vidim, gužva je na ovom topicu :raspa:
jel imate neke pametne prijedloge za večeru? taj me obrok baš muči :/
Printable View
vidim, gužva je na ovom topicu :raspa:
jel imate neke pametne prijedloge za večeru? taj me obrok baš muči :/
varivo je ok
malo mrkve neće narušiti puno GI
naletjela sam na neke stranice o Low-GI prehrani u kojoj ukupan GI jela ovisi o udjelima sastojaka
pa i sam Monti kaže da ako dodaš bijelom brašnu posije (vlakna) onda mu smanjiš GI
mahune imaju dosta vlakana, težinski bi ih trebalo biti puno više od mrkve
za zgušnjavanje možeš samliti u mlincu za kavu prepržen slanutak ili leću (moj favorit)
kuhana brokula/cvjetača + umak od podravca (ili od gljiva i sira)Citiraj:
thalia prvotno napisa
;)
zasitno i zdravo
sve ne znam di će ovaj topic od postova.
da pitam one koji znaju više (ne da mi se dizat po knjigu :oops: )
večerala sam rigu i matovilac s fetom (šatro fetom, al dobro) i uz to malo tune, baš mi se jelo. jel smije to tako?
naravno
:)
znate šta je meni zakon, ispeči onu bundevu što se peče u pečnici i najesti se samo nje....mnjam! ne znam koliki joj je index ali kad se jede samo nju, mislim da to ne igra ulogu
bundeva ima visoki GI
samo tikvice, one male zelene, imaju niski GI
ja već jedno tri mjeseca namjeravam krenuti s montijem, pa nikako
sinoć sam ispekla kruh (po propisu) i od danas napokon krećem. skupa s mm-om pa će bit lakše
ja sam prije dvije godine s montijem skinula nekih 12-13kg koje sam natukla nakon prvog poroda i to dosta brzo, mislim za manje od dva mjeseca.
no, kako sam opet rodila, sad opet imam kila kao da ću sutra u rodilište, pa idem probat opet. cilj mi je do kraja svibnja skinuti 10 (a idealno 15) jer ne želim ovakva na posao (bankrotirat ću s kompletno novom garderobom).
nekidan sam prošetala po trgovinama, sniženja su super, ali kupila sam samo parfem, ništa drugo mi ne stoji :mrgreen:
ne smeta me visoki index ako jedem samo nju...a tak zasiti da ne jedem sigurno još pola danaCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
i fino da energiju
a danas tri patliđana na ploške i u pečnicu sa bijelim lukom...mnjami.... :)
prešla sam na jednu namirnicu po obroku :)
kako pravite batat? danas sam ga narezala na ploške i ispekla na malo maslinovog, bilo mi je jako fino, ali pretpostavljam da je puno bolje (zdravije i prihvatljivije) kuhati ga. u kojim ga kombinacijama jedete?
meni je montignac prije svega ukusan, ali me takav način prehrane jako napuhuje, da ne govorim o drugim popratnim pojavama, kako je kod vas?
Batat kuham na pari, kao i drugo povrće.
Nisam primijetila nikakve popratne pojave prehrane po Montignacu. Nakon 2. poroda puno sam smrsavila jedući po Montignacu i imala sam više energije. Sad sam opet na Montiju. Zezne me "jedino" to što previše volim slatko.
ja sam danas napravila silno finu večeru i tako je želim podijelit s nekim, a monti topic suh :lol:
narezala rajčice na njih malo bosiljka (nije bilo origana) pa tanka feta pancete i naribala gaude i stavila malo maslina, u pećnicu i kad se rastopio sir, izvadila i pojela. :mljac:
edit: MM stalno okreće očima na to što ja jedem i tvrdi da nema šanse da smršavim pa se stvarno nadam da hoću, jer ako neću, neće bit dobro :nope:
užasno mi ide na živce i stalno mi govori da bih trebala jesti manje ili nemasno ili nešto treće, ali uvijek nešto prigovara :/
di si našla dobre paradajze :?
a to je muška klasika da kad vide montijeve menije da krenu u prodavanje pameti :)
kaj te briga, bitno da tebi paše
ja sam znala stvarno uživati u montiju, jedino kaj me zezne je kad sam loše volje, puno posla, djeca gnjave, e, onda posustanem..al nastojim se ne uzrujavati zbog tu i tamo propusta :mrgreen:
Da li smiju trudnice na montija?
Ne bih smjela ovu trudnoću dobiti nikako više od deset kila zbog mojih problema sa kralježnicom (savjet neurologa).
Čini mi se da se trudnicama preporuča neka dijeta za diabetičare, koja je zapravo jako slična montignacu...
kažu da smiju, ako uspiješ izdržati. ja sam pokušala i nije mi išlo u trudnoći, ali ako možeš, koliko sam skužila zdrava je i baš preporučljiva.Citiraj:
piplica prvotno napisa
u Lidlu, ali one male. zapravo su ovi neki ni mali ni veliki pa se nisu raspali i bili su fini spečeni, ali sirovi i nisu nešto :/Citiraj:
ivy prvotno napisa
daCitiraj:
piplica prvotno napisa
ja sam bila na niskošečernoj prehrani 7,8 i 9mj, radi trudničkog šečera
za razliku od skidača kila, ti slobodno prijeđi na fazu 2
Hvala cure :* , za sada ne počinjem još ništa jer sam u rigoletto fazi pa još i padam na kilaži, ali kada mi se apetit vrati i mučnine prođu pokušati ću po Montiju do kraja.
jedino nisam sigurna koliko je fruktoza zdrava u velikim količinama..Citiraj:
piplica prvotno napisa
naime, ja ne mogu bez slatkoga , pa kad sam na montiju, lupam po fruktozi :D
ja stvarno ne znam, koristim je jedino svaki treći dan koliko je ima u pekmezu bez šećera.
nešto je Davor pisao ili spomenuo negdje nevezano, ali mislim da nije škodljiva. stvarno ne znam.
ma valjda nije dobro ni u čemu pretjerivati.
ja sve bez šećera, i kavu i zobene pahuljice, sladim se čokoladom od 80% ili baš kad je frka žličicom pekmeza.
e, da, u Lidlu sam si našla super pekmeze s fruktozom. od višanja. zakon je :naklon:
mene napuhuje (i uzrokuje probavne smetnje) veća količina povrća, a ako ga ne pojedem u toj većoj količini, UMIREM od gladi, zapravo sam prilično gladna :roll:
kombinacija mesa i povrća mi nije dovoljno zasitna, jeste u prvi mah, ali gladna sam jaaako nakon otprilike dva sata, pa malo lješnjaka, pa malo crne čokolade, jedan red, pa malo bijele kave ili čaja i samo mislim na sljedeći obrok, nema šanse da dočekam 6 ili 7, meni baš treba još jedan obrok u 4!
što predlažete da tada pojedem (da nije voće ili čokolada već PRAVA hrana u manjoj količini naravno :roll: )
nisi valjda krvna grupa 0?
http://www.beautymag.net/prehrana/na...krvnim_grupama
moj prijedlog je acedofil sa preprženim sjemenkama
ja ti kupim sjemenke i u tavi ih malo prepržim
nula sam, zašto?
znam to da nam je kao meso temelj, ali ja bih bez njega mogla, ja obožavam ugljikohidrate, kombinacije tjestenine, riže i krumpira ili batata s povrćem su mi najdraža jela. i zasitna
ne znam, možda se organizam mora prilagoditi da ne dobiva UGH u baš svakom obroku, šmrc
pomagajte
možda si iznimka ? :mrgreen:
gle, ako ti fale ugh, onda neka ti ručak bude : integralna tjestenina/riža ili batat + povrče
a za večeru povrče + meso?
tako bi taj laganiji obrok prebacila na večeru
je, u srijedu sam tako, i nije bilo crkavanja od gladi
a monti baš preporuča meso za ručak, a ugh za večeru, a šta´š
ako ti ne paše, nemoj glavom kroza zid
on ti preporuča, ako tvoj organizam dobro reagira onda sve 5
ali ako ne reagira onda prilagodi meni
ja sam ko ti : ugh rules
ako MM pojede bezmesni ručak, on je gladan nakon samo sat-dva (0 krvna grupa)
eto, fala puno, pokušat ću kombinirati, jedan dan malo gladovati, drugi ne i tako :mrgreen:
ja bi u nedjelju radila brudet, ali kako ne mogu palentu/paštu, mislila sam si napravit amaranth ili quinou. to može?
kad sam stvarno gladna gušt mi je ubiti glad u integralnom kruhu i jogurtu bez masnoće
Piplice, cestitam na bebi!!! :D
Ja sam prvih sedam mjeseci trudnoce jela po Montiju i dobila deset kg. Onda zadnja dva mjeseca nisam moga bez slatkoga... :oops: Pa sam sad opet na Montiju, ali ionako bih bila, odgovara mi takva prehrana.
U trudnoci sam pila spirulinu i nakon pet godina mi je zeljezo konacno normalno. Monti + spirulina mi je dobra kombinacija.
Ja mislim da ne može, da je GI previsok. Ovdje je jedna dosta velika tablica. Možda da napraviš batat s tim?Citiraj:
thalia prvotno napisa
Stalno zaboravljam pitati, što su to čičoke?
kao neki indijanski krumpir, vrlo slično batatu, niskoga gi, koriste ga dijabetičari, bio je seljačka hrana u vremenima gladi
pa amaranth/quinoa imaju gi 35, a batat 50. čini mi se barem. znači, ako je 35, more?Citiraj:
Balarosa prvotno napisa
evo, tu piše da je 35. iako, našla sam i da je 51 GI za quinou. amaranth ne mogu naći, a tablica je na mom kompu, sad sam na MMovom.
ja ću još malo sama sa sobom.
našla sam na Montijevoj tablici da su oboje 35 GI, a ovo je 70 i 90 brašno, kruh ili kad su onako napuhani, kao u onim pločicama iz zdravih dućana.
znači mogu ako je tako, GI 35?
Super, ja sam prekrižila sve žitarice u kombinaciji s mesom ili ribom, ovo je cijeli novi svijet :)
:klap:Citiraj:
Balarosa prvotno napisa
ja ću danas uzet pa prijavim kakvo je. navodno tonisu žitarice, nego sjeme nečega :/
opet ja s pitanjima. piše kod barba Montija u tablici:
Chinese noodles/vermicelli (hard wheat), noodles GI 35
:? znači mogu ?
i što su sad te chinese noodles? koje od ovih?
i što su točno vermicelli? makaroni?