Joj cure, meni još niko na mail nije odgovorio, a poslala sam ga u petak. Skoro 7 dana... Malo me pila to, ali valjda budu.
Vidim da vas ima puno koje sad krečete, a ja bi makar neku info da dobijem od njih da li je sve po planu.:-(
Printable View
Joj cure, meni još niko na mail nije odgovorio, a poslala sam ga u petak. Skoro 7 dana... Malo me pila to, ali valjda budu.
Vidim da vas ima puno koje sad krečete, a ja bi makar neku info da dobijem od njih da li je sve po planu.:-(
ja čekam odgovor od početka 6 mjeseca tako da nemoj očekivati da će ti odgovoriti brzo
ja sam sad sjela na telefon ali stara priča : številka ni dosegljiva ...:evil:
mislim da ću u auto pa put mb-a
naručit ću se telefonom preko šaltera kao što se naručuje i u hrv bolnicama :mrgreen:
Ma ja sam ih dobila na telefon u neko ludo doba, 11 ujutro i rekla mi je jedna sestra da nema s.Jasne i da moram počakat jer da bu stiglo poštom pred postupka.
To i ja znam, samo kad je postupak...
Ma dobro, "bumo se mi vama javili" je rekla žena. Ja vjerujem u čuda! :mrgreen:
Javit će ti mare157 :)
Sestra Jasna je vrlo ažurna s mailom, bar moje iskustvo, ali možda je sad na godišnjem. Koliko znam više nema postupaka, ja sam bila u zadnjoj grupi prije ljeta.
Cure imam jedno pitanje za vas koje ste već dobile protokol ( ja ću biti u onoj 2. grupi krajem 9.mj ) - piše li u protokolu da umjesto decapeptyla/dipherelina može i suprefact sprej?
Maca2 kod njih suprefact sprej nije moguća opcija
Bok cure!!!
Trebam savjet. Dobila sam protokol za Maribor, 4. skupina. Zanima me da li se kao prvi dan ciklusa računa prvi dan menstruacije ili dan nakon, naime zanima me kako ću utvrditi koji mi je 7. dan za početak kontracepcijskih tableta. Nadalje me zanima, obzirom da sam iz Splita, ultrazvuk mi piše da je 9.08., a nakon toga kako ja isčitavam tablicu je 16.08. Da li to znači da prvo dođem na 1. ultrazvuk, prije početka treće faze (gonali ili menopur), te nakon toga mogu ići doma u Split i nakon 7 dana sam ponovo gori na ultrazvuku i ostajem do punkcije i transfera? Ako mi netko može pomoć bila bih zahvalna, da znam planirati put i sve ostalo. Naravno, bilo bi mi drago i ako ima neka od cura koja je u istom ciklusu da se javi. Nravno, nadam se da sam tablicu dobro shvatila i da cure i iz 1 i 4. skupine imaju ultrazvuk i ostalo u isto vrijeme, samo je vrijeme početka kontracepcije zavisno od početka menstruacije? Evo, još jednom molim da mi netko sve pojasni ,da budem sigurna da sam sve dobro pohvatala i da znam koji je prvi dan cklusa.
Bok cure!!!
Trebam savjet. Dobila sam protokol za Maribor, 4. skupina. Zanima me da li se kao prvi dan ciklusa računa prvi dan menstruacije ili dan nakon, naime zanima me kako ću utvrditi koji mi je 7. dan za početak kontracepcijskih tableta. Nadalje me zanima, obzirom da sam iz Splita, ultrazvuk mi piše da je 9.08., a nakon toga kako ja isčitavam tablicu je 16.08. Da li to znači da prvo dođem na 1. ultrazvuk, prije početka treće faze (gonali ili menopur), te nakon toga mogu ići doma u Split i nakon 7 dana sam ponovo gori na ultrazvuku i ostajem do punkcije i transfera? Ako mi netko može pomoć bila bih zahvalna, da znam planirati put i sve ostalo. Naravno, bilo bi mi drago i ako ima neka od cura koja je u istom ciklusu da se javi. Nravno, nadam se da sam tablicu dobro shvatila i da cure i iz 1 i 4. skupine imaju ultrazvuk i ostalo u isto vrijeme, samo je vrijeme početka kontracepcije zavisno od početka menstruacije? Evo, još jednom molim da mi netko sve pojasni :-o ,da budem sigurna da sam sve dobro pohvatala i da znam koji je prvi dan cklusa.
Pozdrav draga, evo ja cu ti pomoci sa svojim iskustvom iz proslog mjeseca. Kad dobijes taj dan racunas kao 1 dan ciklusa i na sedmi dan pocinjes sa kontracepcijom. Tako sam i ja, dobila 13.04. i prva tableta bila 19.04. i pila ih neprekidno do dana kad mi u protokolu pise da je zadnja tableta. Taj prvi uzv 09.08. uradi kod svog ginekologa i skeniraj i posalji mejlom snimak i misljenje ljekara na tom pregledu, na mejl sestre Jasne sto si dobila u protokolu i ona ce ti nakon konsultacije sa dr. Vlaisavljevicem javiti da je sve ok i startas sa trecom fazom. Trebas jos i potvrditi mejlom datum kad si uzela prvu injekciju gonala ili menopura. Planiraj odlazak u MB dan prije drugog uzv koji je kod tebe 16.08. jer ces od tada trebati boraviti tamo na pregledima, uzv i punkciji i transferu. Moj prvi uzv je bio 31.05. koji sam odradila kod svog doktora i u MB bila 06.06. posle podne jer mi je Jasna javila da je uzv u ponedeljak 07.06.
Sretno i sta ti treba tu sam.
sandric i Natalina, znate li što je bilo s ostalim curama iz naše grupe? Ja sam u kontaktu samo s vas dvije, a rado bih znala što je bilo s drugima.
Nažalost za još tri cure znam da nije uspjelo. Osim sandric i mene saznala sam da samo još jedna cura ima pozitivni test, ali ona nije bila na punkciji s nama u subotu, nego u ponedjeljak sa sandric.
natalina, sandric.....puno srece, cestitam i bravo za MB ekipu
Nadam se da je to ona cura iz Zagreba što je na transferu ležala s moje ljeve strane, baš bih voljela da je ona jer je ona jedina sa mnom bila na punkciji i na transferu. Sjećam je se jer punkciju nije radila sa anestezijom a i bila je sa mnom cjelo vrijeme u društvu tih dana.AKo jeste prenesi pozdrave i pošalji mi njen kontakt na pp baš mi je krivo bilo što od nje nisam ništa uzela za kontakt a razmišljala sam stalno.
Od cura sa punkcije u ponedeljak 14.06. pozitivna beta je samo kod mene i još kod te koju Natalina zna. Sa svim ostalim sam u kontaktu i ni jedna nema pozitivnu betu.
Hvala cure :)
sandric imaš pp!
Evo cure da podnesem izvjestj nakom Marobora.Doktor V. je stvarno predivan civjek.Bas onakav kakvog ste ga vi opisivale.Uglavnom dobili smo termin za IVF april/maj 2011.
Zbog mojih PCOS doktor predlazeminimum tri ture klomifena (na koji sm mu rekla da nisam imala odgovor u prethodnom uzimanju) nakon toga,ako ne dodje do T,kod njega na inseminaciju.
Uglavnom,zadovoljna sam ...............
Ukoliko je neko imao slicnu situaciju.......neka mi se javi
Marija_sa, mislim da smo u sličnoj situaciji, doktor je zbilja super i nas je jako oduševio. nama je dao 6 terapija klomifenom. kaže kad s tim završimo taman bumo kod njega na redu.no mislim da će nas staviti na icsi a ne na isemenaciju, ipak bi icsi trebao biti malo sigurniji za uspjeh, a insemenaciju mogu raditi i u zg.
prošli smo 4 ture klomifena ali bez uspjeha,od toga samo jedan mjesec nije bilo reakcije na klomifen.jedini problem je što nam nitko nije nikad javio kad bi trebali doći na red za postupak u mariboru....btw klomifena više nema za kupiti, neki je problem u belupu s proizvodnjom pa ćeš se morati nazivkati po ljekarnama dok ne naiđeš na neku u kojoj je ostala još koja kutija, bar je takva situacija u ZG.
Strumpfice,nasla sam klomifen i kupila 4 kutije.Inseminaciju (ili kako mi je doktor objasnio pripremu za inseminaciju jer necemo raditi unos sperme vec samo pripremu mene u vidu terapije hormonima) bi radili ako u toku tri mjeseca uzimanja Klomifena ne dodje do ovulacije.Ukoliko ipak dodje do nje nastavljam i ja do 6 ciklusa.Sa Klomifenom sam vec pocela ali ne nadam se previse jer kazem ti nisam ni prije uopste reagovala na njega.Bila sam na folikulometriji 9 DC(koji mi je i zadnji dan uzimanja klomifena) i situacija je vise nego losa.Folikuli do 10 mm a endometrij nepuna 4mm.Uzas.Ovih dana jedem po jedan ananas dnevno pa cemo vidjeti ima li pomaka........
kod doktora V sam bila 21.06. i dobila termini IVF april/maj 2011
Ja na folikulometrije krećem od oko 13 dana (pa 15 pa 19),prije me dr ni ne zove :) . Imam sreću da mi je endometrij oko 9mm oko tog 13dc što je navodno ok. Nabavila sam i LH trakice koje detektiraju ovulaciju za slučaj da ovulacija bude na dan kad me dr ne može primiti ( mene to obično zadesi za vikend ili za praznik). Ako slabo reagiraš nainicijalnu dozu klomifena, kako to da ti doktor nije preporučio povećanje doze? Ja začudo OK reagiram na 100mg no nakon mjeseca kad nije bilo ovulacije dr je ozbiljno razmišljala o povećanju dozež(može se ići do 200mg). Isto tako u slučaju lošeg endometrija mislim da se mogu uzeti dodatni lijekovi da poboljšaju situaciju...
Meni se sve nešto čini da ću ja na redu za Maribor biti taman pred božićne blagdane, mene sve zadesi oko nekih blagdana, još uvijek nam nitko nije odgovorio na mail s upitom kad smo na redu, no budući da sam bila u 1/10 na konzultacijama ovo mi djeluje kao izgledan termin.
Bog cure! Imam jedno pitanje,i molbu!U sloveniji u Ptuju 27 minuta od Maribora,postoji jedan pcelar koji proizvodi nepreradjenu maticnu mljec,i pelud,(to je za bolje j.s jer su mi nikakve kvalitete)uglavnom ja sam iz dalmacije i stvarno nemam nikoga tko bi to meni makar do zagreba donija.Jer to je pokvarljivo i ne moze mi slati postom,to bi se tribalo u malom frizdericu dovuci,u 10 mj.idem u postupak u Prag,i to bih ja pila,a nema mi muza pa me stah ici samu na toliki put.Ako ima bilo tko tko bi mi uslugu napravio i da mu je usput bila bih zahvalna.Ako ima tko nek se javi na pp.Hvala unaprijed,i oprostite sto upadam ko padobranac.I sretno svima!
bok amaria23, imam slično iskustvo, nadam se da će ti biti od koristi...meni je pčelar iz bjelovara poslao matičnu mliječ s dostavnom službom, i bila je zaleđena...nisam pitala detelje, ali postoji način dostave i takve "robe"...koštalo me 50-60 kn
eto, ako ne budeš imala drugu opciju, da znaš i za ovu mogućnost!
hvala puno! Samo posto je ovo druga drzava stvarno neznam kako bi mi to sljakalo.Neznam dali taj pcelar ima istu takvu maticnu mlijec.
strumpfica samo da ti javim da ni meni nisu odgovorili na mail, a poslala sam im ga 18.6. Malo me to nervira jer se pitam kako će stvari iči kad uđem u postupak i ako budem imala koje pitanje kako ću doći do informacije.
Sreća pa imamo ovaj forum di je toliko cura koje su voljne u svakom trenutku pomoći!
Uglavnom, ni kod mene nema odgovora...
mare157 ništa me ne čudi jer i meni su slabo tj. nikako odgovarali ajde kad uđeš u postupak dobit ćeš sestrin mob. za neka hitnija pitanja, meni je tek onda počela šljakati komunikacija sa MB, a prije sam ih jedino na tel uspjevala dobiti, no ni to ne iz prve treba bit uporan
To se i nadam jer vidim da sve cure koje su u postupku lako dođu do njih tako da se nadam da neće biti problema samo trebam biti strpljiva dok stigne protokol i da vidim kad smo uopće na redu. Ali voljela bi dobiti bar neku info od njih da znam planirati radi posla i svega. Ma nema veze, šta je, tu je.
Ljeto je, kupanje, sunčanje, slaje i uživancija!
strumpfica, ne znam što si pisala u mailu. meni se nekad čini da oni procjenjuju koliko je važno i hitno odgovoriti u mailu. probaj ipak telefonski. krajem lipnja je bila konferencija pa su sigurno bili oko toga dodatno angažirani.
ja u komunikaciji s njima uvijek nastojim biti konkretna s iznošenjem problema i s pitanjem, minimiram broj riječi. isto mi jednom nisu uopće odgovorili, ali većinom odgovaraju.
probaj zvati na telefon.
Ta mat.mliječ nije friška-rok trajanja zamrznute je 6 mjeseci a ove godine nitko nije uspio uhvatiti mat.mliječ zbog lošeg vremena jer je cijeli 5.mjesec padala kiša.Pričekaj pelud...
a što se tiče protokola-kad vam pošalju protokol onda će komunikacija biti puno lakša.Ovako vam ne vrijedi slati mailove sa upitima jer su puni posla a kad dobijete protokol sve vam u njemu piše-meni je bilo 1. put pa sam se savršeno snašla.Zato-budite strpljive i čekajte protokol jer oni idu po redu i sve ćete isti dan dobiti mail sa protokolom
pozdrav "slovenke " ;-)
kako idem u 10/10 prvi puta u MB na postupak , molila bih da mi se javi netko tko je isto tad u postupku
naime, interesira me da li je netko dobio već protokol ??
hvala
nina1 evo ja bi trebala u 10 mj. u postupak tako su mi rekli i sad krajem sedmog trebam dobiti upute da počmem s kontracepcijom pa ćemo vidjet,javim kad dobijem,a javi se i ti kad nešto dobiješ ,dali ćeš i ti biti dva mj. na kontracepciji?
baš mi je drago da si se javila, ja sam se nadala da ću biti 2 mjeseca na kontracepciji radi eventualnih cista, ali ništa se ne javljaju a turbo komplicirano mi je dobiti ih
i ne bi htjela nepotrebno gnjaviti ali me malo sad lovi frka ...
javi se, molim te kad dobiješ protokol, ako ja dobim prije javim ti se
Pitanje za sve vas koji idete ili ste bili u postupku u Mariboru. Kolika je cijena ivf postupka ili posebno punkcije,anestezije,spermiograma i ono što me posebno zanima koliko se plaća zamrzavanje embria?
Mi smo platili 1900€ i 13 centa sa svime.Mislim da se odmrzavanje posebno plaća kad dođeš po njih.
Ovdje mozes pogledati detaljni cjenik postupka u Mariboru.
Aurora hvala ti.
Cure,imam i ja pitanje za vas.Poslala sam poštom u Mb svoje nalaze 8.6. i nakon tjedan dana sam od njih dobila odgovor kako su me stavili na listi i da će mi kroz koji tjedan poslati i termin za konzultacije.No dan danas nisam još ništa dobila,da li je to zbog godišnjih ili su me zaboravili ?Kakva je praksa u vezi toga ?
Ne brini se, mislim da te nisu zaboravili, bar sudeci prema tempu kojim je islo moje dopisivanje sa Mb ;-)
Dakle, u mom slucaju: u novembru 2009 sam poslala nalaze, prvi odgovor da sam na listi cekanja dobila sam u decembru 2009, a pismo sa planiranim terminom postupka, formularima koje trebam ispuniti i popisom pretraga koje jos trebamo obaviti stiglo je u aprilu 2010. Zelim ti malo cekanja i puno srece u postupku!
Miska, ja sam prvi odgovor da su zaprimili papire dobila isto nakon tjedan dana, a termin onda tek za cca 2 mjeseca.