Hm, računi su već odavno došli...
Al nećemo se bedirati, novac kvari ljude, šta će nam :mrgreen:
Printable View
Hm, računi su već odavno došli...
Al nećemo se bedirati, novac kvari ljude, šta će nam :mrgreen:
cure sto od sefa moram dobiti za otvaranje bolovanja, tj cuvanja trudnoce, a sto za porodiljni?
koja je cijela procedura?
inace stvar je ovakva kod mene: vodim trudnocu kod privatnika koji ce mi napisati da mi preporuca bolovanje mjesec dana, a onda mi krece porodiljni.
to pretpostavljam da nosim sefu (vec sam najavila) pa socijalnoj gin. pa na hzzo...
ili kako to ide?
argentina bolovanje otvara dr opće prakse (bar meni), jedan primjerak doznake nosiš u hzzo, a drugi šalješ poslodavcu
ako ti je ovo prvo otvaranje onda ćeš u hzzo-u ispuniti obrazac gdje da se kunice smjeste, za to trebaš još i kopiju osobne i kartice tekućeg (bez obzira što broj tek.rn upisuješ u obrazac :x )
ima li ko kakvih novosti u vezi porodiljnog??? :mrgreen:
bilo tko?
Ako itko zna za slučaj kada podižem kredit a na komplikacijama sam.
Od koga i da li ću dobiti 3 isplatne liste koje moram banci odnijeti.
Znači da li će mi ih dati hzzo? Hvala unaprijed
Citiraj:
lindazg prvotno napisa
dali če ti kredit uopče odobrit...pitam zato kaj imam iskustva.,,izvadila sam sve papire sve platila...čak sam otvorila i lepeza karticu,čiju sad članarinu plačam 55kn.. :evil: .a sad mi ništa ne znači....da bi mi nakraju rekli da nemam pravo na kredit jer sam na komplikacijama :evil: ...pitala sam ih što ako sam za stalno zapošljena.a oni meni ni tada....
sad sam na porodiljnom svaku banku obišla(imam uredne račune) kažu da nemamo pravo na kredit...tek kad mi završi porodiljni i kda se vratim radit....stoga bi ti preporučila da se dobro raspitaš,prije nego li izvadiš sve papire......
Ja sam 2006 godine u RBA vadila kredit (nenamjenski) a bila sam na porodiljnom.
Papire mi je potvrdjivao poslodavac bez obzira na porodiljni i dobila sam kredit.
Kako je sada - ne znam.
S obzirom da je kriza, znam da su banke mjenjale neke uvjete :/
taya hvala!
uz sve svu guzvu na poslu, dokica opce prakse i socijalna ginićka su mi na godišnjem, a osobna mi je istekla tak da i to sad moram mijenjati.
bar mi neće biti dosadno :lol:
ja sam pitala prošle godine ,pa tako ove....svi su mi rekli isto....da oni bez obzira ak sam za stalno zapošljena ,njima niko ne garantira da ču a ostat na poslu poslje porodiljnog..pokušali smo sve i svašta..i nakraju odustali....uspjeli smo čak i bez kredita obavti neke stavari... :DCitiraj:
Marsupilami prvotno napisa
P.S dali zna nekto dali če sjesti sutra porodiljni...ili je još prerano da ga očekujemo?? :coffee: :/
ma znam da je teško s bankama,ja dižem u štedionici,tamo nema problema s time samo eto nisam točno znala jel mi hzzo daje liste ili kako to ide.Budem ih tamo pitala
hvala
meni kad su trebale zadnje tri platne liste ..dobila sam od poslodavca....makar sam več 5 mj dobivala od hzzo komplikacije....rađe ti pitaj,pa da budeš sigurna.... :love:Citiraj:
lindazg prvotno napisa
p.s. u kojoj štedionici vadiš kredit?imaš ugovor na neodređeno??
ja odo na biro nakon prvih šest mjeseci porodiljnog :(
kada da ocekujem pare koje daje zavod...prvog ,petnaestog dvadesetog... :cry: :cry:
r_i_t_a zašto odeš na biro nakon prvih 6mj porodiljnog....zašto ga nisi samo produžila do 1 godine djetetovog života???? :?
nemam pojma rekli su mi da nakon navršenih bebinih 6 mj. moram uzeti radnu sa mirovinskog upisat staž i na biro..došla tamo a oni kažu da se nešto mjenjalo..nemam pojma šta dalje.valjda opet na mirovinsko
Ako se ne varam di dizes radnu knjigu i nosis ju u hzzo i ona je tamo dok ti ne istekne porodiljni, ali sva prava zadrzavas kao da si u radnom odnosu pa tako i do 3. godine ako se odlucis na tu opciju jer koliko vidim to ti je trece dijete.
Ali ne kuzim zasto? Jel se firma zatvara? Stecaj ili sto?
Jer ako nije nijedno od toga oni ti otkaz ne mogu dati dok si na porodiljnom (osim ako ga sama ne das) :/
Ah sada sam skuzila da je najstarije vec punoljetno, onda nista od 3-godisnjeg porodiljnog :/
ajmeee, bolje mi je da odem spat :roll:
Kak sam ja od 95. vidjela 85. mislim stvarnoo...
Zanemari post prije ovog, mooolim te :mrgreen:
ma nema problema..nije u stecaju nego je meni 15 dana prije poroda istekao ugovor i nisu ga produžili.a zakon se u ovoj godini mjenjao i meni više ništa nije jasno
bili su rekli da do 6.mj djeteta dobivam punu plaću ,a od 6mj na dalje sa biroa 1630 valjda do 3-će god.djeteta.zna li netko nešto o tome
rita ja kad sam bila na komplikacijama..u 7mj trudnoče istekao mi je ugovor sa firmom,koji nismo prođuživala...nisam nikad imala problema oko toga..jer ugovor je samo između tebe i poslodavca..a hzzo se tiče samo zdrastveno,da te poslodavac nije odjavio....
kada sam nosila rodni list djeteta da potvrdim porodiljni,odmah mi je gođ,. dala papir kojeg sam potipisala da ču biti na porodiljnom do 1 godine djetetovog života...a nije me pitala ni tada ni nikada ,dali imam ugovor sa tom firmom....sve mj primam isto primanje 2100kn....i nisu mi ga niti sada smanjili kada je maleni navršio 6mj...
pa ti stoga toplo preporučam da se raspitaš o svemu tome....jer po mom mišljenju tu nešto ne štima...svaka mama ima pravo ako želi biti na porodiljnom do 1 god. djetetovog života...... :*
odjavili su oni mene i prijavili me oni na socijalnom i otvorili mi zdravstveno.e i tada su mi rekli da kad beba navrši 6 mj. dođem po knjizicu da mi zaključe staž i da onda idem na biro.to sam učinila.
i došla na biro a oni kažu da mi trebaotkazni ugovor,potvrda o zadnje tri plače....ali da se vratim na soc.tj mirovinsko..a da nijma u roku 30 dana donesem te papire
ima li koji broj da nazovem
koliko znam .nemaju te pravo odjaviti sve dok si ti na porodiljnom.....jedino ako nisi išla potpisat u hzzo za daljnih 6 mj porodiljnog...
ja ti nažalost nemam broj od mirovinskog a ni hzzo....
pa zar se zakon od 1.1. nije mjenjao....mene su odjavili na zdravstvenom..išla sam potpisat
Hej!!!
Jel ima tko kakvih informacija,misle li oni uskoro krenut s isplatom?
ima li itko kakvih novosti u vezi porodiljnog...kada če sjesti?? :? ??danas sam ušla u nedozvoljeni..pa mi je frka..... :/ :oops: :evil:
Ja sam na komplikacijama, več 3 mjeseca ni lipe :evil:
zaba ništa :evil:
aha,hvala a jel to ove god.bilo ili prije? (zato jer se stalno neki vrag mijenja)Citiraj:
niky88 prvotno napisa
Podižem ga u wustenrotu
rba još ništa :cry:
erste...ništa :(
PBZ ništa.
Danas mislim ništa, meni uvijek sjedne do 13, 14h.
Roza, ovo mi je skroz čudno da ti se događa, jesi pokušala provjeriti o čemu je riječ? :/Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
raiffeisen ni jutros ništa :(
ajme meni...!!! a zasto? imala si redovita primanja?Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
ja se spremam na cuvanje trudnoce iduci tjedan, sve me strah... :/
sutra djecji
http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=2170
nadam se da znate da se doznake nose svaki mjesec i u firmu i u HZZO i to prije 5 u mjesecu.Citiraj:
argentina prvotno napisa
Da li je nekom sjeo porodiljni? ZABA?
ne znam za ZABU, u Erste još ni lipe :evil:
nema ništa ni u zabi....nevjerojatni su,bitno da su oni nama nabili krizne namete,povećali pdv i otišli na godišnje odmore . :evil: :evil: :evil: :evil: