja umrlih na 1 mio) a i svakodnevni brojevi umrlih od delti zadnja tri mjeseca ne ostavljaju puno sumnji da ima još kohorti stanovnika koji nisu niti jedan soj do sad preboljeli i nisu cijepljeni - pa će omikron kroz njih protutnjati i uzet svoj "danak" kao i svi sojevi do sad. Dodaj na to da su i preboljeli i cijepljeni (i 2x i 3x) isto prilično podložni zarazi i da svejedno iako u manjem obimu, mogu završiti u bolnici + intenzitet širenja omikrona je jedno 4x brži nego delta... bit će to težak siječanj. Pogotovo što od ponedjeljka se svi vraćaju u škole - a do sad je to svaki put bio uvod u brzinu više za novi val.
Da li je kraj epidemije na vidiku? Dok omikron ne protutnji kroz cijeli planet i ne vidimo jeli uspio generirati još koju novu inkarnaciju jaču i od sebe - ne znamo.
Misliš da se u 12 mjeseci nije promjenilo 500 pravila? :lol:
Ma nisam uopće skužila doktoricu da je poslala uputnicu... ona mi rekla "ja te ne mogu naručiti za manje od 8 dana, probaj sama", a nisam odmah shvatila da je poslala uputnice u sustav pa sam ju zvala opet.
Je... imam još par brojeva koje su nam dali u školi... troznamenkasti broj poziva sam napravila u zadnjih sat vremena - stalno zauzeto ili se nitko ne javlja.
Poslala sam mail i čekam.
Nemam dovoljno zdravu nogu/leđa da se odvezem i čekam satima... MM zalegao, provjeram je l diše... buraz i šogorica isto pozitivni. Baku i dedu čuvamo da nam ostavljaju hranu ispred vrata.
Najveća mi je tragedija zapravo što mi se ne da više gledati serije... brate to je dosadno kad stvarno imaš vremena za njih :lol:.
Samo da još jednom pitam... tvoja frendica je poslala mail danas i danas su joj odgovorili da dođe u ponedjeljak?
Kad si ti poslala mail i kad su ti odgovorili?
Je l ovaj mail? covidinfo@stampar.hr
Jesi ti uopće u Zagrebu? :lol:
Moje frendice su sve zvale Stampar u vezi testiranja djece.
Ako se vec ne javljaju, valjda gledaju mailove. :-)
Oko mene sve vise zarazenih potvrdenih pcr-om (a svima njima kucni negativan).
ja čak nisam ni poslala mail nego sam poslala upit putem onog web obrasca u srijedu navečer i jutros (jučer je ipak bio neradni dan) mi se javio djelatnik Štampara putem maila i ponudio termin za testiranje djeteta sutra ujutro. Kako je u međuvremenu i drugo dijete dobilo simptome, ja sam prilikom potvrđivanja termina zamolila da i malu ubace u isti termin što mi je ljubazni gospodin kasnije i potvrdio
al mislim da je frendica slala na taj mail
mislim da ti ljudi imaju neko radno vrijeme tako da nemoj očekivati odgovore usred noći
Ali termin ćeš dobiti ranije nego da ih sama naručuješ preko aplikacije
i da, frendica je jutros poslala mail i danas dobila dogovor
imaju radno vrijeme do 20h, piše na stranici, no vjerojatno je tvoja frendica dovoljno rano ujutro poslala taj mail.
sad ću ti reći zašto sam pitala za mail... jer sam u međuvremenu dobila i nekog na telefon i rekli su mi da su puni i za školsku djecu, da mi najranije isto može ponuditi 12.1. kao i aplikacija, da me nema gdje ubaciti.
Jučer popodne su dijelili pon za djecu i utorak za odrasle. Od klinke neko iz razreda ide na test
Mejlove možeš dobiti u bilo koje vrijeme danju i noću
idem i ja onda preko aplikacije, možda mi se smiluje taj ljubazni gospodin kad već gospođa na telefonu nije :lol:
zašto mi ono uopće treba taj PCR? neću ići nikud, neću ih poslati u školu... znam izbrojati 10 dana od prvih simptoma... doktorica će im sigurno dati ispričnicu?
Jedini razlog vidim u onome da onda 6 mjeseci ne moraju poslije u samoizolaciju. #samotajnevažnirazlog
4 mjeseca ako imate samo preboljenje bez 2 doze cjepiva
Sada je 4 mjeseca od samo preboljenja ili od 2 doze cjepiva samoizolacija.
Ma pih... što da se mučim zbog samo 4 mjeseca... kad sam mogla odraditi 16-17 izolacija, mislim da toliko brojimo sad (brojim pojedinačne svakog ukućanina)... šta je još koja u tih mogućih 4 mjeseca :lol:
I taman dok sam popunjavala aplikaciju koja mi je nudila tek 13.1., ljubazna gospođa mi je odgovorila na mail i ponudila 12.1. kao najraniji.
Bolje išta nego ništa.
Možda ipak ubodem 4 mjeseca bez dječjih samoizolacija :mrgreen:. Jeeej.
žao mi je Bubilo, očito je danas bila rasprodaja dječjih termina
mi se planiramo bustati, odnosno cijepiti (najmlađu) ako itko bude negativan na PCR-u i na taj način osigurati od samoizolacija
za nju sam dobila obavijest o terminu cijepljenja taman kad je razvila simptome
Ma nema veze, sve ok. Tko rano rani, dvije sreće grabi ;).
Bubilo, :lool: luda si ko puska
Mojima je prošlo otprilike 3 mjeseca od pozitivnog pcr, računam da će omikron peak proći u roku 4 tjedna i da će se ipak izvući od novih samoizolacija. A nadam se da ni omikron nećemo skupiti, iako realno mislim da šanse nisu neke naročito velike....
Ma lako za to da oni nešto opet ne pokupe… nego da mi mala može u vrtić, a ovo dvoje starijih izaći iz kuće, na trening… ono kad cijeli razred ili vrtićku grupu pošalju u izolaciju osim ona tri srećkovića koji imaju neku potvrdu.
Ništa nije sigurno. Antitijela, cijepljenje, preboljenje.. Sigurno je samo da nam trebaju kovid propusnice.
Bubilo, a da se odete testirati u Karlovac npr., ako je to uopće moguće
Bubilo, ako bude nekakav smak svijeta ili nešto, ja bih s tobom čekala da nas pogodi što već bude.
Tvoj duh je neslomljiv :heart:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/..._i_komentari_d
"Dakle mi smo 22.12. u ECDC poslali 1100 uzoraka na sekvenciranje, bila su samo tri omikrona. To su bili slučajni uzorci iz cijele Hrvatske, u to vrijeme 22.12. mi smo imali mali broj omikrona. Kasnije smo mi sami provodili skrininge i ustanovili smo da u prošlom tjednu u Zagrebu smo već imali 80 posto omikrona među pozitivnima", kaže Capak.
Probajte Rakitje, Dugo Selo, Ivanicgrad, navodno treba vrebat stalno ko rasprodaje na netu :lool: zna se odjednom pojavit slob.termin/artikl jer netko oslobodi/otkaze rezervaciju hahahaha
Evo frendica imala za muza iduci cet (a on ima temp od pon),al pratila, vrebala i uspjela ulovit pon...mijenja se..znaci kad izgleda da je popunjeno ne znaci da tako ostaje za vjeke vjekova hahaha pa tko ima vremena i zelje treba pratit "rasprodaje" termina :lool:
A moze se cak i ustupit termin nekom frendu, ako je taj prvi u medjuvremenu otkazao i obavio privatno.Provjerena info.
Beroš istovremeno dok poziva ljude da se cijepe trećom dozom, kaže da on neće jer ima antitijela i da su mu kolege liječnici tako preporučili. Nakon napada sa svih strana kaže da se predomislio i da će se cijepiti.
Prvo bi se on trebao dogovoriti sam sa sobom, a onda i sa svojim glasnogovornikom, ako ga uopće ima, strankom i kolegama, profesionalnim i političkim. Ovako samo unosi pomutnju i sumnju u ono što govori. Kao i kad je pozivao ljude da se ne gomilaju, pa se gomilao po proslavama rezultata izbora i druženju s estradom.
Lily, što kaže sestra, zašto provjeravaju? Koje je njihovo objašnjenje i što im antitijela pokažu?
Ali preboljenje bez cijepljenja ne smije biti starije od 120 dana inace idu u SI