nisam odavno procitala ovoliko lijepih novosti. cestitam svim novim trudnicama i posebne cestitke bab!
Printable View
nisam odavno procitala ovoliko lijepih novosti. cestitam svim novim trudnicama i posebne cestitke bab!
milasova još maloooooooooooo,sretno,mislimo na tebe! neka bude brzo i što bezbolnije! puse!
Ginger hvala sad mi je lakše!:kiss:
Nema na cemu :-*
al mene to i dalje svaki put preplasi, bas je intenzivna bol
Ipak mi se dogodi da se zaboravim...
Milasova, ima kakvih novosti ili ste se skroz smirili?
Ja čekam opet pregled sutra pa da vidim kako napredujemo... jučer i danas mi polako odlazi i sluzni čep pa se nadam da će uskoro biti i nešto konkretnije... jedva čekam da se mazimo, a i već mi je sada malo teško... :)
Cure, što se tiče bolova, mislim da je većina nas imala takve tegobe... Jednostavno se tijelo širi pa od svega što se događa bol bude sastavni dio toga... No, pazite na se i pokušajte svaki put na bok pa onda podizanje...
Ja sam konačno na pc-u pa samo da kažem Mare da ti je avatar predivan!!!!!!!!!!!!!!
željki i ja imala isto tako bolove pri dizanju zato kak cure kažu pripaziti kod dizanja,nema nam druge!!!!!!!
baš sam se pitala di nam je 123beba,a ona još u komadu! :-)
123beba sretno sutra!
i meni se sinoć desilo kad sam se ustala ta kratka i oštra bol. Danas ne boli ništa i ustajem se polako kao starica.
Milasova sretno...
Eto, ova moja cura nebi van, ali me probudi u pola 5 i dalje ne mogu spavat... Zato serviram jednu kavicu pa se poslužite! :)
Milasova javi nam kako si! :)
Jutro:-)
Hvala na kavi,dobro ce mi doc..
Nis,ni ovaj moj pisonja nece van..sve se nekak smirilo..ali i ja i on smo prespavali noc..
Nekak mi je mirniji neg inace..inace mami nije dao spavati po noci..
A nis,123beba,cekamo da nasa djeca odluce izac..
Dobro jutro,evo ja na vadenju krvi, treba i to obaviti prije ovotjednog pregleda. Prvi puta stavila knjizicu na kup za trudnice. Sigurno zbunjujem ljude jer se niti ne vidi jos :-)
Jutro curke!
da vas pitam i ovdje, pogotovo trudnice "u finalu": kako su vam ruke? da li vas bole, natiču, trnu?
meni već zadnjih tjedan-dva ujutro kad se probudim su šake tako nateknute da ne mogu micat prstima, tokom dana to bude bolje, i znam da je normalno naticanje, više me brine što me svi zglobovi na prstima bole kao da imam teški artritis! a zadnjih dana mi desna ruka i stalno trne od lakta niže!:-o onako kao da sam je zaležala! ne pomaže ni lagana masaža ni razgibavanje, ništa! jagodice su mi skoro konstantno utrnute!
da se radi o lijevoj ruci već bi odavno trčala na hitnu, jer znam da je to jedan od prvih simptoma infarkta, ali trne mi samo desna...
kaj da vam velim: dok sam ovo natipkala, 3-4 puta sam napravila pauzu da si promasiram prste i šaku jer mi je sve utrnuto:-(
trebam li dizat paniku zbog ovoga?!
medonija,
nema mjesta panici, već lijepo idi ka doktoru.
:-)
Dobro jutro curke!
Medonija to ti se vjerojatno zivac ukljestio, postoje nekakve vjezbe za to, ali ipak posjeti lijecnika.
Milasova i 123beba nestrpljivo svi cekamo vasu djecicu.
Pozdrav svima
Bab iskrene čestitke tebi i tvom mužu a malim srećicama velika dobrodošlica i neka ih kroz život prati sve najbolje.
idem u petak na kontrolu pa sam mislila svakako pitati, a neda mi se baš ići ranije, nije da sam super pokretna....
znam da je moguće uz naticanje ruku i nogu i trnci u prstima, ali da mi je baš skroz od lakta utrnuta ruka?!
medonija i meni je od jučer nekako utrnuta lijeva ruka ja sam mislila da sam se zaležala, ali nije skroz utrnuta imam ja osjeta ali svejedno mi je od lakta nadolje nekako čudna
Čestitke Bab i od mene. Puno sreće s tvinsima :joggler:
Mali mimi i meni "nekako čudna" od lakta, ali jagodice su mi baš utrnute, onako, ko žmarci kad dotaknem jagodicu...
Medonija, mislim da ti tu gin ništa neće pomoći već da trebaš do dr. opće prakse...
bok koke, one koje su tek dobila prvo perje i ona koju su pred pucanjem
@Medonija - ja ti već dugo na nožnim palcima imam takvu senzaciju, kada ih diram ko da je utrnuto, nemam osjećaja - trebala bi otići neurologu (već godinu dana imam uputnicu) jer mi je hematologica rekla da je to najvjeorjantije uzrokovano mojom trobmofilijom i lošom vanjskom cirkulacijom. Nadam se da te nisam splašila, no odi doktoru
A ja nakon nekoliko dana raja jer sam imala redovitu stolicu, opet zatvor, i joj dole me sve peče i svrbi. A još sam i đurđu izgleda iziritirala. Jučer sam se kupala u kamilici i počela uzimati Lactogyn
Linalena, ja sam primjetila da mi je za stolicu pomogao magnezij kojeg sam inače počela uzimati zbog grčeva... Probaj si popiti Donat Mg... Dosta cura je komentiralo da im je to bilo odlično.
Curke, kada se vama počela vidjeti buša? :-)
Ja sam skoro 9tt, i baš primijetim ispupčenje. Ali naravno u odjeći se to još ne vidi toliko. Ali rano mi je :lol:
I da, dogodi mi se da osjećam kao neki pritisak/čudan osjećaj u području maternice. To je pretpostavljam normalno? Ništa ne boli, nisu grčevi, ali kao da to nije moj trbuh :lol:
Linalena,ja sam muku mucila sa stolicom..nema sta nisam probala..
Pomogla mi je zitarica- Amarant koji sam koristila uz lanene i zobene i ujutro s jogurtom..
Amarant je zasluzan za redovitu stolicu..
Prije toga sam koristila sirup od smokava i sljiva,donat,magnezij,prokuhane auhe sljive,pola jogurt pola mlaka voda na taste i nistaaa..
meni je pomogao onaj vindijin GI sok , kupite si ga bilo koju vrstu i probajte ga popiti navise sto mozete!
Mene jos ne muci opstipacija, ali bude sigurno jer inace imam s tim problema, ali kako mi pase jogurt i slane grickalice, a u subotu sam si kupila stapice od neke zitarice pir i smoki od prosa pa to zalila sokom od sljiva, drugo jutro sam bila 20 min na wc.. :lol:.. Sad idem svaki drugi dan i to mi je super.
Mene zanima dali pijete magnezij i u kojem tt ste ga počeli piti.
Ja sam danas 13+5 pijem prenatal i jos uvijek utrogestan iako ga smanjujem za jednu kuglicu svaki drugi dan.
Muma stolica mi je problem.
Grčevi- preksinoč kad sam se tuširala uhvatio me grč ali to je bio samo jedan. Ja bi počela magnezij preventivno piti ali ne znam koji da uzmem i dali se trebam posavjetovati s svojim doktorom.
corinaII ja sam u 19+4 i još uzimam utrogestane po dva navečer,iskreno umorili su me! Bila sam na pregledu i dr.mi je preporučila magnezij 300,kupila sam ga u apoteci i to su kao neke granulice koje se u par sekundi tope u ustima. Inače nemam nikakvih problema sa grčevima ali mi ih je svejedno dala, vjerujem da samo dobro mogu doć. Možda da pitaš u ljekarni savjet,ali ne jači magnezij od 300,takoj je meni rekla u apoteci.
joj neznam ako sam dobro kužila,sad sam opet išla pročitat...ako su crijevni grčevi onda se javljam. Imala sam neku virozicu,valjda je to bilo to, ja se uplašila jer me nisko boljelo pa sam otišla na pregled...valjda mi je zato dala Mg.
Ja magnezij uzmem povremeno, još nisam imala problema da bi mi trebao
S utrićima sam gotova, danas 8+5 i stavila zadnji...
corinaII možeš pokušati s onim sirupom od šljive i smokve iz ljekarne, a možeš i magnezijem.
Vrci :klap: za zadnji utrić!
Sad kreću paranoje gledanja da nema nešto crveno :lol: Ali stvarno je olakšanje riješiti se toga
Buttterfly vidim i ti nastavljaš s utrogestanima. Do kojeg tjedna ti je rekao doktor da češ biti na njima.
I ja ne prestajem skroz s njima samo sam malo smanjila dozu jer je bilo svakih 6 sati po dva. Sad ujutro 2 i navečer 2. Kaze meni doktor neka njih :)
Kupujem magnezij sutra :)
žgaravica me pere
stavila malo previše papra na odrezak i sada nikako to isprat iz usta
samo podrigujem
cure jel pijete kavu, coca-colu, koristite steviu ili zamjesnki šećer?