Otkud sad to?? trajanej imuniteta je tako kratko?
Printable View
A koliko je onda ?
Za preboljeli kažu 4-6 mjeseci,za cjepivo nisu rekli ništa koliko se sjećam,ali su neki izveli da je isto ko i kod bolesti
Pa to nije moguće znati u ovom trenutku.
Jučer sam preko oka gledala reprizu dočeka Nove Godine na HRTu, i nije mi jasno kako su oni to snimili? Publika dupkom puna, čovjek do čovjeka. Jesu oni to koristili neke stare snimke publike ili šta? Moj muž je imao teoriju da je cijeli doček od lani, jer nigdje nije vidio da piše godina :D
Novogodišnji filharmonijski koncert prazna dvorana, još sam čula da su se članovi orkestra svaki dan testirali prije dolaska na vježbe
A ja čula da se mijenjao program u zadnji čas,ok nisam gledala
Beč,klinci su morali za glazbeni gledati koncert,ok meni to nije teško gledala sam svake skoro godine od cca 10. godine i da bilo je tužno bez publike,ali je bilo jako lijepo
I tiho smo prešli 4000 sluzbeno umrlih. Jedino pomalo padaju brojevi vidjet ćemo trajno ili privremeno. Na žalost kad god je netko počeo slavodobitno pricati o kolektivnom imunitetu i da se epidemija usporava uslijedio bi novi val. Evo npr Ceska čim je popustio lockdown opet brojevi jako rastu...
Sillyme ma inat cemo skokovit porast broja zarazenih sigurno samo je pitanje dana.
Pale su nam brojke zbog mjera. Koji imunitet, tu teoriju promovira samo 1 covjek koji je dubiozan i sad se sam zahvalio i kao otisao u internetski mrak.
Svekrva i svekar su se odmah zapisali za cjepivo jer su oboje ugrozena,, ali dobili su je oboje prosli tjedan. Ona , on na intenzivnoj, zasad neinvazivna ventilacija, nadamo se da ce tako ostati, uz njegove dijagnoze vrlo vrlo opasno. Mi smo ih max cuvali, zarazili se u ordinaciji kad su isli na cijepljenje protiv gripe.
Nadam se da ce oboje biti dobro, naplavomzalu.
Kud bas na cijepljenju? Pa to je transakcija od 2-3 minute. Nisu valjda izasli bez maski i otisli medicinskom osoblju koje je takodjer zaboravilo na maske.
Svekar nije imao masku. Stopostotni je invalid sa smanjenom funkcijom pluca i mnostvom popratnih dijagnoza. Ne moze nositi masku. Dosli su prije radnog vremena, izasli su im u susret. Nazalost sestra je bila zarazena, a da nije znala, a dok su njega unijeli, iznijeli...Bas se poklopilo. Svekrva je isto pozitivna, ali bez simptoma.
Njemu sve bolesti koje ima jako otezavaju situaciju, ali tjesi nas da dva dana nije nista losije, cak je danas malo i bolje pa se nadamo da ce se izvuci. Rekli su danas muzu da je sve dobro dok je na visokoprotocnom kisiku, ali bude trebalo uvest respirator da mu ne daju skoro pa nikakve sanse. Danas je doktor na telefonu zvucao optimisticno pa imamo vjere da ce ipak bit dobro.
Ajme, grozno. Bas nisu imali srece. Nadam se da ce se brzo oporaviti.
Naplavomzalu, nadam se da će se brzo oporaviti.
Koji peh, drzim palceve!
Hvala cure. Evo da updejtam, skinut je sa ventilacije, pluca su skoro pa cista, međutim pojavili su se neurološki problemi. Dezorijentacija, halucinacije, agresivnost. Daju me sedative i ceka se pregled psiihijatra. Moguće da je privremeno, ali možda i nije. Iz jednog zla u drugo.
I mi imamo poznanika na respiratoru, bio je na kisiku ali se zakompliciralo i sad je na respiratoru. Ima 42,43 god. Inače pretio i pušač...kažu da nije dobro :(
naplavomžalu, žao mi je, držte se :heart:
Je to je mlado,nadamo se da će biti ok
Držite se
Danas su nas zvali da se pripremimo za najgore. Ima ispod 5% sanse.
Jako mi je zao :cry:
Žao mi je :-(
Časopis Science, kao vjerujem vjerodostojan izvor, članak o imunitetu i nakon 8 mjeseci: https://science.sciencemag.org/conte...cience.abf4063
Jucer mi se frend koji radi u Vrapču cijepio. Samo oteklina na mjestu uboda.
Danas sam dobila fotku prepunih Krapinskih toplica, sta reci ....:/
Ja u glavi krizam dane do dolaska cjepiva za moje. Sad kad je jos jedno odobreno nadam se da bude brzo.
Na stozeru zadnjem su rekli da ocekuju da bi do kraja sijecnja trebalo kreniti cijepljenje starijih, kao druga polovica
Ja sam se jučer cijepila
Nikakva reakcija, malo boli na dodir mjesto gdje je cjepivo aplicirano
26.1 druga doza.
Mi jos nismo na redu. Niti ima informacija kad cemo biti. Pa ne mogu reci nista mudro.
( KBC Zagreb, direktan kontakt s pacijentima koji su rizicne skupine )
sirius, koliko sam gledala brojke, u prve dvije grupe, 1a i 1b (korisnici domova te osoblje) ulazi malo manje od 50 tisuća ljudi (47279), što znači da im treba 95 tisuća doza. Treći su zaposleni u zdravstvu, 1c, a mediji izvještavaju da ih se već počelo cijepiti što znači da ide paralelno s 1a i 1b. Stići će i do vas.
Druga, treća, četvrta i peta skupina (80 i više godina, 75-79, 70-74 te 65-69 godina) su dakle svi stariji od 65 godina koji ne ulaze u 1a, bez obzira na prisutne bolesti, njih ima 762 tisuće.
Tek u šestoj skupini nalaze se izrazito ranjivi ali mlađi od 65.
Nadam se da će ići najparalelnije moguće 8-)
Kod nas je zavrsilo najgorim mogucim ishodom. Strasno je ovo da danima znas da ti netko blizak umire, a ne mozes ga ni vidjeti. Nije bio priseban zadnjih dana i bolje da nije.
Strašno, jako mi je žao :cry: