S obzirom da je napolju hladno, možeš ga staviti na prozor u kancelariji, meni su rekli i da ne držim u frižideru već u hladnijoj prostoriji, a pošto je kod prozora uvijek hladnije, tako sam ga i držala.
Neće mu ništa biti za par sati.
Printable View
S obzirom da je napolju hladno, možeš ga staviti na prozor u kancelariji, meni su rekli i da ne držim u frižideru već u hladnijoj prostoriji, a pošto je kod prozora uvijek hladnije, tako sam ga i držala.
Neće mu ništa biti za par sati.
škola je u pitanju..ne bih se razjašnjavala sa kuharicom i zašto mi treba frižider8-) a teško pored klinaca držati na prozoru:mrgreen: a piše u uputstvima da se prije korištenja treba dosegnuti sobna temperatura, pa kako onda? malo hladim malo grijem? ne kužim, jel se neće tek na taj način pokvariti?
A da nabaviš onu malu torbu/neseser s termoizolacijom,to sve skupa ti stane i u tvoju torbicu.
Nečakinja ima slično za bočicu soka,taman za puregon.
vidiš žužy!!! To mi nije palo na pamet!!! Gdje da to kupim?
cure hvala puno:-)
Isto radim u skoli, drzala sam u autu na parkingu zimi :-) I sobni termometar pored da za svaki slucaj provjerim da li je temperatura odgovarajuca (streber).
Ako ne putujes autom, mozda nekog od kolega da zamolis da te primi kao "podstanara" ?
putujem autom, i to mi je palo na pamet :-) samo vani je-5..nisam nikada mjerila jel u autu oko 0 kada su vani minusi..ali do mojeg 2 dc možda se popne temperatura..
Imala sam ja jos fiks ideja, recimo ako je malo iznad nule vrecica smrznutog graska umjesto ice packa moze posluziti da odrzi temperaturu (ali to samo ako si losa domacica kao ja pa ti nekad prodje rok trajanja hrani u frizu) :-)
ahahaha:lol: a jesi me nasmijala....
Cure,ima koja da si je sama dala Brevactid?
Ide u guzu i rečeno mi je da odem na hitnu da mi daju.
I sad ja to gledam,pa si mislim da si sama dam..
žužy meni je davao muž pred kraj jer mi se nije više dalo na hitnu,nisam sama jer ipak je teže to zabost odiza a i moraš brzo ubost i do kraja gurnut iglu kako bi došlo do mišića pa sam odustala od samodavanja i dobro pogledaj mjesto uboda da ne pogodiš u živac ili u masno tkivo
Ovak, dajem si Fraksiparin. U biti sam si ga davala u špek uokolo pupka ali vidim da u uputama piše 5 cm ispod pupka. Jel to nekako na isto dođe?
Znam da je velika i da ide u mišić..ma gledam na you tube-u,ne zgleda teško pa važem dal da odem..od muža sumnjam da bu neke koristi,dok vidi kolka je igla.
Možda ipak bolje da odem da mi daju.
žužy to ti je i moja preporuka ako nisi sigurna
a ima ih dosta koje si daju same, doduše ja se ne bih usudila...ako se odvažiš, podijeli guz na 4 kvadranta i spiči u gornji desni
mene bi (osim boli) najviše bilo strah da mi se ne prospe, bilo kod miješanja, bilo kod pokušaja uštrcavanja...a gdje ću i koga onda u 22h tražit da mi da drugu
žužy ja bih na hitnu...brijala bih stalno po glavi jesam li to dobro napravila ili ne...i ne daj Bože da se onda izjalovi il da koji pukne prije punkcije....uh... ali to je moja glava :mrgreen:
Tamo gdje ima finog špekeca i ne boli, moraš izbjeći krvne žile, u tomu je caka, prst manje-više, ne brini.
Ja si takvu veliku iglu nikad nebi usudila sama dat! Boli me od same pomisli! Kad se samo sjetim da obje izgledaju kao da su za miješanje lijeka, bar po dužini...Mislila sam da je greška!:lol:
Ali ovo što cure kažu je važnije, da se ne prospe...ziher je ziher...hitna! Sretno!
Bila na hitnoj u 9,teta je rekla da ne moramo čekati 9:15 kak piše..i dobila sam dve pike,po jednu u svaku guzu :-O
U kutiji su dva otapala i dva praška s iglama,ona mi je zmučkala i dala jedno a drugo mi vratila za drugi put :lool:
Reko,noup pikaj nanovo,sve mora da uđe.
Nisam joj falila.
Danas sam eto dobila 4 pike i vadili su mi krv.Jeei!
kak ona to mislis ne morate cekat? pa s razlogom ti pise 9:15.
Znam,zato sam i pitala da pričekamo.Valjda bu ok..
Reci to u bolnici
da, naglasi dr.a. da si stopericu primila u 21:00, da te ne bi prekasno stavio na stol.
Ima li tko modrice od pikanja u noge? Baš grdo izgleda i boli na dodir.
Hvala cure! Inače sam primjetila da nisu u svakom pakiranju jednake inekcije Fraksiparina, sad imam neke tvrde, ko da vilicu bodem u trbuh, nikako upiknut. A prije toga kutija milina, klizi ko po loju!
Ja sam brevactid davala nedavno nekoj curi i na ampuli pise da se daje samo i.m. Tj. Intramuskularno, i nemojte si same davati jer ima dosta zivaca koji prolaze kroz guzu, bolje da vam strucna osoba da.
A sto se tice fragmina, moze i u nadlakticu se davati, iako je jednostavnije u trbuh, ali da vam se trbuh malo oporavi.
Nas su na faksu ucili da se onaj zrak ne istiskuje iz sprice Bilo kojeg niskomolekularnog heparina, on je tu s razlogom da ne dodju.masnice, znaci uspricas lijek i na kraju zrak kako bi napravi "cep"... U nogu jako boli.. Stavi.si hladne obloge..
Pa tako i radim, uštrcam i zrak skupa s otopinom. Na trbuhu nije bilo problema, a ovo je koma. Budem probala s oblozima. Hvala, vatro. :-)
Što se tiče fragmina i ja si uvijek pikam u trbuh, s lijeve ili desne strane..naizmjenično. Nekad bude malo plavo nekad ne. Već sam se dosta ispraksala, od onog prvog puta kad sam si ga morala piknut. Zrak ne istiskujem. jednom jesam, mislim čak da je to bilo samo prvi put, i onda mi je kao na kraju, kad sam istiskala i htjela izvuc iglu, povuklo malo krvi. (tako da ima smisla da taj zrak stvara neki "vakuumski čep")
Ja od petka pocinjem s pikanjem decapeptyl pa menopur. Odlucila da se sama ovaj put...:)
Evo nasla i filmic za menopur s tocno istim pakiranjem kojeg se dobije u hr
http://youtu.be/p6CSRrIG6M0
U koje vrijeme ste davale injekcije? Meni bi pasalo navecer prije spavanja:).
Sent from my iPad using Tapatalk