kad bi psihički mir bio osnova uspjeha-neplodnost bi se liječila kod psihijatra
Citiraj:
mima235 prvotno napisa
Informacije o postupku možeš dobiti od liječnika,ali smatram da se pacijent ne treba oko toga brinuti jer drugim ciklusom pod istom terapijom možeš dobiti drugačiji broj jajnih stanica i može biti drugačija veličina endometrija. Čak i da je sve optimalno ne znači da će sam postupak uspjeti. A i kad sve pođe krivo može završiti trudnoćom. Po završetku postupka možeš s dr. prokomentirati što je pošlo krivo i kako se pripremiti za idući postupak i mislim da je to pravo vrijeme. Mislim da su dr. na VV odlični i da se trude, sve za dobrobit svojih pacijenta i da parove koji tek kreću u svoje postupke ne treba obeshrabrivati (kako mi se čini da je krenuo ovaj razgovor) zbog pitanja kojima je ponekad teško naći odgovor. Naravno ako netko nije zadovoljan treba otići drugom liječniku jer prvenstveno psihički mir je osnova za uspjeh.
Prepostavljam da općenito postoje pacijenti koje ne žele infomacije o svom liječenju ili ne mogu shvatiti svoj tijek liječenja. Ali, ipak, svaki liječnik je dužan informirati pacijenta o liječenju riječima koje pacijent može razumjeti. Šutnja i nekomuniciranje sa pacijentima, vrlo je neprofesionalna.
Osobito je neprofesionalno ne odgovoriti na svako pitanje koje pacijent postavlja tijekom liječenja.
A ovaj boldani dio iz citata komenirala sam u naslovu posta!
:evil::zbunj: