drage moje...možda sad upadam malo i hv Bogu ja po tom pitanju imam super dr.koji mi da uputnicu za sve kaj mi treba.....
Vaš redovni dr.vam mora napisati uputnicu bez obzira koju pretragu dr MPO traži i tu vam ne može i NE SMIJE muljati.....
Printable View
drage moje...možda sad upadam malo i hv Bogu ja po tom pitanju imam super dr.koji mi da uputnicu za sve kaj mi treba.....
Vaš redovni dr.vam mora napisati uputnicu bez obzira koju pretragu dr MPO traži i tu vam ne može i NE SMIJE muljati.....
inana
ja sam krv izvadila u općoj bolnici u Bjelovaru ali mi tam nisu mogli napraviti testove jer nisu imali sve potrebne reagense,međutim MM je odnio sam krv na transfuziologiju u Zg i nije bilo nikakvih problema...nalaze dobiješ na kućnu adresu nakon 15-20 dana(bar bilo kod nas)
vidim da imate učestale probleme što se tiče izdavanja uputnica,svaki doktor pogotovo ginekolog ti mora dati uputnicu bez ikakvog kompromisa
Bog svi!
Vidim jako ste aktivni na forumu pa se nadam da bi i meni neko mogao pomoći.
Imam mladića koji je radio spermiogram i ustanovljena mu je azoospermia. Ja sam radila hormonske nalaze i doktor je rekao da je sve u granicama tolerancije. Zbog njegova nalaza uputio nas je na VV u Zagrebu na detaljnu obradu i pregled. Zanima me na kakve preglede bi se trebao pripremiti i kolikko to sve dugo traje jer smo iz Dubrovnika.
a mora dati,znam da mora,ali kaj kad moj...uh...prvo nazoveš da kažeš kaj trebaš,ko da bu kaj posebno napravil ak ne veliš,pa kad dođeš moraš imati napismeno kaj trebaš,od bolnice koja to traži,ako ti je to tamo sestra napisala pisanim slovima,onda ti da post it-na koji štampanim slovima napišeš kaj ti treba,pa onda ona to sve uzme,i imaš opciju,čekati uputnicu ili doći na fajrunt po nju-a do prije par tjedana si danas predala papir,a tek drugi dan došla po uputnicu...ah...ali ja sad uopće neidem tam,jer nakon onog svega,kaj sam na sam dan prijema na institut ja morala čekat jel bu mi napisao up.za ambulantnu obradu,što na kraju nisam dobila,ali to sad nije ni bitno,nakon svega,ja ti ne odlazim kod njega nego odu muž ili tata...i izlude...ali bolje oni nego ja...
[QUOTE=nikolina_zorovic;1671178]Bog svi!
Vidim jako ste aktivni na forumu pa se nadam da bi i meni neko mogao pomoći.
Imam mladića koji je radio spermiogram i ustanovljena mu je azoospermia. Ja sam radila hormonske nalaze i doktor je rekao da je sve u granicama tolerancije. Zbog njegova nalaza uputio nas je na VV u Zagrebu na detaljnu obradu i pregled. Zanima me na kakve preglede bi se trebao pripremiti i kolikko to sve dugo traje jer smo iz Dubrovnika.[/QUOT
trebate se naručiti kod dr. Čolaka na VV-u, on je androlog i trebate ponovo napraviti spermiogram na VV-u, jer oni ne priznaju druge spermiograme. Za to vrijeme ćeš ti ići na pregled kod jednog od 2 doktora, napraviti papu i briseve i obaviti sa suprugom bračno i psihološko savjetovanje. Očekivana dužina trajanja cijelog postupka pretrage i nalaza: cca 6 mjeseci i onda postupak. Ako si starija onda će oni sve to malo ubrzati. Ja imam 32 godine i meni su rekli da ćemo polako, kao još sam mlada.
No, prije svega toga, nazovi sestre od bilo kojeg doktora i naruči sebe i supruga, to je 1. korak.
i MM je ustanovljena azoospermija i poslani na VV kod dr. Čolka. Kod njega se mora naručiti početkom mjeseca i pregled se čeka oko mjesec dana bar je tako kod nas bilo. MM je taj dan obavio sve, spermiogram, vadio krv i bio na razgovoru i pregledu kod dr. Č oko sat i pol, te ga je uputio na rebro da napravi CFTR-DNA analizu, nalaze smo čekali oko mjesec i pol i tad ponovo kod dr. Č gdje nam je rečeno da se radi o opstrukcijskoj azoospermiji (spermija ima samo u testisima pa i njemu rade punkciju). Od prvog pregleda do prvog postupka nam je prošlo 10 mjeseci. Sad čekamo 9 mj i treći postupak bar se nadam
cure moje, imam pitanje ako koja od vas zna: do kad je na godišnjem dr.A?
i da, obavila sam HSG, krvarila sam do danas...i to jako jako, ne znam da li je to normalno. bolilo je, al sam živa i zdrava :)
lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan, i još me uvijek tu i tam zaboli taj neprohodan desni.
i još jedno pitanje:hoću ja nalaze hormona s VV dobiti doma? kolko otprilike treba da budu gotovi?
hvala :*
beilana ja mislim da se dr. A vraća negdje početkom 9. mj jer ja kad sam ga zvala mi je rekao da dođem u 9. mjesecu, a za nalaze koliko ja znam da idu u direktno kod dr. valjda u karton, a sad koliko se na njih čeka to ne znam.... ;)
hm, ja sam pitala cure u lab kad su nalazi gotovi, rekle su mi za 2-3 tjedna. možda im se nije dalo radit dok se ne vrate s godišnjeg...ne znam.
a ništa, početkom 9.mjeseca ću se naručiti onda... više nemrem dočekati
imam pitanje, nisam se uopce sjetila to dr pitati. U 6 mjesecu sam bila u stimuliranom postupku, pa me zanima koliko je potrebno proći vremena do drugog stimuliranog, da li 6 mjeseci ? ako da, jel to vrijedi i za prirodni nakon stimuliranog ?
na vuk vrhovcu zamrzavaju jajne stanice (ovisno o njihovoj procjeni)
imaju i trudnoća iz odmrznutih jajnih stanica
ali ne nadajte se puno...ukupno ih je u hrvatskoj 12 (iz odmrznutih jajnih stanica)...vjerojatno je nekoliko s vv-a
sve u svemu...neobećavajući prosjek i slab nada, kako za vv tako i za hrvatsku
Zamrzavaju...ali navodno samo one koje su kvalitetne i naravno kad imaju mjesta !! Jer i to se događalo da kažu da nemaju mjesta za zamrznuti !
pozdrav svima,
u fazi sam razmišljanja da dođem na pretrage i savjetovanje (ništa više) u VV pa molim savjet kome od doktora bi bilo najbolje da se javim. Znači netko tko je dobar dijagnostičar, u postupak ne mislim još ići jer i prirodno ostajem trudna ali trudnoće "odlaze". Hvala na pomoći
Zaboravih napisati da sam prešla 40-tu
Zlatta naruči se kod dr Lučingera defiitivno ! On je stariji, iskusniji i ima puno uspjeha sa nama "starijim" žemskama :mrgreen:
Evo sad baš treba roditi jedna moja prijateljica (njegova pacjentica) koja je imala 4-5 spontanih.... I sretno!
Angel, hvala na savjetu...
čestitam na beti!!! prekrasno! i čestitam kolegici! :)