Nisam te uvrijedila niti jednom riječi. Nisi napisala izvor. A ako do sad nisi shvatila tko je taj čovjek ajm sori. Čao.
Printable View
Prestanite se prepucavati.
@andream nije ništa loše napisala, samo je prenijela vijest kao što i svi ostali rade.
Žao mi je doktora. Bio je super.
Nažalost nije ni prvi, a ni zadnji koji je otišao prerano od srčanog udara.
Nije napisala vijest nego trač.
Mala razlika.
Danas sam se prijavila za cjepivo
Sutra idem vaditi test na antitijela jer mi je bliska osoba bila pozitivna prije mjesec i pol, hoću znati jesam imala ili nisam.
Pise crno na bijelo da je primio cjepivo, bez ograda.Pa je ispalo da nije. Mislim da se svi, bez obzira sto se svakom moze dogoditi zbog brzine ili emocija (zal za covjekom plus strah od cjepiva) da siri fake news, moramo truditi i (samo)korigirati, to je u doba ovako brze radio mileve powered by social networks stvarno posast vremena u kojem zivimo.
Plus osvijestit izvore s kojih emitiramo dalje. Mislim da postoji neki site faktograf koji se trudi u tom smislu, neki fact checker site.
Kod nas i cijepljenje ide preko veza. Kaze mi susjeda sestra u lokalnom domu zdravlja, zdravstveno osoblje na svoje cijepljenje dovodilo i muzeve i djecu
Dobro da nasi stariji i rizicni cekaju
Gdje to?
Bas me zanima. Nije mi poznato da su poceli cijepiti po domovima zdravlja. Jer KBC Zagreb jos nije cijeli procijepljen, ja sam dobila termin za nedjelju. Na svoje ime i prezime nakon sto su nas sve popisali. Tesko da mogu dovesti muza i djecu obzirom da je doza ( jedna) na moje ime i cijepi me potpuno nepoznata ekipa nakon sto pokazem dokumente.
Jedino mozda u Baniji moze doci na red tko god hoce jer tamo cijepe sve redom.
Posaljem ti u pm,ne bih javno :)
Ovako je i kod nas.
Ne kažem da nije bilo nebuloznih ideja da se dopelje rodbina (jer uvijek bude), ali je to sasječeno u korjenu i cijepljenje je vršila ekipa koja nema veze s ustanovom uz predočenje zdravstvene. Nama je u planu druga doza idući tjedan.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Sirius, moja mama je cijepljena u lokalnom domu zdravlja još prije dva tjedna. Ali ona je u malom gradu, pretpostavljam da su dobili određeni broj cjepiva pa su zvali prijavljene redom.
U mom malom gradu je također počelo cijepljenje, mene su rekli zvati kad dođe nova pošiljka.
andream uooće nije taj "trač" prenijela kao nešto u što nema sumnje, dapače
Pojedine žene ovdje sebi ponekad dozvoljavaju malo previše, nije ovo škola
pedesetineke pa pec pec po prstićima ko nije dobar.
Prenijela je upravo kao nešto u što nema sumnje.
Stvarno zanimljivo kako pojedine forumašice imaju potrebu mlatiti po ovom bezveznom događaju, pitam se u čemu je zapravo problem?
Ti flopice misliš da zamoliti da se ne prenose lažne vijesti u ovakvoj situaciji i na ovakvoj temi znači lupati po prstićima?
Dakle, koristiti nečiju smrt za svoju antivaksersku propagandu je odvratan čin. Iskreno se nadam da će Sladoljev koji je to napravio biti na neki način sankcioniran.
Širiti u vrijeme kad se cijepi protiv bolesti radi koje svi nenormalno živimo već godinu dana vijesti da je netko umro od cjepiva je opasno i ružno.
Napisati na ovom forumu na kojem svi pišemo godinama i koji se nekad trudio biti ozbiljan nešto što si pročitao na zidu osobe kakva je Sladoljev, a ne napisati gdje si to pročitao nego ukomponirati u objavu: Čitam po portalima .. itd - pa to je u najmanju ruku nepristojno prema kolegicama forumašicama.
Znači, evo ponovo, molim vas nemojmo širiti lažne vijesti na ovom forumu.
Ovo je trač i zvuči jako zlonamjerno, a ne ono što je andream napisala.
Zanimljivo kako Vrci nije “dobila po prstima” i nitko ne vidi problem u javnom prozivanju neimenovanog DZ i njihovog osoblja pogotovo zato jer nije problem saznati o kojem DZ se radi.
Bravo!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali čovjek se nije cijepio.
Muževa baka je primila drugu dozu. Kaže da je ok, nakon prve nije imala nikakvu reakciju, nakon druge blago povišenu temperaturu i oteklinu na mjestu uboda.
Koristiti nečiju smrt za propagandu je neprihvatljivo, ljudski ponajprije.
To vjerujem većina ipak razumije.
I također se nadam da će se s autorom pozabaviti institucije.
andream je napisala da je moguće da su vijesti dezinformacije.
Sasvim dovoljno da je se ne etikerira kao širitelja lažnih informacija.
Ovo je javni forum i ljudi mogu napisati svoje viđenje i iznijeti svoje subjektivne strahove.
Na koncu svatko sam za sebe odlučuje a nadam se da tu odluku pak nitko ne temelji isključivo na upisima s ove teme.
Žao mi je svakog umrlog, naravno, ali čitate li vi upute o lijeku koje se prilažu lijekovima?
Pa svaki lijek/cjepivo ima nuspojave. Svaki organizam je drugačiji.
Smrt se rijetko događa, ali mislim da nema lijeka koji ne može u nekog aizazvati alergijsku reakciju koja može biti kobna.
Imam kod sebe Aerius koji pije dijete (5mg), nuspojava 1 na prema 10 000 : teška alergijska reakcija, upala jetre, napadaji ... Da paničarim za svaku nuspojavu, ne bi niti jedno moje dijete dobilo lijek za alergiju ili astmu.
Na tako veliki broj cijepljenih, i to primarno rizične populacije, neminovne su i smrti, nažalost.
Pa imate na cijepljenje/vakcinacija grupi na fejsu iskustvo žene koja je bila prisutna kad se cijepila kćer neke zdravtsvene djelatnice. Tamo je bilo pojašnjenje da je broj doza određen, da nisu svi došli i da doza ne propadne dobila je ona koja je bila tamo.
A ovo prenosim što sam sama čula. E sad, kaže da su drugi doveli muževe - jesu li oni svi na kraju cijepljeni ili ne, ne znam. Ali očito ljudi pokušavaju.
I ne iznenađuje me. Na kraju će se hrpa ljudi cijepiti prije prioritetnih. Evo Sabor, umjesto da i od njih proberu tko bi bio u prvoj rundi. Zašto se cijepio recimo zdravi i mladi Beljak, i onaj koji je pred mjesec-dva prebolio koronu? A moj tata srčani bolesnik od 81 godine će čekati do ne znam kad.
Mene ljuti što su napravili plan, i na kraju svi idu preko njega. Bilo je: djelatnici i korisnici domova za starije, medicinsko osoblje, stariji od 65 (u podskupinama). I na kraju ništa od toga
Vrci, trenutno mislim da su to bapske priče, iako je kod nas sve moguće i preko svakog reda.
Za rezervne osobe se zna. Trebale bi biti s liste, ali ako ostane doza, valjda ćeš ju dati nekome tko je prisutan, a ne baciti iz pricipa.
Možda je kći u rizičnoj skupini...
I kod nas se uvijek zbog izoliranih slučajeva malverzacije odmah cijeli sustav okarakterizira kao manjkav. (tako je bilo i nedavno s potresom...)
Mima, žena je prenijela, napisala da ne zna jesu li dezinformacije, nije tvrdila da su to činjenice. To što ti očekuješ da svatko provjeri išta što napiše na forumu i prenese je nerealno za očekivati. Ljudi su nekad i impulzivni pa prenesu nešto a da ne provjere. Ne treba ih zato razapeti.
Ovo što je Sladoljev napravio je nedopustivo. Javna osoba još k tome imunolog prenese takvu informaciju kao činjenicu, e to je za sankcionirati.
Nitko ne mlati po bezveznom događaju. Dale ste ženi do znanja i dosta više. Iskreno, između redaka se da pročitati čak ruganje ..tipa ..ako ne znaš tko je Sladoljev onda ćao. Samo je fino upakirano.
Ne moramo svi biti u sve upućeni i ne treba nas zato razapeti na forumu.
S moje strane nema govora o nikakvom ruganju. Potpuno sam sigurna da onaj tko prati Sladoljeva na facebooku dobro zna tko je on i kakva mu je pozicija u odnosu na cijepljenje. Dakle, u najmanju ruku bi bilo fer na forumu napisati da si informaciju pročitao na njegovom fb zidu, a ne je prenositi kao činjenicu. Što je žena učinila u prvom postu, i nije napisala da su možda u pitanju dezinformacije.
joj
nije prenijela kao činjenicu, ogradila se
ne mogu vjerovati oko čega se natežete
Ne mogu niti ja vjerovati, ali što se i ja ne bih natezala.
Dakle, da je primio cjepivo protiv Covida je izneseno kao činjenica bez ikakve ograde. Ne insinuiram se odnosi na to je li smrt povezana s cijepljenjem.Citiraj:
Čitam na portalima da je umro cijenjeni ginekolog dr Kerner sa Sv duha, prekjučer. Samo se srušio pred bratom. Bio je pišu zdrav.
4 dana ranije primio je cjepivo protiv Covida. Ništa ne insinuiram, jer i nemamo sve informacije, naravno. Ali sam pomalo zabrinuta.
Stanite :ban:
damn, a baš sam pisala dobar odgovor :lol:
Bome Njemačka vrlo izgledno ide u megalockdown, moja obitelj tamo je već poluluda...