Dajete li im Veronikinu skutu? Ja je danas probala, ali mi se ucinila poprilicno slanom.
Printable View
Dajete li im Veronikinu skutu? Ja je danas probala, ali mi se ucinila poprilicno slanom.
Optimist, ako je slana ne daj joj. Radije nađi neki mladi svježi sir ako možeš.
Što se tiče drugog obroka, ne forsiraj.
Čini mi se da i prvi nije još najbolje sjeo. Ako vidiš da je samo brljavila daj joj bocicu.
Onda cu preskociti skutu.
A pojede ona kolicinski OK ono sto voli.
Super pojede npr. pirov griz s jabukom/kruskom i kokosovim uljem. Izgleda da cu sve morati maskirati u te slatkaste okuse :/
Sad je pocela strajkati s bocom, nateze je duuuugo pa sam zato mislila uvesti i drugi kruti obrok. Ali onda nece unijeti dovoljno mlijeka.
Da. Iz mog malog uzorka mi se čini da što je dijete aktivnije to ga manje zanima hrana.
Kod mene obrnuto. Miran nije htio jesti, hrana mu nije nikad bila potrebna
Ona s crvima u guzici jede kad i sto god joj dam. Sok mi nakon nejedaca, cesto napravim premalo il se iznenadim kad zica
Kruška i batat. Uspjela kombinacija. :)
Znam sve oko novih (ne)tablica
Ali...kada biste po tim novim smjernicama bebi kasice radili s kravljim mlijekom? Mislim na griz, instant pahuljice...
Ne volim kupovati pahuljice koje imaju u sebi ad, nego joj radim na njenom ad-u. Griz kuham na vodi pa dodam voce.
Od šestog mj moš kuhat na mlijeku, ali ne ga davat kao piće.
A kasice/pahuljice? Tipa rizine i slicno?
Moja ce evo skoro 10mj, za sad jos nigdje nisam dodala kravlje mlijeko. Ostalo mlijecno jede
Ja to sve kuham na gusto, tako da ne ispadne baš da popiju išta. Mlijeko bude samo medij.
A mislim, jel mlijeko nužno?
A nije. Al voli ujutro pojesti pahuljice,pa si mislim dal da stavim mlijeko ili ad i dalje
ako su pahuljice možeš ih raditi na ad
Možeš i jedno i drugo. Možeš i na biljnom mlijeku. Ili na kozjem. :)
Ma jedva se cekam rijesiti ad-a :škartoc:
Budem joj za pocetak jedan dan skuhala griz na mlijeku
Joj nakon malca nejelice imam izjelicu, za sad barem. Ne mogu vjerovati koji je to uzitak
Moja pojede dva kasasta obroka. Nece nikakve komadice, grudice i sl. I hoce sve samo slatkasto. Blitvu, spinat...smaze s jabukom/kruskom. I pojede finu porciju, osim ako joj je losiji dan. Ali to hranjenje traaaaaje.
Idemo sporo s namirnicama radi njenih crijeva.
Sve se mislim kako ce to izgledati kad joj ponudim meso.
E, da, kokosovo ulje joj se jako svidja.
Moja radije jede ako se sama hrani. Inače bih mislila da je odbijač, ali izgleda nije, već joj jednostavno ne odgovara da joj ja dajem žlicu po žlicu.
Kada joj primičem žlicu ona trlja oči, a nije pospana.
Ili njiše glavu, tako da joj ništa apsolutno ne mogu staviti u gubec.
Ako i uspijem nastavi držati usta otvorena tako da joj odmah sve ispadne.
:evil::evil::evil:
Orašasti plodovi, mogu s 10mj jel da?
Primam ideje, mljeveno u kašice? Ili ima nešto drugo? Imam domaćih friških lješnjaka
Sad sam joj dosta novih stvari uvela, uživam što sve prolazi. Valjda ne bude ko stariji napravila rez s godinu dana
zuta, moja isto nekad kad ju stavim u hranilicu krene trljati oči kao da joj se spava. Nakon prve žličice prestane. Pojma nemam što im to znači
Popeci ih. Budu puno ukusniji.
Već jesam :D i mi ih grickamo svako malo
Sada grize žlicu. :evil: :evil:
Kokosovo ulje/mast.. dobro za bebu kao dodatak kasicama?
Da. Ja sam dodavala u slatke varijante kokosovo, a u slane maslinovo.
Mi koristimo maslinovo i kokosovo ulje i maslac.
Moze ideje za muffine za bebe, a da ne sadrze tipa avokado, datuljin sirup i takve ne bas svakodnevne sastojke?
pak mi je nedavno poslala recept, nisam jos probala:
1 banana (moze bilo koje voce)
2 jabuke
4 zlice pirovog griza
2 zlice palente
2 zlice maslinovog ulja
malo cimeta
malo sode ili praska za pecivo
peci 20 min. na 180oC
Ima cijela tema posvećena muffinima. Samo izbaci cukar, sol.
Da pohvalim svoju...napokon je prije 2-3 dana pocela jesti kasice koje ne moram zasladjivati jabukom/kruskom.
Dobitna kombinacija je pirov griz, blitva, spinat, maslinovo ulje. Jede i korabicu u tim kombinacijama. Srce mi je veliko k'o kuca. Neopisiv gust.
Jos uvijek je sve u formi kasice. Probat cu opet s komadicima, a namjeravam uvesti i meso.
Jucer smo bili na sistematskom i malo je dobila na tezini. Ped. je rekla da nije zabrinjavajuce, jer je sad propuzala, a i zubi igraju veliku ulogu (s 8 mj. 8 zuba, sad je muce cetvorke).
Za sad smo na dva kasasta obroka i dvije boce, jedva i to popije, ali mora zadovoljiti onu formu od cca 500 ml mlijeka dnevno.
zuta, kakvo je stanje s tvojom?
Tako tako. Jedan dan mi hoće jesti, drugi dan neće već isprobanu i ranije prihvaćenu kašu. Nije puno dobila od zadnjeg pregleda. Sviđa joj se sve što je zeleno, ali brlja i to. Više ostane na majici.
Kad se smije bebama poceti dinstati hrana?
Nisam shvatila zašto se ne bi smjela. Vidim da se u nekim grupama jako nakostriješe čim im krenem preispitati prehrambenu dogmu, ali još nisam dobila smislen odgovor.
Nemam pojma, svugdje pise kuhanje, kuhanje na pari, tek kasnije stidljivo nailazim na dinstanje.
Danas sam joj uvela luk, malo samo s ostalim povrcem, ali mislim da bi bio ukusniji malo prodinstan, ono, da zamirise. A kako mislim za 2-3 dana uvesti meso, to mi se ucinilo ukusnijom varijantom.
Mislim da nije isto za probavu dinstanje i kuhanje. Ili?
Negdje sam čitala na stranim stranicama da se može peći/dinstati, ali ne za svaki dan. Nešto s masnoćama, ili pojma nemam.
Ja svojoj povremeno znam dinstati već odavno
Inače, zadnja 2 dana zajebava. Čim je u sjedalici trlja oči. Ne kužim koja fora, ali koma je. JOš ako su joj ruke pune hrane, već vidim upalu oka ili nešto
Evo ne mogu ju uopce nahraniti, trlja se do besvijesti i mice glavu
Ne mogu to prolaziti jos jednom, dijete koje ne jede :( a tako sam uzivala
Vrci, kako je danas jela?
Vjerojatno je zubici muce pa joj nije do hrane.
Kako je kod vasih prosao karfiol?
Mislim joj ga dati, ali sve odgadjam, jer cesto napuhuje, a ona ima osjetljivu probavu.