Ja sarmu koju inace oooobozavam, sad u t nikako... ne sjeda i nije fina i mos ga slikat!
Danas sam se malo preforsirala, cijeli dan negdje nesto, izbjegavala jesam stajanje, ali ledja mi otpadaju i stomak me malo boli... :/
Spavanac!! Noc svima :-*
Printable View
Ja sarmu koju inace oooobozavam, sad u t nikako... ne sjeda i nije fina i mos ga slikat!
Danas sam se malo preforsirala, cijeli dan negdje nesto, izbjegavala jesam stajanje, ali ledja mi otpadaju i stomak me malo boli... :/
Spavanac!! Noc svima :-*
Ja sutra pravim pile u rerni i krumpir, a ono za cim samo u ovoj trudnoci zudim, a ne usudim se jesti da se ne prehladim je sladoled.
Evo kod mene nema spavanja, ovaj moj u 8 navece otisao na pice ( mos si mislit pica) i jos ga nema. Ocito bas nema namjeru doc kuc, najradje bi se svadala al sutit cu, budem se pravila da spavam. Jos mislila ja kad se vrati da malo hopa cupa al nedam sad. Razmisljam si i da okrenem kljuc u bravi da nemoze zac u kucu, a jesam zlocesta, al bas mi digo tlak. I to danas vec po drugi put!!
Jutrooo.ne spava mi se a i sin me zeznio.zaspao sinoc rano i evo budan.pa cekam 8sati da ide spavat.a mm na posao otisao sad.
Jutro! Mene probudilo pish pish pa sam si otišla malo zameziti lazanja od jucer pa psi tražili na dvorište jer su čuli mačku i gotovo spavanje :)
Meni svekrva kuha danas dva rucka.tripice obozavamo mm i ja i svekar. :) ovi gadljivi ce dobiti nesto drugo. :)
Oštra bol u donjem dijelu trbuha. Probudila me i jedva sam prehodala do wc-a?
Je li se netko susreo?
Na koju hitnu da odem u zg pošto trudnoću vodim privatno i ne znam gdje bi me primili?
Ivekice primiti će te gdje god da odeš.
Ivekice drži se i javi nam se nakon pregleda. Možda se širi maternica pa te zato boli. I mene znalo zažigati tu i tamo pa bi prošlo. Čuvaj se...
E bas sam i ja htjela pitati vezano za bolove.. Evo od jucer me zna zaboljeti odnosno zaboli i peče u desnom dijelu trbuha prema ledima. Traje jako kratko i prestane. Vjerojatno si mrvica radi mjesta unutra? Mislim da nije nista zabrinjavajuce ako ne boli jako i nema krvi, je tako? Jeste imale slicnih bolova?
Jesam, mene tako znalo zaboljeti s lijeve strane. Pretpostavljam da je to od širenja maternice.
Eh i mene je sinoć u par navrata bas srezalo u donjem dijelu trbuha.. Jel to možda dođe s vremenom kad nas je sve uhvatilo? Ja sam čekala da prođe i prošlo je. Ali evo opet neke nove brige... Problem je u tome kaj ne znam kaj je zabrinjavajuće, tj. kada posjetiti doktora... Uf!
Ivekica jesi bila na hitnoj? :love2:
Mene isto svako malo nesto zna zaboljeti, od boli slicnoj menstrualnoj, pa do pikanja, probadanja itd. Svakakve boli su normalne sve dok ne traju dugo i ustrajno i ne pojacavaju se. Ali ipak, ako je netko jako zabrinut, mozda je bolje otici virnuti unutra i vidjeti da je sve ok.
Prošlo je samo od sebe. Ako se ponovi otići ću.
Baš sam se zabrinula, dosad sam rijetko osjetila ikakve bolove.
Ovo su bili najjači menstrualni, tako bi ih mogla opisati. Pomislila sam da nisu ne do bog trudovi.
Ivekice danas polako, miruj i odmaraj. Drago mi je da si nam dobro :)
joj Ivekice baš si me sprepala! ali ja mislimd a je to sve normalno u trudnoći. dok ne traje i nije jako intenzivno onda mora da je neko širenje...
ja sam za ubit se, sad pak gledam na cbs-u rizičan porod. pa je meni to treba?!
jarice moja ja mislim da si ti u pravu, ne daj se!
nego, jesu li vas svrbile bradavice? nesnosno svrbe!!!!!
kod mene juhica fina na meniju, miješana pileća i juneća, polako pečeno carsko meso i ne znam još jel budu mlinci ili riža i zelena salata.
Sva sam isprepadana bila :)
Ah blaženo stanje.
Kod nas danas spinat, restani krumpac i saft. Njami. A sad cemo husband i ja u ikeu malo prosnjofati. Maloj treba jos jedan set posteljine (sad je veeelika cura sa svojim kreveticem, a kinderbet cuva za bracu), a zelim pogledati malo ima li kakav zgodni ladicar. Trebat ce mjesta za bebine stvari. :zaljubljen::zaljubljen:
Sto se tice youtubea i poroda... i tako jedan dan odlucm ja pogledati par stvarnih poroda "da mi bude lakse" i da se "malo pripremim" na pomisao o tome st me ceka. Ajme majko kakva kolosalno katastrofalna pogreska! :-o Prvi porod je bio ubiboze bolan, ali nisam gledala sebe kako radam i sto se zapravo dogada. :D
Neka, neka... Sad imam par mjeseci da zaboravim sto sam vidjela. :-D
(Mozemo mi to;-))
I ja idem upravo kuhati pileću juhu. Danas ćemo imati lagani ručak, lešo meso, krumpir i još neko povrće s maslinovim uljem i bogatu salatu (zelenu salatu, ribanu mrkvicu, pomidore, kukuruz).
Boluckanja, zatezanja, pikanja itd tijekom trudnoce su najnormalnija stvar. Kad sam to prihvatila, prestala sam toliko brinuti oko svega sto bi me zaboljelo. Sad pricekam malo i prode kroz neko vrijeme. Ipak se sve to mora rastegnuti i ispremijestiti. :-)
Mene isto znalo desno dolje tak jako zabolit da hodat nisam mogla.. dvaput mi se to dogodilo i slabost i znoj.. i prodje samo od sebe...
mene zanima nest drugo, da vas pitam, sinoc (osim redovnog budjenja zbog pishkanja) probudilo me kao neko stezanje dolje... nije bolilo, nije ni neugodno, a ni ugodno bilo... onako ko kad se kod orgazma steze i opusta, grci dolje - ne znam kak bi se izrazila - samo bez tog uzitka i vrhunca, misici su za sebe radili... u snu!! sta je to?? Jel se to nekom dogadjalo?
Mi danas kod mm-evih, baka kuha (mama od sveki, zivi s njima) juhica, peceni suhi vrat, krumpiri s kupusom zapeceni i kolacic neki sigurno... uvijek bude :-)
Ivana, ovo zatezanje meni zvuci kao BH kontrakcije. Ja ih tako slicno osjecam, s tim da mi se tada i trbuh malo stvrdne.
ivana.sky, po opisu su kao kontrakcije maternice....
ne spominjite mi bol, ovo što me 7 dana bolilo bilo je ajmeeeee, svaki pokret paranje dolje desno, jedan dan sam jedva mogla hodat, a onda je 5.dan počelo popuštat, jučer na momente nisam ni osjetila, a danas još malo bridi, ali puuuuno bolje je.....za svaki slučaj sam dobila i antibiotik, da nije kakva trbušna upala....urinokultura sterilna, urin u redu :-/
Ja sam pomislila na njih al mi se cini mal prerano?? :-/
A i nekak ko da nije u maternici bilo nego nize (vagina)?!
Ne znam...
A trbuh nisam ni skontala kad sam se samo trgla iz sna, i nakon par sekundi to prestalo... vidit cu oce li se tak sta ponovit
Ma jel to svi pajke poslije rucka? Koja tisina...
ja sutra idem na kasni probir, moj mpo dr.ce mi radit uzv, i jedva cekam! Iskreno za probir me bas briga, mene sam zanima slikica koju vidim... Dokle god ne osjetim malisu da me pocne ritat uzv me jedino smiri! kad vidim da je sve ok, na mjestu, srculence da kuca, rukice i nogice mlate... nadam se da cemo cuti srce, jos nikad nismo...
Ivana.sky e potpuno te razumijem i samoj mi je tako, ne mogu dočekati sutra i uzv!!!!
Malo me jedino brine sto i u petak imamo uzv na redovnom pregledu.. vald to nije stetno... toliko raznih info ima, covjek nije pametan!
twinolina javi se obavezno poslije :-*
Ivana.sky ja sam pitala na raznim stranama i svi se smiju na tu "štetnost uzv", ja ipak vjerujem doktorima, do sada sam ih imala 8x i sigurno će ih biti još par puta do kraja. To je isto k'o i priče o štetnosti cijepljenja, evo u Americi gdje su najprije krenuli s tom odlukom o necijepljenju vraćaju se epidemije hripavca, ospica i sl... Al' da ne zachatavamo, ima pdf i o tome.
Blago svima vama koje cete uskoro zaviriti u trbuscice, moj sljedeci pregled je tek 24.2., a tada imamo i veliki anomaly scan, pa mi je jako tesko cekati... Izmedu sada i tada me dragi vodi na koncert Massima na Valentinovo, pa se fokusiram na to, haha. :-)
Ivana.sky, ne pise ti u potpisu, koji si ti sad tjedan? Meni su BH kontrakcije pocele jako rano i u prosloj i ovoj trudnoci i kako tjedni napreduju, tako bivaju cesce. Mislim da su ovaj puta pocele vec oko 14, 15tt.
Hvala stork na utjesi :-*
ajme Massimo i jos na valentinovo :heart:
vald kad s moba pisem ne vidi se, stavila sam bila u potpis... danas sam 14+5tt.. mislis da bi moglo to bit to? Pa to je bas cudno :mrgreen: ja sam misla da to ne bude dok spavas, pogotovo ne tak da te probudi i tak da bas osjetis svaki misic kak se steze, ko u valovima... misla sam da je to nest ko i kod menge onak grcenje... ugl :lol: ja mislim svast
Da, veselim se jako! :-))
Mislim da nije prerano, stvarno varira od zene do zene. Neke nikad i ne osjete nikakve kontrakcije (ja to ne mogu ni zamisliti), a druge, kao ja, druguju s kontrakcijama cijelo vrijeme. U prosloj trudnoci su me tako brinule i stalno sam se bojala da se zbog njih ne otvaram itd., no na kraju je sve bilo ok. Sada popijem magnezij direkt ili ako me bas jace drmaju (obicno kad malo pretjeram s ne-mirovanjem), popijem jedan normabel.
Ivana, ako ce ti se to s vremena na vrijeme ponavljati, znat ces da je to to. ;-)
Ja ne osjetim nikakve kontrakcije. Je mi 1. put, al nije da druge stvari ne osjetim.
Sad su me počela boljeti rebra s lijeve strane. Mala raste. Leđa me rasturaju. Jučer sam cijeli dan radila po doma, a i sutra nam je 30tt pa bi bio red da se nelagoda zahukta. Ne mogu vjerovati da smo moja mala kćerkica i ja tako daleko dogurale.:love2:
Jučer sam skužila da kad ležim na leđima i hoću se dić (a da ne zamahnem nogama, već kao da radim trbušnjake) iskoči mi mišić na trbuhu i to tako čudno da izgleda ... kao ekstremno strmi krov (kak imaju kućice u sniježnim predjelima). Boli me samo kad kišem, a to je cijelu trudnoću, svaki dan. Onda stenjem i jaučem.
Neke trudnice rade uzv na svakom pregledu. Ne nužno jer imaju problema već dr tako radi (neki briju na uzv, a izbjegavaju vaginalne preglede). Nije sad da si išla na uzv jer dugo nisi vidla bebu pa ti fali škicnut malo da vidiš čime se bavi.
Ja sam čula srčeko s 11+4 na kombiniranom. Nešto najljepše do sada, baš ganutljivo. Prošlo mi kroz glavu kak nosim malo biće koje raste u meni i stvorit ću bebicu koja će biti moja i napokon ću biti mama... a to sam sa svojih 40 stvarno dugo čekala.
joj nadam se da cemo onda i mi sutra cuti :-)
i nadam se da je sve ok, uopce ne znam sta rade i gledaju na tom triple tesu... kuzim sta vade i gledaju iz krvi, a jel na uzv gledaju isto sto i kod double?
Ma ja upadam bez veze,čitala sam i upalo mi je nešto što me šokiralo pa moram pitati,Muma dobila anđela,kako,sta se desilo ako tko zna?!?!
I ja sutra imam pregled.sutra sam 20+4tt. Valjda cu napokon spol saznati.
jel ima tko tko je uspio saznat spol prije 20tt? :mrgreen:
zasto ameri saznaju spol u 12tt, a mi tek poslije 20tt.. kakva je to fora?!?
Prerani je s 12tt, to su nagadanja. Tak je nama dr rekao s 11+4 da mu se cini da to kaj je spol nece nrasti u pisu i da je cura. Al to je bilo - cini mu se.
gledala sam hrpe slika s uzv, i snimaka na jutubu, to sa 12tt kao, zaokruze gdje se vidio spol... nemam pojma... znam samo da moja dr. nikad nikom nece rec prije 20tt dok nije 100% sigurna... sutra idem u bolnicu, moooozda se tam bude nest vidjelo pa se izlanu :roll: nije da mi je od velike bitnosti al sto vise vrijeme ide, nestrpljivija sam da znam :mrgreen:
stork što volim kako smo se ovdje našle sve sličnog razmišljanja...iako volim i konstruktivno argumentirane razgovore s ljudima razičitih mišljenja i stavova. smiješne su mi te nove fore s pametovanjima liječnicima...kao nećemo se cijepiti...pa dobro nemojmo onda niš....ko moja jedna frendica (joj nadam se da ne čita) kad sam joj rekla za čudo koje mi se desilo - poštujem njenu ajmo reći posvećenost vjeri ali me ipak povrijedilo što mi je tako rekla...veli eto sad imaš jedno od Boga i jedno koje si si sama napravila (od koga li je to dijete onda, ako nije od Boga?!). ja ne podnosim takve stvari, po meni niti jedan život nije začet bez Božje volje, MPO je alat koji liječnicima omogućava samo da pomognu (po toj logici ne treba ići kirurgu recimo na operaciju srca jer to nije od Boga). ma joj sad sam i ja zašla u teme...
idem pod tuš i gledat star wars pa će sutra prije doći.....