ma upravo to što kažeš, nema panike. bravo i hvala ti puno!
Printable View
ma upravo to što kažeš, nema panike. bravo i hvala ti puno!
18+2 sam ja. Moja prosla T je ivf i meni je trbuh bio ogroman od samog pocetka. Ma i probava ti radi drugacije, meni je lakse kad mi je napuhnut i velik, nekako si onda mislim da je sve ok.
ma bi o je i meni radi hipera malo al se smanjio i sad opet...al velim više ne paničarim....
Twinolina, jesi li imala hiperstimulaciju nakon ivf-a? Ako jesi, da li ti je dr rekao da se to smirilo i jajnici se vratili u normalu?
Meni je sinoc na trbuhu jedno vrijeme virila mala kao kvrzica, pa se sad pitam sto je to, nozica, laktic...? <3
twinolina i meni se tak trbuh odjednom (doslovce ko preko noci) napirio i vise se nije smanjio, sad samo raste i zaokruzuje se :lol: i tocno to sto kazes, osjetim tocnu crtu ispod sisa gdje je "napiren", pa lijepi krug do dolje, i tu gdje je bebica, ispod pupka, je bas onako tvrd...
mazamala bas lijepo da cete otici da i on vidi :-) drzim fige za spol!!
kod moje dr. je mm svaki put bio, cak i onaj prvi kad je samo ges.vrecicu gledala, malo se iznenadila kad sam joj rekla da ga zove unutra jer je dosad uvijek gledala vag.sondom i muzevi nikad nisu ulazili do 15tt dok ne ide preko abdomena, al ne smeta to meni pa nije ni njoj... mislim da i oni imaju pravo svaki put ici, i sve vidjeti i cuti... bez obzira sto beba raste u nama, oni su roditelji koliko i mi, tak da mi je bas drago da je moja dr. po tome bila ok... sad u petak imamo pregled al mm radi :-( mislim da cu povesti mamu da vidi unuce :-D puno je pod stresom i pritiskom pa bar malo da joj uljepsam taj jedan dan ako nista drugo...
Meni je pod rebrima par dana bio jako napuhnut, sve kao neki šlauf oko želuca i osjećaj težine, probadanja. Onda sam skužila, s obzirom da žuč pojačano radi u T da mi smeta jutarnja kava i to samo turska pa sam prešla na cappuccino mućkalice i sad je uglavnom ok. A žgaravice su podnošljive kad ručak podijelim na 2 dijela unutar sat-dva pa se nalijevam mineralnom i kefirom.
Najgori dio trudnoce: ZGARAVICA. Mrzim je i dosla sam do tog da se navecer uopce ne usudim jesti, osim neke totalno sigurne stvari, tipa mrkva. :-(
ja hvala bogu nemam problema ni sa zagravicom ni sa zatvorom ni sa hranom...
neeego tko je pisao nesto o onim bradavicama po vratu? jel to normalno u t ili sta?? upravo sam skontala da mi je izbila, zasad 1, ali to su oni mali virusni vrazici jelda? koji se namnoze u trenu... sta s tim radit?
Meni nema sigurne hrane za žgaravicu. Kažu da su dobri bademi, a meni jednjak gori od badema. Zna mi biti kao da imam otvorene rane koliko me to boli i peče, pa stenjem i previjam se od bolova u krevetu. Al ja imam hijetalnu herniju. Koliko god je neugodno i bolno, nije mi to teško jer je to zato što imam bebicu u trbuhu.
E, sad, mogla bih otići kupit si homeopatski lijekić (znam gdje i koji), al sam lijena ić u grad po to. Možda pošaljem mm.
Pa ja mislim da te mini bradavice po vratu se dobiju od hormona, neznam sto bi drugo moglo biti, ja sam od prve trudnoce ih dobila, i u drugoj, a sad neznam dal sam i u ovoj, jer ih imam bas dosta po vratu. I ne prolaze.
ah hormoni... upravo sam dusu isplakala na pjesmu jednu... iako na tu uvijek placem, prekrasna je... vald mi malisa nece zamjerit
Ivana.sky, svakako bolje pustiti emocije van, nego ih drzati u sebi. ;-)
Sto se tice zgaravice, meni (kratkorocno) pomaze rennie (dozvoljen u trudnoci). Dok sam uspravna, ok je, ali cim legnem isto mi je kao da me netko okrenuo naglavce. Uzas. Ne zelim ni misliti sto ce biti za desetak-dvadesetak tjedana. :?::ulje:
Bradavice u trudnoći izbijaju više zbog hormona. Nekima kasnije prođu, nekima ostanu. Provjeren prirodni lijek je limunov sok. Moj dragi je tako skinuo bradavicu u par dana, bez ožiljka, ičega. Mazao je dva tri dana više puta dnevno s limunovim sokom i sama je otpala nakon nekoliko dana. Meni je trenutno pun vrat, pogoršalo se stanje sad u trudnoći. No, nekako mi se neda sada ništa raditi po tom pitanju. Čekat ću da dođe bebolinac na svijet pa se onda baciti u eliminaciju.
Sad sam legla i ne mogu do zraka.. ko da mi neko sjedi na prsima... jel se to dogdjalo nekom?
To je normalno u trudnoci kad lezis na ledima i postaje jace kako je trbuh veci. Pucaj na polozaje na boku. Kada si na ledima maternica ti stisce vene koje iz donje polovice tijela vracaju krv prema srcu. Neke zene se cak onesvijeste od toga.
s neta:
Srce poput pumpe tjera krv po cijelom organizmu, tako da u jednom trenutku počne "raditi na prazno", tj. nema dovoljno krvi da je potjera prema plućima gdje se obogaćuje kisikom i prema mozgu što izazove prvo pad krvnog tlaka, a zatim i nesvjesticu. Čim se trudnica okrene na bok pritisak maternice na velike krvne žile nestaje, krvni optok se normalizira, a time i cijeli poremećaj.
Sjecam se jednog dugotrajnog 3D uzv u prosloj trudnoci, negdje poslije 30tt. Bili su neki specijalizanti prisutni i dr je sve zivo objasnjavao, tako da je potrajalo. U jednom trenutku mi se upravo to dogodilo, gubitak zraka, sve kao pred nesvjesticu i odmah su prekinuli sve.
Ja sam ti uvijek na lijevom boku :-/ rijetko kad na desnom, a na ledjima i trbuhu nikad. Otkad znam za sebe tak i lezim i spavam i tv gledam i sve...
ustala sam se pa je bolje odmah bilo, misla sam da se to dogodi sam kad su beba i trbuh vec veliki...
hvala valamala :-*
Pa i trebalo bi tako tek iza 30tt, baš sam pitala na fet echo za taj položaj na boku. Ja evo još uvijek spavam normalno na leđima, na bokovima, skoro pa i na trbuhu. Ali ako ti ne paše, ok nađi si položaj. Možda da probaš i s još jednim jastukom?!
Kome da se obratim u po povjerenju?
Potrebna mi je pomoć. Ne želim više živjeti.
Ivekica što je bilo??
Molim te probaj se smiriti, zbog sebe i bebe.
ivekice, polako, sjedi i disi, smiri se
pretpostavljam da trebas psiholosku pomoc pa probaj svom lijecniku opce prakse da te uputi dalje
ima i neki centar za krizna stanja ili tako nesto, idem probati vidjeti na drugoj temi
skoro nista nije nerjesivo, koliko god sad tesko bilo, samo polako
Ovo sam na brzinu nasla, valjda su tocni podaci
Ajd nazovi pls
CENTAR ZA KRIZNA STANJA I PREVENCIJU SUICIDA
KBC Rebro
Kišpatićeva 12
pacijenti se mogu javiti osobno od 8 do 20 sati ili od 0 do 24 sata ne telefon: 01 / 2421-603
Ivekice, samo polako. Javi se ako ti ista treba.
Sjeti se da nisi sama i sad moras misliti i na sebe i na bebu. Sto god se dogodilo prebrodit ces to jer si jaca nego sto trenutno mislis. Nista nije toliko grozno da je vrijedno tvog zivota i zivota tvoje bebe. Stavi ruke na trbuh i smiri se..
Ako zelis, podijeli s nama sto se dogodilo..
Ivekice, uvijek ima nade. Nisi sama. Imas pp.
Ivekica nemoj tako.imas svoju bebu.razlog za ziviti.nazovi taj broj.
Strah me otići bilo gdje, jer se bojim da će iskoristiti to da mi uzme dijete onda.
Nemam nikoga na svijetu, doslovno. Par prijatelja i to je moj život.
Ivekice, uvijek ima nade, ne predaji se
Ivekice draga nitko ti neće oduzeti dijete! Budi hrabra za ovo malo biće koje nosiš ispod srca i imaj vjere!! Sve će biti dobro samo ne kloni duhom, molim te!!!!
misliš da će onaj tvoj htjet uzet ti dijete??? a po kojoj osnovi??? di je sad kad treba bit tu??? ne brini.....
nemoj biti smješna. Tvoj strah da će ti uzeti dijete je ....... van pamet. Budi bez brige, ako to kaže pokušava te tako "mladu i naivnu" držat u šaci. Ni jedan muškarac, koliko je meni poznato, nije ni pokušao uzeti skrbništvo nad djetetom. Pogotovo bebom. Pokušaj se obratiti nekome na pdf-u jednoroditeljske obitelji- tamo ima ljudi koji znaju kome se obratiti za pomoć (pomoć svake vrste)
Ivekice ništa nije crno kako ti se u ovom trenutku čini. Daj si snage i zatraži pomoć. Nitko ti zbog toga neće uzeti tvoje zlato. Nisi sama, uz tebe smo srcem i mislima <3
Ivekice, par prijatelja je sasvim dovoljno u zivotu. Sigurna sam da ce ti oni pomoci koliko god mogu. Javi se nekome od njih i popricaj s nekim o tome sto se dogada.
Ivekica :love2:
Meni je jučer izašla vena na desnoj nozi poviše koljena...baš je onako izbočena....na jednom dijelu me i svrbilo pa sam se silila cijelu noć da se ne počešem....poludit ću...inače nemam probleme sa venama pa neznam zašto mi se ovo sad dogodilo ???
Evo mene vata nesto.pece grlo i vrucina u nosu.
Moja ne da jer su pacijenti bili bezobrazni. Imala je losa iskustva - dode muz pa snimaju uzv na mobitel, dode dijete i dira tamo svasta. Pretvorili su uzv u cirkus. Neke su se zene bunile da kaj muskarci imaju ulaziti unutra (iako je samo njihova zena unutra).
Onda ne pusta nikome muza. Al ionak ni ja ne kuzim taj uzv. Skuzim glavicu, al ostalo mi je sve nejasno. Strpit ce se mm jos malo pa ju onda nece samo gledat vec zabavljat i nunat.
Ja svog mm ni ne vodim.a i taj uzv kod socijalnog gin. Nije 3D 4D pa i ja jeeedva vidim ista.
Oticu bar dva puta privatno da imam lipe slikice.jer sam u prvoj trudnoci vodila privatno i imam predivne slike.
Ivekica ne moraš se bojati za svoje čedo! Pusti debila! U sudskoj praksi jedino se može dijete oduzeti majci s teškom psihijatrijskom dijagnozom, ako je potpuno lišena poslovne sposobnosti da nemre ni o sebi brinuti, ako je narkomanka ili dokazano promiskuitetna osoba. I to sve ako netko sudski pokrene, za što treba novaca. Do sada kroz sve tvoje postove u zadnjih par mjeseci nisam ništa od toga iščitala! Nadalje, postoji i Udruga Betlehem o kojoj brine pater Marko Glogović, a koja pruža pomoć nezbrinutim majkama i djeci, za slučaj da ćeš se morati na neko vrijeme skloniti, također sigurno će ti pružiti i pravnu pomoć. Možeš probati kontaktirati i CZSS, objasniti anonimno o čemu se radi pa neka te savjetuju.
Ne očajavaj, ništa nije tako crno kao što se u prvi mah čini! Evo, čak je i mm totalno skrenuo i danas je već 6. dan u kazni, uopće mu se ne obraćam, ak' me kaj pita komunikacija se svela na: da, ne, bok. Do sad još nisam nikad tako izdržala i čekam da vidim što će biti dalje. Ne znam što mu se roji u glavi, ali nakon silni godina braka postao je netrpeljiv prema meni pa se čak pitam jel' ima ljubavnicu :lol: Malo sam skrenula s teme, ali bit je da sačuvaš svoj mir radi tog malog života u sebi, a on nek odrasta uz svoju mamicu!