Zhaang,jel gotov pekmez :-D
Printable View
Zhaang,jel gotov pekmez :-D
Zhang, bolje nemoj reci, odmah ce na blog staviti :lool:
Kavofob, znas da se zezam :kiss:
Curke, hvala vam na fotkama. Na znam sto da kazem, osim vrlo, vrlo impresivno, duboki klanj za obje (a sad se konacno mogu i do poda pokloniti kad je skembica sve manja i manja : mrgreen :
Kav, vidis kako ti centimetri u visini puno znace, sve se nekako drukcije rasporedi. Ja sam sasvim druga kategorija, na mojih 164 cm visine. Odlicne su ove fit fotke, no u onoj obucenoj djelujes druga osoba, jos vitkija. Zapravo, od pocetne fotke, ti i jesi druga osoba. :klanj:. Ponosim se tobom. :klap:
Zhang, imas pravo - druga fotka - to je to. Mozes nam biti uzor svima. I na tebe sam ponosna. :klap:
Volim biti u ovom drustvu :rascmolj:.
I danas sam zadovoljna sama sobom - prehrana u normali, a od vjezbe 20 intenzivnih minuta bajka, slijevalo se sa mene (a vec sam vam spominjala kako se rijetko kad znojim, cak ni uz Jill nisam uspijevala, jedino Shaun bi me malcice oznojilo :mrgreen:) i onda intenzivno plivanje u hladnom moru (s naglaskom na hladnom! opako je pala temperatura iako kisa nije pala, valjda je struja dovukla hladnu vodu, a i ta uvala je puna vrulja), produzila sam moju standardnu rutu i bas bila zadovoljna formom (za tamo kraul, u povratku prsno) i tempom.
Sad razmisljam o Inesici ( :mrgreen : ) i onom sto je rekla za trcanje (navecer, pa ujutro), i razmisljam da opet hopnem na bajk.
Jedino sto me odvlaci je to sto moji navijaju da se izadje na neku ribarsku vecer...
4 dan - oko Jaruna.....veli mm da mi se vidi na licu.... rupice na leđima ću čekirat ujutro..hm baš me zanima
Elly,napravi 2u1 - odi bajkom na ribarsku večer :-)
Ja otrčala svojih 5 i kusur km, al mi se runkeeper stiltao negdje na 4 km pa mi nije zabilježio ostatak (ili sam slučajno nešto stisnula, kvragu i ti touch screenovi), a baš mi je lijepo išlo danas, svježije je i odmah lakše i disati...
ja imam rupice, mislim da sam ih imala i u trudnoći i da baš i nema veze sa špekecom :mrgreen:
više općenito s građom tijela, sigurno nije za zamarati se (još) i s tim imaš li ih ili nemaš
zhang sam ja inače osobno zamišljala kao puno jaču kad sam čitala što sve može, a kad ono prilično krhka i vitka ženska,
da je vidim, a ne znam što vježba, prije bi mislila da je balerina 8-) (kad smo ih se već dohvatili)
storma, probaj focus, možda je malo prevruće za takav tip vježbi (puno cardija) ali sigurno je da daje rezultate,
imam osjećaj da su mi svuda izraženiji mišići odnosno manje špeka posvuda :klap:
ja sam pogledala davno one zwow-ove i lovingfit (jel to tatiana?) i činilo mi se to puno prenapredno,
a sad mi se čini da i nije toliko...
mislim da nakon focusa sigurno neće biti (pre)teško :mrgreen:
ja bih samo pripomenula da sam totalno odljepila i cijeli dan proučavam zwow treninge i odlučujem koji ću. cijeli dan.
:lol:
Hvala :oops:
Te dvije kile razlike (u gaćama i u dresu) su mi otišle skroz u struku i trbuhu + uvijek mi je kritičan bio gornji dio noge, odmah kod prepone, pa kad to pokrijem čini se jako velika razlika.
Willow, jel planiraš Focus raditi do kraja? Spominjala si da i gama postoji?
aries, stalno me cimaš s tim runkeeperom, svaki dan sam sve bliže tomu da krenem trčati. hm, imam prastari iphone, onaj prvi koji je izašao, jel znaš bi li podržavao aplikaciju?
Omg,večerašnje uspavljivanje mlađe šmizle trajalo skoro dva sata!
Kavofob,nisam neki znalac za mob i tehnologiju,ali mislim da podržava,bitno da je smartphone,android,sta li vec. A s RK-om možeš i hodati,biciklirati,mjeri ti različite vrste aktivnosti.
Ne znam za vas,meni se baš sviđa ovo osvježenje :-D
aaaaaa, zakaj se ovdje ne smije psovat??
Strašno! Sad sam se sjetila da imam opet net i da bih mogla odvježbat dok klinac spava.. jedva 10 min 30ds lvl1..
Ne mogu više, dosta je zasad, sutra ću probat više...
Čak sam osjetila da i kod mene postoje mišići :-o :lol
Hug! Ajme, kad se toga samo sjetim. No, utjesno je da prodje :D
Evo, moja mladja ce sad u skolu i dok netko ne spomene takve situacije, ni ne sjetim se kako je bilo :)
Nadam se da je pekmez fin :mljac:
Taj me pekmez tako podsjeca na moju baku da mislim da bih se iste sekunde rasplakala da ga pojedem.
Elly, odlicno za plivanje. Kad plivas "zustro" i u tempu, stvarno je zahtjevno.
Koliko vremenski plivas? Mozda si pisala, sori...
E, i hvala ti za odgovor za stapove. Ovdje to samo penzici furaju :mrgreen:
Ja sam jucer pocela brzo hodanje.
Za takvo nesto nema sanse, do tamo nema biciklisticke staze i uzasno je prometno, a jos mrak...
Minimalno sat vremena. Srecom uvala je dugacka, pa plivam uz obalu (da me nesto ne pokupi. :mrgreen:).
Jucer su moji krenuli uz mene i odustali na pola puta.
Ako smo duze na plazi, onda i po nekoliko puta, ali 2. i 3. put skratim plivanje, pa bude po 30-40 minuta.
U toj post-gips fazi sam se osjecala i ja k'o penzic. :mrgreen:Citiraj:
Anci prvotno napisa
Ali pomoglo je da se krecem bez straha od pada.
Naime, kad sam pala i strgala ligament, nocima sam se znala probuditi jer sam sanjala ponovo trenutak pada i ispocetka prozivljavala trenutak trganja i tu bol.
Mislim, prava pravcata trauma.
I onda me je, kad sam krenula ponovo hodati, bilo strah ponovnog pada. Stapovi su pomogli da steknem ponovo sigurnost. Imam one koje mozes i u snijeg (imaju onaj nastavak), pa sam s njima i zimi setala.
Ove godine planiramo ovamo (Escala de cabirol), ima 654 stepenice u jednom smjeru, tko zna kako cu taj spust dozivjeti. :mrgreen:
Super! Sa stapovima ili bez?
Bez zasad :D
Muz kaze da me mora prvo nauciti ispred zgrade tehniku i da cemo onda probati.
Jutros opet brzo hodanje, 7km.
ja sam jutros napravila zwow 9 i odmah za njim zwow14!
Sasa, ti si sad, sto bi se reklo, van kontrole :mrgreen:
nisam se mogla odlučiti. pa sam prvo napravila taj zwow9 koji je AMRAP i cardio, ali pošto su djeca bila dobra bilo mi je šteta ne iskoristiti priliku. još sam se nanervirala jer sam mislila da je zuzka napravila 14 u 13.05, a ja u 19.43. dok nisam shvatila da je njoj trebalo 18 i pol minuta. što je ok, osobito jer sam prije toga odvalila 9.
Sasa, kako se sad hraniš? Jel sve isto kao i do sada ili si povećala proteine? Imaš li u planu povećavanje mišićne mase ili samo povećavaš kondiciju i snagu i nas činiš zavidnima :mrgreen:
Dijastaza trbušnih mišića - novi članak na blogu koji bi mogao biti koristan svim mamama koje su krenule s vježbanjem i nemaju pojma da imaju dijastazu (kao što je sa mnom bio slučaj :facepalm:)
Isto se hranim kao i prije. Mozda ipak malo manje UHa, jer sam i MM navukla na trcanje, a on zeli izgubiti jos nesto kila. Ja zelim jos misica! Zelim jos nabildati noge i guzicu i jos bolji trbuh i jos bolja i misicavija ledja i ruke! I ramena i prsa. Sve! Super mi je kako nekad pomislim da stagniram i da nigdje ne bildam, a onda samo skuzim da su mi ramena skroz definiranana i tomu slicno..
:klap::klap:
Ovaj odgovor me baš veseli i jako se radujem novim fotkicama :mrgreen::angel:
Povećaj proteine, posebno nakon treniga, inače ćeš "samo" žilaviti, a masa se neće povećavati.
Ja jeeedva čekam da istopim preostalo salo i krenem s definicijom... i jeeedva čekam da dovoljno ojačam pa počnem prijavljivati statuse u sasinom stilu :yes:
ja neznam kako se mogu odradit AMRAP treninzi bez upale misica? ako se stvarno ubijes i das sve od sebe?
nasi treninzi su nesto ko ti zuzkini koliko vidim...nekad radimo s ciljem na krugove,nekad vrijeme....
ja nisam pojacala treniranje (nekako mi se ne da radi vrucine) ali mi se vise vide trbusni jer nema vise vecerica s MMom...:)
i ja imam rupice,ne puno vidljive ali tu su...mislim da to nema neke veze,znam par utreniranih zena kojima se i ne vide...
jucer sam slavila maloj rodjendan,puna kuca ljudi,sama sam pomaknula veliki drveni masivni stol za 8,prije godinu nema sanse! :-D
mene stvarno najvise odusevljava prakticna primjena vjezbanja na svakodnevni zivot...:-)
cura koja je meni super;zovu je the fittest woman in the world - 24g,170cm i 67kg samih misica.......http://anniethorisdottir.net/
gledala sam par interviewa s njom i tako mi je simpaticna i slatka...a zvijer kad vjezba....
Ja sam sad izracunala da sam danas napravila ukupno 75 burpees sa sklekom, naravno! I to do 8h ujutro. Osjecam se kao superjunakinja!
Kavofob u vezi otkrivanja dijastaze u kojem polozaju se nagne prema natrag ?
kavofob,upravo sam pročitala članak i :-( dakle, napravila sam onaj test gdje si napisala da se nagne unazad - to u stojećem položaju, jel tako? - i od pupka prema gore mi se trbuh baš nekako čudno ispupčio :-o:-o
onaj test s video linka nisam radila, ovo me sasvim dovoljno ubediralo...ali recimo ja trenutno ne osjetim nikakve bolove u trbuhu, jedino me znaju leđa boljeti tijekom dana...
sinoć opet dupli trening sa prekidom za dojenje, pa dijelom ponovljen. Još danas pa sutra rest day.
Jutros trcanje 4,1 km, 28 min.
Pa dorucak, a nakon toga su počele moje pripreme za Mariju Bistricu: hodanje 11,5 km za 2 sata i 34 min.
Dakle ukupno cca 15 km danas.
ma mogu.
ovisi koje kombinacije vježbi se radi.
npr ako je vrijeme koje nije unedogled. recimo 12-15 minuta. pa su vježbe takve koje su tebi osobno 'jače'. pa ako imaš opterećenje koje si već savladala. štancat ćeš serije kolko ide ali nećeš dobiti upalu. ići ćeš maksimalno kolko ti cardio dio i izdržljivost daju, ali nećeš trgat mišiće.
npr, ja unedogled mogu štancat trbušnjake, twistove, deadlifte (do15kg ziher), naskoke na nešto, iskorake, čučnjeve bez opterećenja (ako se doda onda ovisi kolko je), marince. nemam pojima sad što još. ako je kombinacija sa više tih vježbi neću se upalit. trebalo bi mi bit zadano veliko vrijeme pa da me to ubije. e ali ako ima puno sklekova, overhead biločega težeg od 9kg, u gabuli sam.
jučer sam odradila jedan trening iz petog mjeseca. tad sam napravila odličnih 8 serija, ušla u 9 i nakon toga bila krepana. jučer sam odvalila isto 8 i ušla u 9 i nakon par sec ulovila ritam disanja. it o je bilo super:-D.
i onda sam bila ljuta jer sam skužila kako sam trebala više nagazit pa bi imala i bolji rezultat. i fakat sam bila ljuta. i MMu sam išla na živce (ajd cijeli dan) i komentira 'pa eto odradila si to'. pa da, jesam, baš sam odradila. i to me živcira kad sam doma. odradim. ne mogu imati fokus kakav mi ponekad treba. a neki put mi baš treba više. uf.
sasa :klap:
i :naklon: za jutarnje vježbanje. to bi i meni bilo naj. al kilava sam i usporena dugo.
daj mi reci, jesi ti odmah krenula u jutro vježbat? jel ti to odmah bilo prirodno ili si odabrala taj termin pa se vremenom organizam naviknuo. možda bih ga mogla naučit da se drmne u ranu zoru;-)
Curke, u vezi dijastaze, to sa naginjanjem u stojećem je test u trudnoći (jer ne funkcionira ovaj s ležanjem), moram popraviti članak.
Najbolje ćete testirati ako legnete na leđa, noge savijete u koljenima i onda lagano podižete glavu i ramena prema naprijed (kao na youtube videu ispod). Prste jedne ruke stavite na sredini trbuha u području pupka i isprepipajte osjeća li se žlijeb između mišića i koliki je. I no frx, ako vam do sada crijevca nisu visila po vani neće ni od sada. Dobro je znati za dijastazu da paziš kod vježbanja da se ne pogorša.
Ali žljeb se osjeti i kad su "trbušnjaci" - sixpack.
Meni se u području odmah iznad pupka osjeti žljeb,(stane jagodica prsta), koji je tvrd i par cm gore nestaje.
Nisam. Prvo sam vjezbala oko pol 8 navecer. Ali kako MMa cesto nema, shvatila sam da su djeca ujutro puno bolje raspolozena i laksa za hendlaje nego navecer. I onda sam se prebacila, a volim i osjecaj da sam tako krenula u dan, da sam to odradila!
ovo je brutalno, potpuno druga sfera fitnessa (je li to uopće fitness??)Citiraj:
cura koja je meni super;zovu je the fittest woman in the world - 24g,170cm i 67kg samih misica.......[URL prvotno napisa
a je
to je crossfit
i puno je podijeljenih mišljenja oko njega.
u principu to spada u funkcionalni trening što se tiče vježbi. caka je da je CF postao brand. ima svoja natjecanja. krenulo je sa 'to je za svakoga', a bome je završilo da definitivno nije za svakoga. jednom godišnje postoje CF games na koje se stvarno može kvalificirat 'svak' i određivat zadane serije vježbi (WOD) i nakon što svi imaju svoje rezultate, oni najbolji idu u uži krug pa u finale. i ok to je natjecanje. ko se hoće prijavit prijavi se ko ne nikom ništa.
ono što mene muči u tom CF je što ljudi često znaju slijepo slijediti zadane serije vježbi (WOD) i onda ne mogu, odustanu, ili se ozljede i svašta. kod nas ima nekoliko CF afiliata i svima (možda jednima ne) zamjeram što prekratko traje neki početnički, uvodni dio za naučit tehnike, ukoliko naiđe prosječan čovijek / žena. i onda, iako je za svakog, lijepo objasne, a što onda tražiš tu. a hebiga.
prebrzi, preintenzivni, premalo progresije, ali rade mrak stvari. oni koji na kraju jesu utrenirani. i da, na kraju to i jesu mladi ljudi, sportaši a ne prosjek
e da, i ako netko nabasa na teretanu koja kaže da ima crossfit program, oprez! da bi neka nosila ime, stvarno mora biti licencirana. i kažem, iako i licenciranima affiliatima, zamjeram užurbanost i uzimam ih sa oprezom, onima koje nisu licencirane tek ne bi vjerovala.
ja sam gadna štreberica što se forme vježbi tiće
Da, tak i treba. Pogledaj samo prvu fotku na početku članka; lijevo je kako treba biti, desno kako ne.
A evo i jedan primjer 6 packa s dijastazom
Je li kasno za prijaviti rupice?:mrgreen:
Nisam ni ja vježbala po ovim vrućinama, ali sad, kako se temperatura unormalila, nastavljam u revijalnom tonu.
Jedva čekam da negdje nabavim Boba Harpera, tri nova dvd-a je izdao:klap:
Može, dogovoreno.
Usnimila Gama fazu na jednom sajtu, ali je samo za premium users. Ima to već netko? Ja imam samo alfu i betu od Focusa.
chris blue, čitala sam da je netko na forum.hr-u našao ali da je puno virusa
bolje malo pričekati :yes:
curke, ja odoh na more pa nastavljam nakon 2 tjedna plivanja i odmora
kavofob, očekujem da me dočeka izvještaj 1. tjedna bete, meni će ostati još jedan tjedan alfe, uh kako li ću biti u zaostatku :mrgreen: :lol:
hvala kavofob, moram provjeriti dijastazu, meni se cini da mi prilikom vjezbi tipa sklek previse pravokutnik od trbuha visi
Anci, za brzo hodanje ides po nekom programu ?