Citiraj:
thalia prvotno napisa
Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Nešto kao ajngemahtec od pilećih bataka, bučnica sa sirom, bučnica s makom (iz škrinje obje, samo trebam ispeći).
MS daj recept za bučnicu s makom :naklon: pliiiz. :mljac:
Evo mogu ti ja napisati recept (kao origigi Međimurka). To su inače moje omiljene štrukle, i obavezno ih pečem kad hoću neke goste impresionirati bogatstvom međimurske/ zagorske kuhinje. Dakle, mene su baka i mama učile ovako: oguliš i naribaš 1-1,5 kg tikvica ili buće, mrvicu to posoliš i pričekaš 10-ak minuta da puste vodu, pa ih izgnječiš (vodu baciš). U tikvice dodaš 1-2 jaja, par žlica šećera, 1 vanilin šećer, naribanu koricu limuna, malo cimeta, par žlica kiselog vrhnja, 1/2 ili malo više vrećice MLJEVENOG maka. Sve dobro pomiješaš, filaš kore, poslažeš u tepsiju, i prije pečenja ih premažeš ili uljem ili kiselim/ slatkim vrhnjem (ja ih nekad premažem samo uljem i s par žlica vrhnja, a nekad ih zalijem mixom slatkog i kiselog vrhnja tako da plivaju u vrhnju, a kad su ispečene onak "drhte" u njemu... mmmmm samo za pogledati a kamoli za pojesti). Kad se malo ohlade, pospeš ih šećerom u prahu. Za par minuta ti neće ostati ni jedna u tepsiji! :mrgreen: