Javi se doktoru, barem telefonom.
Printable View
Javi se doktoru, barem telefonom.
pa marija, od nedjelje sam u krevetu
ustajem samo na wc
stvarno se ovaj put ne zezam, cak ne idem sutra na jedan vazni sastanak
ali izgleda da sam mimoza, sto starija to slabija
mm je ovo odradio puno lakse nego ja
drago mi je da se ne forsiraš, uputa raznih ima, meni je kod gripe zakon pileća juha, daljinski u mojoj vlasti i limunada
iz osobnog iskustva mislim da je ova gripa mnogo blaza nego sto sam misllila....ali u svakom slucaju je jako vazno par dana odlezati......i zna se piti sto vise tecnosti......pa bice bolje...........
Tvoj post sa sastojcima pandemijskih cjepiva potvrđuje upravo ono što sam rekao:
1. Da adjuvans u Fecetriji ne sadrži živu
2. Da je cjepivo s istim adjuvansom u upotrebi već deset godina u Europi i tri-četiri godine u Hrvatskoj
sirius izbrisala uvrede.
Ovo gore je moglo pisati i bez uvreda, ali što je - tu je. Valjda smo to zaslužili. Radi se o, jelte, posebnoj vrsti.
Gdje se može vidjeti koliko je u Austriji potvrđenih?Citiraj:
Mima prvotno napisa
To me stvarno zanima.
nije. prvih par puta sam na uvrede odgovorio pristojno, ali uvrede stižu i dalje.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Nakon ovih zadnjih optužbi i uvreda, izgubio sam toleranciju na kokošluk
Pa ja sam broj pročitala na Wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/2009_swine_flu_outbreak ali ne mogu otkriti odakle ga uzimaju.Citiraj:
trlababalan prvotno napisa
trlababalan to ti nije trebalo :/
kužim da si isprovociran, ali ipak nije u redu
a Davor, ti ne bi trebao komentirati, tvoja je izjava da se budale cijepe, ali to smo valjda zaslužili
Mima.
ne vidim ga.
Valjda su ga maknuli.
Inaće, pitam jer bih se stvarno začudio da imaju dvostruko više laboratorijski potvrđenih od nas jer je kod nas do nedavno bila prava pomama za uzimanjem brieva.
Trebaš otvoriti link na desno "Cases and deaths by country"
tu za Austriju piše da ima oko 930 potvrđenih slučajeva a za Hrvatsku 520
Pretpostavljam da se to odnosi na one koji su baš potvrđeni testiranjem tj. brisom
Austrija od danas ima 5 smrtnih slučajeva
:?Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Zašto?
Zar misliš da je ono što sam napisao da je moia bolesna uopće mjerljivo s uvredama poput
ili od ranijeCitiraj:
neznanjem ili polovičnim znanjem pod anonimnom krinkom stručnjaka dovodi ljudsko zdravlje u pitanje bez da okom trepne.
iliCitiraj:
prestrašno. neinformirano, površno, ponavljaš ko papagaj ono što govori who, a da niti sam ne razumiješ što ponavljaš,
iliCitiraj:
ajde idi i pordaj svoju mušku pamet negdje drugdje.
ovdje si došao prikazati gripu kakva je !? ma hadje molim te. pa ne znaš osnovne infomracije kakvo joj je kretanje dušo i to u Europi, a ne ono što kriči po defaulut who. recimo u njemačkoj svinjska lagano jenjava...i tako dalje i tako bliže.
a na sve ove odranije sam jako pristojno odgovarao.Citiraj:
tako da molim te skupi svoju bahatost i bezobrazluk i nekulturu ophođenja prije svega i zagađuj sa time neki drugi internet prostor.
do kada misliš da bih to trebao podnositi?
Vidim, hvala.Citiraj:
Mima prvotno napisa
... unatoč okrutnoj stvarnosti... Ma za tebe - sve. Evo prestao sam :trept:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Žalosto je da se korisne informacije gube u moru prepucavanja i uvreda.
Sad ću ih obrisati i konzultirati se oko nastavka...
nadam se da će ovaj puta i moia biti obrisana.
Zašto? Pa svaki post joj sve više daje na "vjerodostojnosti".
I meni je bilo isto ovako. Isto peti dan mi je opet bilo gore. Ali ja sam onda otišla na zaraznu jer sam se prepala vraćanja temperature i još jačih bolova u prsima i kašljanja. Na sreću nije bila upala pluća ali sam svejedno dobro pregledana i dobila infuziju s vitaminima jer mi se tijelo dosta iscrpilo od višednevne temperature i ostalih tegoba.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Barem nazovi doktora.
Prije no sto bude obrisana, nadam se da ce nam moia priloziti dokaze svoje strucne spreme. Osim cinjenice da zivi u Njemackoj, jelte.
Ivarice, ja bih se svakako javila doktoru.
Ja se javljam na ovu temu jer sam prilicno zbunjena silnim informacijama kojima nas "filuju". I ja sam mislila da je sve prenapuhano, pa da umiru ljudi koji spadaju u rizicne grupe, pa da ne znam ti sta..
Ali recimo kako objasniti primjer covjeka od 38 godina koji je umro, a bio je potpuno zdrav, simptomi koje je osjecao su bili kasalj i blago povisena temperatura. Javio se ljekaru nakon par dana, znaci nije bolovao 10 dana pa se onda odlucio javiti. Objasnjenje ljekara je da se "kasno" javio. Ma sta znaci kasno? Javi se 4-5 dan od kada je poceo kasljucati. I nije imao visoku temperaturu.
Ma dajte molim vas pa zar smo se za obicnu gripu javljali ljekaru cim se malo nakasljemo.
Ne znam, ali do sada sam i ja uvijek govorila ovaj je umro mlad ali je bio rizicna grupa. E pa kako vi objasnjavate smrt ovog covjeka.
Moram vam priznati da me je ovaj slucaj bas opteretio.
To se događa od početka pandemije, među smrtnim slučajevima posvuda ima mlađih ljudi (<65 godina) koji nisu bili kronični bolesnici (ili se ne zna da su bili).
i jaCitiraj:
Kaae prvotno napisa
a viđe komentara........ :mrgreen:
zaboravih dodati link na komentare
http://forum.net.hr/forums/t/259018.aspx?PageIndex=1
:mrgreen:
Vidiš, trebala bi Marganica uvesti dress code, da ima kravatu odmah bi se pol Hrvatske cijepilo. Ovako ništa..... :mrgreen:Citiraj:
trlababalan prvotno napisa
Ma svašta, baš sam u moru vijesti o gripi pročitala i jednu o tome da ne treba nositi kravate za vrijeme gripe jer se njima prenosi bolest. Zna doktor :mrgreen:
Komentari nisu vrijedni komentara ali je onaj link gore vrijedan gledanja, za sve koji imaju pitanja o cjepivu protiv pandemijske gripe.
ovim služnbeno izjavljujem,
da više neću otvoriti niti jednu temu o gripi ili cijepljenju.
S obzirom da se svakog više sluša nego struku, nema se smisla više truditi.
Pa i nije se struka baš pretrgnula. A neki su itekako govorili protiv cijepljenja u medijima. Tim više je gornji link
http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/12/03/0329006.html
važan za pogledati. Voditelj odjela za cijepljenje HZJZa odgovara na najčešće dileme oko pandemijskog cjepiva koje su se pojavljivale po medijima
loš stavCitiraj:
Jedan_tata prvotno napisa
nažalost utjecaj interneta i foruma je ogroman :/
ako se stručnjaci ne budu javili mislim da će puno ljudi ići liječit ozbiljne infekcije češnjakom, kapulom i svinjskom mašću
da se ti i bibai niste javili možda bi dijete s CRP preko 100 i L preko 25 drugačije završilo
Ja ne mislim da se forumaši medicinske struke imaju ikakvu vrstu obaveze javljati na forumu i objašnjavati ovakve ili onakve medicinske nedoumice; ali ljudi koji su na određenim položajima u državi i u zdravstvenoj zajednici imaju (javno, u medijima).
ma nemaju obavezu, naravno
ali dobro je kad se jave
a ovaj link koji si stavila, ne mogu pogledati video
samo vidim tekst i jednu fotku tog dr na početku
što moram instalirati da vidim sve?
Nemam pojma, je sve vidim :/
meni jučer (bila se cijepit voltarenom zbog bolova u leđima :mrgreen: ) sestra rekla da se ni ona ni naša dr. opće prakse nisu cijepile... jer nisu provedena dovoljna klinička testiranja...
koga ću slušat ako ne svoju dr koja btw savršen primjer predivne liječnice?
ma ovo su već doista gluposti, kakav genocid, ili čipiranje i ostale bedastoće....Citiraj:
Mima prvotno napisa
ljudi više ne znaju razaznati između zdrave logikea i teorije zavjere.
osim što mu ovo zadnje ne stoji jer klinička ispitivanja za cjepiva protiv svinjske nisu provedena (!).
cjepiva protiv svinjske nisu prikladna za malu djecu ispod 3 godine i za trudnice. za zdrave ljude nisu potreba. za bolesne, posebne kroničare jesu i to je sve.
slušaj svoju dokicu.Citiraj:
purple rain prvotno napisa
žena je očigledno jedna od onih u hrvatskoj koja je informirana :)
možda si dobila čip u voltarenu :shock:
E stvarno, jeste čitali knjigu Oryx&Crake od Margaret Atwood? Tamo pandemiju prošire nekim lijekom, zaboravila sam radi li se o vitaminima ili nekom lijeku tipa Viagre